Bruidspaar ‘overvallen’ door steltlopers

Zwolle – Het zal je maar gebeuren, je bent net getrouwd op het stadhuis en wil per antieke brandweerauto de binnenstad verlaten en dan word je door drie brutale mannen op stelten ‘overvallen’. Ze gaan aan de brandweerauto hangen en komen naast je zitten. De volgauto is ook niet veilig en ze liften mee op het dak. Dat kon allemaal gebeuren op zaterdag 5 juni tijdens het straattheaterfestival ‘Kunsten op straat’.

img_8857.jpg
Bruidspaar met steltloper van Irrwish

Mede dankzij het prachtige weer was het druk in de binnenstad. Volle terrassen en tribunes bij de diverse acts. Lachsalvo’s en applaus klonken over het Grote Kerkplein, grote hilariteit bij de fratsen van de steltlopers van Irrwish. Op het Rode Torenplein voerde de Nederlandse groep Beeldenstorm de voorstelling ‘Daendels’ op een prachtig schouwspel door de schitterende kostuums. Er was weer een grote diversiteit aan acts, ballet, acrobatiek, steltlopen, muziek, toneel absurdistisch theater…..

img_8910.jpg
Irrwish

img_8807.jpg
Charlotte Greenblatt

img_9173.jpg
Beeldenstorm met ‘Daendels’

Meer foto’s bij lees ‘verder’…

img_8813.jpg
Charlotte Greenblatt

img_8789.jpg

img_8872.jpg
Veronique Follet met ‘Sculptures de Chapeaux’

img_8927.jpg
Zelfs etalagepoppen waren niet veilig voor de heren van Irrwish

img_8992.jpg
CapArt: leerlingen van de Van der Capellen scholengemeenschap uit Zwolle

img_9095.jpg
Leandre Ribera

img_9345.jpg
Ramiro Miranda

img_9445.jpg

img_9236.jpg

Meer foto’s van dit bijzondere evenement staan in een album onder de button ‘foto’s’ in de linkerkolom van deze site.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Wat was het een geweldige dag gisteren! Die steltlopers waren super, het mooie weer, vrolijke mensen… Zo mag het vaker in Zwolle!


  Maak melding

 2. Ja merije alleen het weer kunnen we niet bestellen,maar volgende week zaterdag wordt het weer bere gezellig in onze mooie binnenstad.KLINKER festival


  Maak melding

 3. Klopt Wichert, en zaterdag is er ook nog de Halve marathon. Het is maar goed dat Oerol voor mij wat later begint dit jaar.


  Maak melding

 4. En dan nog die geweldige afsluiter: Compagnie No 8! Hoe je honderden kijkers als een lint de stad door kunt trekken – en je je boodschap nog over de b?hne krijg ook!


  Maak melding

Reageer