Bejaarde man veroorzaakt aanrijding op IJsselallee

Zwolle – Op de kruising IJsselallee/Oldeneelallee vond op maandagmiddag 7 juni een aanrijding met twee personenauto’s plaats.

Een 84-jarige Zwollenaar sloeg op de kruising linksaf terwijl hij eigenlijk rechtdoor moest rijden (verkeerd voorgesorteerd). Hierbij botste de man met zijn auto tegen een tegemoetkomende personenauto, bestuurd door een 60-jarige plaatsgenoot. Beide mannen werden voor controle per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Heeft dat er soms mee te maken dat de rijstrookindeling daar plotseling veranderd is na zoveel jaren? Ik ben een stuk jonger, maar zat vrijdag ook bijna verkeerd: macht der gewoonte!


  Maak melding

 2. Rijstrookverandering Oldeneelalle; wie dat bedacht heeft??? Volkomen onlogisch; 1 opstelstrookje op Oldeneelallee om linksaf IJsselallee op te gaan, terwijl het meeste verkeer juist die kant op moet!! Alleen een klein bordje geeft aan dat het verandert is; valt nauwelijks op, verder is er geen aandacht aan gegeven in de krant of zo; vraagt om ongelukken.


  Maak melding

 3. Vandaar de inmense file gistermiddag.
  Blijf een hekel houden aan de IJsselallee… wist trouwens niet dat die rijstrook is verandert! Geen wonder dat ’t elke keer misgaat, als ze die rijstroken blijven veranderen!


  Maak melding

 4. Het is zeker niet handig.. maar er staan gewoon borden die het aangeven dat de rijstroken veranderd zijn.. dus gewoon borden lezen lijkt me? 😀 Maargoed, ik snap natuurlijk wanneer je er elke dag rijdt, het wel gewoonte is om op een bepaalde strook voor te sorteren..


  Maak melding

 5. dus gewoon borden lezen

  Dat is vaak het probleem. Hoeveel borden geven aan dat er pollers staan bij de mediamarkt vanaf de Eekwal? Volgens mij 3 of 4. Nog staat er elke keer een auto voor te wachten. 😮


  Maak melding

 6. Nog leuker is om te kijken daar.
  Naar voren en naar achter rijden en maar hopen dat ze dan open gaan. Wil dit niet na een kwartier, dan maar omkeren (denken de opschoten jongens in hun Golfjes) op het Rode Torenplein, met slippende over het pas gestrooide zand wat tussen de stenen hoort te zitten.
  Typisch weer haha.


  Maak melding

 7. Kwam vanmorgen aanrijden voor rechtdoor……..was eerst de uiterst rechtse baan, maar: Nu moet je in de midenbaan gaan staan voor rechtdoor !!
  Vooraankondiging met een “groot” oranje bord, maar zag nog verscheidene mensen rechts staan, die ook rechtdoor reden, alleen hun licht was nog rood !!

  Zal vaker wat gaan gebeuren, want dit is “nieuw”


  Maak melding

 8. Ik was daar ook enigszins verrast ja…. Maar ik sta automatisch op de goede baan, omdat ik toch links staan…:D
  Ik snap in ieder geval niet waarom het weer zo gemaakt is. Zal vast voor het fietsverkeer van zuid ri wythem zijn (scheelt wat wachten aangezien rechtsaf niet meer gelijk met rechtdoor gaat) – maar ik blijf het evenmin begrijpen. Staan inderdaad behoorlijk wat auto’s daar.
  Vanmorgen stond ik wel “echt” in de file voor linksaf: niet eens alle autootjes op de voorsorteerstrook kunnen door hetzelfde groene licht en moest dus wachten 🙁
  Dat is mij nog niet vaak gebeurd met de 2 rijbanen voor links 🙁
  We kunnen het niet leuker maken, maar ook zeker niet makkelijker – aldus de nieuwe slogan?


  Maak melding

 9. Ik rij er elke dag en moet rechtsaf richting Wijhe/Olst. Dit is echt wel een betere oplossing. Meeste verkeer moet rechtdoor en links. Fietsers en auto’s rechtdoor kunnen nu veel vaker omdat de gecombineerde rechtdoor/rechtsaf is opgeheven.
  Verder moet je tijdens het rijden gewoon opletten en niet altijd maar op die automatische piloot rijden. Daardoor gebeuren de meeste ongelukken!


  Maak melding

Reageer