Plezierige vakantie met GGD Reizigerszorg

Zwolle – Het is mooi weer, de zomer is in aantocht en de vakanties zijn geboekt. Vergeet niet om te zorgen voor een goede voorbereiding op de reis, die GGD Reizigerszorg de reiziger kan bieden. Daarom wordt vrijdag 11 juni een inloopspreekuur gehouden bij GGD IJsselland.

Met vakantie in het vooruitzicht, denkt de vakantieganger aan plezier en niet aan gezondheidsrisico’s. Toch kunnen andere eetgewoonten en hygiëne voor flink wat ongemak zorgen. Dat kan ook in minder tropische bestemmingen, zoals de landen rondom de Middellandse Zee, waaronder Turkije en Egypte. Veel ziekten worden namelijk opgelopen door verkeerd voedsel, besmet (zwem)water of insectenbeten. Daar is goed wat tegen te doen.

De meeste risico’s kunnen namelijk met een paar basisregels worden beperkt en tegen enkele infectieziekten kan gevaccineerd worden. De GGD Reizigerszorg, die niet voor niets de slogan ‘vertrouwd, deskundig en betrokken’ hanteert, kan iedereen daarbij van dienst zijn met voorlichting en vaccinaties.

Het is verstandig om bij het boeken van een (last-minute) reis, de GGD Reizigerszorg IJsselland te bezoeken en de website van GGD IJsselland te bekijken. Het is namelijk mogelijk, vlak voor de vakantie nog vaccinaties te krijgen. Het is dan aan te raden de basisvaccinaties (DTP, Hepatitis A en eventueel Buiktyfus) als voorzorgsmaatregel te nemen. Op deze manier is de vakantieganger voor een volgende last-minute en de komende jaren in ieder geval tegen deze infectieziekten beschermd.

Dus wie nog geen afspraak heeft gemaakt met de GGD, biedt de afdeling Reizigerszorg de vakantieganger de gelegenheid om een bezoek te brengen aan het inloopspreekuur. Op vrijdag 11 juni kan iedereen tussen 08.30 uur en 10.30 uur zonder afspraak binnen lopen in het gebouw van GGD IJsselland aan de Zeven Alleetjes 1 in Zwolle. De bezoeker wordt dan op volgorde van binnenkomst geholpen en gelijk voorzien van voorlichting en de benodigde vaccinaties.

Artikel delen:

Reageer