Auditie voor jonge dansers uit Overijssel

Zwolle – Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) organiseert samen met ISH een dansproductie voor jonge dansers uit heel Overijssel. De audities vinden plaats op 4 juli in Zwolle. Alle dansers – van klassiek tot urban, van popping en locking tot jazz – kunnen zich  aanmelden. De voorstellingen vinden plaats in het najaar van 2010.

Door middel van provinciale audities in samenwerking met centra voor de kunsten, dansscholen en dansverenigingen selecteert ISH een aantal dansers waarmee zij in een aantal weken een choreografie creëert die in het najaar van 2010 op een aantal plekken in en buiten Overijssel te zien zal zijn. Met een ongekende energie en drive hebben de street skills van ISH een plek veroverd op podia in binnen- en buitenland. Street dance, crumpin’, spoken word, break dance, beatbox, dans op inline skates, martial arts en pop ’n lock vloeien in elkaar over tot één voorstelling.

De choreografe/danseres van ISH die voor de Kunstwerkplaats Overijssel is uitgekozen, heet Junadry Leocaria . Zij verwacht een actieve deelname van de jongeren. Het ‘zelf doen’, levert een belangrijke bijdrage aan de betrokkenheid van jongeren en hun individuele creatieve ontwikkeling. Leocaria wil graag een choreografie maken op basis van de ideeën, aanwezige materiaal en inspiratie van de geselecteerde jongeren. Doordat de jongeren zelf hun eigen voorstelling maken ontstaat er een natuurlijk proces, waarbij jongeren naast hun dansontwikkeling spelenderwijs en op een ‘volwassen manier’ veel leren op het gebied van samenwerking, sociale vaardigheden, onderlinge integratie, verantwoordelijkheidsgevoel en zelfdiscipline.

De nieuwe Overijsselse choreografie wordt op meerdere plaatsen in Overijssel gepresenteerd, waardoor voor de dansers de mogelijkheid wordt gecreëerd om hun naaste omgeving op een positieve manier te betrekken bij hun leefwereld en dansambities.

Dansers kunnen zich aanmelden de audities bij KCO: Iris Offringa, adviseur Amateurkunst, e-mail ioffringa@kco.nl. Meer informatie is te vinden op www.kco.nl.

Artikel delen:

Reageer