d’Olde Band wint Olde Zakk’n toernooi

Zwolle – Een selectie van d’Olde Band (oud-contractspelers van FC Zwolle) heeft afgelopen zaterdag de 31e editie van het door CSV’28 georganiseerde Olde Zakk’n toernooi gewonnen.

fc_zwolle_2010.jpg

De keuzeheren, Ben Hendriks, Gerard de Ruiter en Folly van Dam hadden een sterke selectie op de been gebracht. Onder hen de “oud” topscorer Dirk Jan Derksen die ’s-morgens om 8.00 uur vanuit het Limburgse vertrok om keurig op tijd aanwezig te zijn. Ook Jesper Rasmussen was vrijdags vanuit Denemarken richting Zwolle vertrokken om van de partij te zijn. Helaas moest hij melden dat hij de reis naar Zwolle nabij het Duitse Hannover moest afbreken vanwege enorme drukte op de autobahn. Grads Fuhler, al jaren een vaste kracht, moest verstek laten gaan om in Scandinavië te scouten voor FC Groningen. Good Old Koos Waslander moest vanwege een operatie teleurgesteld afhaken. Martin Reijnders kon niet spelen vanwege een gebroken vinger. Aziz Doufikar en John van de Wildenberg konden vanwege een blessure niet verschijnen. Henk Timmer en Richard Roelofsen waren om onbekende redenen niet aanwezig. Uiteindelijk moesten FC Zwolle het toernooi starten met 13 spelers. De 3 poulewedstrijden werden op overtuigende wijze gewonnen.

Storica werd verslagen met 5-0 door doelpunten van Michel v. Oostrum (3x),Dirk Jan Derksen en Gerrit Vissher. Vervolgens wonnen de mannen na een 1-0 achterstand alsnog met 5-1 van sv Zwolle; doelpunten Michel v. Oostrum (3x), Marco Roelofsen en Ignatio Tuhuteru. Direct na deze wedstrijd moest worden aangetreden tegen de grote concurrent Be Quick’28 met in hun gelederen “oud” PEC/FC Zwolle spelers Gert Peter de Gunst en Sander Roege. Vanwege het warme weer (27°) werd met uitstekend voetbal (bal met het warme weer het werk laten doen) met 3-0 gewonnen; doelpunten Henk van Steeg, Eddy Smook en Dirk Jan Derksen. In de kruisfinale werd met geweldig voetbal en evenzo mooie doelpunten HTC met 4-0 aan de zegekar gebonden; doelpunten Michel v. Oostrum (2x), Dirk Jan Derksen (2x) en Marco Roelofsen.

De andere kruisfinale tussen Zwolse Boys en Be Quick’28 werd door Be Quick met 1-0 gewonnen zodat we in de finale opnieuw Be Quikc’28 als tegenstander tegenkwamen. Na de nederlaag in de poule hadden ze duidelijk voor een andere strategie gekozen. Zij lieten ons het spel maken om ons zo met gevaarlijke counters op de knieën te krijgen. Één helft hielden ze dat vol maar na een goede hoekschop van Marco Koorman en een geweldige kopbal van Michel van Oostrom werd de 1-0 op het scorebord gezet en was de tegenstand gebroken. Uiteindelijk wonnen we de wedstrijd met 2-0 door een doelpunt van opnieuw Michel van Oostrum. Michel werd dan ook topscorer van het toernooi met 10 doelpunten. Een groot aandeel in de overwinning had Arjen Wiltjer, verzorger van onze A-selectie die vandaag veel goed werk heeft verricht door de oudjes tussen de wedstrijden door te verzorgen. De grote beker werd in ontvangst genomen door Marco Roelofsen.

Al met al een zeer geslaagde dag die volgend jaar uiteraard weer een vervolg krijgt en waarbij FC Zwolle hoopt dat dan ook meer “oud” spelers aanwezig zullen; niet alleen om te spelen maar ook om aan te moedigen en de banden met elkaar op zo’n dag aan te halen. Nu waren het er twee, Dries Jans, oud linkerspits en Bert van Geffen, oud doelman. M.n. Bert moedigde de jongens op een zeer fanatieke manier aan.

Op de foto de selectie:

Staande v.l.n.r: Gerard de Ruiter, Johan Oerbekke, Michel van Oostrum, Marco Koorman, Marco Roelofsen, Arjen Wiltjer, Jan van Raalte, Ben Hendriksen.

Voorste rij v.l.n.r: Henk van Steeg, Hans van Zuiden, Iggie Tuhuteru, Dirk Jan derksen, Gerrit Visscher, Michel Westerbeek, Egbert Kragt, Mike Willems, Eddy Smook.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Gefeliciteerd mensen! Kan ook haast niet anders onder de bezielde leiding van Benny H., Geer de Ruiter en voetbaldier Folly van Dam. De laatste was vandaag alweer bij de halve finale A1-kampioenschap van Zwolle 😀


    Maak melding

Reageer