Diederik Steunenberg tafeltennis jeugdtoernooi

Zwolle – Op zaterdag 12 juni organiseert Tafeltennis Zwolle het eerste Diederik Steunenberg jeugdtoernooi. Aan dit landelijke tafeltennistoernooi doen 138 jeugdleden van 27 verenigingen mee. In de BDG-hal in Zwolle Zuid staan maar liefst 26 tafels opgesteld om het volle programma te kunnen bergen. De eerste wedstrijden beginnen om 10 uur, de laatste finales zullen rond 6 uur zijn. Alle spelers komen in diverse klassen zowel in het enkel als in het dubbelspel uit.

Halverwege het toernooi, om 13.00 uur, geeft de bekende tafeltennistrainer Anne Vlieg met medewerking van Gerben Last, Robert Jan van der Heijden en Matthias Sijtstra een demonstratie. Gerben, Robert Jan en Matthias spelen in het eerste team van Tafeltennis Zwolle dat afgelopen seizoen net promotie naar de eredivisie mis liep. Gerben is ook tweevoudig deelnemer aan de Paralympische Spelen. In Athene won hij goud in het landentoernooi, in Peking werd hij vierde in het enkelspel.

Het Diederik Steunenberg toernooi is genoemd naar een jeugdlid van Tafeltennis Zwolle, dat twee jaar geleden plotseling overleed. Dit heeft toen een grote impact gehad op de vereniging. Met dit toernooi wil Tafeltennis Zwolle zijn nagedachtenis in ere houden.

Het toernooi is voor toeschouwers vrij toegankelijk. Er kan dan ook informatie gekregen worden over het spelen van tafeltennis bij Tafeltennis Zwolle. De opbrengst van het toernooi komt ten goede aan het Zwols Dierenasiel.

Meer informatie over het toernooi is te vinden op de speciale website: http://diederiktoernooi.tafeltenniszwolle.nl

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Bijzonder dat dit toernooi de naam van Diederik heeft gekregen. Hij was jonder dan mijn kinderen maar zat op dezelfde school. Vader Hans was een een goede tafel tennis speler.


    Maak melding

  2. Gaat echt snel dick weet je dat ik ooit eens een blauwe plek van zo’n lucht balletje heb opgelopen toen ik in Nunspeet competitie speelde?


    Maak melding

  3. Kan ik met best wat bij voorstellen. We speelden het altijd bijzonder fanatiek in de pauzes bij Zuiveringschap West Overijssel (Ruiterlaan 7). Daarna, uitzwetend, weer aan ’t werk. Moeten we ook nog maar eens doen tafeltennissen, schaken, bbq-en….je moet je vertrek (ivm todo-lijstje) nog maar ff uitstellen.


    Maak melding

Reageer