Algemeen Log 124

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 125 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 362
 1. @ Derk, alles goed idd; keizersnee op het laatste moment. Maar het gaat prima met ze. (T)ja; Nee, vader en moeder zijn in ons mooie land geboren. Dank je Eva.  Maak melding

 2. Haha, dank je Appie. Kwam zelf net aanlopen. Ook bedankt voor de deftige bos virtuele bloemen, gister.

  Thomas Egberts: KNVB wil vanavond al duidelijkheid over blessure Robben geven. Hij vermoedt een vrij ernstige blessure.


  Maak melding

 3. (voor je eerste plek). De felicitaties voor je achternichtje had je al ontvangen.
  Maar vertel eens…. 10 vingers, 10 tenen en het mooiste kind op de hele wereld?


  Maak melding

 4. Een snoezig klein, knap kindje met veel haar en alles d’r op en d’r an. ‘T is altijd weer een wonder he, zo’n klein schatje. Het is bij ons al 14 jaar gelden…toen kregen we er 2 tegelijk. Heb jij ook kinderen?


  Maak melding

 5. @Dick mocht je heimwee krijgen naar oude tijden heb ik hier nog een dame in de aanbieding van 4,5 maand oud. Kun je weer een weekend terug de tijd in.


  Maak melding

 6. @Dick, Ik heb een prachtige dochter van 2,5 jaar. Een heerlijke wijsneus die je de oren van het hoofd kletst. Ik had nog een stukje over haar geschreven in WLZ vandaag…


  Maak melding

 7. Bericht door Eva, op 6 juni 2010 om 12:12
  Gisteren een TOP-dag gehad! Het was leuk op het voetbalveld van Westenholte. Er was een volleybaltoernooi aan de gang tussen de straten van Westenholte en Stadshagen. Mijn man deed mee. Mijn dochtertje van 2 en ik hebben hem vanaf de zijlijn op een kleedje, heerlijk in het zonnetje, aangemoedigd, ⤽Hup, pappa.⤝
  Aan het einde van de middag was er bij ons in de straat een springkussen geregeld voor de kids. Geweldig idee! Helemaal uitgeleefd aan de straatbarbecue en de patatjes. Daarna mn kleine meissie onder groot protest naar bed gedirigeerd. Het was zo??n leuke, drukke dag, dat het wel even duurde voordat Klaas Vaak de wedstrijd won. Volgend jaar weer!

  Brengt me meteen bij een topic voor deze log….
  Waar was WLZ gisteren? Had het wel leuk gevonden om een stukje over het volleyballen in WLZ te kunnen lezen…
  Maar ach, je kan natuurlijk ook niet overal tegelijk zijn…


  Maak melding

 8. Juist dick jij oppasboy spelen en ik lekker naar de pierik.
  Trouwens als we een BBQ willen houden moeten we binnenkort wel even overleg houden. Assendörper en Drama123 vinden het een leuk idee.


  Maak melding

 9. Aha Eva, wees er maar zuinig op. Mooie wijk om op te groeien: Westenholte! Heb het ff teruggezocht: dat over het stratenvolleybaltoernooi; gezellig! De hoeveelste editie is dit wel niet geweest? Heb er ook nog een paar keer aan mee gedaan.


  Maak melding

 10. Nee overleggen in de zin van spijkers met koppen slaan.

  Maare even een oproep aan een ieder lezer reaguurder: Wie heeft er zin in een WLZ BBQ?


  Maak melding

 11. @ Eva;

  Waar was WLZ gisteren?

  De Admins reageren alleen op uitnodigingen voor bijeenkomsten die naar hun toegestuurd zijn. Dus de organisatie had ze tevoren ff in kennis moeten stellen om hier een topic te krijgen.

  ============

  Er waren gisteren wel 12 activiteiten. Strenge selectie.
  Inderdaad geen bericht van stratenvolleybal gehad.


  Maak melding

 12. Kan alleen de organisatie tippen? Of ook een zeer ge-interesseerde deelnemer?
  Dit was trouwens de 31e “straat”volleybaltoernooi.
  Een WLZ-bbq? Klinkt goed!


  Maak melding

 13. Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  Dick met z’n 19e Gouden Regenboogplak,

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja en ingrid

  met 5: Natascha en Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 19: Dick  Maak melding

 14. Zo, even met het pondje over gegaan naar Zwartsluis want mijn tabak was op en laat je nu hier in dit gat nergens op zondag tabak kunnen kopen.


  Maak melding

 15. café de Pierik derde geworden met het horecavoetbal. Jammer dat Robbie al snel geblesseerd was anders waren we eerste geworden. Het was wel weer gezellig bij de Pierik met live muziek en eten van de grill.


  Maak melding

 16. Ja Drama123 smeer het mij nog maar even in. ‘T was dat vrouw Derk er al woonde anders was ik er nooit neergestreken.

  @Assendörper lekkere BBQ gehad bij de pierik? 3e goed gedaan dus goed voor een bronzen plak.


  Maak melding

 17. Volgens mij val jij altijd met je neus in de boter. Heb jij gisteren JanD nog gezien? Jij was weg en toen kwam die naar ons taffeltje gelopen, maar wilde er niet aan geloven dat ik Derk was. afin nu is die inmiddels wel overtuigt


  Maak melding

 18. @drama, ik heb 18 spelers geselecteerd en gistermiddag tijdens de persconferentie de 3 afvallers bekend gemaakt. Meer heb ik niet hoeven doen. 🙂


  Maak melding

 19. Ohjee nou krijgen we dit weer wat doen die lui in de politiek?
  Stem christelijk, anders loopt NL onder

  De Evangelische Partij heeft Nederland weer diep geraakt vandaag. Nederland zal COMPLEET onder water lopen als er bij de Tweede Kamerverkiezingen niet MASSAAL gestemd wordt op christelijke partijen. Stuk voor stuk zullen we verdrinken en ten ondergaan aan de zondvloed..

  Dat bepleit Yvette Laklé van de Evangelische Partij Nederland.

  Eén zetel

  De recent opgerichte partij doet woensdag mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Laklé, vroeger bekend als Yvette Lont, richtte een eigen partij op omdat ze vindt dat haar oude partij, de ChristenUnie, niet streng genoeg is. Yvette verwacht dat ze met haar Evangelische Partij 1 zetel gaat halen.

  Waar kende we deze mevrouw ook al weer van? Oja! De wonderdokter die door te bidden mensen van HIV kan genezen. Pittige discussie aan de gebedstafel van de EO.  Maak melding

 20. Nederland zal COMPLEET onder water lopen als er bij de Tweede Kamerverkiezingen niet MASSAAL gestemd wordt op christelijke partijen.

  Kennen wij niet iemand die bij een waterschap werkt;) Toch eens vragen wat ze er tegen gaan doen.


  Maak melding

 21. Die met dat zwarte haar had wel mooie ogen moet ik toegeven. Maar jij een :-* gehad? * gaat jaloers in een hoekje zitten* 😛


  Maak melding

 22. Sander mag Donderdag naar de casting van Dik Trom komen:D
  Hij is helemaal blij 😀
  Ik had het vanmiddag ook al gemeld, Maar ik wilde iedereen nog even bedanken voor het stemmen! 😀  Maak melding

 23. `De herstelbetalingen aan Suriname moeten onmiddelijk worden hervat`

  Standpunt van de EPN onder aanvoering van Yvette Laclé.

  Suriname gaat nu geleid worden door Bouterse en Brunswijk, twee aartsvijanden. Dan toch maar liever een zondvloed.:o


  Maak melding

 24. Bouterse en Brunswijk in een regering? Hmmm Volgens mij gaan die besprekingen ergens diep in het woud afspelen. Wie had gedacht dat die twee Suriname gaan lei(lij)den.


  Maak melding

 25. “Assendórper . Yvette heeft nog niet genoeg centjes, want op de site van de EPN staat vermeld dat het veel geld kost om een partij zichtbaar te maken in de samenleving ovv van het gironummer.
  Maar met één zetel grijpt zij straks vast de macht.


  Maak melding

 26. Heb ik net aardig gedaan, dacht ik met het goede Robben-nieuws :D:D:D Ingrid heb ik vanmiddag als succes gewenst. Brunswijk & Bouterse is toch al een dag of 3 bekend? Alle kleine partijen ontleden, voelt als reageren op het LWL-forum: succes en sterkte tegelijk Rogier/Zucht. Nog naar een speech aan het luisteren voor de Jonge Socialisten. En die 2 dames rood en wit? Kom gelukkig regelmatig interessantere dames tegen. Ze beloofden hier ook nog eens te reageren. Maar blijkbaar zijn ze ook niet zo betrouwbaar.

  Oldezakk’n Tournooi: FC wint van Be Quick. Jan W. weet nog steeds te schitteren :D:D:D


  Maak melding

 27. Uit de ouwe doos:

  Nu “Andere tijden sport…Willie Lippens” De man die Oranje in 1974 wereldkampioen zou maken.
  Gister (tijdens Oranje) een docu over Jan van Beveren opgenomen…ga ik met een maat kijken.


  Maak melding

 28. Dick, gefelicieerd met je achter nichtje. Vanmiddag weer een gezellige BBQ gehad. Spande er de hele middag wel om, v.w.b de regen maar op een paar druppels na is het weer goed gegaan.
  @ Wichert een kussen is niet nodig, hij heeft zijn figuur wat de betreft wel mee. Hij stuitert de hele dag al, van opwinding. Hij moet er voor naar Amsterdam donderdag middag. En dan maar verder duimen of het wat word.En zo ja of de opname’s niet in de verkeerde periode van de vakantie zijn. Maar ja laten we eerst donderdag maar afwachten.

  @ Dick ook gefeliciteerd als logopener.
  @ Derk, heb je haar nog steeds niet naar Zwolle gepraat, geen tabak te kijgen op zondag, moet niet gekker worden in dat dörp.


  Maak melding

 29. Dank je Ingrid….dubbel. BBQ in de buurt?

  Had van Derk ook wel meer overtuigings- en overredingskracht verwacht 😮 Maar volgens mij wil Derk ook wel op een kilometer of 50 zuidelijk van Zwolle wonen. Of zelfs in de buurt van Utreg.

  Je zult idd maar met de pont naar een ander dorp moeten om tabak te halen. 😮


  Maak melding

 30. Redelijke beschouwing:

  Paars? Of toch paars?
  06-06-2010 om 11:00 door AB

  Rutte en Cohen laten zich steeds negatiever over elkaar uit. Volgens Rutte is een nieuwe paarse coalitie ??ver weg??. Is dat wel zo? En heeft Rutte wel wat te willen? Als de peilingen ongeveer uitkomen dan maakt het niet zoveel uit wat Rutte denkt of wil. Het CDA schommelt namelijk al weken tussen de 22 en 28 zetels. Laten we van het voor het CDA meest rooskleurige scenario uitgaan, het CDA haalt woensdag 28 zetels. Dat is maar liefst 13 minder dan ze nu hebben. Wat wint de opvolger van Jan Peter Balkenende door aan te schuiven bij een rechts kabinet? Na jarenlang de grootste te zijn geworden, is het vervelend om ineens de tweede viool te moeten spelen. Na een grote verkiezingsnederlaag is dat niet alleen vervelend, maar electoraal gezien ongeloofwaardig en daardoor onverstandig.

  Klein kansje

  Cohen heeft ook nog een klein kansje de grootste te worden en daarmee een kans op het vormen van een nieuw kabinet. Om Paars te voorkomen heeft het CDA ook bij een linkse zege een sleutelpositie. Zou de opvolger van JP in een regering van de sociaal-democraat willen zitten? Het lijkt mij uitgesloten, want het zou neerkomen op politieke harakiri. Job Cohen geeft aan liever een progressief kabinet te willen, maar een linkse meerderheid zit er zelfs in de voor hem meest optimistische ramingen niet in. Conclusie: mocht Cohen de grootste worden, dan is een verstandshuwelijk met Rutte de enige optie. Om het verstandshuwelijk kans van slagen te geven, en het aantal zetels op minimaal 76 te brengen, is een rol van mediator Pechtold onmisbaar. Mocht GroenLinks er minimaal een zeteltje bij krijgen, dan mag ze ook aanschuiven. Al is het maar om de bezoedelde naam ??Paars?? te kunnen veranderen in Nieuw-Paars, Paars-Plus of Pimpelpaars.

  Strategische stem

  Dat zowel Cohen als Rutte niet overlopen van enthousiasme voor een mogelijk paarsig kabinet is niet vreemd. Door elkaar te bekritiseren hopen ze te winnen bij hun eigen potentiële achterban. Door zich als rechtse rakker te profileren hoopt Rutte PVV??ers, CDA??ers en rechtse D66??ers te verleiden tot een strategische stem op de VVD. Cohen doet exact hetzelfde voor zijn achterban. Als sociaaldemocraat roept hij een doembeeld op van de tandem Rutte-Wilders. Die optie is volstrekt onmogelijk, omdat het CDA na een groot verlies nooit in een kabinet met Wilders stapt. De PVV roept daarvoor teveel weerstand op binnen het CDA. De enige spelbreker voor een nieuw paars kabinet is het CDA. Als de peilingen er totaal naast zitten en ze onverwacht 30 of meer zetels halen dan kan de partij het beperkte verlies claimen als een morele overwinning. Halen ze minder dan 30 zetels dan is de enige verstandige optie voor hen om in de oppositie te gaan.

  De VVD heeft het meest rechtse programma ooit en de PvdA heeft sinds jaren weer een uitgesproken links programma. Het is de ironie van ons versplinterde politieke landschap dat de kans op een gematigd sociaal-liberaal kabinet desondanks het grootst is.  Maak melding

 31. Bericht door dick, op 6 juni 2010 om 22:13
  Je zult idd maar met de pont naar een ander dorp moeten om tabak te halen.

  Ach dick was een foute inschatting van me met de voorraad inslaan. Die kleine jongen vond het prachtig en de veerman moest alweer lachen. Ik heb dus wel 2x 2.10 euro uitgespaard door tegen hem te zeggen dat ik tabak moest halen 😉

  Enne at betreft verhuizen……….. Denk dat jullie me over een half jaar kwijt zijn hier in NL zoals de zaken er nu uitzien.


  Maak melding

 32. @ Derk; Oh dat scheelt al weer, heb dus vrijdag ervaren dat de daar idd 2.10 euro voor vragen. Op zich vreemd, want als er een brug had gelegen (zie burggenbouwerscity Zwolle) was de overtocht gratis geweest.

  Versneld vertrek dus richting de zon. Jammer, weg uit Nederland. Zouden wij nooit willen, nog niet weg uit Zwolle. Maar goed ieder zijn/haar ding. Dan moeten jullie er nog maar ff van genieten dan.


  Maak melding

 33. Wij nemen het er ook nog van dick en ja ieder zijn ding he maar ik zal jullie blijven bezoeken op dit log hoor! En zowie zo ben ik minimaal 2 maand per jaar nog in NL heb al gekeken naar een vakantie woning hier in de buurt. ( ben je voor 35.000 klaar) We zien wel hoe het gaat lopen.


  Maak melding

 34. Twijfel ik niet aan

  Wij nemen het er ook nog van

  er zou meer genoten moeten worden. Zo lang duurt het allemaal niet.

  Strak plan, vakantiewoning. Stuk goedkoper dan een hotel.

  Ken je deze nog? “We zien het wel, we zien het wel, we zullen het wel beleven, maar kan het niet een beetje snel, want het leeeeeeven duurt maar eeeeeeeeeeeven”.


  Maak melding

 35. @ Dick, je mag niet weer raden. Weer eigenlijk niet waar het vless weg kwam. Maar het was goed.
  @ Derk, mooi als jullie wens al zo snel uit kan komen.

  Weltrusten.


  Maak melding

 36. Als het mag natuurlijk. Ik ben niet zo’n zelfuitnodiger als een niet nader te noemen dubbelgebande weblogganger. Sorry, kon het niet laten (A) 😀


  Maak melding

 37. Ik zat dus in geen van die 3 straten die wolwever noemde maar in de Schoolmeesterstraat, gewoon zonder vergunning, op de parkeerplaats iedereen kon er nog gewoon door:D

  Goedemorgen trouwens


  Maak melding

 38. Mogguh allen; vanmiddag weer ff naar de bank. Tijd voor een spuit die wat plasma aftapt, voor wie het nodig mocht hebben. Hoop dat het er weer ouderwets gezellig is 😀


  Maak melding

 39. Dr. Sigmund deinst door elke (talen) grens.

  Potverdorie, vanmiddag zonder mijn vriendin naar de bloedbank. Is iedereen hier eigenlijk al lid van die nobele en zeer nuttige club?


  Maak melding

 40. Mooi dat je er profijt bij hebt gehad Appie 😀 Ze kunnen nog wel wat donateurs gebruiken dus voor degene die zich geroepen voelt; gezellig met gezellige mensen en het komt absoluut goed terecht. Je kunt nu ook ’s avonds geven. Je houdt je eigen gezondheid zo ook nog een beetje in de gaten. Bij mijn vader hebben ze lang geleden de eerst symptomen van suikerziekte ontdekt. Doordat ze er zo snel bij waren heeft hij gelukkig nooit last van die ziekte gehad.

  14 juni is overigens Wereld BloedDonorDag


  Maak melding

 41. Mogge mense… tja bloeddonor…in de meeste gevallen kun je in de buurt terecht, bij de mobiele tap zal ik maar zeggen…in ons geval moet je naar het ziekenhuis rijden, kost tijd…omslachtig allemaal…tja en dat is toch een beetje een probleem.


  Maak melding

 42. Arrestaties in zaak Willeke Dost

  De politie heeft vanochtend de pleegmoeder en een van de twee stiefbroers van Willeke Dost uit Koekange gearresteerd.

  Willeke Dost is al bijna 18 jaar vermist, meldt RTV Drenthe. Ze zou haar woning op 15 januari 1992 op de fiets hebben verlaten. Sindsdien is nooit meer iets van haar vernomen.

  De politie is met tientallen agenten op het erf van de boerderij. Mogelijk gaat de politie in de boerderij op zoek naar Willeke. Voor het huis staat een grote witte vrachtwagen met een zwarte tent er om heen. Het gebied is niet begaanbaar voor verkeer.

  Om 12.00 uur geeft de politie een persconferentie.  Maak melding

 43. Dick, naar aanleiding op je bijdrage over een mogelijk paars kabinet denk ik inderdaad dat dat nog het beste is voor de toekomst van Nederland. Zo wordt politiek gezien een breed draagvlak gecreëerd voor de broodnodige verandering de komende jaren. Ik ben inmiddels debatmoe en wordt vooral erg moe van het elkaar vliegen afvangen waar de lijsttrekkers een soort van sport van hebben gemaakt. Het worden harde verkiezingen, het plan van Rutte om uiterlijk 1 juli a.s. een nieuw kabinet te presenteren juich ik van harte toe, maar ik vrees dat het wishful thinking van hem is. Het zullen namelijk geen makkelijke coalitie-onderhandelingen worden. Wat ik overigens prima vind is het akkoord wat werkgevers en bonden met elkaar gesloten hebben over de verhoging van de AOW-leeftijd. Tegelijkertijd staat politiek Den Haag hierdoor in zijn hemd. Het akkoord is er gekomen zonder bemoeienis van de politiek en daar moeten ze in Den Haag toch eens goed over na gaan denken. Jarenlang soebatten heeft er alleen maar voor gezorgd dat de partijen in deze discussie lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan. Nu er kennelijk in de luwte is onderhandeld is er ook ineens een akkoord, hulde!


  Maak melding

 44. Moggu QM (10:51), jij wou toch goedkoop wonen in zo’n gat? Tja, dan moet je wat meer moeite doen om bij voorzieningen te komen. Voordeel is dat je mooi mee kunt snoepen van voorzieningen in de grote stad, waar de inwoners aldaar (vaak grof) meer gemeentelijke belasting voor betalen 😉


  Maak melding

 45. @ Zucht, Paars (met GL bijvoorbeeld) vind ik ook nog niet zo’n gekke optie. Mits de doorgeslagen marktwerking binnen de perken blijft. Die debatten, oneliners, twitters en leugens ben ik ook aardig zat. Zou het ook wel tof vinden als SP eens mee wilde doen, maar daar geloof ik nog niet zo in.
  Tuurlijk, dat 1 juli verhaal is bluf…en een secuur regeerakkoord is natuurlijk belangrijker.
  Eens, mooi dat het kan: Wat ik overigens prima vind is het akkoord wat werkgevers en bonden met elkaar gesloten hebben over de verhoging van de AOW-leeftijd.
  De sociale partners kunnen misschien in lastige zaken als een soort adviesorgaan dienen? Ingehuurde adviesorganen zijn én donders duur en vaak gekleurd.

  SP en PVV hadden het natuurlijk tot “over mijn lijk-punt” gemaakt. Als sommigen niet echt samen aan iets willen werken, wordt samenwerking wel heel moeilijk. Maar het plan zal ook nog uitgekristaliseerd moeten worden, want hoe zit het nu met de “zware beroepen”?

  Vind wel dat we overmorgen een belangrijke keuze mogen maken: de sterkste schouders de zwaarst lasten of rijken steeds rijker.
  Samenwerken/burggenbouwen of klovenscheppen.
  Welvaart of welzijn.
  Asfalt of natuur/milieu.
  Je ego en je geldbuidel centraal stellen of Samen dingen regelen in een leefbaar land.
  Etc. etc. over hulp bij inzet internationale troepenmachten/defensie enz.  Maak melding

 46. dick; hoe kan je nou ‘rijk’ zijn in een land wat alles wat boven de middelmaat uitkomt wegnivelleerd ?

  Het is toch niet meer uit te leggen dat mensen in bijstand vaak meer hebben dan werkende armen (waaronder vaak ook genoemde ‘extra handen aan het ziekenhuisbed’ )
  En daarbovenop veel dingen gratis krijgen, wasmachine, tv…noem maar op.Waar een normaal mense wel voor moet betalen.
  Van mij mag er juist wel een diepere kloof ontstaan tussen rijk en arm (weer tegen het zere pvda- been, ik weet het…) want als bij jou of mij het witgoed het begeeft moeten we ook kijken of we het kunnen vervangen…
  Ik ben al die mensen die overal maar RECHT op hebben maar geen klap doen echt zat.


  Maak melding

 47. Dank je Wichert, ik beschouw graag. Vanavond nog even bij het A1-kampioenschap kijken?

  Al heeft de alg ledenvergadering vanavond oa ook dit:
  pt 5. Voorstel tot wijziging bestuurlijke organisatie
  pt 6. Algemeen beleidsplan
  pt 7. Organisatorisch Technisch jeugdplan

  Misschien maar eens op terugkijktv bekijken 😉


  Maak melding

 48. O, ja, en om nou te gaan stemmen met de illusie dat rijken dan moeten inleveren…:( >>gaat echt niet gebeuren hoor, ongeacht welke partij je stemt…kom in nederland niet aan de oudjes, maar de jongeren (onderwijs) en degenen in instellingen – die geen stem hebben- worden gepakt.Door ongeacht welke partij.

  Het zijn ten slotte allemaal leugenaars die nu hun sociale pokerface opzetten… je HOEFT er niet langer in te trappen in al die onzin.


  Maak melding

 49. Maargoed, wat zullen ze een plezier hebben gehad…mensen in instellingen, het clubgebeuren in nederland…noem maar op. Eens in de zoveel jaar heeft politiek nederland inééns belangstelling voor ze!!!

  Wat toevallig!!!!


  Maak melding

 50. @ QM, rijk is natuurlijk een subjectief begrip. Ik voel mezelf rijk. Jij niet. Maar als je meer dan makkelijk rond kunt komen en kunt doen wat je wilt, mag je jezelf rijk noemen. Hoeft niet, natuurlijk. Vind welzijn echter veel belangrijker dan welvaart.

  Hoe is’t met je aannames QM: je neemt nu al jaren aan dat jij misdeelt bent in vergelijking met velen die onterecht in welke sociale voorziening dan ook zitten. Dan kun je ook vast wel uitleggen waar dat precies in zit? Weet dat er velen vanuit een uitkering weer aan werk komen. Heb zo 2 voorbeelden voor je. Wie wil er nu de hele dag thuis zitten met een gevoel van “ik had ook kunnen werken” Vind je nogal vaak in een slachtofferrol kruipen.

  Je blijt ook maar beelden oproepen van sociale uitkeringsverkrachters. Dat gaat er in als Gods woord in een dominee bij je maatjes Dreetje en Vreetje want die voelen zich ook slachtoffer van deze maatschappij. Check een feiten, kom eens met argumenten en alternatieven. En kijk uit, kijk verschikkelijk uit dat je niet alle mensen die niet KUNNEN werken over 1 kam scheert. Heb je hier ook al eens super-ongenuanceerd gedaan…..toen heb ik je nog gewaarschuwd. Maar je hebt nooit je excuses aangeboden. Het gaat wel/je l*lt wel over mensen he! En wat ze allemaal kunnen en vooral niet kunnen volgens jou. Maar wat voor recht heb jij om daar over te oordelen? Of jeukt de geldbuidel je te hard in de zak?  Maak melding

 51. QM; wat vind je van de rijkensubsidie? De hypotheekaftrek boven enkele tonnen? Wij betalen dat met zijn allen en hun nemen er een extra hoge hypotheek voor op die ze gigantisch kunnen aftrekken (60%?) Je kunt NU stemmen dat die ongelijkheid niet meer in stand wordt gehouden.

  Wat vind je van inkomensafhankelijke kinderbijslag?

  Dus jij BERUST in het feit dat de rijken steeds rijker en wereldvreemder worden?

  Hypocriet QM, hoe lang leef je al? Hoevaak heeft de politiek voor een verkiezing ineens overal belangstelling voor?

  Ik pas….je valse beeldvorming en generaliserend grote woorden als “het zijn allemaal leugenaars”.

  ====

  Sorry maar ik zie geen letter verschil meer tussen jou Henk, Vree, Dree en de posters op het LWL-forum. Je bent zo verbitterd. Ongelooflijk dat je het wel met Maarten van Rossem eens bent! Of heb je nog een positief geluid?  Maak melding

 52. Rijk is een subjectief begrip, wat voor de 1 veel is, is voor de ander weinig. Mijn vrouw en ik werken allebei, hebben geen kinderen, wonen in een mooi en ruim (koop) appartement en hebben het dus goed. Ik rijd in een auto van de zaak (niet de goedkoopste). Je kan dus zeggen dat wij rijk zijn. Met het oog op de verkiezingen zou het verstandig zijn om rechts te gaan stemmen in mijn geval. Dat heb ik tot vrij recent ook steeds gedacht. Echter, is dat wel zo eerlijk en vooral rechtvaardig. Het principe dat de sterkste schouders, de zwaarste lasten moeten dragen begrijp ik en ik ben daar eigenlijk ook wel voor. Wel wil ik van een nieuw kabinet daadkracht op het gebied van het creëren van banen en dat de zogenaamde “beroepswerkelozen” gedwongen worden te gaan werken. Er is namelijk een grote groep (dat weet ik gewoon zeker) onder de werkelozen die kan werken, maar het niet doet. Deze mensen moeten worden aangepakt. Niet de mensen die buiten hun schuld om in de bijstand terecht zijn gekomen en ook niet de ouderen, die keihard voor de bestaande voorzieningen hebben gewerkt. We moeten het SAMEN doen en als dat betekent dat mensen zoals ik wat zwaarder belast worden, dan is dat maar zo. Op langere termijn is bv. de hypotheekrente-aftrek toch niet houdbaar meer. Daar MOETEN keuzes in gemaakt worden, hoe pijnlijk ook. Mijn stem gaat dus na veel wikken en wegen aanstaande woensdag naar Job Cohen, ook omdat ik met een stem op bv de VVD het risico loop dat de PVV er dan gratis bijkomt en dat wil ik niet!


  Maak melding

 53. Kan alleen in België ;

  Belgische gedetineerden kunnen voor een habbekrats hun tatoeage laten verwijderen. De Belgische overheid neemt negentig procent van de kosten voor haar rekening. Een laserbehandeling kost al gauw 2000 tot 2500 euro. Dit in het kader van reïntegratie. Belgische gedetineerden mogen geen beroep meer doen op de ziekteverzekering. De interesse onder gedetineerden is groot, maar de kritiek van buitenaf ook. Gevangenisdirecteuren houden er veelal andere criteria op na; de lokale verschillen lijken groot. Wel moet de tatoeage op een zichtbare plek staan en moet het aanstootgevend zijn. In sommige gevangenissen worden gedetineerden gestimuleerd dit te doen, in andere gevangenissen houdt men hun mond maar dicht.


  Maak melding

 54. Ach, in Nederland kan er ook genoeg. Ikzelf heb met de gezondheidszorg te maken in België. In 1 woord; geweldig! Voor een ingreep waar in Nederland 6 maanden wachttijd is, ben ik in België in 2 maanden aan de beurt. Zo slecht is het daar niet. Hier in Nederland heb ik te doen met de verpleegkundigen, ze zitten meer tijd achter een buro dan dat ze zorgtaken kunnen doen. Dit tot hun eigen frustratie! Ook een mooie uitdaging voor een nieuw kabinet!


  Maak melding

 55. Dick kan vanavond helaas niet kijken.Eerst na fraktie en dan bespreking ouderenbeleid Westenholte.Kan dus ook niet naar de vergadering van WVF.Soms heb je alles tegelijk.Je hebt de wvf poule van de Stentor nog niet ingevuld,kost niets leuke prijzen en vooral gein onderling.


  Maak melding

 56. Als ik dan verpleegster was en ik liep met deze

  ze zitten meer tijd achter een buro dan dat ze zorgtaken kunnen doen.

  frustratie had ik dat in alle fuwa-gesprekken en dergelijke, OR of anders gewoon direct aan de organisatie kenbaar gemaakt. Zeker als je met een hele groep bent, je kuomt met argumenten, feiten en alternatieven, moeten ze het toch in elk geval serieus nemen lijkt me.

  Het gaat niet alleen om betere zorg, ook of efficiënter management en (zeker niet onbelangrijk) meer plezier in je werk. Maar als je alleen maar jankt tegen mensen die er toch niets aan kunnen doen. Heb je ten eerste jezelf en schiet je er nixxx mee op.


  Maak melding

 57. @ Wichert, jammer maar die andere activiteiten zijn ook niet onbelangrijk. Klopt, soms is alles tegelijk. Oh da’s die poule op wvf.nl. Hier liepen ze ook al weer met poules te venten. Wilde ff afwachten wat er allemaal speelde, maar ik wil wel meedoen. Dan moet ik dus naar de site van mijn lievelingskrant…de sensator Gaan we ff doen.


  Maak melding

 58. en in t weekend al niet veel beter heb ik begrepen, lekker dan tijdens het beach soccer toernooi en de 1/2 marathon:(


  Maak melding

 59. dick; waarom zijn er inkomensverschillen in deze wereld? Hoe idealistisch misschien ook, maar ‘de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen’ is wel erg achterhaald , vind je zelf niet???
  Leg mij nou eens uit wat er mis is met zoiets banaals als eigen verantwoordelijkheid dragen, je eigen broek ophouden.
  Ik ben niet de enige die zich stoort aan het pamperen en onderhouden van mensen die weigeren hun leven op te pakken en er zélf iets van te bakken.Mij iets te makkelijk.

  Ze komen het jou en mij niet brengen, dick, OOK de pvda niet (in tegendeel)
  En ik stem blanco omdat naar mijn mening niet stemmen een verkeerd signaal afgeeft.
  Het moet je wel kunnen schelen maar men moet je stem wel VERDIENEN, en niet aftroggelen dmv leugens of mooie verhalen.Die hebben we van balkellende nou genoeg gehoord.
  En aan het eind van het liedje is Cohen, goeie ouwe Cohen die het ook allemaal niet kan helpen , toch een jee pee met een rood jasje aan.Wat houd dat in? WEER bezuinigen op onderwijs, weer de wmo aanpakken, ja inderdaad… altijd degenen die hun stem niet kunnen verheffen of (nog) niet kunnen stemmen…  Maak melding

 60. Derk; O M G, toeval bestaat niet…ik kreeg net een variant ervan in mijn e mail box over die imam met 2 vrouwen , 16 kinderen ect…

  gluiperds zijn het, van de pvv, en dan zeg ik het nog netjes.
  Wat kost bakellende’s dochtertje die meevliegt naar aruba enz…die 3 koninklijke kotertjes met een ma met dure smaak…. kun je je ook afvragen.

  Kom ik toch terug op Opa Beelen; (hij zegt het goed!)
  “wie in zijn tuin het onkruid wied, hoeft van andermans tuin het onkruid niet ”

  Yep


  Maak melding

 61. dick; we betalen hier ook een dot gemeentebelastingen hoor, en het is geen gat maar een middelgroot dorp.

  was van het weekend in hartje a’dam, nou daar je kinderen groot te brengen is ook niet alles, lijkt mij.

  Voordeel van hier belasting betalen is dat je ziet dat er wat mee gebeurt, fietspaden worden schoon gehouden, gras gemaaid, bij het winkelcentrum word door schoonmakers opgeruimd… tja, wat anders dan de randstad, idd


  Maak melding

 62. QM woon je in Madurodam??er is niets mis met het wonen in een dorp,zo voel ik Westenholte ook een beetje.Een dorp in de stad.Kindren groot brengen valt niet mee maar als ik moest kiezen koos ik ook niet voor de Randstad


  Maak melding

 63. @ QM, ik had al gepast na uitvoerig antwoord. Geconstateerd dat je gehersenspoeld bent en je gewenteld hebt in verbittering. Misschien komt de oude QM nog terug?


  Maak melding

 64. @ Natascha; wil je ook naar het beach soccer-toernooi en de 1/2 marathon? Net, tijdens de lunchwandeling was het ook droog…hebben we toch maar mooi weer meegepikt. Het zal wel meevallen.


  Maak melding

 65. Ik zie de marathon al sinds den beginne:D Altijd doen er wel bekenden mee, echt leuk!

  En beach soccer wil ik ook zeker even kijken, vond het erg leuk vorige x naar die profs te kijken, ff kijken hoe de amateurs het er van afbrengen.


  Maak melding

 66. @ Natascha; Zeker altijd gezellig én altijd bekenden. Misschien zit er daarna nog wel een skuimertje in onze mooie stad in.

  Ben vorig jaar geweest bij het beachsoccer. Berkum won in de finale van WVF. Hok met heerlijke koele sapjes erbij, wie doet je wat. Wel graag droog inderdaad.


  Maak melding

 67. @ Wichert, ivm inlogproblemen (voor de voetbalpoule) ligt er vanaf vanmorgen een mailtje bij de “helpdesk van De Sensator”. Benieuwd of er nog antwoord komt, want ze weten al dat ik geen abonnee ben 😮


  Maak melding

 68. was van het weekend in hartje a’dam, nou daar je kinderen groot te brengen is ook niet alles, lijkt mij.

  Wat een onzin en een vooringenomenheid, valt me tegen QM. Mijn dochter is 18 jaar en woont al vanaf haar 4e bij haar moeder in Amsterdam (in de Pijp) en als ik zie hoe ze zich ontwikkeld heeft kan ik alleen maar apatrots zijn.


  Maak melding

 69. Dick,zojuist nog weer iemand toegevoegd aan de subl van wvf.Als je je aan meld zie ik het en geef dan goedkeuring.Daarna ben je ingeschreven bij WVF subl


  Maak melding

 70. Zat te kl*ten met inloggegevens. Kan me dus niet aanmelden. Kon er niet in en heb een mail naar de Sensator gestuurd. Helaas een halve dag later nog niet geantwoord. Jammer en gelukkig zijn ze bij het onvolprezen weblogzwolle sneller. Ben er eigenlijk al wel een beetje flauw van. Ben hier nog een Zwols kwartiertje en dan zie ik morgen wel weer.


  Maak melding

 71. Hier zou ik ook nog op reageren… Zonder verder iets te lezen ga ik dat maar schaamteloos even doen!

  Bericht door QuestionMaster, op 3 juni 2010 om 17:11
  Ik ben niet verbaasd dat vvd de link met meest kwetsbaren in onze samenleving kwijt is… het een is het gevolg van het ander.

  Dat is natuurlijk al een behoorlijk subjectieve uitspraak 😉

  Ben je in weelde grootgebracht, kon je studeren en daarna – via vriendjes- aan een goede baan komen…en dit alles zonder één tegenslagje in je leven, tja dan is het niet meer dan logisch dat je geen enkel idee hebt van wat er zich aan de onderkant van de samenleving afspeelt.Het is immers jou ‘biotoop’ niet, en die van al degenen om je heen ook niet.
  Uiteraard word je groot gebracht met elsevier en telegraaf, die mede – fundamenten leggen voor een bups aan vooroordelen, en klaar ben je.

  Geldt dit volgens jou voor iedereen die VVD stemt?!? Of alleen voor de VVD’ers zelf?
  Ik kan je wel vertellen, dat ik NIET in weelde ben groot gebracht. Ik heb het zeker niet slecht gehad, maar het was ook allemaal zeker niet vanzelfsprekend!
  Voor iedere baan die ik tot nog toe heb gehad heb ik gewoon moeten solliciteren. Mijn broer heeft precies hetzelfde gehad!
  Elsevier en Telegraaf heb ik me nooit voor geïnteresseerd. Zo kortzichtig stellen dat alle VVD’ers een bups aan vooroordelen heeft is natuurlijk ook al een vooroordeel op zichzelf!

  Jahaaa, want ook arendjo joustra, hoofdredacteur van de elsevier stijgt op z’n oude dag nog zijn bloeddruk als hij over krakers afgeeft…met zijn salaris KOOPT hij voor zijn kroost een pandje en dat zou toch iedereen moeten doen…stom dat mensen in de bijstand dáár niet opkomen zeg!!!

  Ik heb zelf altijd een studentenkamer gehuurd toen ik studeerde. Dat werkt prima! Het uiterste dat sommige mensen een pand koopt voor hun kinderen behoort tot uitzonderingen. Dat soort uitzonderingen mag het kraken van (inbreken in) panden van iemand anders niet goedpraten!

  – zo word er dus ongeveer door benepen rechts gedacht, maar dat niet alleen, ze leggen het ook nog als zijnde ‘de waarheid’ op…
  tja…

  Ik denk dat het verklaren van de eigen standpunten als waarheid niets is wat voorbehouden is aan de rechtsere partijen.


  Maak melding

 72. Bericht door QuestionMaster, op 7 juni 2010 om 10:52
  Tim, verlos ons, onwetenden wat staat er dan in die latijnse sigmund???

  geen idee 😉


  Maak melding

 73. Bericht door Tim, op 7 juni 2010 om 15:10
  Bericht door QuestionMaster, op 7 juni 2010 om 10:52
  Tim, verlos ons, onwetenden wat staat er dan in die latijnse sigmund???

  geen idee 😉 [/quote]

  Is dat met Google Translate niet te doen?


  Maak melding

 74. ja bij de kruising is t gebeurd vlakbij de esso
  zag er ernstig uit, flink gedeukte donkerblauwe auto, veel politie/ambulance


  Maak melding

 75. dick; wentelen in verbittering..neuhhh:) ik luister graag naar de dienstdoende heren en dames in de politiek, om daar dan het mijne van te denken.

  Voor de afdeling ‘nakauwen zonder eigen mening’ moet je juist bij Henk’s blog zijn.


  Maak melding

 76. Maar wie is nu donquichote ? En hoezo heeft die met dit weer tijd om hier te reageren juist nu de molens draaien heeft die wat om tegen te vechten 8)


  Maak melding

 77. BeeldBuisBode:

  EénVandaag-lijsttrekkersdebat (N1, 17:59)
  Debat met de lijsttrekkers van de zes grootste partijen: Jan Peter Balkenende (CDA), Mark Rutte (VVD), Job Cohen (PvdA), Geert Wilders (PVV), Femke Halsema (GroenLinks) en Emile Roemer (SP)

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Hoe moet je beslissen als zwevende kiezer?
  – Deugen de verkiezingspeilingen?
  – Blind date voor CU-lijsttrekker André Rouvoet

  Voetbal International (RTL7, 20:30)
  Inhoud onbekend

  Nova Politiek (N2, 22:15)
  PvdA-lijsttrekker Job Cohen

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Wielrennen: Dauphiné Libéré, eerste etappe; Evian-les-Bains – Saint-Laurent-du-Pont
  – Basketbal: tweede wedstrijd in de finales, Lakers – Celtics
  – Algemeen: WK- en overig sportnieuws

  POLITIEK: EénVandaag-lijsttrekkersdebat (N1, 17:59)
  De lijsttrekkers van de zes grootste partijen, PvdA, CDA, VVD, GroenLinks, SP en PVV kruisen de degens. Jan Peter Balkenende (CDA) en Mark Rutte (VVD)
  over de economie, Job Cohen (PvdA) en Geert Wilders (PVV) over integratie en Femke Halsema (GroenLinks) en Emile Roemer (SP) over sociale zekerheid

  WK: Joris en de jonge helden van Zuid-Afrika (1/2) (N1, 19:20)
  Joris Linssen heeft een talent om uit ‘gewone’ mensen, bizarre en meeslepende verhalen te trekken. Doorgaans doet hij dat op Schiphol, maar voor deze tweedelige reportageserie pakte hij zelf zijn koffers, naar Kaapstad. In de eerste aflevering praat hij met kinderen uit de beruchte gangsterwijk Hanover Park.

  MUZIEK: Umm Kulthum – a voice like Egypt (N2, 23:40)
  ‘Verbeeld je een zangeres met de virtuositeit van Joan Sutherland of Ella Fitzgerald, de persoonlijkheid van Eleanor Roosevelt en het publiek van Elvis, en je hebt Umm Kulthum, de meest begaafde zangeres van de Arabische werld’, schreef ooit Harvard Magazine over de legendarische
  Egyptische zangeres Umm Kulthum (1904-1975)

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – The late show van David Letterman. Met acteur Ashton Kutcher en komiek Larry Miller (22:45)

  De wereld draait door (N3, 19:30)
  – D66-lijsttrekker Alexander Pechtold en tafelheren Jan Mulder, Prem Radhakishun en Maurice de Hond blikken terug op het EénVandaag-lijsttrekkersdebat
  – Kamerleden Mirjam Sterk (CDA) en Esmé Wiegman (CU) doen mee aan ‘Van Kamerlid tot popster’
  – Huisdichter Nico Dijkshoorn
  – Muziek van The Souldiers

  Holland sport (N3, 20:30)
  – Voetballer Jeffrey Bruma
  – Tennisspeelster Michaëlla Krajicek

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:00)
  – CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende
  – Misdaadverslaggever Peter R. de Vries
  – Advocate Esther Schoneveld

  The Graham Norton show (BBC1, 23:35)
  – Model, zangeres en actrice Miley Cyrus
  – Komiek en presentator Jack Whitehall
  – Zanger en acteur Usher

  Goedemorgen Nederland (morgen, N1, 07:00)
  – CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende
  – Misdaadverslaggever Harry Lensink over de witwaszaak tegen vastgoedmagnaat Jan-Dirk Paarlberg

  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Nog even genieten van de doelpunten (Studio Sport) van het Nederlands elftal in de ??uitzwaaiwedstrijd?? tegen Hongarije (6-1). Door de blessure van sterspeler Arjen Robben zien we na afloop echter geen vrolijke gezichten.

  Kijkcijfer
  Zaterdag was de laatste aflevering van X De Leeuw (zaterdag, Nederland 1, 21:10, 823.000 kijkers). ??De eerste vier jaar waren zeer succesvol, het laatste veel minder,?? schrijft Hans Beerekamp in het NRC Handelsblad. ??Een studio vol gewillig publiek, waarvan de wensen voor de camera in vervulling werden gebracht. Maar het was ook een alibi voor De Leeuw om dames met een verkeerde bril of haarkleur luidkeels te ridiculiseren, te trakteren op een bierdouche of een badkuip vol vanillevla en ook verder alles te doen wat God verboden heeft. Overigens tot algemeen genoegen.??

  Jean-Pierre Geelen van de Volkskrant hoopt dat RTL 4 Dit was het nieuws (zaterdag, RTL 4, 22:05, 871.000 kijkers) wekelijks gaat uitzenden. ??Scherp, nietsontziend en daarom leuk.?? ??Jan Jaap van der Wal fileerde op hilarische wijze het krukkige campagnefilmpje van Rita Verdonk. De enige concessie voor de nieuwe plek was een irritant lang reclameblok na vijf minuten, maar ook daarover dolt het team vrolijk over de grens van het gangbare op commerciële zenders.??

  Eetze!!

  En ja mensen: ZE KONDEN NOG DONOREN GEBRUIKEN. Kreeg, nee krijg de volgende keer (nu niet voorradig) een badhanddoek voor 80 x geven. (:o Sjonnie E.)


  Maak melding

 78. Hahaha QM voor frustie’s die zieken onder andermans nick en slechts alles afzeiken, moet je op Henk’s blog zijn. Een glimp van niveau heb ik er echter nog nooit ontdekt. Maar doe gerust wat je niet laten kunt 😉


  Maak melding

 79. Misschien handig als je een goed mailadres gebruit Derk? 15:33
  Nixxx ontvangen, misschien als reactie op mijn mail op ’t werk; dan zie ik ut morgen.


  Maak melding

 80. oeiii Dick ik moet mijn vrouw voor me gaan laten stemmen, maar zou zij wel gaan? Morgenvroeg om 11.00 uur naar het vliegveld ( dld) en door naar Litouwen, hoop ik op zaterdag weer terug te zijn voor een versnapering aan de Millingerplaya of de Pierik.


  Maak melding

 81. Drama123 kijkt mee en herinnert zich toch nog de geprogrammeerde instructie, stroomdiagrammen, begin jaren 70. Assendörper: flowchard is mij bekend, lukt het jou binnen een half uur?


  Maak melding

 82. @ QM 20:57; Vreetje en Dreetje, wie gaat het verst in mensen uitsluiten en huichelen? De 1 is beveiliger en wil graag bij de ordetroepen en/of straatcommando’s horen. De ander wil overal bij horen. Zonde om er nog een seconde tijd in te steken.


  Maak melding

 83. Dit grotendeeld gemist. Maar het verslag & filmpje zijn duidelijk

  Rutte onder vuur in EénVandaag-debat

  [VIDEO] Over economie: Rutte (VVD) onder vuur vanwege zijn kille saneerplannen … Over islam zegt Cohen tegen Wilders: ‘De islam is een huis met vele kamers’ … Over sociale zekerheid: Halsema vraagt Roemer om breekpunt AOW-leeftijd te laten varen … Kijkerspanel EénVandaag roept Wilders tot winnaar uit, Cohen tweede

  Het voorlaatste verkiezingsdebat is om half zeven van start gegaan op Nederland 1 bij tv-programma EénVandaag. In dit debat kreeg VVD-leider Mark Rutte aanvallen van alle kanten te verwerken.

  Twee dagen voor de Kamerverkiezingen vindt op de Erasmus Universiteit Rotterdam het voorlaatste verkiezingsdebat plaats, georganiseerd door tv-programma EénVandaag. Deelnemers zijn de lijsttrekkers van de momenteel zes grootste partijen: Balkenende (CDA), Cohen (PvdA), Rutte (VVD), Roemer (SP), Halsema (GroenLinks) en Wilders (PVV).

  Het eerste thema is de sociale zekerheid. Halsema ging daarbij in debat met Roemer. De GroenLinks-lijsttrekker riep haar SP-collega op om het breekpunt van de AOW-leeftijd te laten vallen zodat links een blok kan vormen tegen rechts. Beide willen vermijden dat ‘zij’ (Roemer wees daarbij naar Rutte, Balkenende en Wilders) gaan regeren.

  Halsema bepleitte om het AOW-akkoord van bonden en werkgevers op te nemen in het nieuwe regeerakkoord. Daardoor zou de AOW-leeftijd in 2020 naar 66 jaar gaan. Rutte (VVD) weigert het akkoord te omarmen omdat de verhoging te laat ingaat en zo te weinig oplevert. Cohen (PvdA) is wel enthousiast, Balkenende (CDA) wil het gebruiken als onderdeel van een breder hervormingsbeleid.

  Cohen zei dat hij bij de WW dichter bij de SP staat dan bij GroenLinks, dat de WW wil bekorten.

  Het tweede thema gaat over de islam. Daarin gaat Cohen in debat met Wilders. Cohen wees de PVV-leider daarin terecht dat hij niet alle moslims over één kam mag scheren: “De islam is een huis met vele kamers.” De uitwassen van de extreme islam moet volgens hem evengoed aangepakt worden als volgens Wilders.

  Halsema vult even later aan dat de PVV vergeet om bondgenoten te maken: “Meneer Wilders, u wilt deze strijd niet winnen!” Roemer verweet Wilders dat hij de werkelijke problemen van dit land laat liggen. Cohen stelde een vraag aan Rutte: “Hoe denkt u dit hoofdpunt van de heer Wilders in een kabinetsbeleid op te nemen?”

  Het derde thema is de economie. Daarbij vliegen Rutte en Balkenende elkaar in de haren: de VVD-leider vindt dat zijn CDA-collega niet ver genoeg gaat, terwijl Balkenende Rutte een kille saneerder noemt. Direct na deze tweestrijd verwijt Cohen Rutte dat die vergeten lijkt dat er de afgelopen jaren een economische crisis heeft plaatsgevonden. Met Rutte aan het roer zouden er volgens Cohen 150.000 werklozen extra zijn geweest.

  Rutte krijgt het op dit thema hard te voorduren. Halsema valt hem aan op het feit dat hij de gewone man ‘pakt’ op bijvoorbeeld het betalen voor de huisarts, terwijl rijke huizenbezitters hun voordeel behouden. Roemer vergeleek het voorgestelde beleid van Rutte met een klein plantje: “Die moet je water geven, maar meneer Rutte komt aan met een snoeischaar.” Wilders noemde nog even Henk en Ingrid.

  Meer over de harde aanvallen op Rutte bij Trouw. Zelf viel hij vooral Balkenende aan, meldt de NOS.

  Update 7:30 Het kijkerspanel van EénVandaag koos Wilders (21%) tot winnaar van het debat, voor Cohen (19,4%) en Halsema (18,7%). De verschillen zijn klein, alleen Balkenende werd ruim laatste.

  Update 7:57 Maurice de Hond meldde in DWDD dat volgens zijn panel Rutte de winnaar was. Over dit verschil zei hij dat het EénVandaag-panel altijd bovengemiddeld veel PVV-stemmers bevat. “Die uitkomst ligt aan het EénVandaag-panel. Trouwens: als Wilders echt gewonnen heeft, is dat gunstig voor Cohen: dat kost de VVD stemmen.”

  De Tros heeft ook beeld


  Maak melding

 84. Ik vrees met vreze dat Cohen er minder goed vanaf komt als hij roept dat “je moslims niet over een kam moet scheren” tegen degenen die lastig gevallen zijn, gemolesteerd zijn of zelfs hun eigen zaak hebben moeten opheffen omdat ze lastig gevallen zijn door moslim jongeren…
  hoezeer Cohen ook gelijk heeft, hij leeft in een andere wereld.

  Je weet in dit land niet door wie je meer ingeperkt word; de rechtse elite die alles heeft en zichzelf ten koste van alles en iedereen nog meer wil verrijken, de linkse kliek die alleen aan vriendjes politiek doet en kijkt hoe ze het snelst overal zelf beter van kan worden, of door fundamentalistische moslims…


  Maak melding

 85. Qm, van mij mogen ze allemaal wel of niet gek worden, het boeit me namelijk niet. Maar omdat het nergens anders meer over gaat vroeg ik me af of jullie de stress er nog onder konden houden :P;)


  Maak melding

 86. Tjonge QM heb je al die tijd dat ik daar postte die angst verborgen kunnen houden? Het druipt van je ongenuanceerde en negatieve post af. In nixxx heeft jou mening met die van Maarten van Rossum te maken, de man die jij zo goed zegt te vinden.


  Maak melding

 87. dick, waar blijft de ruimte voor discussie hier dan…als je alleen maar neer mag schrijven dat cohen goed is, en wilders slecht8)…is wel erg simpel gedacht.

  En nee:) het t- shirt van balkie was geen goed idee maar een laatste stuiptrekking alvorens popie jp van het toneel verdwijnt.Wie dáár nou nog op stemt…


  Maak melding

 88. Je mag schrijven wat je wilt natuurlijk maar ik lees alleen maar angst, uit het verband getrokken citaten en onwaarschijnlijke conclusies. Het lijkt wel of je de discussie wilt aanslingeren met een stelling waar je het niet mee eens bent?


  Maak melding

 89. Vandaag ff rustig aan beginnen, gisteravond al genoeg lol gehad.

  Ajax, da’s toch die club van die magische inhaalrace, die 2e plek, CL-voorrondes en de KNVB-bekert (met 2 vingers in de neus)?

  Ga je nog Oranje kijken?


  Maak melding

 90. Ik denk dat Rutten meer te vrezen heeft dan Cohen QM. Dat Rutten door zijn eigen partijbonzen in het hemd gezet wordt zegt al genoeg toch? Rutten die constant om de brij heeft heengedraaid als gevraagd werdt of hij evt met de PVV zou kunnen regeren,de partijbonzen hebben nu wel geantwoordt,wat betekend dat een samenwerking PVV/VVD van de baan is (godzijdank).


  Maak melding

 91. Kom ik later op terug Dick ik vind het nl wel meevallen. Maar nu moet ik echt aanmaken anders mis ik mijn vlucht. Misschien dat ik vanuit Litouwen via de mobiel nog even reageer.


  Maak melding

 92. QM, gister bij de mannenbroeders:

  Peter R. de Vries confronteert Balkenende
  Jack de Vries hielp ‘normen en waarden’ om zeep en waarom keert Balkenende zich niet tegen Wilders?

  Bij Knevel en Van den Brink was Peter R de Vries te gast om te praten over de zaak Joran van der Sloot. Tegenover hem aan tafel zat CDA-lijsttrekker Jan Peter Balkenende en toen de interviewers daar een gesprek mee begonnen wilde de misdaadverslaggever ook wel een paar dingen weten. Eerst over Jack de Vries, even verderop in het programma over regeren met de PVV. Even de fragmenten achter elkaar.

  Noch Balkenende, noch de interviewers leken erg gelukkig met zijn scherpe interventies. Maar even drong de gedachte zich op dat Peter R. de Vries de afgelopen acht jaar het wekelijks gesprek met de minister-president had moeten verzorgen.

  En we hebben beeld


  Maak melding

 93. @ Derk, mijn antwoord is wel definitief. Kom d’r maar in met de votes van de Litouwse jury. Morgen echter grotendeels druk met stemmende en ontstemde mensen.

  Vlucht ze!


  Maak melding

 94. @ QM, Zwolse’s post van 9:33 toegelicht

  AD: ‘VVD sluit PVV stiekem uit’, Rutte ontkent
  Gebrek aan Eerste Kamer-leden maakt peroxide-coalitie onaantrekkelijk
  Volgens partijprominenten van de VVD is het illusie te denken dat de VVD met de PVV gaat regeren. Het luttele feit dat de PVV geen Eerste Kamer-leden heeft en een dergelijke coalitie in dat deel van het parlement een meerderheid ontbeert zou de samenwerking praktisch onmogelijk maken.

  Dat meldt het AD op basis van gesprekken met ‘enkele partijprominenten’.

  Op Radio 1 ontkende VVD-lijsttrekker Mark Rutte dinsdagochtend dat hij de PVV uitsluit als regeringspartner. De samenstelling van de Eerste Kamer is volgens hem geen beletsel omdat die in mei volgend jaar verandert en er vóór die tijd toch geen wetten van het nieuwe kabinet behandeld worden, aldus persbureau Novum bij Trouw.  Maak melding

 95. Heb het gelezen en gehoord Dick.

  Tante Ton ook net gehoord op de radio? Dat wordt de grap van de dag:D tante Ton die zich als kantelpersoon zich wil opwerpen om wat fatsoen bij de VVD/PVV bij te brengen.:o


  Maak melding

 96. @ Zwolse, het was wel een heel circus op de radio vanmorgen: Rita op radio 1 en Marianne op radio 3…Heb toch voor eigen muziek gekozen want hier had ik vanmorgen geen zin in. :D:D:D Wel lachen: Rita als zelf opgeworpen fatsoenlijke normen & waarden ridder. Benieuwd wat haar ex medewerkers (oa Ed) daar van vinden. En of haar tot 3x toe liegen over haar PSP-lidmaatschap in het verleden, ook zo fatsoenlijk was. Lekker fatsoenlijk ook om te proberen de rechtsgang te beïnvloeden. Zucht…mag de kiesdrempel iets hoger?


  Maak melding

 97. Dick, was het gister nog lente in de ogen van de bloedbankassistente? Ben je al aan ’t oefenen met het van ‘srijkswege verstrekte telraam?

  Ben je je stem al tactisch aan het voorbereiden? Nu vvdbobo’s de pvdvdeur dicht hebben gedaan, is ’t nog de vraag of dat stemmen voor de vvd oplevert of gaat kosten. Ik ga van het laatste uit, en ga dus pvda stemmen en hoop dat Job MP wordt.


  Maak melding

 98. @ Drama, goeiemorgen. Idd er loopt er 1 rond die altijd lente uitstraalt. Heb haar ook mooi aan de praat gehouden, zodat ze op het eind nog weer wat klusjes vergat.

  Telraam?

  Grote klassen Drama en getuigend van veel tactisch, strategisch en voortschrijdend inzicht!!

  PS vind dat hier op het intranet (misschien wel op meerdere intranetten van waterschappen) een, niet eens verhullend, stemadvies staat….in de verkeerde richting met info van cobouw.nl.


  Maak melding

 99. @Dick ; komop, het intranet op, en vragen of dit het enige stemadvies is8) , of dat er misschien nog meer worden geplaatst.


  Maak melding

 100. @ Drama; vorige verkiezingen heb ik veel comedy gemaakt toen onze directeur zei: “Stem niet op de PvdA want die wil de wp-en opheffen!”

  Heb contact gezocht met de PvdA, kreeg een keurige en genuanceerde 1,5 A4-terug van Boelfhouwer. Die heb ik op de kantinetafel gelegd. Ook iets met alternatieven en we kennen alle argumenten inmiddels wel. Mijn sjef Nico (altijd het hoogste woord) zei nixxx meer. Heb het ook aan de directeur in Meppel gemaild en er nooit wat van weer gehoord. Ondanks dat ik hem er tijdens het schouwen nog naar vroeg. Hij was wat ontwijkend, zei dat ik em nog wel eens wilde sturen…

  Maar hier zitten sinds jaar en dag veel CDA-ers (agrariërs) en VVD-ers (ondernemers) in het bestuur…bang voor hun eigen zetel wellicht.
  Even verderop staat ook provinciale propaganda (diverse activiteiten in juni). Ze doen allemaal maar, beetje nadenkend figuur prikt wel door die comedy heen.


  Maak melding

 101. Dick ik heb nog niemand van alle parlementaire journalisten zulke scherpe vragen horen stellen als Peter R gisteravond.Ze werden allemaal een beetje verlegen.Toch denk ik dat er morgen nog wel verrassingen zullen te zien zijn.Weet alleen nog niet welke .Denk wel dat Pvda,VVD en zelfs CDA nog wat dichter bij elkaar komen te liggen dan in alle peilingen. Ik voorspel resp 34-31 -29


  Maak melding

 102. @ QM, wees nou eerlijk. Met zo’n MP (een broertje van de Balk gelijkend) kunnen we toch internationaal niet aankomen. Dan wordt deze joker zeker minister van Biza
  en deze mevrouw stond zich

  hyperventilerend te verdringen voor de microfoons om ??land in brand!’ te roepen (VVD, Laetitia Griffith)

  …. minister van Veiligheid?


  Maak melding

 103. @ Wichert, heb het teruggezien. Peterrr wilde toen zelf nog eens de politiek in. Maar hij legde de drempel wel heel hoog. Las dit treffende stukje over hem

  Maar even drong de gedachte zich op dat Peter R. de Vries de afgelopen acht jaar het wekelijks gesprek met de minister-president had moeten verzorgen.

  Denk ook dat CDA er niet heel ver achter zal eindigen. Ze hebben toch een traditionele schare stemmers. Zou mooi zijn Pvda (34), VVD (31) dan hou ik het op die hoop.


  Maak melding

 104. @Wichert ; Cohen, Rutte of Balkenende. Wie van de drie wordt straks MP. Aan wie van deze zou jij de huishoudportomonnee mee willen geven?


  Maak melding

 105. @ Drama, het gaat natuurlijk niet alleen om de geldbuidel meegeven. Die zou ik persoonlijk trouwens enkel aan mensen in ons huis willen meegeven.


  Maak melding

 106. Drama.

  Het gaat er niet alleen om aan wie je jou portemonnee toevertrouwd.
  Het gaat er ook om Wie ons land op internationaal gebied gaat vertegenwoordigen. Die welkom zal zijn en met respect behandeld zal worden. Degene die onze export nog meer zou kunnen bevorderen en geen kloven schept in bevolkings groepen ongeacht religie/sexuele geaardheid/afkomst. Degene die vanuit zijn grondbeginselen zoals sociaal /gelijkheid en respect denkt en doet zal ik mijn portemonnee toevertrouwen.Aan al deze voorwaarden komt voor mij maar 1 persoon in aanmerking en dat is Job Cohen.


  Maak melding

 107. @ QM, idd laat maar, wild ff over hem schrijven maar dat was niet netjes gebleven. Dacht dat Plasterk het uitstekend had gedaan op Onderwijs. Sharon heeft oa nog een school gesloten. Samen resulteerde dit in, dat zoeken we dan natuurlijk ff voor je op:

  Een miljard euro voor verhoging lerarensalarissen
  70 miljoen euro extra voor onderwijs aan achterstandsleerlingen
  275 euro netto extra in de maand voor schoolleiders
  2500 extra conciërges
  1,6 miljard extra voor kinderopvang
  Bijverdiengrens studenten eerlijker
  Investeringen in beter klimaat op scholen
  Extra investeringen (920 miljoen) voor innovatie op scholen  Maak melding

 108. dick; maar kennelijk niet genoeg voor een simpel schoolreisje voor onze oudste>:( want er werd ons vriendelijk doch dringend verzocht bij te passen…

  zul je nét weer zien dat ons gezin bij die 2% zit die meebetaald, de rest kijkt de andere kant uit en doet of alles gratis is.Daar ligt mijn bezwaar, waarom al die onwilligen ook mee- financieren???????
  Zo kun je wel aan de gang blijven, zie je.


  Maak melding

 109. En je zult nog verbaasd opkijken hoe WEINIG werkende ouders voor hun kinderen overhebben, op dit punt.Die zeggen ijskoud; ‘we betalen al schoolgeld, da’s genoeg’.

  nog eventjes, en hun kroost valt onder de hondebelasting die ze ook – zeggen- te betalen.


  Maak melding

 110. Ah QM; eigen belang. Onze zoon gaat binnenkort naar Londen, moeten we ook voor bijbetalen. Volgens mij voor alle schoolreisjes, elk jaar.

  Eerlijk gezegd weet ik niet anders.


  Maak melding

 111. @ QM, je ziet idd wel vaak dat zoveel mogelijk werkende ouders verwachten dat alles voor ze geregeld is. Daar telt maar 1 belang; het eigen belang. Zo veel mogelijk verdienen, ook omdat de hebzuchtige ogen groter waren dan de geldbuidel. Laat een ander maar op hun kinderen passen en ze bezig houden.


  Maak melding

 112. QM en Dick; zoek maar is uit of je verplicht bent om te betalen. Heel vaak wordt er een bijdrage gevraagd, maar is de betaling niet verplicht.


  Maak melding

 113. Zul je zien dat alle “principiële weigeraars” degene zijn die het lachend kunnen missen. Vind het wel logisch dat scholen niet alles voor alle duizenden leerlingen kunnen betalen. Maar bedankt voor de tip.


  Maak melding

 114. drama,ik zou ze alle drie mijn portemonnee wel willen meegeven,maar ik heb van mijn hele leven nog nooit een portemonnee gehad.Ik heb altijd een linker en een rechterbroekzak.In de linker heb ik mijn inkomsten van de rechter doe ik mijn uitgaven en ik zorg altijd dat die linker voller is,dan heb ik nooit geen schuld.Dat heb ik van huis uit meegekregen.Als iedereen dat had gedaan had nou die enorme zeepbel die zachtjes aan het leeg lopen is en nog steeds op knappen staat er nooit gekomen


  Maak melding

 115. HALLO iedereen moet tegenwoordig meebetalen aan schoolreisjes kampen etc IEDEREEN! Als je niet betaald, mag je kind namelijk niet mee! Is niks vreemds aan.


  Maak melding

 116. @Wichert ; tering naar de nering. dat wordt volgens mij door veel te weinig mensen nog in praktijk gebracht. Wat mij betreft moeten we wel weer terug naar dat besef. Daarnaast hebben “we” wel 315 miljard euri aan spaarcentjes op de bank staan. Dat zeepbelverhaal speelt nu inderdaad, en blijft de vraag, wie dit als MP het beste gaat aanpakken.


  Maak melding

 117. Bijdrage school.

  Ergens had ik hierover pas nog iets gelezen: NRC.

  Doe er mee wat je wilt.

  woensdag 21 april 2010 door Bart Funnekotter

  De vrijwillige ouderbijdrage is nooit verplicht
  Ieder jaar komen scholen langs bij de ouders van hun leerlingen: of de ouderbijdrage even kan worden overgemaakt. Daarbij vergeet 40 procent van de middelbare scholen en 15 procent van de basisscholen te vermelden dat deze ouderbijdrage vrijwillig is. Ieder kind dat onder de leerplicht valt, heeft recht op gratis onderwijs. Uit een vandaag gepresenteerd rapport van de Inspectie van het Onderwijs over de gang van zaken rondom de vrijwillige ouderbijdrage op middelbare scholen en basisscholen blijkt dat bijna geen enkele onderwijsinstelling zich houdt aan de wettelijke regels.

  Sommige scholen achtervolgen ouders met betalingsherinneringen, incassobureaus, deurwaarders en zelfs een dreigende gang naar de rechter om betaling af te dwingen van de ouderbijdrage, die helemaal niet betaald hoeft te worden. De Socialistische Partij publiceerde in 2008 een eigen onderzoek over wat er allemaal mis is met de vrijwillige ouderbijdrage.

  Uit het vandaag geopenbaarde rapport van de Inspectie blijkt dat de SP het met haar aanklacht bij het rechte eind had. Niet alleen worden ouders bijna nooit goed voorgelicht over de vrijwillige bijdrage, het geld gaat vaak ook nog eens naar zaken waarvoor het niet bedoeld is: een leerlingvolgsysteem, een toegangspasje, het klassenboek, het proefwerkpapier, de leerlingbegeleiding en de decaan, verzekeringen en het wassen van de scheikundejassen. ⤸Dat gebeurt niet af en toe, maar komt regelmatig voor⤝, schrijft de inspectie.

  Kamerlid Jasper van Dijk van de SP pleit nu voor financiële sancties voor scholen die zich structureel niet aan de regels houden.

  Wat vindt u: moeten scholen gestraft worden voor het feit dat ze ouders niet goed voorlichten en het geld van de ouderlijke bijdrage voor oneigenlijke doelen aanwenden, of hebben ze geen keus omdat de rijksbijdrage voor het onderwijs tekortschiet?

  Dit verhaal is geplaatst op woensdag 21 april 2010 om 14:37 uur. U kunt reageren of trackbacken vanaf uw eigen site. (Wat is trackbacken?)  Maak melding

 118. klopt de ouderbijdrage is niet verplicht, maar als jij graag wilt dat je kind meegaat met schoolreisje dan is meebetalen daaraan toch heel normaal?


  Maak melding

 119. ik heb het trouwens over de ouderbijdrage voor de basisschool, als je die niet betaald is er geen man overboord, je kind kan dan alleen niet mee doen met sinterklaas kerst etc en ja ze laten dan kinderen erbij zitten…


  Maak melding

 120. @ Wichert, was ff ingelogd op het WK-spel van De Sensator. Heb even gekeken; genoeg deskundigheid!! Maar het spel is nixxx voor mij, al dat gepuzzle en dat bijhouden….Dus doe niet mee: succes in elk geval met die topperTs.


  Maak melding

 121. dick; waarschuw je ‘m alvast voor ‘english breakfast’…
  ik ben toen niet geweest (medio ’80) maar hoorde horrorverhalen over aangebrande toast enz…

  Wat ik eigenlijk bedoelde is; je hebt idd ouders die het best wel kunnen missen maar doen of de neus bloed…

  Meestal blijkt trouwens na een redelijk gesprek van school tot mens, dat de onwil wel meevalt.


  Maak melding

 122. Omdat ze erg op de TeleTroepToeTerT beginnen te lijken Plantman. Dit proces loopt helaas al een tijd en is door medewerkers bevestigd.

  Maar had je dat zelf niet kunnen bedenken?


  Maak melding

 123. @ QM, het is net als in de maatschappij waar sommige rijke stinkerts vaak de grootste knieperts blijken te zijn. Al is enige nuance hier met “sommige” wel op zijn/haar plaats.

  Klopt: goed gesprek kan veel onbegrip weghalen.

  Dit ‘english breakfast’ vat ik niet helemaal…..gelukkig is er ruimte voor toelichting.


  Maak melding

 124. Bericht door dick, op 8 juni 2010 om 12:48
  Omdat ze erg op de TeleTroepToeTerT beginnen te lijken Plantman. Dit proces loopt helaas al een tijd en is door medewerkers bevestigd.

  Maar had je dat zelf niet kunnen bedenken?

  Niet echt… ik lees nooit kranten. Zo ook de Stentor niet.
  De Telegraaf al helemaal niet. (Veel te kleurrijk!)

  Telegraaf = TeleTroepToeTerT, omdat je vindt dat er alleen maar troep in staat en het getoeterd wordt?


  Maak melding

 125. @ Plantje haha “Veel te kleurrijk” vind ze vaak éénzijdig en gekleurd. Iets of iemand is mij niet snel té kleurrijk. Kleurrijk is altijd beter dan saai en grijs. Heb je dit ook meegekregen dan?Professor BoB
  Idd Plantman:
  Troep
  Roeptoeteren

  Overdreven gebracht vaak in chocoladeletters. Het is bovendien geen toeval dat Henk van de Meyden daar met zijn Privé-onzin is begonnen. En Stan Huygens met zijn geylen op de ophooggevallen BN-ers.

  Vanzelfsprekend staat het iedereen vrij er anders over te denken.


  Maak melding

 126. We hanteren echter niet dezelfde definitie van nieuws.

  Er werkt wel een enorm goede columnist. Bert Dijkstra, die in De ZC vrogger nog “Over de Vleugels” schreef. heb jarenlang wekelijks zijn column in mijn agenda geplakt. Heb hem nog eens gesproken en dat vond ie hartstikke tof. Hij kende niemand die zoveel columns van hem had. heeft een tijdje de column “Storing” (oid) in de TTTTT gehad. Weet niet of ie die nu nog heeft.

  Bij Elles Hetebrij komt ook altijd een hele vriendelijke kerel (expres, haha) in TTTTT-outfit.


  Maak melding

 127. @ QM, je vriend van het café waar hij absoluut nooit over de bar is gestuiterd om de barman er voor te tikken:

  Hero Brinkman: ‘Geert ziet mij als bedreiging’

  Nummer elf op PVV-lijst lijkt zich niet bewust van microfoon en zegt dinsdag in Netwerk: ‘Wat Geert natuurlijk ook niet wil is dat ik te groot word’
  PVV-leider Geert Wilders ziet de persoonlijke campagne van PVV-Kamerlid Hero Brinkman als een bedreiging voor zijn eigen positie. Dat zegt Brinkman dinsdagavond in het tv-programma Netwerk.

  Brinkman, de nummer elf op de lijst, doet de uitspraken niet in een interview, maar in gesprek met een PVV-aanhanger. Netwerk volgde Brinkman enkele dagen. Daarom droeg hij een draadloze microfoon. Zo registreerde het tv-programma zijn uitspraken bij toeval. Dat meldt Trouw dinsdag.

  “Wat Geert natuurlijk ook niet wil is dat ik te groot word”, zegt Brinkman, die denkt enkele honderdduizenden voorkeurstemmen te kunnen kringen. “Dat is voor hem een bedreiging. Ik ken Geert.”

  Brinkman is bezig met een campagne om voorkeurstemmen voor zichzelf binnen te halen. Hij zei in een uitzending van Pauw en Witteman dat hij na de verkiezingen meer openheid en democratie in de PVV wil afdwingen.

  Trouw


  Maak melding

 128. dick; dat postte ik hier strakjes al…het is mij echt een raadsel dat daar nog mensen op stemmen…tjonge jonge.

  wilders eerste daad in het nieuwe kabinet is die dronkelap afhaken, richting singh varma ermee.


  Maak melding

 129. Oh sorry QM, over het hoofd gezien. Nou ja, beter dubbel als helemaal niet. Kunnen wij weer voor gaan betalen, voor de losse handjes van Hero.


  Maak melding

 130. Khalid Boulahrouz heeft de training van het Nederlands elftal verlaten met een enkelblessure.

  De verdediger van VfB Stuttgart kreeg de bal in een partijvorm aangespeeld door John Heitinga, waarna hij zonder een tegenstander in de buurt door zijn enkel ging. Boulahrouz verliet het veld en werd vervolgens met ijs behandeld. Medisch onderzoek moet de ernst van de blessure uitwijzen, maar op het eerste gezicht lijkt het mee te vallen.

  De 22 spelers (Arjen Robben herstelt in Nederland van een hamstringblessure) werkten in een zonnig Johannesburg een training af waarin partijvormen (zeven tegen zeven) centraal stonden. De sessie duurde in totaal liefst zeven kwartier.

  Bondscoach Bert van Marwijk heeft tot 24 uur vóór de eerste wedstrijd tegen Denemarken (14 juni) de tijd om een eventuele vervanger op te roepen voor een geblesseerde speler.  Maak melding

 131. Sparta stelt Everse aan als opvolger van De Mos

  Sparta heeft de opvolger van interim-trainer Aad de Mos binnen. Jan Everse tekent in Rotterdam voor één jaar, zo meldt de club op zijn website. De twee partijen hebben dinsdag de onderhandelingen afgerond.

  Everse voerde maandag een oriënterend gesprek met technisch commissaris Rob Baan. Toen werd direct duidelijk dat de onderhandelingen al snel konden worden afgerond. Dinsdag bleek inderdaad dat er nagenoeg geen obstakels op de weg lagen.

  De 56-jarige oefenmeester keert zodoende terug bij de club waar hij in 1999 ook al werkzaam was. Ondanks een veilige twaalfde plaats werd Everse destijds weggestuurd. Daarna was hij werkzaam bij onder meer FC Zwolle en sc Heerenveen.

  Everse liet eerder nog weten nooit meer werkzaam te willen zijn in de Jupiler League. Met zijn comeback bij Sparta komt hij echter terug op die woorden, daar de Kasteelclub onder leiding van De Mos degradatie niet wist te voorkomen.  Maak melding

 132. Tja, die Boulahrouz, blessuregevoelig, nauwelijks gespeeld afgelopen seizoen en toch mee naar het WK. Voor mij onbegrijpelijk, maar ja, ik ben dan ook geen bondscoach. Van het selecteren van André Ooijer snap ik ook niets.


  Maak melding

 133. En dat gedoe binnen de PVV vind ik uitermate vermakelijk, wat mij betreft helpt die partij zichzelf om zeep. Hoe eerder weg hoe beter, bij voorkeur een afstraffing morgen bij de verkiezingen, hoewel ik het ergste vrees.


  Maak melding

 134. @ Wichert, maar ik doe niet mee. Zie af van deze puzzle. Dat geschuif met geld en elke keer contoleren is nixxx voor mij. Als het goed is ben ik er ook alweer uit en ik was nr.11 Succes met team WVF, waar zo te zien genoeg deskundigheid in zit!


  Maak melding

 135. Voor mij niet Zucht: tjonge wat was die Boulah verschrikkelijk goed in de poule op het EK! Hij schakelde elke spits uit wereldklasse of niet. Frankrijk, Italië: 2 vingers in de neus. Leverde de bal keurig in bij 1 van de vele balverliefde middenvelders. Toen kwam die miskraam. Hij is idd geblesseerd geweest, maar zal zijn klasse niet verloren hebben. Nu lijkt het ook mee te vallen

  maar op het eerste gezicht lijkt het mee te vallen.

  Van de Wiel is eerste keus, ook vanwege zijn aanvallende kwaliteiten. Maar op de linksback, hou ik mijn hart vast bij Gio. Aanvallend is ie natuurlijk wel sterk. Maar daar staat ie er in 1e instantie niet voor.

  Centraal achterin is denk ik het slechtste deel: De Heit had ook altijd wel een foutje maar is beter geworden. Mathijssen heb ik nooit heel erg goed gevonden, al zal hij beter zijn geworden in die sterke competitie. De verdedigende linie is niet de sterkste NL-linie. De Jong en Bommel doen het wel heel goed, verdedigend op het middenveld.


  Maak melding

 136. CDA met 2 tongen

  Verhagen weigert samenwerking met Cohen

  CDA-minister sluit PvdA uit, terwijl Balkenende zegt dat zijn partij ‘niemand uitsluit’
  Demissionair CDA-minister Maxime Verhagen wil wel minister worden in een kabinet onder VVD-leider Mark Rutte, maar niet onder PvdA-lijsttrekker Job Cohen.

  Verhagen, die vaak in verkiezingstijd zijn partijleider Jan Peter Balkenende ondersteunt door tegenstanders hard aan te vallen, deed zijn uitspraken in radioprogramma Stand.nl.

  Op de stelling of hij minister wilde worden in het eerste kabinet Rutte, zei Verhagen ‘ja’. Dezelfde vraag over het kabinet Cohen-I beantwoordde Verhagen ontkennend.

  Verhagen meent dat de VVD een beter bezuinigingsbeleid voorstaat dan de PvdA. “Job Cohen is best een aardige vent, maar je krijgt die hele PvdA erbij.”

  De uitspraken van Verhagen zijn opmerkelijk, omdat zijn leider Balkenende tot aan gisteren in Knevel & Van den Brink bleef herhalen dat hij geen partijen wil uitsluiten. Verhagen doet dat als CDA-prominent nu op persoonlijke titel dus wel.  Maak melding

 137. BeeldBuisBode:

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Wat staat Joran in Peru te wachten?
  – Paarlberg schuldig bevonden aan witwassen
  – Terugblik op het EénVandaag-verkiezingsdebat
  – Hengelo bereidt zich voor op de verkiezingsdag

  Verkiezingsdebat (N1, 19:00)
  – Met voor het Achtuurjournaal een debat tussen drie kleine partijen (SGP, Partij voor de Dieren en Trots op Nederland) en om 20:30 uur het debat tussen de acht grotere partijen

  WK Journaal (N3, 19:00)
  – Met verslag van de trainingen, het laatste nieuws, Hugo Borst, en rubrieken zoals de Big 5, een top-5 van voetbalfragmenten

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Een blind date met André Rouvoet
  – Deugen de verkiezingspeilingen?
  – Hoe moet je beslissen als zwevende kiezer?

  Nova politiek (N2, 22:15)
  – André Rouvoet (ChristenUnie) wil opnieuw een christelijk-sociaal kabinet

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Voetbal: nieuws over het Nederlands elftal
  – Wielrennen: de Dauphiné Libéré, tweede etappe
  – Hockey: portret van Guus Vogels van HGC

  NIEUWS: Verkiezingsdebat (N1, 19:00)
  Nog één keer horen we de inmiddels overbekende standpunten van de acht grootste partijen (om 20:30): Cohen wil alles eerlijk delen, Wilders waarschuwt voor de islam, Rutte sluit niemand uit, Balkenende wil niet aan de hypotheekrente-aftrek morrelen en Emile Roemer maakt grappen. Of gebeurt er nog iets verrassends vanavond? Toch maar even kijken

  SATIRE: De stemming 3 (N1, 22:10)
  Ha, politieke satire, daar snakken we naar. Na de geslaagde grappen van Koefnoen en Dit was het nieuws afgelopen weekend, is het nu de beurt aan Freek de Jonge die zijn derde verkiezingsconference presenteert. Freek geeft géén stemadvies en alle partijen krijgen ervan langs, behalve D66 want daar ‘is geen grap over te maken’ (lazen we gisteren in NRC)

  DRAMA: Mad Men (N2, 23:00)
  Vanaf vanavond terug met seizoen twee: de schitterend vormgegeven Amerikaanse hitserie Mad Men, over de werk- en privérelaties van Don Draper en consorten op een New Yorks reclamebureau begin jaren 60. In de aflevering van vanavond is het Valentijnsdag, ligt de staf van Sterling Cooper met elkaar in de clinch en arriveert er een kopieermachine

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – The late show met David Letterman. Te gast: actrice Jennifer Lopez en sportverslaggevers Mike en Mike (22:45)

  Radio Kunststof (Radio 1, 19:00)
  – Jellie Brouwer interviewt presentator Mart Smeets die een roman schreef, getiteld De afrekening

  De Wereld Draait Door – De toegift (N3, 19:30)
  Tafelheer: Felix Rottenberg
  – Camiel Eurlings, voormalig CDA-minister
  – Een debat over de PVV tussen Hero Brinkman en Peter R. de Vries
  Wim de Bie (nationale mental coach) en Jan Jaap van der Wal (cabaretier) over de VPRO-verkiezingsavond Kies op 3 van morgenavond

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:15)
  – Wouke van Scherrenburg, oud-parlementair verslaggever
  – Kustaw Bessems, journalist De Pers
  – Ruben Oppenheimer, cartoonist

  Goedemorgen Nederland (morgen, N1, 07:00)
  – Mark Rutte (VVD) blikt vooruit op de voor hem zeer belangrijke verkiezingsdag
  – Cartoonist Bas van der Schot (NRC, Vrij Nederland) vertelt over politieke spotprenten

  ===================================================

  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Demissionair minister-president Jan Peter Balkenende was te gast bij Knevel en Van den Brink. Peter R de Vries zat ook aan tafel. Laatstgenoemde houdt Balkenende een spiegel voor.

  Ook een geschikt Dagoogst-fragment gezien? Stuur uw tip naar de redactie o.v.v. Dagoogst en maak kans op een dvd!

  Kijkcijfer
  De Top-10 van gisteren:

  1. Journaal (Nederland 1, 20:00, 1.750.000 kijkers)
  2. Musical Awards Gala (Nederland 1, 20:30, 1.350.000 kijkers)
  3. Nieuws (RTL 4, 19:30, 1.306.000 kijkers)
  4. Knevel & Van den Brink (Nederland 1, 23:00, 1.299.000 kijkers)
  5. EénVandaag Debat (Nederland 1, 18:20, 1.257.000 kijkers)
  6. Goede tijden, slechte tijden (RTL 4, 20:00, 1.171.000 kijkers)
  7. Journaal (Nederland 1, 18:00, 1.133.000 kijkers)
  8. Crime Scene Investigation (RTL 4, 20:30, 1.053.000 kijkers)
  9. Bones (RTL 4, 21:25, 942.000 kijkers)
  10. De Wereld Draait Door-De toegift (Nederland 3, 19:30, 933.000 kijkers)  Maak melding

 138. dick, ga maar weer ‘ns met je in de contramine, persoonlijk verheug ik mij op Freek, maar de commentaren op YouTube over zijn optredens zijn niet mals.
  En hoe neerbuigend hij behandeld werd door petertje r d v…! Sindsdien kijk ik op peter neer, de sbs6 armoedzaaier.


  Maak melding

 139. @ QM, denk dat ik niet ga kijken. Dat ik sowieso weinig ga kijken. Commentaren zijn vaak van verzuurde verbitteraars die alles afzeiken. L*llig commentaar geven als niemand het nog gezien heeft.
  Peter de selfkickert is mijn man ook niet, zo betweterig ook. En dat toontje. Toch heeft hij af en toe wel eens goede acties. Zoals gister bij de mannenbroeders.

  He lekkere avond alvast en maak er wat moois van!


  Maak melding

 140. Uitslag Scholierenverkiezing 2010; PVV 30, VVD 28, PvdA 25, D66 14, Gr.Links 13, SP 13, Pir.Partij 8, PvdD 7, CDA 6, CU 4, SGP 2, Trots 1.


  Maak melding

 141. Jammer Dick dat je het geschuif met dat geld niet ziet zitten en dan ook nog moeten controleren. Daarom ben je een Fan van de Pvda,jou dekundigheid zullen we missen


  Maak melding

 142. Echte Dader?[/url]

  @ Wichert, je hebt al zoveel dekundigheid, tact en zakeninstinct in je team; gaat vast goedkomen. Controle en geschuif met geld zou landelijk niet zo verkeerd zijn. Dan zouden de mensen die wel wat konden missen wat solidairder zijn. Maar hebzucht en egocentrisch graaien zit denk ik nog teveel in de mensen. Ach, eigenlijk hebben we het daar ook al teveel over gehad.

  Lekkere avond en succes met het voetbalmanagersspel. Moet snel naar boven, want er komen allemaal vrouwen over de vloer hier 😮


  Maak melding

 143. PvdA’ers achter video-aanval op Rutte.

  ROTTERDAM – Een professioneel gemaakt filmpje waarin VVD-leider Mark Rutte wordt afgebeeld als eenzame vrijgezel en liefhebber van homo-erotische lectuur blijkt met medewerking van prominente PvdA’ers tot stand te zijn gekomen. De ‘aanvalsspotje’ sluit af met een beeld van PvdA-frontman Job Cohen en daarbij de tekst: ,,Voor een volwassen Nederland.”

  Homo-erotische bladen op de koffietafel. Ernaast, nauwelijks zichtbaar, een fles bodylotion.

  ‘Marks’ Cars-dekbed. Bert uit Sesamstraat houdt de wacht.

  ‘Mams’ zet een maaltje voor haar ‘zoon’ in de koelkast.Marks moeder, gespeeld door een actrice, ruimt in het filmpje het appartement van de VDD’er op en geeft daarmee in een fictief kijkje in het leven van Rutte.

  Sterke vrouw achter Rutte
  Zo zet de ‘sterke vrouw’ achter Mark Rutte een magnetronmaaltijd voor hem in de met Duitse voetbalplaatjes ondergeplakte koelkast, rangschikt zijn leestafel daarop een homoblad en maakt zijn bed op met een Cars-dekbed van Disney.

  Als afsluiter schrijft ‘mams’een gelukswens voor haar ‘zoon’ met daarin de sneer dat ze hem ‘snel weer eens hoopt te zien’. Hierna komt het portret van Job Cohen in beeld.

  Smerige streek
  Op sites die het filmpje overnamen, kwamen veel negatieve reacties binnen. Termen als ‘ranzig’, ‘een smerige streek’ en ‘karaktermoord’ werden in de commentaren gebezigd.

  De PvdA heeft inmiddels afstand van het filmpje genomen geëist dat de beeltenis van Cohen wordt verwijderd. Desondanks blijkt de redactie van Stemhok.nl voor een flink gedeelte te bestaan uit personen die rechtstreek betrokken zijn, of waren, bij de Amsterdamse afdeling van de PvdA.

  Mark Rutte zelf reageerde ontstemd. De VVD laat bij monde van campagneleider Stef Blok weten ,,het treurig te vinden als er inderdaad PvdA-mensen bij het filmpje betrokken zijn.” Meer woorden wil de partij niet aan het videootje vuil maken. (DVDH)  Maak melding

 144. Haha Assie kopietje van de Stijllozen? Vond het wel een grappig filmpje. Niet gekeken en toch gekopieerd 😮 Afstand doen van is afstand doen van Assie.


  Maak melding

 145. Verdorie…zie link 20:59

  Joran van der Sloot heeft mogelijk onder dwang een valse bekentenis afgelegd. Dat zegt Van der Sloots Nederlandse advocaat Bert de Rooij tegen RTL Nieuws.

  Kort voor hij zijn bekentenis aflegde, belde Van der Sloot met zijn moeder. Tijdens dat gesprek zou hij gezegd hebben dat hij bang was voor de verhoormethoden van de Peruaanse politie. De Rooij heeft er toen bij de Nederlandse ambassade in Peru op aangedrongen dat Van der Sloot niet aan ‘barbaarse’ verhoormethoden zou worden onderworpen.

  😮


  Maak melding

 146. Nee, heb Pieter Hillhorst wel gelezen. Mis weinig op VK/Opinie. Volgens mij hier ook wel gelinkt. 2 dames binnen hier, 1 komt bij ons stemmen maar …. op (weet je wel he) Geert. De ander op mijn voorkeur. Haha, iedereen stemt maar lekker waar ze op willen stemmen. Of niet natuurlijk. Dochterlief is ook weer terug, die vertrok met onweer en stortregen…..mooi alles onder controle hier. Behalve de dames natuurlijk, maar dat zal wel nooit lukken.

  Jij nog nieuws?


  Maak melding

 147. Oh, je zit morgen de hele dag in het stemlokaal? Ga je die mensen ook vragen waar ze op stemmen?:)

  Ik heb mezelf redelijk onder controle maar mijn dame krijg ik ook nooit onder controle.  Maak melding

 148. @ Assendorper, morgen mag ik ervaren waar jij de grootste ervaringsdeskundige in bent….Heel lang achtereen in een kerk verblijven.
  Je mag echter op geen enkele manier je politieke voorkeur kenbaar maken. Dus er ook niet over praten. Net nog even naar het NOS-debat gekeken. Weinig verheffend.

  Zelf heb ik het maar opgegeven met dat “onder controle brengen van de dames”. Misschien moeten we maar gewoon van hun (aanwezigheid) genieten. Moet er ook niet aan denken hoe de wereld er met allemaal kerels uit zou zien. Zou wel een comedy geven, al die haantjes op een te klein oppervlak.


  Maak melding

 149. Haha!

  Ik was nog een beetje te suf om te typen 😀 En ik was afgeleid, want ik zag dat Nederlanders met een alternatief op de iPad komen. nPad
  Volgens mij is deze gebaseerd op de tablet die ik al op het oog had, maar nog niet in Nederland leverbaar is. Deze wil ik dus ECHT wel hebben!

  Zometeen de stempas eens zoeken!


  Maak melding

 150. Plant ik heb ff gekeken, ik heb afgelopen weekend in Den Haag zo’n ding in me handen gehad. De buurman van oma heeft er 1 van dat soort, zag er wel cool uit hoor!


  Maak melding

 151. Ik mag hopen, dat dat dan de iPad was Natascha! Anders loop je gewoon voor op mij 😉 (Overigens heb ik de iPad ook nog niet vast gehad, dus je bent me toch al voorbij 🙂 )

  Ik denk echt dat dat soort dingen echt wel toekomst heeft!


  Maak melding

 152. Oh zou maar zo kunnen, ik was iig onder de indruk, heb verder ook geen vragen gesteld anders zou het maar zo kunnen zijn dat ik er ook 1 wil en dan kom ik dus helemaal niet meer van het net af;D:D


  Maak melding

 153. Mogge mense:) heb toch nog ff het brein laten kraken over wie en wat te stemmen (blanco is zo een armoedige optie, toch) en ben er nou ein-de-lijk uit.
  Het word de sp. Feitelijk is er geen andere optie.Een stem op Cohen is ook een stem op dijksma en als ik op één iemand spuug is het sharon wel, dus nee danku.


  Maak melding

 154. Op de ichthus in zwolle mijn stem uitgebracht en zag tot mijn verbazing toch twee mensen in een stemhokje staan er werd niets van gezegd ik dacht dat dit toch na de vorige keer wel zou gebeuren.


  Maak melding

 155. Goedemorgen en zo.
  Reeds het rode potlood gehanteerd, tactisch, en met voortschrijdend inzicht toch op de nr.2 van de lijst gestemd: er zouden meer vrouwen in de politiek moeten gaan.


  Maak melding

 156. @drama123, maar laat de jorritsma’s, de verdonkjes, en de dijksma’s maar zitten bij hun kantklos vereniging… die zijn we liever kwijt dan rijk.Hun hoog in de bol gehalte kunnen we missen als kiespijn.

  En van femke heb ik ook sterk de gut- feeling dat ze niet is zoals ze zich voordoet, een beetje een laf type.


  Maak melding

 157. Bericht door dick, op 9 juni 2010 om 06:53
  Leuk Plantje, maar laat die stempas maar waar ie is Gezellige dag, tjoo!

  Moet toch een beetje voor jou compenseren 😉

  Bericht door Natascha, op 9 juni 2010 om 07:43
  Oh zou maar zo kunnen, ik was iig onder de indruk, heb verder ook geen vragen gesteld anders zou het maar zo kunnen zijn dat ik er ook 1 wil en dan kom ik dus helemaal niet meer van het net af

  Het is zonder meer allemaal leuk speelgoed! Waarschijnlijk heeft de iPad die je vast hebt gehad enkel WiFi. Met de 3G versie kun je altijd en overal online zijn. Dán kom je het net pas niet meer af! 🙂
  Alleen heeft de iPad nog wat nadelen… Zo kun je er niet zomaar Youtube filmpjes en heel veel andere dingen op bekijken.
  De nPad kan dat allemaal wel weer. Zo komen er nog heel veel nieuwe apparaten die dat allemaal kunnen. Maar alles heeft zijn voor- en nadelen!

  Een stem op Cohen is ook een stem op dijksma en als ik op één iemand spuug is het sharon wel, dus nee danku.

  Daar heb je dan wel weer gelijk in! 😉


  Maak melding

 158. HILVERSUM –
  De NOS voorziet grote problemen op het Nederlandse internet als Oranje maandagmiddag speelt tegen Denemarken en te veel internetkijkers inloggen op de livestreams.

  De omroep verwacht dat het internet trager wordt en waarschuwt Oranjefans alvast dat bij 120.000 aangesloten computers de maximum capaciteit van de online-uitzending is bereikt.

  Grote groepen onlinekijkers lopen daarmee het risico achter het net te vissen en doelpunten te missen. Hoofd Nieuwe Media Roeland Stekelenburg van de NOS raadt organisatoren van WK-feestjes aan om kabel-tv te regelen of digitenne, om teleurstellingen te voorkomen.  Maak melding

 159. Na het schokkende nieuws gelezen te hebben vanochtend,ben ik er NOG meer ervan overtuigd dat de invloeden van rechts Nederland met rasse schreden in het verval gooit en het kapitalisme afrekend met de laagstbetaalden.
  Schandalig en weerzinwekkend om te moeten lezen dat bewoners van 10 verpleeghuizen van de Zorgverzekeraar ZINN voortaan moeten gaan betalen voor een frisse neus halen a 15 euro. Voor een douchebeurt 21 euro moeten neertellen. Een uurtje zwemmen gaat maar liefst 42 euro kosten.Is dit het doemscenario dat ons door de privatisering van de zorg te wachten staat? Kan iemand met droge ogen stellen dat de marktwerking op den duur het zoet zou brengen?
  Is dit MORAAL verantwoordt om zo je ouderen af te serveren,na een leven lang een werkzaam leven geleid te hebben? Deze ouderen die hun steentje ruimschoots hebben bijgedragen in ons welvarende Nederland.Een ieder met een sociaal en moreel gevoel zou hier een statement kunnen afgeven en het duidelijk AF moeten keuren en iedere stem op rechts verwerpelijk moeten vinden.


  Maak melding

 160. Hierbij dan het originele:

  GRONINGEN – Bewoners van de tien verpleeghuizen van ZINN, met vestigingen in Groningen, Hoogezand en Haren, moeten voortaan betalen voor een blokje om. Als de bewoners samen met een van de medewerkers een ommetje willen maken kost ze dat 15 euro. Dat meldde directeur Wil Koopmans van ZINN dinsdag.

  Ook voor een uitgebreide douchebeurt of een uurtje zwemmen moeten de bewoners in de buidel tasten. Douchen kost 21 euro en voor zwemmen moeten ze 42 euro op tafel leggen.

  Volgens de directeur heeft ZINN zelf geen geld voor deze extraatjes, zoals ze het noemt. De extra’s worden verzorgd door de medewerkers van ZINN, die daarvoor extra uren kunnen declareren.

  Koopmans vindt niet dat de maatregel te ver gaat en ten koste gaat van minder bedeelde bewoners. ⤸Sommige mensen gaan toch ook vaker op vakantie dan anderen?⤽

  ——————

  de genoemde activiteiten: ommetje, uitgebreid douchen, en zwemmen zijn volgens mij niet door de bewoners te claimen, en kun je dan ook als extra beschouwen. Niettemin blijft het dan een feit dat iemand met centjes zich dit wel kan permiteren, en iemand zonder centjes hier voor afhankelijk is van anderen (o.a. vrijwilligers voor ommetje).
  @Zwolse, hoe zou jij dit op willen lossen?  Maak melding

 161. Drama.

  Het woord zegt het al,het zijn verpleeg tehuizen.Een frisse neus halen mag en kan je niet als een extraatje of uitje betitelen,net zo min als uitgebreid douchen. Het zwemmen kan ik enigzins nog billijken,maar vindt ook dat bedrag van 42 euro stuitend.Het gaat mij er veel meer om dat hulpbehoevenden voor deze gunsten dik moeten gaan betalen.Dit zijn duidelijk zaken waar het verschil van arm en rijk ten uitvoer wordt gebracht.Ik ben en blijf van mening dat dit schandalige besluiten zijn ten opzichte van hulpbehoevende.En waar schrijnend aan de oppervlakte zal komen wie zich een een ommetje of een uitgebreide douchebeurt kan veroorloven.Dit mag en moet niet.Deze mensen moeten gelijkwaardig en zonder aanzien des persoon of statis behandeld worden.Maar dit is een gevolg van de privatisering in de zorg.ik ben de wantoestanden van de zorginstelling Philadelphia voor gehandicapten nog lang niet vergeten,waar met name VVD lieden zich schandalig verijkt hebben over de rug van hun klanten de gehandicapten.


  Maak melding

 162. Ben benieuwd of dezelfde feestvierders van die wijken over een jaar nog zo feestelijk gestemd zijn als ze hun verplichtingen niet meer kunnen betalen.Als hun kind geen schoolboeken kan halen omdat de ouders daar het geld niet meer voor helpen.Maar een geluk hebben ze straks aan elkaar,kunnen ze gezamelijk hun huisraad opslaan als er massaal huisuitzettingen gaan plaats vinden wegens een te hoge huurschuld.Das dan wel weer sociaal en een collectief wijkgevoel toch?


  Maak melding

 163. @drama123

  Een klein deel van het probleem uit dat bericht kan vrij eenvoudig en volledig gratis worden opgelost. In ieder geval een ommetje lopen valt daaronder. Scholen/leerlingen zijn vaak op zoek naar plekken voor de (verplichte) maatschappelijke stage. Volgens mij kunnen ze daar dus een win-win-situatie van maken. Tja, tenzij het de directeur natuurlijk te doen is om de buidels van de oudjes ondersteboven te keren 😮


  Maak melding

 164. zwolse; een voordeel heeft het wel, het brengt weer een stukje nederigheid onder de mensen…kan in velerlei opzichten zeker geen kwaad.
  Heel gelderland hangt vol cda borden, ik wens dat soort lieden idd een hutje op de hei met hun jeepee.


  Maak melding

 165. drama123; ach, om na de bso opvang weer naar huis te kunnen zijn we voor onze kleinste (met meerdere beperkingen) 17.50 per week kwijt, per rit.En het ‘leukste’ komt nog; vanaf volgende week is de chauffeur anderhalve maand met vakantie…is er geen vervoer en geen bso meer…en hoor je ons klagen???
  Zoals wij zijn er zoveel ouders, maar omdat het niet over bejaarden gaat kan niemand het iets schelen.


  Maak melding

 166. @Zwolse

  Het meest opvallende vind ik dat de belangenpartij van de veroorzakers van de crisis en de managers die de professionals voor de voeten lopen in het onderwijs, zorg etc. momenteel afstevent op een verkiezingsoverwinning.

  Hoe kunnen mensen de ongebreidelde marktwerking verder ondersteunen nu de consequenties daarvan zo evident zijn?

  Ik heb gestemd met de kleur van mijn hart. Voor een Nederland waarin iedereen meetelt.


  Maak melding

 167. Ik heb ook gestemd voor een Nederland waarin iedereen meeteld en waar mensen hopenlijk in de toekomst niet meer hoeven te betalen voor een extra douche…>:(:( wordt daar zo verdrietig van


  Maak melding

 168. Ik moet ook nog stemmen maar ben behoorlijk zwevend.
  Normale stem is CDA
  Ik wil wel eens uitwijken naar VVD (wat ik ook nu overwogen heb maar waar ik toch echt vanaf zie zolang Rutte nog lijsttrekker is; ik denk terug aan het verhaal met Verdonk)
  Verder heb ik programma’s van D66 en TON wat doorgesnuffeld.

  Kieskompas helpt me ook niet verder want ik kom weer eens uit op de CU en daar ga ik zeker niet op stemmen.
  Stemwijzer geeft aan dat ik de meeste raakvlakken heb met de PVV (15 van de 30 punten). Maar gebleekte geertje (of z’n aanhangsels) gaat géén stem van mij krijgen.

  Ik ben dus nog niet veel wijzer helaas 🙁


  Maak melding

 169. Elrey ben het weleens met je oneens geweest,wat natuurlijk moet kunnen,maar nu omarm ik je standpunt en ben het helemaal met je eens.

  Trouwens net als Natascha,dat standpunt wat jij aanstipt heeft me de hele ochtend al een kruistocht opgeleverd om mijn ongenoegen te laten horen,en mensen duidelijk maken waar ze niet op moeten stemmen en wat mijn bezwaar inhoud.


  Maak melding

 170. @Zwolse

  Juist in een land waarin iedereen meetelt, moeten meerdere ‘waarheden’ vreedzaam kunnen co-existeren 😉

  Wat dat betreft verbaas ik mij er altijd over dat de zogenaamde voorvechters van de vrijheid de liberale VVD en zijn bastaard (PVV) altijd zoveel moeite hebben met de diversiteit die als gevolg van de vrijheid van het mens-zijn in de samenleving ontstaat. Komt altijd erg dichtbij willekeur in de trant van ik en mijn amices moeten wel kunnen profiteren van het fiscale klimaat in Nederland, maar de lonen van leraren en verpleegkundigen moeten worden bevroren alsof die niet hard werken…


  Maak melding

 171. @Zwolse

  Rij voorzichtig want elke stem telt!

  In de buurt van de Tesselschadestraat reed vanochtend een idioot rond die mensen van de sokken rijdt en vervolgens vrouwen uitscheld voor hoer als ze daar iets van zeggen. Deze lafaard mag blij zijn dat mijn vrouw alleen was op dat moment!


  Maak melding

 172. Ik weet niet of het nodig is hier mensen te waarschuwen waar ze niet op moeten stemmen. Er zijn hier toch ook geen mensen die bezig zijn mensen over te halen op rechtse(re) partijen te stemmen?

  Iedereen moet stemmen wat hem/haar goeddunkt. Als het nodig lijkt mensen dringend advies te geven neigt het eigenlijk naar de gedachtengang:”Die mensen denken niet goed genoeg na bij wat de consequenties zijn van hun keuze en daar wil ik ze op wijzen!” Ze niet laten stemmen is dan slechts een kleine stap verder!


  Maak melding

 173. Klasse QM, sociaal gestemd! Had wel verwacht dat Maarten van R. belangrijker was als staatssecretarisje Shanon die toevallig bij je uit de buurt komt. Maar het valt me nixxx van je tegen!!!


  Maak melding

 174. @ Lynch, op 9 juni 2010 om 08:51; we hebben een (blank) stel uit elkaar gehaald: niet samen in 1 stemhok. VoorzitterT wilde ook niet dat een begeleidster meehielp bij een gehandicapte. Maar de regels boden uitkomst….dat mag bij ziekte/handicap oid. Zonder legitimatie ook bij volmachten…terug.
  Menigeen klaagde over de lap papier en misten de computer. Wij het meest denk ik, want we zijn niet voor 12-en thuis.


  Maak melding

 175. @ Drama (10:14) allemaal te zuunig (typische Hollandsche zuunigheid) om een (halve) dag in te leveren 😮 Wie wil dat nu op zo’n klein skermpje al dan niet stiekum op ’t werk zien :o:o:o


  Maak melding

 176. @natascha

  Inmiddels in ondertrouw en ongeacht de status bij de burgerlijke stand blijvend allergisch voor mannen die vrouwen niet fatsoenlijk bejegenen en van die figuren die denken dat ze achter het stuur GTA in reality kunnen bedrijven.


  Maak melding

 177. Hans (12:35), loop je over van D’66 naar VVD :o:o:o Is de geldbuidel beter gevuld geraakt, dat de rest je zal jeuken?

  De partij waar de bonusboys, de graaiers en de na ons de zondvloedmensen ook op stemmen? Oeps.


  Maak melding

 178. De lap papier maakt het wel wat lastiger ECHT anoniem te stemmen. Maar goed. Veel problemen heb ik er ook niet mee.

  En inderdaad: vooral voor de dames en heren van het stembureau lijkt me de computer veel handiger! Bovendien denk ik dat de kans op fout tellen bij een papieren biljet vele malen groter is dan bij de computer!

  Maar omdat één of andere nitwit het één keer voor elkaar gekregen heeft ook maar IETS met de stemcomputer te doen mag het niet meer!


  Maak melding

 179. Verzorgingstehuizen en zo.
  Mijn schoonmoeder heeft de laatste maanden van haar leven in het Zonnehuis (Stadshagen), en in een rolstoel doorgebracht. Zij kon zichzelf niet meer verplaatsen. Het ommetje werd door de familie verzorgd, en als die er niet waren kon ze desgevraagd op het terras worden geparkeerd. Ook het douchen en wassen behoorden tot de basisvoorzieningen (wat is eigenlijk uitgebreid douchen zoals vermeld in dat krantenstuk?). Van zwemmen was geen sprake. Ik denk ook niet dat ze dat nog kon. Zodra zwemmen een onderdeel wordt van de therapie, mag dat niet afhankelijk worden gemaakt van het inkomen (vind ik). Voor de rest werken in het Zonnehuis gelukkig heel veel vrijwilligers. Als die er niet zouden zijn, was het voor de beroepshanden aan de bedden niet meer te doen.
  Ook hier kunnen stageplaatsen worden vervuld.


  Maak melding

 180. Idd El. De hebzuchtige belangenpartij van de veroorzakers van de crisis. En de OVERKILL AAN managers die de professionals voor de voeten lopen in het onderwijs, zorg etc. momenteel afstevent op een verkiezingsoverwinning.

  Hoe kunnen mensen de ongebreidelde marktwerking verder ondersteunen nu de consequenties daarvan zo evident zijn?

  Ik heb gestemd met de kleur van mijn hart. Voor een Nederland waarin iedereen meetelt.
  —-
  Stem met je hart mensen.


  Maak melding

 181. Bericht door dick, op 9 juni 2010 om 14:28
  Hans (12:35), loop je over van D’66 naar VVD Is de geldbuidel beter gevuld geraakt, dat de rest je zal jeuken?

  De partij waar de bonusboys, de graaiers en de na ons de zondvloedmensen ook op stemmen? Oeps.

  Onder welke van die mensen denk je dat ik val? De mensen die het zal jeuken hoe de rest in Nederland kan leven? Graaiers? Bonusboys?


  Maak melding

 182. Respect Natascha! Twijfelde tussen Klijnsma en Cohen. Maar vond het toch een geweldige move van Job dat ie zijn zeer comfortabele schepen in Mokum achter zich verbrandde om zich in het avontuur te storten. Hij moest er door verhuizen en zich laten bespotten. Hij deed het toch maar….nr. 1 kreeg um :D:D:D


  Maak melding

 183. @ Plantman, klopt

  En inderdaad: vooral voor de dames en heren van het stembureau lijkt me de computer veel handiger! Bovendien denk ik dat de kans op fout tellen bij een papieren biljet vele malen groter is dan bij de computer!

  !!!

  Maar de test in Twente (gemeenteraadsverkiezingen) schijnt positief te zijn verlopen, dus wie weet een volgende keer.


  Maak melding

 184. @ Dick, heeft het slechte weer veel invloed , hoe is de opkomst?
  Ben zelf ook nog niet geweest, wacht even op het droge weer.


  Maak melding

 185. @ Plantman (14:32), je valt er niet onder. Je (onder)steunt ze met een stem op dezelfde partij als waar hun op stemmen. Je goed recht natuurlijk.


  Maak melding

 186. @ Hans, politieke partijen staan ergens voor. Dat gedachtengoed mag toch wel uitgelegd worden en kritisch benaderd? Hebben ze zelf weken hun best voor gedaan. Mensen generaliserend behandelen ben ik met alles wat ik in me heb tegen.

  Maar ik vind dit wel een heel groot gegeneraliseerd hok

  Zo, zometeen stemmen, lekker conservatief.

  Verbazingwekkend ookl. Had je altijd zo progressief ingeschat. Zoals je weet zijn CDA, TON, Geert, SGP ook conservatief.


  Maak melding

 187. @ Ingrid, goedenmiddag! Er stonden 7 mensen te wachten bij ons om 7:20
  Het liep tot een uur of 12 stevig door. 600 stemmen om 14:00 toen ik wegging. Denk niet dat het heel veel invloed heeft. Wel regelmatig lachen met de vaak vriendelijke mensen. John kwam overigens ook nog langs op zijn oude stembureau. Verwacht dat ik om 18:00 midden in de drukte terrecht kom. Mooi en het geeft veel voldoening als het allemaal goed verloopt.

  ____

  Vrouw-Derk is toch verdeurie wel gemachtigd door Derk 😮 De goede keuze die hij had gemaakt is toch geen papieren keuze gebleven >:(


  Maak melding

 188. Wat een groot papier de bus was al vol .Mijn stembiljet moest er ingepropt worden,toen kwam ik er achter dat ik hem in de collctebus van de blindengeleidehonden had gestopt


  Maak melding

 189. Mijn stem zal nu toch niet bij de pvdd terecht komen,want dan mag straks mijn kippie niet opeten en hij loopt er zo gezond bij


  Maak melding

 190. Hans het is mijn goed recht om mijn ongenoegen te ventileren en uit te dragen wat in MIJN ogen verkeerde keuzes zijn.Ik heb in ieder geval meerderen kunnen overtuigen de goede keuze te maken en dat is een morele overwinning jegens de mensen die onrecht wordt aangedaan.
  En ik kan je vertellen Hans dat dat erg goed voelt.


  Maak melding

 191. @ Wichert we moesten die bus al bij 200 biljetten opschudden. Sommige wouzen vouwen het dan ook nog eens 4x dubbel. Wat ook allemaal teruggevouwen moet worden. Nooit comedy met die stemcomputers!!!! Maar hij zou gekraakt kunnen worden. Let maar eens goed op wat er met deze manier van stemmen allemaal fout kan gaan. Ook al 4x opnieuw gestemd ivm “foutjes” zoals mensen die em in de verkeerde gleuf hangen 8)


  Maak melding

 192. Vanwege de tegenvallende resultaten bij de PvdD wordt daar nu driftig overwogen om bij de volgende ronde ook de huisdieren stemrecht te geven. Kan ik me veel bij voorstellen.:)


  Maak melding

 193. Bericht door dick, op 9 juni 2010 om 14:44
  [knip]
  Verbazingwekkend ookl. Had je altijd zo progressief ingeschat. Zoals je weet zijn CDA, TON, Geert, SGP ook conservatief.

  Ik probeer te begrijpen waar je heen wil met die opmerking maar het lukt me maar niet. VVD vind je een minder goede keuze mag ik denk ik aannemen. Dat je alternatieve conservatieve partijen noemt kan ik ook nog wel begrijpen maar met name het noemen van de PVV in het lijstje verbaast mij weer.

  Ik kwam trouwens een leuk plaatje tegen van het politieke spectrum 2010:


  Maak melding

 194. Is Kees van Kooten geen lijstduwer meer? Thieme had overigens van de week nog wel een paar goede vragen aan Marky en JP.

  Huisdieren aanlijnen is misdadig lijkt me 😮

  Mag je nog wel een “lekker dier” zijn bij de PvDD?


  Maak melding

 195. WF, kan me niet voorstellen dat je stil wilt staan. Wiki:

  Historisch gezien – in de 19de eeuw – duidde rechts op conservatisme, een scherpe reactie tegen de moderne vrijheden en de industriële maatschappij, sterke klemtoon op organisch gegroeide sociale verbanden en machtsposities, respect voor autoriteit en aanvaarding van ongelijkheid. Links daarentegen duidde op een progressieve visie – denk aan de leuze van de Franse revolutie, vrijheid, gelijkheid en broederlijkheid. Bijvoorbeeld in het België van midden 19de eeuw werd de katholieke “partij” (le parti conservateur) aangeduid als “la droite” (rechts) en de liberale “partij” als “la gauche” (links). In de loop van de 19de eeuw werd ook het liberalisme echter (deels) een behoudende kracht, die vooral de belangen van de burgerij verdedigde. Op het einde van de 19de eeuw werd het progressieve denken een nieuw élan gegeven door het opkomende socialisme. Hoe meer het liberalisme ervaren werd als een behoudende kracht, des te meer werd “links” voorbehouden voor het socialisme.

  Over het algemeen klinkt er in het begrip links iets door van “bevrijding van burgers uit oude onderdrukkende structuren”. Omdat die bevrijding van de zwakkeren niet door de markt werd gerealiseerd, en dus vaak van de staat werd verwacht, associëren sommigen (een bepaald deel van rechts) links vooral met etatisme. Op die manier kan het begrip links ook wel verbonden worden met het collectivisme, een stroming die het belang van de gemeenschap boven dat van het individu stelt.

  en

  Vanouds wordt het begrip links dus geassocieerd met socialisme maar ook wel communisme. Van recentere datum zijn de linkse noties sociaaldemocratie en de verzorgingsstaat. In het verlengde daarvan worden de volgende zaken over het algemeen als links beschouwd:

  Streven naar meer macht voor de economisch ‘zwakken in de samenleving’ (klassenstrijd).
  Wantrouwen ten aanzien van de vrije marktwerking en van het bedrijfsleven (het kapitaal).
  Het toepassen van overheidsingrijpen om tot een Rawlsiaanse of egalitaire verdeling van welvaart te komen.

  Andere politieke doelen die heden ten dage ook als links worden beschouwd:

  Zorg voor het milieu (vooral als dit bereikt wordt door meer overheidsmaatregelen).
  Maatschappelijke verandering door emancipatie van vrouwen.
  Ondersteuning van minderheden, bijvoorbeeld door ‘positieve’ discriminatie of – minder omstreden als links doel – het bestrijden van discriminatie.
  Verzet tegen racistische en xenofobe denkbeelden en tegen etnocentrisch nationalisme.
  Het afschaffen van traditionele regels die als onderdrukkend worden ervaren (bijvoorbeeld ten aanzien van abortus).

  VK-Opinie

  De VVD richt zijn pijlen op huurders, zieken en werklozen. Zij willen de huren meer marktconform maken, meer marktwerking in de zorg, mensen het bezoek aan de huisarts volledig laten betalen (tot het eigen risico volledig is benut) en de sociale bescherming verminderen (verkorten WW, minder geld voor bijstandsgerechtigden). Linkse partijen willen daarentegen dat huizenbezitters en autorijders de tucht van de markt gaan voelen. Daarom willen ze de hypotheekrenteaftrek beperken (geen subsidie voor villabewoners) en rekeningrijden invoeren (betalen voor gebruik en niet voor bezit).

  WF, stem naar: Diederik Samsom
  Klimaat en energie
  Railinfrastructuur
  NS, fietsers en voetgangers

  p/a Tweede-Kamerfractie PvdA
  Postbus 20018
  2500 EA Den Haag
  Telefoon: 070 – 318 2752
  E-mail: D.Samsom@tweedekamer.nl
  Website: http://www.diederiksamsom.pvda.nl
  Geboren op 10 juli 1971 in Groningen
  Lid van de Tweede Kamer vanaf 30 januari 2003

  ?????


  Maak melding

 196. We hebben het over de graaiers maar de grootste graaier van Nederland wordt met rust gelaten. Is nog koninklijk ook.

  Iedereen mag stemmen op wie hij wil. Dan kan je commentaar leveren maar dat is onze vrijheid. Ik kreeg ook commentaar op mijn keuze (D66) op het werk van de mensen die op cu en sgp stemmen. Dat is vrijheid.

  :D:D:D


  Maak melding

 197. Ik heb in ieder geval meerderen kunnen overtuigen de goede keuze te maken

  Wow! Ik vind het nogal gewaagde uitspraken! Te zeggen dat je mensen kunt overtuigen de juiste keuze te maken!
  Mensen overtuigen goed na te denken voordat ze hun keuze maken is één ding. Maar het moet toch zeker wel mensen hun eigen keuze blijven? Als je mensen overtuigd “het juiste” te kiezen…. tja…

  Bericht door Hans van Eijsden, op 9 juni 2010 om 14:36
  @dick ik dacht dat je zelf altijd zo tegen generaliseren was. Nu doe je het eigenlijk best wel zelf vind ik…

  Tja, dit heb ik ook al eens aangehaald.
  Ik denk dat we het onderscheid moeten zien in het feit dat Dick wel kritisch is, maar niet automatisch iedereen die VVD’er is of VVD stemt hetzelfde stempel geeft. Zo geeft hij ook aan, dat ik waarschijnlijk geen graaier, rijke manager enz enz ben (waar hij overigens gelijk in heeft ;)) maar wel hetzelfde stem als vele graaiers, rijke managers enz.
  Wel moet ik zeggen, dat het vaak al snel als generaliserend over kan komen…


  Maak melding

 198. De Zwaai van Mark[/url]

  Klink (zoals voorspeld gister) zeer waarschijnlijk nieuwe JP

  ‘Klink wil Balkenende opvolgen als CDA-leider’
  CDA speculeert al voor uitslag verkiezingen openlijk over opvolging ‘JPB’
  Het CDA-fractievoorzitterschap lijkt demissionair minister Ab Klink ??een mooie baan??. Daarmee werpt hij zich als eerste CDA’er publiekelijk op als opvolger van CDA-leider Jan Peter Balkenende.

  In Dagblad De Pers zegt Klink vandaag:

  “Het fractievoorzitterschap is vanwege de breedte van de thema??s een hele mooie baan. Je kunt wat zeggen over integratie, sociale zekerheid en over economie. Dat zijn onderwerpen die ik heel boeiend vind.”

  Het is voor het eerst sinds het CDA er in de peilingen zo historisch laag voor staat dat de bewindsman zich hierover uitspreekt, constateert de krant. “In de politieke realiteit van nu betekent dit dat hij CDA-leider Jan Peter Balkenende op wil volgen.”

  Klink zelf draait om de hete brij heen. Hij benadrukt expliciet dat hij ??geen open sollicitatie?? doet naar de functie van fractievoorzitter, want Kamerlid zijn of minister is ??ook heel mooi??.

  De man die de PvdA deigde met een kabinetscrisis over marktwerking in de zorg.


  Maak melding

 199. @ Plantman; politieke partijen staan ergens voor. Dat gedachtengoed mag toch wel uitgelegd worden en kritisch benaderd? Hebben ze zelf weken hun best voor gedaan. Om verschillen uit te leggen tussen politieke partijen is het nodig soms een verzameling mensen als groep neer te zetten. Bijvoorbeel (puisant) rijken tegenover (relatief) armen. Met 16.000.000 mensen apart benoemen red je dat niet.

  Mensen generaliserend behandelen ben ik zwaar tegen.

  Hang ook geen abstracte ideologie aan. Jij wel?

  Hans kwam zel wel meer een héél groot gegeneraliseerd hok

  Zo, zometeen stemmen, lekker conservatief.

  Verbazingwekkend ook. Had Hans altijd progressief ingeschat. Volgens mij stemde hij altijd D’66. Die vinden zichzelf niet conservatief!!

  Zoals je weet zijn CDA, TON, Geert, SGP ook conservatief.  Maak melding

 200. @ Plantje, ik geef niemand een stempel. Kijk wel uit. Heb je gisteravond niet gelezen dat hier iemand was die PVV stemt? Prima. Maar als je verschillen wilt uitleggen ontkom je er volgens mij niet aan “mensen die in dezelfde situatie zitten” als groep te presenteren. Weet jij een alternatief?

  Uitstekend trouwens, dat iemand zich (in het openbaar) afvraagt of wat hij/zij ervaart (hoe een boodschap overkomt) ook zo bedoeld is. Anders krijg je alleen maar vreemde (achter ’t handje) verhalen in de wereld, die een eigen leven gaan lijden.


  Maak melding

 201. Haha…. dick, je zou toch beter moeten weten. Daarbij komt: ik schrijf dat ik bij het oude ben gebleven, iets met groen dus zeker geen rooie rakker van de PvdA.

  Nee, ik ben deze keer gegaan voor een blonde dame van het CDA. Geen JP dus deze keer. Ik denk dat de CDA wel iets nieuws kan gebruiken. JP wil ik niet afschrijven maar ik denk dat hij na 4 (korte) kabinetten toch wel een keer ruimte mag maken voor een ander.


  Maak melding

 202. Hang ook geen abstracte ideologie aan. Jij wel?

  Nee hoor. Niet voor zover ik weet.

  Bericht door dick, op 9 juni 2010 om 15:45
  @ Plantje, ik geef niemand een stempel. Kijk wel uit. Heb je gisteravond niet gelezen dat hier iemand was die PVV stemt?

  Nee, heb ik gemist… ben af en toe iets te druk bezig.

  Maar als je verschillen wilt uitleggen ontkom je er volgens mij niet aan “mensen die in dezelfde situatie zitten” als groep te presenteren. Weet jij een alternatief?

  Nee, ik weet geen alternatief. Maar hier hebben we het al eens vaker over gehad. Op de één of andere manier… als het over rechtse kant gaat is het altijd “graaiers”, “witte boorden criminelen”, “na ons komt de zondvloed mensen” enz enz
  Mensen die in dezelfde situatie zitten benoemen als één groep daar ontkom je niet aan. De naam doe toegekend wordt aan de groep geeft vaak ook direct een oordeel over de groep die je benoemt. Dat vind ik generaliserend.


  Maak melding

 203. @ Plantje: Eens dus met

  Mensen die in dezelfde situatie zitten benoemen als één groep daar ontkom je niet aan.

  Je valt over de toegekende naam…Heb je voorbeelden en alternatieve namen?


  Maak melding

 204. Grappenmaker Dick ;D

  Gerda heeft maar bar weinig blond haar en zeker geen krullen 😛

  Ken je de Uitslag van het meest sexy kamerlid dan niet? :+


  Maak melding

 205. Haha die noemde ik expres niet. Sabine Uitslag uit Dalfsen, zingt ook in een band. Maar staat op een onverkiesbare plaats dacht ik? Als je op haar stemt doe je dat vast niet om wat ze heeft gedaan in de Kamer 😛


  Maak melding

 206. Plantje.

  Je kunt het wel een wow gewaagde uitspraak vinden,maar voorlopig heb ik de ander kunnen overtuigen met feiten.De keuze moeten ze zelf maken.of denk je nou zelf dat ik met een zeis in de hand meekijk welk rondje ze aankruisen?Door met feiten te komen zet mensen tot nadenken en DAT heeft geresulteerd in wat ik als een morele overwinning zie.


  Maak melding

 207. Het Stadshagenfestival leeft!

  Ooit begonnen als informatiemarkt met overdag zo’n twee tot driehonderd bezoekers en ’s avonds 50 tot 100 man in de tent en nu ruim 20.000 bezoekers overdag en 1500 mensen ’s avonds in en rond de feesttent. Het Stadshagen Festival leeft! Dit jaar de 10e editie van het festival. En dat is best iets om naar uit te kijken.
  Als organisatie hebben we lang en veelvuldig gepraat over wat te brengen dit jaar. We wilden uitpakken, iets speciaals, groots, iets wat aanspreekt. Helaas hebben ook wij moeten constateren dat de crisis niet aan onze sponsoren voorbij is gegaan. Dat is niet leuk voor ons en voor jullie als inwoners maar nog veel minder leuk voor onze sponsoren. We hebben helaas zelfs de broekriem iets moeten aantrekken.

  Uiteraard het feest gaat door, en ondanks de crisis, MET de steun van sponsoren. Waarvoor dank! Maar uiteraard niet alleen sponsoren, de wijkstichting steekt haar nek uit in deze, de gemeente draagt haar steentje bij en ja, ook inwoners van Stadshagen die het feest een warm hart toedragen steunen ons. We weten dat het Stadshagen Festival jullie feest is maar dat er mensen tussen zitten die ons zelfs financieel willen steunen is voor ons een warme verrassing. We zijn momenteel bezig om het voor jullie eenvoudig te maken om een (grote of kleine) bijdrage te doen. Natuurlijk bieden we ook een tegenprestatie, maar op dit moment zijn de plannen nog niet voldoende uitgewerkt. Hou daarom onze website (www.stadshagenfestival.nl) , die van de wijkstichting (www.stadshagentotaal.nl) en deze wijkbrief in de gaten!
  Kijken jullie uit naar een fantastische zomer en het Stadshagen Festival? Tot de 21e augustus!  Maak melding

 208. Zo, even snel gestemd, het was druk. Zou het jammer vinden wanneer de opkomst laag blijkt te zijn. Het is een democratisch recht waar we nog steeds blij mee moeten zijn. Dus ik zou zeggen ga stemmen op wie, mijn zegen heb je, maar laat je stem niet verloren gaan.


  Maak melding

 209. BeeldBuisBode (voor de mensen die kunnen kijken):

  EénVandaag (N1, 17:59)
  – Twijfel tot in het stemhokje
  – Werken de campagnestrategieën wel?
  – Wat doet Balkenende op de laatste campagnedag?
  – Wat stemt gemeente Hengelo?

  WK Journaal (N3, 19:00)
  – Oefenduel Spanje – Polen
  – Jacob Zuma bezocht Bafana Bafana
  – Aandacht voor Kameroen, Australië en Kroatië
  Netwerk (N2, 20:25)
  Geen uitzending vanwege de verkiezingsavond
  Nova (N2, 22:15)
  Geen uitzending vanwege de verkiezingsavond

  Sportjournaal (N3, 22:30)
  – Voetbal: WK-nieuws
  – Basketbal: Finale NBA: Boston – LA Lakers

  VERKIEZINGEN: Nederland kiest (N1, 20:30)/Wat kiest Nederland (RTL4, 20:30)/Kies op 3 (N3, 20:25)
  Uitslagen, commentaar, de eerste reacties, een slotdebat en hypermoderne aanraakschermen; wij kunnen niet wachten. Om 21:00 de eerste exitpoll bij zowel de NOS als RTL. Op Nederland 3 een alternatief, met blokjes satirische duiding om 20:25, 21:20, 22:10 en 23:00 (tot 01:25). Ook de hele avond live te volgen via internet

  SERIE: The Pacific (Veronica, 22:15)
  De laatste aflevering van deze duurste miniserie ooit (200 miljoen dollar). Over WOII-strijd in de Pacific. Nu eens niet nadrukkelijk over broederschap en heldhaftigheid, maar over de innerlijke chaos die oorlog teweegbrengt

  DOCU: Import: Pittige tantes (N2, 00:20)
  Bobbi Bear is een organisatie van vrouwen in Dumbar (Zuid-Afrika) die vechten voor bescherming en eerherstel van misbruikte kinderen. Aan de hand van teddybeertjes vertellen ze hun verhaal. Hartverscheurend en -verwarmend, de gedrevenheid van deze strijdbare vrouwen

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – 1×20 Frenk. Frénk van der Linden ontvangt Tom Kleijn (22:15)
  – The late show met David Letterman. Te gast: Eddie Murphy, actrice Kaley Cuoco (22:45)

  De wereld draait door (N3, 19:30)
  Tafelheer: Felix Rottenberg
  – Jan Marijnissen, politicus
  – Maurice de Hond, opiniepeiler

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:00)
  Geen uitzending vanwege de verkiezingsavond

  Goedemorgen Nederland (morgen, N1, 07:00)
  Analyse van de verkiezingsuitslag met
  – Kees Boonman, journalist
  – Jan Vis, staatsrechtkundige
  – Sweder van Wijnbergen, econoom
  – Herman Pleij, cultuurhistoricus

  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  En weer Peter R. De Vries: de onvermoede PVV-tegenstander kruist de degens met Hero Brinkman in DWDD, de ex-politieman voor wie hij aanvankelijk nog respect had.

  Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) was gisteren na het verkiezingsdebat wel toe aan wat reflectie. Gelukkig was daar Freek de Jonge. “De stemming 2010 (N1, 22:10, 1.571.000 kijkers) was een knap uitgevoerde aaneenschakeling van absurditeiten, gesitueerd in een soort Trêveszaal. Om de verkiezingsuitzendingen van Koefnoen en Dit was het nieuws viel soms best te lachen, maar De Jonge spiegelde snoeihard het systeem van de holle frasen en de angst voor de kiezer, bijvoorbeeld door met een karikaturaal lange microfoonhengel het publiek naar zijn politieke voorkeur te vragen.  Maak melding

 210. Ga vanavond het Blok kijken, de finale. Al dat na praten over de verkiezingen. Hoor het of vanavond laat wel. Anders morgen ochtend.


  Maak melding

 211. Heb nog een stukje gezien van Peter R. de V. vs, Hero B.
  Peter verweet Geert W. een volksmenner te zijn. Daar heeftie volgens mij volledig gelijk in, maar ook hier geldt weer:
  it takes on to know one.8)


  Maak melding

 212. @ Dick, geloof ik dirikt dat jij het blokl niet kent, dat is op net 5 en daar kijk jij waarschijnlijk niet naar. Te commercieel of zoiets.:-*


  Maak melding

 213. Vanmiddag is een wietplantage ontruimd in een flat aan de Dotterbloem in Stadshagen. De ontruiming nam een paar uur in beslag en ik zag behoorlijk wat lampen en afzuigbuizen uit de flat gehaald worden.
  En ik maar denken dat dit soort dingen niet gebeuren in de ‘nette’ wijk Stadshagen! Zie foto op http://nl.tinypic.com/r/vcrj88/6


  Maak melding

Reageer