Programma Europa Cup Badminton Zwolle

Zwolle – De organisatie van Badminton Nederland presenteerde dinsdagmiddag in de ZBC-hal via een persconferentie het programma van de Europa Cup Badminton dat eind juni in Zwolle gespeeld wordt. Zwolle, welke al veel sportevenementen in haar stad heeft, voelt zich oprecht de Sportstad van het Oosten. Wethouder Piek gaf aan te hopen dat het evenement meerdere jaren in zijn stad mag blijven.

08-06-2010_europacup_badminton_zbc_hal_coach_jorick_zoerland_aan_het_woord_2.jpg

Met twee deelnemende clubs is Badminton Nederland sterk vertegenwoordigd tijdens het Europa Cup-toernooi voor landskampioenen, dat van 23-27 juni wordt gespeeld in Zwolle. Naast kampioen Van Zundert VELO mag ook nummer twee Van Zijderveld meedoen. De Europese regels staan toe dat het organiserende land twee teams kan inschrijven. Rob Konings, technisch directeur van Van Zundert VELO, meldde dat eerste speler Dicky Palyama niet van de partij zal zijn omdat hij deelneemt aan toernooien in Azië. "Maar we hebben een zeer breed, sterk en gemotiveerde ploeg, die zijn huid duur zal verkopen." Van Zijderveld is wel compleet en daarom sprak Joris van Soerland het vermoeden uit dat zijn team net wat meer kansen zal hebben dan Van Zundert VELO om ver te komen. "We gaan er alles aan doen om een topprestatie neer te zetten." Beide ploegen hebben in het verleden als Nederlands kampioen de finale van het EC-toernooi bereikt.

08-06-2010_europacup_badminton_zbc_hal_1.jpg

08-06-2010_europacup_badminton_zbc_hal_weth_piek_blij_met_topsport_in_zwolle_3.jpg

Toernooidirecteur Eric Bakker gaf tijdens de persconferentie de Deense en Russische vertegenwoordigers de beste kansen op Europa Cup-winst. "Maar verrassingen zijn mogelijk. De Nederlandse ploegen zijn zeer sterk. Ik hoop dat er tenminste één van hen de halve finales bereikt. Het hangt in dit soort toernooien altijd wel af van de loting.”

Er doen in totaal 22 ploegen mee uit twintig verschillende landen. Zelden was het Europa Cup-toernooi zo sterk bezet. Rusland, dat vorig jaar de Europa Cup veroverde, mag net als Nederland twee ploegen afvaardigen.

08-06-2010_europacup_badminton_zbc_hal_4.jpg

De volgende landen zijn vertegenwoordigd: België – Bulgarije – Denemarken – Duitsland – Finland – Frankrijk – Ierland – Italië – Luxemburg – Nederland – Oekraïne – Oostenrijk – Portugal – Rusland – Schotland – Spanje – Tsjechië – Turkije – IJsland – Zwitserland

TIJDSCHEMA
23, 24 en 25 juni: groepswedstrijden om 10.00, 13.30 en 18.00 uur
26 juni:               10.00 uur plaatsingswedstrijden en kwartfinales
                          17.30 uur halve finales
27 juni:               11.00 uur finale

LOCATIE
ZBC-hal
Ossekamp 5
8024 AG Zwolle
Tel. 088-8508730

Meer informatie: info@eurobadmintonzwolle.com

www.eurobadmintonzwolle.com

Artikel delen:

Reageer