Rondje Swolle scooterdag is vol

Zwolle – De derde editie van de Rondje Swolle Brommercentrum Scooter Toertocht is helemaal volgeboekt. De limiet van 150 deelnemers werd afgelopen weekend bereikt. De tocht wordt komende zondag 13 juni gereden.

Drie Zwolse meest markante horecaondernemers, Arjan Broekman van het Proeflokaal, Hans Borrel en Jordi Wientjes zijn nauw betrokken bij het evenement. Vandaar de naam meest markante scootertocht. Vertrek en eindpunt is de Blijmarkt in Zwolle en gedurende de tocht is er begeleiding van motorpolitie en gecertificeerde motorrijders. Na afloop wordt er in en rond het Proeflokaal een afterparty met muziek, eten en loterij gehouden. Om het familiekarakter van de tocht te benadrukken stelt de organisatie: tussen Moederdag en Vaderdag nu ook een scooterdag.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Geachte organisatie,

  Wellicht is het een idee om in het vervolg vriendelijke verkeersregelaars te zoeken. Ik reed namelijk de straat in waar ik woon, waar plotseling 4 motoren van de verkeersregeling de bocht om kwamen. Een motor-regelaar beval mij te stoppen en het raam open te draaien. Ik deed dit en hij zei: ??je hebt zeker geen rijbewijs he??? Ik zei dat ik wel in het bezit was van een rijbewijs (wat ik overigens ook gewoon ben) en vervolgens zei de regelaar dat hij dit wilde controleren. Ik pak dus mijn rijbewijs, en wat doet deze meneer op de motor, deze rijdt gewoon verder…… Nu vind ik dat de verkeersregeling erg brutaal handelde. Hij heeft ten eerste een vooroordeel, want hoe komt hij erbij dat ik geen rijbewijs heb (ronduit belachelijk), ten tweede rijdt meneer weg terwijl hij nadrukkelijk zei dat hij mijn rijbewijs wilde controleren (als een verkeersregelaar uberhaupt al het recht heeft om naar officiele documenten te vragen).

  Als iemand van de organisatie of de verkeersregelaar in kwestie wil reageren dan sta ik daar open voor, mijn mail-adres is sjoerdvanmeulen@hotmail.com


  Maak melding

 2. wat een flauwekul, nou ook weer een scooterdag!! krijgen we nu ook snorfietsdagen, step middagen skeelerweekenden etc etc.
  wanneer houdt die ellende nou eens op. als je zin hebt in een biertje ga dan gewoon naar een cafe!


  Maak melding

 3. Inderdaad Verdieping volkomen gelijk, misschien kun je ook wat doen aan die wouzen die 5 dagen door de stad zwerven, ze noemen het carnaval. Een idee: de cafe’s sluiten.:D:D:P


  Maak melding

 4. sjoerd, dat was dan zo’n wannabee politie-motoragent. te dom om het echt te worden en met een air om zo op te treden. natuurlijk mag hij niet om je rijbewijs vragen. het is geen bevoegd ambtenaar. walgelijk zeg. een flinke dauw voor die man graag peter en jan.


  Maak melding

Reageer