Spelregels voor veilig Oranjefeest in Zwolse buurten

Zwolle – Samen op straat naar het WK voetbal kijken is ook wat de gemeente Zwolle betreft een gezellige aangelegenheid. In veel buurten zijn zowel de straat als woningen in oranjesfeer gebracht. Zwolle wijst ‘thuissupporters’ graag op het belang van aandacht voor veiligheid rond het Oranjefeest.

Zwollenaren wordt gevraagd bij het aanbrengen van versiering aan en om het huis rekening te houden met de volgende praktische spelregels: • Zorg bij het ophangen van versieringen voor een vrije doorgang (minimaal 3,5 meter breed) en doorrijhoogte (minimaal 4,20 meter hoog) voor hulpverleningsdiensten. • Zet geen objecten of obstakels op de openbare weg. Op de stoep kan dit wel, maar houdt rekening met eventuele passanten. • Laat de Oranjefeestlocatie na afloop leeg en schoon achter. • Houd het gezellig en verstoor de openbare orde niet. • Vermijd het gebruik van brandbaar materiaal en pas op met versieringen in de buurt van warmtebronnen als lampen en barbecues. • Voor het eventueel plaatsen van tribunes met megaschermen en buitentaps, moet een vergunning worden aangevraagd. Voor het aanvragen van zo’n vergunning kunt u terecht bij de afdeling Vergunningen, telefoonnummer 14038. De spelregels zijn ook terug te lezen op www.zwolle.nl  

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Welja, regeltjes voor feesten in buurten. Ik heb nou werkelijk nog nooit gehoord of gelezen dat hulpdiensten dankzij Oranje-versieringen niet bij de plaats des onheils konden komen. Die betutteling is wat mij betreft niet nodig. Ik neem dit dus voor kennisgeving aan. Samen maken we de stad, yeah right….


    Maak melding

  2. Of je het nog nooit hebt gehoord of niet, het kan gebeuren. I for one heb het liever wel dat de brandweer makkelijk bij mijn huis kan komen als de boel staat te hensen.


    Maak melding

  3. deze regels zijn juist handig 😀 dan weet iedereen waar hij aan toe is, ook het niet verstoren van de openbare orde is belangrijk niet iedereen houd van voetbal 😛


    Maak melding

Reageer