Subsidie voor vijf Zwolse kunstproducties

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders zal, op advies van de Commissie Stimulering Producties Podiumkunsten, in de tweede helft van 2010 een subsidie verlenen voor producties van het ArtEZ Conservatorium, het Kameroperahuis, Studio Minailo, theatergroep De Jonge Honden en theater Gnaffel.

Het Conservatorium van ArtEZ krijgt een subsidie voor de productie van twee Engelse barokopera’s: Dido & Aeneas van Purcell en Pan & Syrinx van Gaillard. De première van deze opera’s vindt plaats tijdens festival ZwArt. Daarnaast ontvangt ArtEZ een bijdrage voor het Eindexamenfestival 2010 dat halverwege juni plaats vindt in Odeon en het Stedelijk Museum.

Stichting Kameroperahuis krijgt subsidie voor het onderzoeksproject ‘As BIG as the sky’, dat moet leiden tot een korte operavoorstelling in Odeon in maart 2011. Later wordt dit verwerkt in een avondvullende opera in samenwerking met de Rotterdamse Schouwburg en de Rotterdamse Operadagen.

Studio Minailo ontvangt een subsidie voor ‘The Book’, een productie die zowel bij festival ZwArt als bij NJO Muziekzomer wordt gespeeld. Voor de productie zijn twee nummers van Portishead bewerkt in een voorstellingstekst en een muziektheatervoorstelling.

Theatergroep De Jonge Honden krijgt een subsidie voor de voorstelling ‘Peer Gynt’, een bewerking van het gelijknamige kinderboek van Bette Westera. De voorstelling wordt gespeeld aan de stadsgracht aan de kant van de Burgemeester Drijbersingel. Het publiek wordt op een ponton met daarop een tribune langs de verschillende voorstellingslocaties gevaren.

Theater Gnaffel ontvangt subsidie voor de voorstelling ‘Zwart als inkt’. Deze voorstelling is een donkere en grillige bewerking van het sprookje Sneeuwwitje. De voorstelling wordt gespeeld tijdens ZwArt, Oerol en Kunsten op Straat.

De commissie heeft voor de tweede helft van 2010 acht aanvragen voor subsidie ontvangen. Hiervan zijn inmiddels zes aanvragen afgerond. Het adviestraject over de twee andere aanvragen loopt nog.

Artikel delen:

Reageer