Eerste Johan Cruijff Court voetbaltoernooi

Zwolle – Zondagmiddag organiseerde het jongerenwerk van Travers Welzijn het eerste voetbaltoernooi op het Johan Cruyff Court in Holtenbroek.

dsc00270.jpg

Het toernooi was ingedeeld in drie leeftijdscategorieën. Te weten: 9 t/m 12 jaar (winnaar team Nike uit Assendorp), 13 t/m 15 jaar (winnaars de Schotse Kip) en 16 t/m 21 jaar (winnaars werden de organisatoren Yassine Assa (Flevo Boys) en Djabir Mazouz (WHC)). Een team bestaat uit 5 veldspelers en een keeper. Voor drinken op deze warme zondag werd gezorgd. Naast de eeuwige roem, waren er leuke prijzen te winnen.

dsc00269.jpg

dsc00273.jpg

dsc00268.jpg

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Mooi initiatief van Johan Cruijff, overal in Nederland liggen nu dit soort velden in “lastige” buurten. Hier sporten kinderen/jongeren met allerlei achtergronden met en tegen elkaar. Dat biedt hoop voor de toekomst, in weerwil van het klimaat wat met name door de PVV wordt geschapen. Deze generatie jongeren en de generaties erna gaan ervoor zorgen dat de rol van de PVV in ieder geval op langere termijn is uitgespeeld. Uitstekende zaak voor iedereen in Nederland.


  Maak melding

 2. Waardering over de hele wereld:

  FIFA eert Cruijff met hoge onderscheiding
  10 juni 2010

  Johan Cruijff heeft de Order of Merit gekregen van de FIFA. De voormalige stervoetballer dankt de hoge onderscheiding voor de maatschappelijke verdiensten met zijn Johan Cruyff Foundation.
  Cruijff ontving de prijs woensdagavond bij de opening van het FIFA-congres in Johannesburg. Zeven anderen vielen dezelfde eer ten deel, onder wie oud-president Thabo Mbeki van Zuid-Afrika, het land dat het WK organiseert.  Maak melding

Reageer