Nieuwe zwembaden kost gemeente jaarlijks 2,2 miljoen

Als Zwolle twee nieuwe zwembaden in de stad wil, gaat dat de gemeente jaarlijks 2,2 miljoen euro kosten.

Dat hebben huidige exploitanten van het Hanzebad en het Aa-bad begroot. Zwolle wil maximaal 1,5 miljoen euro aan de bouw en exploitatie van de zwembaden kwijt. Dus kan er mogelijk maar 1 nieuw bad komen. Marktpartijen hebben geen interesse in het bouwen en exploiteren van zwembaden. Daarom had de Zwolse raad de huidige exploitanten van de zwembaden gevraagd om met een plan te komen. Veel raadsfracties reageerden maandagavond terughoudend op het plan.
Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Natuurlijk is twee meer dan ?©?©n,maar waarom is het belangrijk om er twee nieuwen te krijgen. Ik ben verwoed zwemmer en aangezien ik mobiel ben, heb ik er geen moeite mee om buiten de deur te kijken; om ons heen zijn ook mooie zwembaden. Bv. Kampen, Emmen en noem maar op. Het was al mooi als er een goed plan plus de benodigde centen waren voor ?©?©n leuke overdekt en ?©?©n openlucht. Hoera Hoera!!! P.S. Ik zwem het liefst open en woon inmiddels 57 jaar in ons Zwolle. ;D


  Maak melding

 2. Ik ga toch niet telkens overal naar toe rijden als ik een keer wil zwemmen!! In Zwolle wonen inmiddels 115000 mensen. En over een aantal jaar geloof ik al richting de 135000, dan moeten er toch ook wel twee fatsoenlijke zwembaden komen!!


  Maak melding

 3. En natuurlijk ook veel attracties dat het dag toerisme weer op gang komt in zwolle. En het liefst niet zo benauwd/benauwend. Dus beetje groter mag ook wel. Mijn voorkeur gaat uit naar subtropisch en niet alleen zwembad maar een totaal centrum. bijv. Deventer de Scheg.


  Maak melding

 4. Agnietenplas, Wytmenerplas, inclusief enkele algen waardoor je met warm weer niet mag zwemmen, laat staan in de winter, dan vriest me jongeheer eraf…

  Gewoon 1 zwembad idee a la Edgar, doe er gelijk een discotheek bij, casino, en zet dit bijvoorbeeld iets buiten Zwolle bijvoorbeeld op de Hessenpoort, lijnbus die er elke 15 minuten heen rijdt vanaf station, en hoppa klaar is kees.


  Maak melding

Reageer