Bestemming terrein Wiekslag onduidelijk

Zwolle – In maart 2010 jl. heeft Swollwacht vragen gesteld, omtrent de toekomstige bestemming van het terrein van de Wiekslag aan de Westenholterweg in Westenholte. In beantwoording daarop heeft het college aangegeven het terrein niet als woningbouw te willen bestemmen, maar juiste te reserveren voor een maatschappelijke voorziening. 

Nu drie maanden later maken Westenholtenaren en omwonenden zich ongerust over de toekomstige bestemming van het braakliggende terrein aan de Westenholterweg. De ongerustheid is naar het oordeel van Swollwacht terecht, omdat een maatschappelijke bestemming van alles kan inhouden en met name zorgt voor ongewenste onduidelijkheid richting de omwonenden. Swollwacht is dan ook van mening dat er snel duidelijkheid dient te komen, omdat het voor de lokale partij en ook de omwonenden geen optie is deze zandbak een aantal jaren braak te laten liggen. Tevens heeft Swollwacht begrepen, dat er niet gecommuniceerd is met de omwonenden met betrekking tot de sloop van het gebouw van de Wiekslag en omwonenden in allerijl maatregelen diende te nemen om hun erf af te scheiden van de braakliggende grond.

Daarnaast vraagt Swollwacht zich af, hoe en wanneer de bewoners van Westenholte worden betrokken bij de toekomstige bestemming van het terrein. "Het zogenaamde beginspraak traject, wat één van uw speerpunten schijnt te zijn in het collegeakkoord".

Naar aanleiding van bovenstaande heeft Swollwacht voor het college de volgende vragen: 

 1. Wat is de reden dat omwonenden niet tijdig in kennis zijn gesteld met betrekking tot de start van de sloopwerkzaamheden van het schoolgebouw?
 2. Wanneer kunt u ons en de omwonenden duidelijkheid verschaffen over de toekomstige bestemming van het terrein en hoe lang blijft deze grond braak liggen?
 3. Hoe en wanneer worden de bewoners uit Westenholte hierbij betrokken qua beginspraak?
 4. Bent u bereid uw voornemen voor wat betreft de bestemming maatschappelijke doeleinden te heroverwegen en alsnog in gezamenlijkheid met de bewoners te bepalen wat de toekomstige bestemming van het terrein wordt?

 Wij zien uw reactie en beantwoording op onze vragen graag spoedig tegemoet, Met vriendelijke groet, 

Freddy Eikelboom en Wichert aan het Rot

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Is er hierna of tijdens

  In beantwoording daarop heeft het college aangegeven het terrein niet als woningbouw te willen bestemmen, maar juiste te reserveren voor een maatschappelijke voorziening.

  geen gelegenheid om te vragen wat precies en wanneer? Vooral het laatste. Misschien zijn er “ongeruste” omwonenden. Ken er wel een aantal die “zich afvragen” wat er gaat gebeuren en wanneer. Een maatschappelijke voorziening dus, is halfwat. Nu nog wanneer.
  Als er maar niet weer iemand, net als v. Dooremolen (als bestuurslid), zijn organisatie daar bestemd.


  Maak melding

 2. Gooi er met zijn allen wat graszaad in, en maak er voorlopig een leuk speelveld van. Als je op de gemeente moet wachten, voor een beslissing ben je weer een paar jaar verder.


  Maak melding

 3. Groot grasveld, dus multifunctioneel, werkt hier ook bijzonder goed Ingrid. We hebben er eerst nog een paar jaar het unieke Stadshagenfestival georganiseerd. Voor De Wiekslag lag altijd een matje; zou aanzienlijk vergroot kunnen worden.


  Maak melding

Reageer