Guerrilla Gardeners krijgen steun uit onverwachte hoek

Zwolle – De Guerrilla Gardeners Zwolle hebben weer toegeslagen. In het pikke donker… afgelopen nacht! De groene Gardeners voor vechten tegen de vergrijzing, verloedering van onze stadsruimtes. Duurzaamheid… daar zijn ze niet vies van. De actiegroep gaat voor de natuur, die naar hun mening in het nauw komt.

gg2.jpg

Het zogenaamde GG-hekje bij het kerkbrugje, de actie in april, heeft z’n werk gedaan. Nu weer een ander plekje die de aandacht vroeg. De Gardeners is ter ore gekomen, dat men het V&D complex, het Xenos-gebouw, neer wil halen, want het zou lelijk zijn in het stadsbeeld. En iets nieuws/moderns ervoor terug? In ieder geval voor veel geld, stellen de Gardeners. "Wat is mis met de uitdaging om de huidige materie te behouden en het creatief en groen op te pimpen?" Dinsdag 1 juni heeft GG alvast deze uitdaging aangenomen. De extra uitdaging was om een fractielid te verleiden mee te doen met deze actie. Een fractielid die toch iets andere ideeën erop na houdt, die toch de boel wil neerhalen en met veel gemeenschapsgeld een nieuw gebouw neer te zetten. Ene R.d.H. ? Misschien herkenbaar op de foto? De Gardeners hadden weinig nodig om een Crea Green Wall te creëeren. Van alles waarmee je een kale, stenen, grijze, koele muur gezellig en feestje voor het oog kan maken. Nog geen 100 euro.

gg3.jpg

gg1.jpg

Guerrilla Gardeners is onderdeel van de landelijke GroenLinks-campagne ‘Dit land kan zoveel groener’. GroenLinks en de Guerrilla Gardeners kwamen in verschillende gemeenten verspreid over het land in actie. Ook in Zwolle is GroenLinks al verschillende keren met groene initiatieven in actie geweest.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Leuk initiatief… ik zie potentie en mogelijkheden,
  slechte uitvoering vind ik…

  Stadvervuiling, stadverrommeling én ook niet welstandwaardig
  binnen het beschermd stadsgezicht van Zwolle… een toetsing
  die door gemeenteraad is opgesteld en vastgesteld in tijden
  dat GroenLinks onderdeel van College was…

  Daarnaast voor 100 euro, eten tien gezinnen in Afrika een maand…

  Verder moet Groenlinks zich eens achter de oren krabben om groene
  inkt te gebruiken, daar dit de meest giftige en verontreinigende kleur is om te produceren…

  Dit gezegd hebbende, ga ik morgen denk ik een stem op Femke uitbrengen… Nederland kan wel wat meer echt Frisgroen gebruiken

  🙂


  Maak melding

 2. Verfrissend Simone. Goed dat er zo toch nog aandacht voor milieu, natuur, klimaat etc is. De cijfers en het gemanipuleer daarmee, kennen we nu wel. Stem ze!


  Maak melding

 3. Als je aandacht wilt doe het dan goed, maar niet op zo’n niets oplossende goedkope kale manier. Laat echt zien hoe het kan maak desnoods een maquette en laat deze zien aan de zwollenaren en de pp op zichtbare plekken. Laat zien hoe deze kale lelijk ogende plekken er ook uit zouden kunnen zien.
  😀


  Maak melding

 4. WWaaauh, nog meer goede ideeën………..kunnen we gebruiken!
  Wij zijn slecht bezorgde burgers die vanuit een bepaald onmachtig gevoel opeens ten strijde trekken…geen profs/politica…en willen een groen, duurzaam signaal afgeven,
  ggrrr,
  Joan!


  Maak melding

 5. Ho ho dhr. Zucht….het gaat niet om de fame maar om bepaalde (gemeentelijke) processen te doorkruisen/opfrissen en aandacht te krijgen voor zeer gemiste kansen en verloederde stukjes Zwolle…ook jouw Zwolle neem ik aan. Gaat u maar tot de orde van de dag…wij beraden ons alweer op een volgende actie…ggrrr!


  Maak melding

 6. Ik had dit artikel aangeklikt omdat ik het verschijnsel Guerrilla Gardeners een beetje ken en het super vind.
  Maar helaas… Deze uitvoering vind ik dus echt abominabel.
  De Guerrilla Gardeners die ik voor ogen had, wisten dus echt een stukje onverwachte groei en bloei ergens te bewerkstelligen. 🙂
  Wie heeft bedacht om die vaag-kneuterige kringloopartikelen aan die muur te knallen? D’r zit vast een filosofie achter, maar die ontgaat mij even. En ja, voor mensen het aan mijn gebrek aan inzicht/humor wijten, het zal ook ongetwijfeld wel aan mij liggen, ja. 8)


  Maak melding

Reageer