Jeugdtheaterschool Muzerie wordt Young Ones

Zwolle – Nieuwe samenwerking, nieuwe naam & nieuwe locatie. De Jeugdtheaterschool van kunstencentrum Muzerie gaat samenwerken met stichting The Young Ones. De theaterschool heet daarom voortaan: Theaterschool Young Ones.

De Theaterschool zal haar intrek nemen in de thuisbasis van The Young Ones: Theater de Kerk aan de Bisschop Willebrandlaan 32 in Zwolle (de voormalige St. Michaelskerk). Deze uitdagende samenwerking wordt gevierd op vrijdag 18 juni vanaf 19.00 uur in Theater de Kerk. Theaterschool Young Ones blijft onderdeel van Muzerie, maar verhuist naar een plek waar theatertalent zich ten volle kan ontwikkelen: Theater de Kerk. Leerlingen vanaf 8 jaar kunnen in groepen met beginnende en gevorderde spelers ontdekken wat het beste bij hen past. Plezier in toneelspelen staat voorop, terwijl samenspel, expressie en spelontwikkeling ook veel aandacht krijgen.

Programma

19.00u              optocht vanaf Muzerie, Goudsteeg 19; alle theaterleerlingen verzamelen hier met alles wat lawaai maakt, om zo de verhuizing te voet in gang te zetten

19.20 – 20.00u   muziek, theatrale rondleidingen, kinderactiviteiten, suikerspinnen en popcorn

20.00                officiële opening door Yvon Haan, teamleider Theaterschool Young Oneseinde kinderprogramma

20.10 -21.15u   Jongerenvoorstelling REVISOR

21.15                muziek, rondleidingen, optreden van de succesvolle jongerenband The Casings, dansen, bar

23.00                einde

Stichting The Young OnesTheater de Kerk is de thuisbasis van stichting The Young Ones, een broeinest voor jong theatertalent in Oost-Nederland. Zij wil jonge talentvolle spelers (15 t/m 25 jaar) ruimte geven om zichzelf en hun talent te ontwikkelen door het maken van theaterproducties.
 Dit jaar zal in samenwerking met de theaterschool een winter/familie-voorstelling gerealiseerd worden, geregisseerd door artistiek directeur Jeroen Kriek.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Jammer, The Young ones voelde als onafhankelijk en de Muzerie als commerciele instelling. Ik hoop dat de sfeer die in Theater de Kerk hing er ook blijft….


    Maak melding

Reageer