Deltion Rallyteam met Skoda WRC op koers

Zwolle – Het Deltion Rallyteam verscheen afgelopen weekend met de Nissan 350Z en de Skoda Fabia WRC aan de start van de ELE Rally in Helmond. Het team heeft met de Skoda Fabia WRC de vierde plek weten te bemachtigen in de A8 klasse en is door een kapotte ophanging niet gefinisht met de Nissan 350Z in de Nissan 350Z Challenge.

Rijder Eric Bolhaar en navigator Gert Kamphuis gingen vrijdagavond voortvarend van start in Helmond. Tijdens één van de laatste rondes ging de aandrijfas van de Skoda echter stuk en zakte het team van de derde naar de vijfde plaats. De studenten en leraren van het Deltion College hebben keihard gewerkt om de auto rijklaar te maken voor de proeven van zaterdag. En met succes: het team heeft de vierde plek weten te bemachtigen in de A8 klasse, het hoogste segment van de rallysport.

De Nissan 350Z werd afgelopen weekend bestuurd door Dick Bloemendaal onder begeleiding van navigator Hans Hengstman. Hengstman, een bekende van het Deltion Rallyteam, viel in voor Arjan Wissink. Vrijdagavond lagen de mannen met een vierde plek redelijk op koers. Tijdens de tiende proef brak de ophanging van het differentieel en kwam er vroegtijdig een einde aan de ELE Rally.

Bij het Deltion College staat het leren in de praktijk centraal. Dit wordt onder andere gedaan in leerbedrijven. Het Deltion Rallyteam is één van de leerbedrijven van de afdeling Motorvoertuigen, Carrosserie- en Tweewielertechniek. Het Deltion Rallyteam bestaat naast rijders en navigatoren, uit een serviceploeg van studenten en leraren van het Deltion College. De eerstvolgende rally staat gepland op zaterdag 19 juni in Hardenberg. Meer informatie over het Deltion Rallyteam staat op www.deltion.nl/rallyteam.

Artikel delen:

Reageer