Duizenden bezoekers naar Boekenmarkt in Zwolle

Zwolle – Boeken, boeken en nog eens boeken. Zo’n 8.000 boekenliefhebbers, sneupers en lezers kwamen op deze zonnige zondag genieten van een enorme hoeveelheid mooie, dure, goedkope, maar vooral tweedehands boeken. De jaarlijkse boekenmarkt was onderdeel van een bruisend weekend met verhalen, gedichten en straattheater.

dsc00285.jpg

Ook dit jaar bleek de dat de boekenmarkt in Zwolle onverminderd populair is. Romanlezers, verzamelaars, gelukszoekers en nieuwsgierigen waren in Zwolle te vinden. Een groot deel van de bezoekers is “vaste klant” en had de eerste zondag van juni al ver van te voren in de agenda gezet. De fanatieke verzamelaars waren er vroeg bij om een gezocht exemplaar te “scoren”. Ook voor wie gewoon van lezen houdt, was de markt een must. Leesvoer te over zo vlak voor de zomervakantie. Er was een groot en gevarieerd aanbod.

dsc00283.jpg

dsc00286.jpg

De boekenmarkt werd gevormd door een lint van ruim 160 kramen, opgesteld van de Diezers­traat (vanaf de Smeden) tot het Rode Torenplein. Naast boeken vond men er prenten, oude folders, tijdschriften, foto’s, schoolplaten etc., eigenlijk alles wat gedrukt is. Wie een boek wilde laten repareren, kon in het museum bij de boek­binder terecht. Voor de bibliotheek in de Diezerstraat was een verkoop van kwalitatief betere, afgeschreven boeken. De meer bijzondere exemplaren werden in de koffiekamer bij de Statenzaal per opbod verkocht.

dsc00275.jpg

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik heb weer aardig wat kilootjes aan papier weggesjouwd. 🙂

    Wel een klacht: er mag wel wat meer aandacht voor strips komen. Ik vond het aanbod op dat gebied wat klein. Verder niets dan lof voor de organisatie en de standhouders.


    Maak melding

Reageer