Girls Talk en catwalkles

Zwolle – Meisjes van een jaar of zestien zijn druk met make-up, kleren en jongens. Zo ook de meiden die woensdag 2 juni deelnamen aan de Girls Talk activiteit van MEE IJsseloevers. Ze kregen catwalkles van Map Renes van Frisgroen.

mee_catwalkles.jpg

De middag vormde de afsluiting van de training Girls Talk die MEE IJsseloevers heeft gegeven op onder andere de Zwolse scholen voor praktijkonderwijs De Boog en Thomas a Kempis College. De training is erop gericht om meisjes in de leeftijd van veertien tot achttien jaar aan het denken te zetten over relaties, stil te laten staan bij hun houding richting jongens, bewust te maken van de risico’s van onveilige seks en om dit soort onderwerpen in veilige kring bespreekbaar te maken. Deze middag, die voor de meeste deelnemers gold als afsluiting van een serie trainingen, was behalve een gezellig samenzijn een moment om met de trainsters terug te blikken. Een van de meisjes gaf aan dat ze beter haar grenzen tegenover jongens kan aangeven. “Dat komt ook door de toneelstukjes die we hebben gedaan tijdens de lessen. Ik zeg nu steeds makkelijker ‘nee’.”

De middag van MEE IJsseloevers werd mede mogelijk gemaakt door andere organisaties. Wijkcentrum De Enk bood de locatie, Frisgroen verzorgde de catwalkles en bij Eureka werd na afloop een hapje gegeten. Deze samenwerking kwam tot stand tijdens Beursvloer Zwolle, op 24 maart dit jaar. Uitgangspunt van de beursvloer is dat bedrijven en maatschappelijke organisaties elkaar vrijwillig versterken.

Artikel delen:

Reageer