SP maakt standbeeld Thorbecke schoon

Zwolle – Een speciale schoonmaakploeg van de Zwolse afdeling van de Socialistische Partij heeft maandag het standbeeld van Thorbecke schoongemaakt. De SP voert campagne onder de slogan "De grote schoonmaak". In dat kader vond de lokale SP het een goed idee om de grondlegger van de democratie een schoonmaakbeurt te geven.

thorbecke.jpg

De SP wil graag dat zo veel mogelijk mensen gaan stemmen en hun democratisch recht serieus te nemen. Daarom wil de partij helpen herinneren hoe belangrijk de ontwerper van de grondwet voor de Nederlandse democratie is geweest. Afdelingsvoorzitter Frank Futselaar: "Met een grote schoonmaak van Thorbecke hopen we de democratie weer ietsje meer glans te geven. Dat is van belang, vlak voor de verkiezingen. We willen alle Zwolse burgers oproepen om te gaan stemmen; het liefst op de SP natuurlijk, maar sowieso telt elke stem." Overigens bleek het standbeeld een schoonmaakbeurt hard te kunnen gebruiken. Met name het voorhoofd van de staatsman zat onder de vogelpoep.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Maar dat schoonmaken doen ze zo te zien wel met de eigen schuursponsjes. Maakt hdat het wel weer wat begrijpelijker? ;D


  ⚠️ Meld

 2. Mochten ze zich na de verkiezingen vervelen, omdat ze niet genoeg zetels hebben gehaald. Mogen ze bij mij thuis verder gaan met hun schoonmaak werkzaamheden.


  ⚠️ Meld

 3. Gezien de hoek waar Thorbecke vandaan kwam,
  lijkt:

  Met een grote schoonmaak van Thorbecke hopen we de democratie weer ietsje meer glans te geven

  eerder op:
  Met een grote schoonmaak van Thorbecke hopen we de liberalen weer ietsje meer glans te geven 🙂


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.