Verkoop 21 Cellowoningen Muziekwijk Zwolle succesvol

Zwolle – De start van de verkoop afgelopen zaterdag van 21 Cellowoningen in de Muziekwijk was een groot succes.

Er waren in totaal zo’n 200 bezoekers in de wijkboerderij in Holtenbroek. Niet alleen starters waren geïnteresseerd in de gunstig geprijsde woningen die vanaf € 177.500 in de markt werden gezet, ook bewoners uit de Muziekwijk toonden interesse in de nieuw te bouwen woningen. Op 14 juni sluit de inschrijving, waarna er zal worden geloot onder de verschillende belangstellenden.


De Cellowoningen kennen veel variatie en latere uitbreidingsmogelijkheden voor de koper. Verkoopprijzen zijn vanaf € 177.500 (v.o.n.). De start van de bouw is september 2010 en de woningen zullen medio 2011 worden opgeleverd. De wijk krijgt een moderne uitstraling en kent in de wijk en de directe omgeving (Zwarte water) veel groen. De wijk ligt zeer dichtbij de binnenstad en de A28. Gezien de gunstige verkoopprijs, verwacht SWZ veel belangstelling. Bij meerdere belangstellenden wordt er geloot.  

De Muziekwijk

In dit westelijke gedeelte van de Muziekwijk ontwikkelt SWZ ruim 300 nieuwe woningen. De helft van de woningen worden huurwoningen tot en met de huurtoeslaggrens of goedkope koopwoningen. De andere helft worden goedkope of middeldure koopwoningen. Er komen verschillende woningtypes. Zo worden er appartementen (circa 80–120 m2) en eengezinswoningen (vanaf circa 100 m2) gebouwd. Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk (MMWT) krijgt in het nieuwe plan een plek aan de Klooienberglaan.Het nieuwe plan voor de Muziekwijk kenmerkt zich door veel groen dat speels is aangelegd. Opvallend daarbij zijn de autovrije groenzones. Deze groengebieden hebben allemaal hun eigen inrichting. Zo zijn er kindvriendelijke speelplekken, speciaal aangelegde klavervelden, en waarschijnlijk zelfs een boomgaard. De openbare paden slingeren door de groenzones.

De bouw gebeurt in verschillende fasen. Langs de Klooienberglaan komen vier appartementen (maximaal vijf lagen hoog) en in het midden van het plan komen één of twee appartementengebouwen van maximaal vier lagen hoog. De resterende woningen in de wijk worden eengezinswoningen.

Duurzaam

Niet alleen groen, maar ook duurzaam bouwen van de wijk en de woningen wordt belangrijk in de Muziekwijk. Het belangrijkste kenmerk van een duurzame woning, is dat deze heel goed geïsoleerd is. Veel beter dan de regelgeving in Nederland voorschrijft. Op deze manier is er veel minder energie nodig om de woning -via vloerverwarming- comfortabel te verwarmen. Ook is dit goed nieuws voor de portemonnee van de bewoner. De energiebehoefte die dan over blijft wordt op een duurzame wijze centraal opgewekt in de wijk.

Artikel delen:

Reageer