ROOD Zwolle: “niet morrelen aan studiefinanciering”

Zwolle – De Zwolse afdeling van ROOD jongerenafdeling van de SP protesteerde zondag tegen de plannen van diverse politieke partijen om aan de studiefinanciering te tornen door een spandoek op te hangen bij het Deltion college.

Een berekening van Rood toont aan dat voor de prijs van 1 Joint Strike Fighter 22.222 studenten een jaar lang kunnen studeren. Door middel van een groot spandoek vandaag en een flyeractie maandag bij het Deltion College wil Rood duidelijk maken dat het geld niet naar de JSF maar naar het onderwijs moet gaan. De meeste partijen zijn echter voor aanschaf van de JSF én voor het afschaffen van de basisbeurs. Woordvoerder van ROOD Zwolle Else Geenen: "De rekening van de crisis wordt met de plannen van de VVD, D66, PvdA, en GroenLinks bij de studenten gelegd.1 op de 3 studenten geeft aan niet meer te zullen gaan studeren als deze plannen doorgaan. Dat zou een schandelijke situatie zijn."

De JSF zal Nederland buiten de 800 miljoen, die alleen nog maar nodig is voor deelname, ruim 6 miljard euro kosten. Dit geld kan volgens ROOD veel beter worden besteed aan onderwijs. Investeren in onderwijs betekent investeren in de maatschappij. Studiefinanciering zorgt voor toegankelijkheid van het onderwijs.

Morrelen aan de studiefinanciering zorgt ervoor dat juist jongeren uit kansarme gezinnen niet meer kunnen studeren. Eerder deze maand liet de SP Maurice de Hond de belangrijkste punten uit haar verkiezingsprogramma voorleggen aan de bevolking. Daaruit blijkt dat 75 procent van de Nederlandse kiezers vindt dat er geen JSF-vliegtuigen aangeschaft moeten worden. Geenen:: "Daarom zegt ROOD: handen af van de stufi, geen JSF en investeren in onderwijs. Juist nu."

Artikel delen:
Reacties 3
 1. Hoppa! Strakke actie! Afschaffen dat megalomane vliegtuig project.

  Hierin heeft de SP gelijk. Investeren in onderwijs! Laat studenten nou niet de dupe worden van de crisis.


  ⚠️ Meld

 2. we kunnen ook gewoon en-en doen 🙂
  Ik ben al vanaf hun geboorte aan het sparen voor mijn kinderen voor een eventuele studie want als je wilt dat je kinderen studeren mag je, wat mij betreft, daar wel zelf best wel op plannen.
  Daarnaast mogen ze dat experimenteel vliegtuig houden, koop maar iets kleinere aantallen en dan gewoon vanaf de plank, vervanging zal er toch komen.


  ⚠️ Meld

 3. “Ik ben al vanaf hun geboorte aan het sparen voor mijn kinderen voor een eventuele studie want als je wilt dat je kinderen studeren mag je, wat mij betreft, daar wel zelf best wel op plannen.”

  Mee eens, helaas kan niet iedereen sparen. Daarom is een financiële bijdrage van de overheid om te kunnen studeren best op zijn plaats.

  En de JSF wel of niet….. Mijns inziens liever niet. Wie gaan we daarmee bombarderen?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.