Verdachte auto legt deel N35 bij Zwolle lam

Zwolle – Na een achtervolging zijn maandagmorgen 7 juni rond 05:30 uur aan de Heinoseweg (N-35) een 36-jarige man uit Hengelo (Ov.) en een 28-jarige vrouw uit Warffum in- en bij hun gecrashte auto aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van koperen elektriciteitskabel.

De vrouw, die bekneld in de auto werd aangetroffen, werd voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht; de gevluchte man werd met een politiehond in een weiland in de omgeving ingerekend. Het tweetal zat in een auto, bestuurd door de Hengeloër. Die negeerde een stopteken van de politie en ging er met grote snelheid vandoor in de richting Heino. Bij en inhaalmanoeuvre, met een naderende tegenligger, belandde de auto in de linker berm en sloeg over de kop. In de auto werd een grote hoeveel koperen elektriciteitskabel aangetroffen. Naar de herkomst hiervan wordt een onderzoek ingesteld. De zwaarbeladen, achterover hangende personenauto van het tweetal was voor de politiemensen reden om de bestuurder een stopteken te geven. Door het ongeval en aansluitend politieonderzoek was de rijbaan lange tijd gestremd. Het verkeer van de opgangkomende ochtendspits werd omgeleid. Dat leidde tot circa 08:30 uur tot lange files rond de zuidoostkant van de stad. Het tweetal is ingesloten. Tegen hen wordt een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. De vrouw, die bekneld in de auto werd aangetroffen

  de gevluchte man

  Van je partner in crime moet je het maar hebben… Gezien de combinatie man/vrouw is het niet ondenkbaar dat het een setje is. Ongelooflijk! 😮

  Trouwens wat gaat ze dit ‘opleveren’? Ik neem aan dat ze er niet met een boete of taakstrafje vanaf komen? Ik zie namelijke een heel kostenpostje door deze actie ontstaan:
  – Schade bij de eigenaar van het kopermateriaal
  – Schade door de crash
  – Inzet politie-eenheden achtervolging en afwikkeling diefstal/crash
  – Inzet brandweer/ambulance na de crash
  – Medische kosten voor mevrouw (of gaan we met zijn allen middels onze verzekeringspremie betalen?)
  – Economische schade diverse bedrijven door de files (wsl. de grootste post uit dit rijtje)

  Ik ben het niet vaak met rechtse blaaskaken eens, maar in dit soort gevallen zeg ik toch: alles maar verhalen op de brokkenmakers. (Al zal het behoorlijke kale kip zijn, gezien je met deze verstandelijke vermogens en werkschuwe houding geen grootverdiener zal zijn)


  Maak melding

 2. of gaan we met zijn allen middels onze verzekeringspremie betalen?)

  Wat denk je zelf?! Natuurlijk betalen wij dat gewoon met zijn allen!

  – Economische schade diverse bedrijven door de files (wsl. de grootste post uit dit rijtje)

  Dit is helaas ook te vergeten… Zou inderdaad ZEKER ingevoerd moeten worden!

  (Al zal het behoorlijke kale kip zijn, gezien je met deze verstandelijke vermogens en werkschuwe houding geen grootverdiener zal zijn)

  In de bak al aan het werk zetten! En als ze eruit komen ook regelen dat ze werk krijgen (weigeren geen optie) en simpelweg beslag laten leggen op een groot deel van het salaris om op die manier de schade terug te betalen!


  Maak melding

 3. Ben vanochtend rond 8.00 uur richting Heino gereden, maar heb er niks van gemerkt. Geen files in ieder geval. Behalve Zwolle in, maar die is er altijd.


  Maak melding

Reageer