Gemeente Zwolle onderzoekt positie ZZP-ers

Zwolle – De gemeente Zwolle wil de komende jaren een samenhangend aanbod van diensten ontwikkelen voor ZZP-ers en kleine ondernemers in de stad. Daarom laat de gemeente onderzoek doen naar de belangrijkste kenmerken, de inkomenssituatie en de economische perspectieven van deze groep.

Zwolle telt circa 5.000 ZZP-ers en kleine ondernemers, die samen verantwoordelijk zijn voor een groot deel van de economische slagkracht van de regio. Deze ondernemers zijn echter ook kwetsbaar in tijden van economische tegenwind, zoals nu het geval is. De gemeente wil graag weten wat de sociaal economische positie van zelfstandigen en kleine ondernemers is en laat daarom onderzoek doen. Deze maand krijgt een willekeurige selectie van ruim 1.400 ondernemers van de gemeente Zwolle een brief toegestuurd waarin hen gevraagd wordt een vragenlijst in te vullen op de website van de gemeente Zwolle.

De onderzoeksresultaten moeten inzicht bieden in het gebruik en de kennis van gemeentelijke en landelijke regelingen op het gebied van inkomensondersteuning. De uitkomsten gebruikt de gemeente om het beleid zo goed mogelijk aan te passen aan de wensen en behoeften van de zelfstandig ondernemers in Zwolle.

Onderzoek- en adviesbureau KWIZ uit Groningen voert het onderzoek in opdracht van de gemeente Zwolle uit.

Artikel delen:

Reageer