Ranter ‘verbindt’ onderwijs en zorg

Zwolle – Speciaal Onderwijs en speciale (psychiatrische) zorg voor kinderen, jongeren en volwassenen kun je het beste geven door samen te werken. Dat is wat in Zwolle gebeurt. Woensdagmiddag werden hiervoor twee bijzondere gebouwen officieel geopend. In de naast elkaar gelegen gebouwen komen speciaal onderwijs (en dienstverlening) en psychiatrische diagnostiek en behandeling in verbinding. Dit is precies wat de acht verschillende organisaties samen wilden vieren deze dag. Om dit te bevestigen voerde Gedeputeerde Gert Ranter van Provincie Overijssel de openingshandeling uit door van alle partners puzzelstukken in elkaar te plaatsen.

henge_4.jpg
Alle bestuurders van het complex op een rij…

De organisaties zijn trots op de bijzondere samenwerking en zetten woensdag gastvrij alle deuren open om hun activiteiten te laten zien. De gasten kregen een rondleiding. Deze rondleiding voerde hen langs een scala aan organisaties: school voor speciaal onderwijs de Ambelt, Onderwijscentrum de Twijn (Openbaar Onderwijs Zwolle en Regio), vier Ambulante Diensten (de Ambelt, de Twijn, Bartiméus en Kentalis) en revalidatiecentrum Vogellanden, ten behoeve van de leerlingen van de Twijn. Deze organisaties bevinden zich allen in het gebouw ‘Hengeveld College’. Daarna werd de oversteek gemaakt naar het gebouw van de buren: zorginstellingen Karakter, Accare en Vitree. De feestelijke opening werd afgesloten met een toast op de samenwerking.

henge_1.jpg

henge_5.jpg

Nieuwbouw

De nieuwbouw is voor het gebouw van Karakter, Accare en Vitree gerealiseerd in juli 2009. Het Hengeveld College, het voormalige pand van het Deltion College, heeft in de zomer van 2009 een grootse opknapbeurt gehad in de vorm van verbouwingen en grootschalig schilderwerk. In september konden de organisaties het gebouw betrekken.

 henge_2.jpg
Een mooi cadeau voor het Hengeveld College van gedeputeerde Ranter…

henge_3.jpg

Artikel delen:

Reageer