Start Avond Vierdaagse Zwolle

Zwolle – In Zwolle is de jaarlijkse Avond-4-Daagse van start gegaan.  Voor de editie van 2010 hadden zich maar liefst 6.397 personen ingeschreven. De eerste avond startte bij voetbalvereniging HTC bij Sportpark De Pelikaan. De wandeltocht voerde maandagavond lang de Brinkhoek, de Wijde Aa, buurtschap Langenholte en de Agnietenberg. Onderweg werd er door diverse scholen een pauze ingelast waar kinderen iets te drinken konden krijgen.

avond_5.jpg

De route verliep niet helemaal probleemloos. Het Rechterland was een chaos met veel auto’s. Op de smalle Beulakerwiede in de Aa-landen konden de stadsbussen de menigte niet passeren. Ook in Langenholte onstonden er opstoppingen voor het doorgaand verkeer. Het moet gezegd worden dat de deelnemers en hun begeleiders er weinig aan deden om de doorstroom van het verkeer te bespoedigen. Grote groepen bleven breeduit over de straten lopen. Netjes twee aan twee lopen is er in deze tijd niet meer bij. De wandelaars troffen het met het weer. Dinsdag worden er hogere temperaturen, maar ’s avond ook een bui, verwacht. Dan wordt er gewandeld in de omgeving van Berkum. De dagen erna wordt het nog warmer, maar de kans op nattigheid zal ook toenemen.

avond_7.jpg

7-6-2010-31.jpg

7-6-2010-50.jpg 

avond_6.jpg

7-6-2010-2.jpg

7-6-2010-18.jpg

7-6-2010-21.jpg

7-6-2010-75.jpg

avond_8.jpg

 avond_2.jpg

avond_3.jpg

avond_4.jpg

avond_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Mooie foto’s. Het commentaar is helaas wat negatief aangezet: “netjes twee aan twee lopen is er in deze tijd niet meer bij”. Mijn ervaring is dat de lopers keurig opzij gingen als er een auto passeerde. Dat moest uiteraard stapvoets, maar ach eens in het jaar twee uurtjes wat oponthoud moet toch niet zo’n probleem zijn.


  Maak melding

 2. Rond 20.30 uur reed een dronken automobilist bijna de stoet wandelaars in!!! Hij raakte nog twee andere auto’s toen een dappere vrouw de sleutels van de dronken man afhandig maakte. Daarop werd de politie gebeld, die met een overmacht aan mensen de man in de boeien sloeg!!


  Maak melding

 3. Prachtige al die kids. En twee aan twee lopen. Man dat deden wij vroeger (35 jaar geleden) ook niet hoor, gewoon met z’n tienen naast elkaar. Het is maar eens per jaar hoor:D


  Maak melding

 4. degene die dit stukje geschreven heeft had denk ik op dat moment even zn dag niet???…..iedereen loopt super gezellig met elkaar en tja dat gaat niet 2 aan 2……vroeger niet en nu ook niet !!en soms heeft het verkeer er inderdaad even hinder van ,maar dat kan ook niet anders als de route een stuk door een woonwijk gaat …avondvierdaagse is altijd leuk en gezellig en dat houden we zo


  Maak melding

Reageer