Algemeen Log 125

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 126 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

<iframe src="http://bfostream.jijenoverijssel.nl/embed.aspx?ref=weblogzwolle" frameborder="0" scrolling="yes" name="Stream" width="490" height="490" style="width: 490px; height: 490px"></iframe>

Artikel delen:
Reacties 370
 1. 😮 @martinZ dat is dus wat ik zag
  zag ook een auto die in beslag was genomen
  dacht schuld of zo, dus dit is al 2e keer
  4 jaar geleden aan de overkant v/d straat8)


  Maak melding

 2. Gefeliciteerd Erica.
  Als je op het dansende figuurtje boven het bericht klikt, moet lukken.:D
  En ander druk eerst op voorbeeld voor dat je verstuur reactie klikt, dan zie je wat je doet.


  Maak melding

 3. Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst feliciteren :
  erica.

  tussenstand? keine ahnung. Houd drama zelf maar bij. Daag!


  Maak melding

 4. Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  Erica met haar eerste Gouden Plak,

  (wij zullen Derk nog fijntjes herinneren aan een belofte die hij ons afgelopen zaterdag deed i.v.m. het pimpen van onze berichten)

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja en ingrid

  met 5: Natascha en Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 19: Dick
  :D:D:D


  Maak melding

 5. Ja hoor dat weet ik en leef ook samen met hem. Maar mag ik dan hier niet reageren? Ik lees een hoop mee en reageer niet zo vaak maar dus wel als derk weg is.


  Maak melding

 6. @Erica ; Reageer zoveel als je wil;) “Man-Erica” was afgelopen zaterdag ook enthousiast over je deelname; wordt ’t tijd voor een netwerk?
  Ik heb me vanmorgen op dit log uitgesproken voor meer vrouwen in de politiek. Dat geldt natuurlijk ook voor dit log.


  Maak melding

 7. @ Erica, tuurlijk had ik al al lang begrepen wie jij was, en natuurlijk mag jij hier reageren. Maar om dat Tim, zo mooi schreef, Derk zit in Litouwen, daarom gaf hij de medaille die Derk altijd geeft. Leek het net of hij jou iets nieuws vertelde.


  Maak melding

 8. Wat raar, ik kom alleen in deze log via de linker kolom met laatste reacties. Als ik naar de Algemene Log link ga, staat daar nog steeds 124 als laatste….


  Maak melding

 9. Hihi, dat had ik nog niet eens ontdekt…. Inderdaad je komt dan van Log 124 naar Log 20. Das een jaar geleden! Leuk hoor, a trip down to memory lane….


  Maak melding

 10. @Tim Das een vrij bekende Engelse / Amerikaanse uitspraak…
  De Engels/Amerikaanse taal heeft hele leuke zegswijzen, meestal niet te vertalen…


  Maak melding

 11. Ik zit verbijsterd achter mijn laptop, na een periode vol inhoudsloze debatten, dan nu d voorlopige uitslag met een naar alle waarschijnlijkheid enorme winst voor de PVV. Wat voor land is dit geworden? In mijn optiek wonen we nog steeds in 1 van mooiste en rijkste landen van de wereld. Mensen met allerlei achtergronden, wonen, werken en leven hier. We zijn een prachtige multiculturele samenleving, ik sluit mijn ogen echt niet voor de dingen die niet goed gaan. Maar ik zie en weet dat er veel meer wel dan niet goed gaat. Natuurlijk moeten de stemmers op de PVV serieus genomen worden, maar ik ben verbijsterd dat er zo’n grote groep, zo ontevreden is. Ik kan daar echt niet bij. Het zal vermoedelijk een lastige formatie worden, zeker nu de PVDA en de VVD gelijk staan. Dat is van later zorg. Ik hoop alleen maar dat Nederland Nederland blijf, want ik ben er wel trots op dat ik in zo’n multiculturele samenleving leef!


  Maak melding

 12. Dat er veel mensen op PVV stemmen wil (om RTL4 maar even te quoten) niet zeggen dat PVV de perfecte partij is. Wat het wel wil zeggen, is dat de rest van de partijen hebben gefaald om in een behoefte te voorzien en om een doelgroep te bereiken. Keer op keer gefaald. Jaren lang.
  Dat de PVV wint kun je niet simpelweg als ‘belachelijk’ bestempelen, los van hun standpunten. Ik denk dat het signaal belangrijker is, dat een partij in een behoefte van de burger dient te voorzien. Op het gat wat de rest van de partijen heeft nagelaten heeft PVV goed ingespeeld.


  Maak melding

 13. Hans, probeer het zo te zien… 22% van de kiezers kiest (volgens de voorlopige peiling) voor Wilders. Dat betekend, dat 78% dat NIET doet!


  Maak melding

 14. Och, ja sorry. Ik ging even uit van procenten. De plaatselijke uitslagen zijn in procenten. De vertaling daarvan weer in zetels. Excuus.
  Maar, nog steeds heel veel mensen die niet op Wilders hebben gestemd.


  Maak melding

 15. Dat kan wel zo zijn Eva, maar toch, het baart me zorgen. Ik baal ervan dat er een partij is die 1 bevolkingsgroep over 1 kam scheert en dat dat zoveel weerklank vind onder de kiezers. Komt bij dat er ook uitspraken gedaan zijn, waar Janmaat jaren geleden door de rechter voor bestraft is. Het baart mij zorgen, we zullen de problemen toch echt SAMEN op moeten lossen. Iemand als Wilders sluit mensen uit en dat gaat voor een tweedeling in de maatschappij zorgen en dat is nooit goed.


  Maak melding

 16. @zucht. Ik ben het helemaal met je eens, ik zie Wilders ook liever via de achteruitgang (in overdrachtelijke zin) verdwijnen…  Maak melding

 17. Ja balkenende heeft gewoon gefaald en de pvv heeft enorm veel aanhangers
  is wel goed dat er nu een andere wind door nederland gaat waaien!

  ik ben erg benieuwd na de komende dagen!


  Maak melding

 18. Ja balkenende heeft gewoon gefaald en de pvv heeft enorm veel aanhangers
  is wel goed dat er nu een andere wind door nederland gaat waaien!

  ik ben erg benieuwd na de komende dagen!


  Maak melding

 19. Witteman c.s. durft slotdebat niet af te blazen. Geert W. is de enige deelnemer. Dus geen “debat”. In het kader van de politieke partijen volgt nu…


  Maak melding

 20. Beste mensen, ik ga lekker mijn oogjes dichtdoen. Ik duik in mijn bedje en ga lekker dromen over een maatschappij die gekenmerkt wordt door wederzijds respect. Ik hoop maar, dat die droom ook eens uit mag komen!


  Maak melding

 21. Erica gefeliciteerd! Je lijkt op je sterkst als de directeur niet thuis is 😮
  Blijf je hier komen of tik je alleen maar goud binnen?

  @ ingrid, op 9 juni 2010 om 17:47; andere log….haha weet je nog DoeMaar en wat ze zongen over spelletjes en kwissen? De formats zijn alleen nog maar onnoemlijk veel oubolliger/uitgekauwder en niet origineler geworden. Vind ik zonde van de tijd maar wie wil kijken; kijkt.

  Gelukkig is de PVV lang niet zo groot geworden als een paar maand geleden voorspeld werd! Toen was menig “deskundige” er van overtuigd dat ze de grootste zouden worden.
  Maar vrienden en bekenden van mij stemden er ook ook. Hij heeft zijn onoverbrugbare breekpunt al wel weer staan. Geert doen net als in Den Haag & Almere weer niet mee.  Maak melding

 22. Ik kan daar echt niet bij.

  Net zoals een aantal politieke partijen, ook zij sloten de ogen voor de onvrede. En ziedaar, een terechte overwinning voor de PVV. Als politieke partijen niet willen luisteren dan komen dit soort partijen te voorschijn.  Maak melding

 23. Bericht door dick, op 9 juni 2010 om 15:47
  @ Ed, wie zijn in jouw ogen de grootste graaiers? Het Koningshuis?

  Koninklijke SHELL!  Maak melding

 24. Goedemorgen allen.

  Na het wijntje van gisteravond moet Rutte nu met z’n water voor de dokter. PvdA mag in alle opzichten blij zijn met deze uitslag, want net niet de grootste, maar wel machtsfactor. VVD zal wel paars+ uit de hoge hoed moeten toveren. PVV gaat weer de oppositiebankjes bewonen (noem mij 1 geschikte bestuurder….). Gisteravond mocht NIEMAND van de pvv-aanhang op hun feestje met de pers praten, totdat de grote leider had gesproken! CDA likt haar wonden, zonder partijleider, en kijkt uit naar een poosje oppositie, en kijkt naar binnen om te evalueren op basis van wat er nog over is van hun christelijke uitgangspunten.
  Rutte gaat voor een snelle coalitievorming op hoofdlijnen. Laten de Paarsplussers daar met z’n allen snel en verstandig mee omgaan. Succes!


  Maak melding

 25. Goeiemorrege,

  Nog steeds geen spijt van de stem op Roemer hoor, hij is de coming- man, en de enige redelijke binnen de haagse poppenkast.

  Nu kunnen we weer gehuil verwachten van de pleeveevee, winnen en niet mogen meedoen, hetismetochwat… looooool


  Maak melding

 26. @ Ed, verdeurie ja niet eens aan Shell gedacht. Momenteel vind ik trouwens BP nog negatiever overkomen. Maar die hebben idd geen NL-connectie.

  Je hebt het over “ogen sluiten voor onvrede”. Hoe had JIJ daar mee om willen gaan?


  Maak melding

 27. Drama, helemaal eens met 9:21

  Dit schokkende feit wist ik niet

  Gisteravond mocht NIEMAND van de pvv-aanhang op hun feestje met de pers praten, totdat de grote leider had gesproken!

  :o:o:o


  Maak melding

 28. De C die ze eens zoveel stemmen opleverde (Katholieken en Protestanten samen), keert zich tegen hen als de gevoerde politiek er moeilijk mee te rijmen valt.


  Maak melding

 29. @Dick. Groei van PVV komt voor een groot deel van CDA-verlaters, vnl. van katholieke huize (brabanders en limlanders). Denk idd dat CDA z’n beste tijd gehad heeft.


  Maak melding

 30. Ik denk als er een nieuwe CDA partijtop komt,er dan nog een kleine kans bestaat om een nationaal kabinet samen te stellen. Maar elke coalitie zal ongelooflijk moeilijk worden.

  Hoorde net Hero Brinkman,als dat de manier gaat worden van debateren de komende tijd,staat ons nog veel onheil te wachten.


  Maak melding

 31. @ Drama, hebben onze Katholieke provincies tenminste even de aandacht afgeleid van de verbijsterende praktijken die in het land van “Het dagboek van een herdershond” vrogger plaatsvonden. In de hoop alle schofterige misbruik zaken nu in de doofpot te hebben gestopt.


  Maak melding

 32. Hero mag natuurlijk wel meer dan gerelateerden aan kopvoddendragers. Gewoon over een bar heen klauteren en de barkeeper een opdonder geven. “Is toch de schuld van die linkse tent! We komen hier nooit weer!!!”

  Als een ander zoiets zou doen zou het toch wel hieronder vallen:

  PURMEREND – De PVV wil dat er een speciale eenheid van duizend politieagenten komt om ‘straatterreur’ te kunnen bestrijden. De groep valt volgens de partij onder een nieuw te vormen ministerie van Veiligheid, waarin de huidige departementen van Binnenlandse Zaken en van Justitie opgaan.

  Stadscommando’s of het leger er op af?

  Ineens, op een persconferentie, zou hij zich laten helpen aan zijn drankverslaving…..Moet nog gebeuren.

  Hero wou nog zoveel voorkeurstemmen, is dat nog gelukt?  Maak melding

 33. Dat is nog niet bekent dat zal over enkele dagen te horen zijn.

  Maar het ongenuanceerde onbeschofte taalgebruik van de PVV was vanochtend weer duidelijk hoorbaar.

  Ongehoord hoe Brinkman Maurice de Hond schoffeerde en hem betichte van manupulatie en twijfelde aan zijn intregiteit.

  Beangstigend de gedachte dat dit de toekomst van Nederland gaat worden.


  Maak melding

 34. Misschien een rare gedachte hoor, maar euh…
  Als het merendeel van de stemmers zich zo’n zorgen maakt om de verharding van de maatschappij… dan is dat toch het antwoord tegen het verharden van de maatschappij?


  Maak melding

 35. Daar was Geert dinsdag nog meerdere keren uiterst stellig over: dat breekpunt blijft bestaan! Kiezersbedrog. Of een ander invulling van het toch zo duidelijke woord: BREEKpunt.


  Maak melding

 36. We zijn wel mooi van deze comedy afgekomen:

  zetels- stemmen- + of –

  Nieuw Nederland 0 – 0,0% 0%
  TON 0 – 0,6% 0%
  Mens en Spirit 0 – 0,3% 0%
  HeelNL 0 – 0,0% 0%
  Partij een 0 – 0,0% 0%
  Lijst Feijen 0 – 0,1% 0%
  Piratenpartij 0 – 0,1% 0%
  Lijst Lacle 0 – 0,0% 0%  Maak melding

 37. @ Eva, inderdaad

  Als het merendeel van de stemmers zich zo’n zorgen maakt om de verharding van de maatschappij… dan is dat toch het antwoord tegen het verharden van de maatschappij?

  Een overgrote meerderheid. Nederlanders zijn door de jaren heen altijd een nuchter volk geweest. Ok gastvrij ook…Laten we positief blijven denken en erop hopen dat het verstand zegeviert.

  Laten we het ook relativeren. We hebben het over 15,5% van stemgerechtigd NL. Niet meer en niet minder.


  Maak melding

 38. Maar ik moet er toch niet aan denken, dat als mijn dochtertje over anderhalf jaar voor het eerst naar school gaat, dat haar dan geleerd wordt om trouw te zweren aan de Nederlandsche Vlag!


  Maak melding

 39. T’ja, de ene dag ben je winnaar, en (enkele) jaren later weer verliezer.
  Of misschien nu verliezer en over enkele jaren (weer) winnaar.
  Als je de politieke landkaart zag van Nederland, is veel CDA groen VVD blauw geworden. Rood heeft zich in de noordelijke provincies en in grote steden redelijk tot goed gehandhaafd. In het zuiden veel PVV. Ik ben heel benieuwd wat voor een kabinet hieruit voort komt. Ik hoop paars, doch een rechts kabinet behoort tot de mogelijkheden. Hoe dan ook, wanneer zullen de volgende verkiezingen zijn??


  Maak melding

 40. 2 van de 3 van de mogelijke coalities hebben een minderheid in de eerste kamer van 35 zetels en waarschijnlijk volgens enkele kopstukken onmogelijk..Alleen coalitie VVD/CDA/PVDA heeft een ruime meerderheid.


  Maak melding

 41. CDA belonen voor het feit dat ze zijn gehalveerd is toch wel een beetje raar… Denk niet dat ze in het komende kabinet zullen zitten.


  Maak melding

 42. @ Papa (winnaar/verliezer-verhaal), het is natuurlijk wel een feit dat de partijen die regeringsverantwoordelijkheid aan hebben gedurfd, vaak de volgende verkiezingen zetels inleveren.

  Hahaha QM: ‘far right party’


  Maak melding

 43. @ Eva, Appie Happie, zei altijd, zeg nooit, nooit.
  Voor velen is het pluche belangrijk. (machtspolitiek).
  Meestal werden de kleinere regeringspartijen na een bepaalde regeringsperiode gehalveerd of bijna weggevaagd. Nu overkomt het CDA het voor de 2e keer. De tijd zal het leren.


  Maak melding

 44. Vergeet niet Eva dat het CDA nu geen positie meer kan hanteren de grootste te zijn,wat inhoud dat het CDA zich heel wat bescheidener zal moeten opstellen en veel water bij de wijn zal moeten doen.

  Ook bedenk ik mij dat het van de PVV een tactische zet kan zijn om NU al het standpunt AOW te laten varen,terwijl er nog geen enkel orienterend gesprek gevoerd is. Om daarna weer tegen alles in te druisen en zich daarna weer in de slachtoffer rol kunnen plaatsen met credo s .we worden niet serieus genomen en er was met ons te onderhandelen,zie de kwestie AOW.


  Maak melding

 45. Veel kiezers zijn ontevreden daarom is de pvv groot geworden. Recht voor de raap, ik kan me goed voorstellen dat mensen het zat zijn en dan als tegenstem op de pvv stemmen. En zoals ik al eerder heb opgemerkt; ze hebben een aantal goede punten.  Maak melding

 46. Om alvast in de sfeer van Wilders te komen, hier alvast het voltallige 15(!) coupletten tellende volkslied:
  1. Wilhelmus van Nassouwe ben ik van Duitsen bloed, den vaderland getrouwe blijf ik tot in den dood. Een prinse van Oranje ben ik, vrij onverveerd, den Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd.
  2. In Godes vrees te leven heb ik altijd betracht, daarom ben ik verdreven, om land, om luid gebracht. Maar God zal mij regeren als een goed instrument, dat ik zal wederkeren in mijnen regiment.
  3. Lijdt u, mijn onderzaten die oprecht zijt van aard, God zal u niet verlaten, al zijt gij nu bezwaard. Die vroom begeert te leven, bidt God nacht ende dag, dat Hij mij kracht zal geven, dat ik u helpen mag.
  4. Lijf en goed al te samen heb ik u niet verschoond, mijn broeders hoog van namen hebben ’t u ook vertoond: Graaf Adolf is gebleven in Friesland in den slag, zijn ziel in ’t eeuwig leven verwacht den jongsten dag.
  5. Edel en hooggeboren, van keizerlijken stam, een vorst des rijks verkoren, als een vroom christenman, voor Godes woord geprezen, heb ik, vrij onversaagd, als een held zonder vrezen mijn edel bloed gewaagd.
  6. Mijn schild ende betrouwen zijt Gij, o God mijn Heer, op U zo wil ik bouwen, Verlaat mij nimmermeer. Dat ik doch vroom mag blijven, Uw dienaar t’aller stond, de tirannie verdrijven die mij mijn hart doorwondt.
  7. Van al die mij bezwaren en mijn vervolgers zijn, mijn God, wil doch bewaren den trouwen dienaar dijn, dat zij mij niet verrassen in hunnen bozen moed, hun handen niet en wassen in mijn onschuldig bloed.
  8. Als David moeste vluchten voor Sauel den tiran, zo heb ik moeten zuchten als menig edelman. Maar God heeft hem verheven, verlost uit alder nood, een koninkrijk gegeven in Israël zeer groot.
  9. Na ’t zuur zal ik ontvangen van God mijn Heer dat zoet, daarna zo doet verlangen mijn vorstelijk gemoed: dat is, dat ik mag sterven met eren in dat veld, een eeuwig rijk verwerven als een getrouwen held.
  10. Niet doet mij meer erbarmen in mijnen wederspoed dan dat men ziet verarmen des Konings landen goed. Dat u de Spanjaards krenken, o edel Neerland zoet, als ik daaraan gedenke, mijn edel hart dat bloedt.
  11. Als een prins opgezeten met mijner heires-kracht, van den tiran vermeten heb ik den slag verwacht, die bij Maastricht begraven, bevreesde mijn geweld; mijn ruiters zag men draven zeer moedig door dat veld.
  12. Zo het den wil des Heren op dien tijd had geweest, had ik geern willen keren van u dit zwaar tempeest. Maar de Heer van hierboven, die alle ding regeert, die men altijd moet loven, en heeft het niet begeerd.
  13. Zeer christlijk was gedreven mijn prinselijk gemoed, standvastig is gebleven mijn hart in tegenspoed. Den Heer heb ik gebeden uit mijnes harten grond, dat Hij mijn zaak wil redden, mijn onschuld maken kond.
  14. Oorlof, mijn arme schapen die zijt in groten nood, uw herder zal niet slapen, al zijt gij nu verstrooid. Tot God wilt u begeven, zijn heilzaam woord neemt aan, als vrome christen leven,- ’t zal hier haast zijn gedaan.
  15. Voor God wil ik belijden en zijner groten macht, dat ik tot genen tijden den Koning heb veracht, dan dat ik God den Heere, der hoogsten Majesteit, heb moeten obediëren in der gerechtigheid.  Maak melding

 47. Wanneer zijn ook al weer de verkiezingen voor de provinciale staten en dus de eerste kamer? Lijken mij erg belangrijk te worden.


  Maak melding

 48. PVV zit helemaal niet in de 1e Kamer. Coalitiepartners zullen nogal huiverig zijn om met een partij in zee te gaan die bij elk voorstel erg lastig (tot bijna onmogelijk) een meerderheid zal krijgen in de senaat.

  Volgend jaar Prov.verkiezingen. Vanuit de provincie wordt de 1e kamer samengesteld. Geert (hij is de lijst) zal ook alle zeilen willen bijzetten om in de toekomst toch in de senaat te komen.


  Maak melding

 49. Nee, doe maar niet oefenen bij de wedstrijden van Oranje en al zeker niet in Z-Afrika. Raken de spelers alleen maar van slag…
  En niet alleen zij, maar iedereen trouwens.
  Proest, wat een teksten!


  Maak melding

 50. @ Dick, uiteraard, zou hij daar dan al kandidaten voor op het oog hebben? Hij moet al een enorme doorgroei maken aan nieuwe mensen.
  En de periode zonder mensen in de eerste kamer duurt dus maar een goed jaar. Of zal hij Brinkman promoveren?


  Maak melding

 51. @ Papa, misschien schuift hij wel weer 2e kamerleden naar voren. Ze hoeven in Den Haag en Almere ook niet veel te doen. Maar dat hij daar wil scoren lijkt me duidelijk en veel energie kosten. Ook omdat hij schijnbaar niemand vertrouwt binnen zijn lijst.

  Volgens Hero zelf, zag Geert hem juist als bedreiging.


  Maak melding

 52. Als ’t Wilhelmus klinkt bij wedstrijden van Oranje: meezingen! Eeuwenoude teksten; bijna niemand kent de betekenis, en ’t is toch niet te verstaan. En ook als je de tekst “even vergeten” bent, zing je mee” “zwaan, zwaan, zwaan” enz. niemand merkt het verschil.


  Maak melding

 53. Goh mijn 11:40 als reactie op Zwolse’s breekpunt-intrekker….wordt hier nog ff bevestigd:

  Wilders: AOW geen breekpunt meer
  Wilders 11 uur eerder: AOW-breekpunt intrekken is ‘puur kiezersbedrog’ ?? Arie Slob: niet eerder zo snel verkiezingsbelofte gebroken
  Geert Wilders heeft vanmorgen laten weten de AOW-leeftijd niet langer als een breekpunt te zien als de PVV daardoor kan meedoen in een regering met VVD en CDA.

  Dat meldt De Pers. Wilders gaf toe dat dat ‘een nuancering van een eerder standpunt’ was. In de aanloop naar de verkiezingen noemde Wilders de AOW-leeftijd nog zijn enige breekpunt.

  Op Radio 1 reageerde ChristenUnie fractievoorzitter Arie Slob als volgt:

  Wilders mag in het guinness book of records als politicus die het snelst een verkiezingsbelofte breekt.

  Ferry Mingelen maakte tijdens de uitslagenavond duidelijk dat het AOW-standpunt voor veel mensen reden was geweest om op de PVV te stemmen.

  BelofteBreekPunt


  Maak melding

 54. @ Drama :):):) Inderdaad. Dit doet het ook goed in de ontmoetingen met onze Oosterburen en de Spanjolen:

  Ben ik van Duitsen bloed, den Koning van Hispanje heb ik altijd geëerd.


  Maak melding

 55. Waarom “voor 1 juli” ook stoere taal was:

  Paars, peroxide of pragmatisch?

  Balkenende laat land meer verdeeld dan ooit achter ?? Christelijke politiek grote verliezer ?? Rutte’s voornemen voor snelle kabinetsvorming lijkt kansloos

  Een kabinet van drie partijen is slecht mogelijk in twee combinaties, de peroxide-coalitie van VVD, PVV en CDA of een ploeg die ideologie laat varen en louter kiest voor ‘pragmatisme’: VVD-PvdA-CDA (82 zetels). Probleem daarbij is natuurlijk dat niemand weet hoe dat pragmatisme ingevuld zou moeten worden.

  De Volkskrant constateert, wellicht een tikkeltje te hoopvol, dat eigenlijk alleen Paars Plus kans van slagen heeft: VVD-PvdA-D66-GroenLinks.

  De implosie van het CDA tot vierde partij maakt dat de partij alle lust tot regeren is vergaan. Daarmee zijn in een klap twee coalities op zijn minst hoogst onwaarschijnlijk. De rechtse combinatie VVD, PVV en CDA haalt hooguit de krapst mogelijke meerderheid. Aanvulling met ChristenUnie of D66 is uitgesloten. Die partijen staan in hun denken over integratie haaks op de partij van Wilders.

  Ook dagblad Trouw ziet geen andere optie:

  Geen enkele denkbare coalitie haalt een meerderheid van meer dan 75 zetels, uitgezonderd een coalitie van de paarse partijen uit de jaren negentig aangevuld met GroenLinks.
  De inhoudelijke problemen voor een dergelijke coalitie zijn duidelijk, maar daar staat tegenover dat liberale (VVD en D66) of min of meer liberale partijen (GroenLinks) winst boekten. Een duidelijke aanwijzing dat Nederland steeds verder seculariseert en steeds vrijzinniger wordt. De christelijke politiek was gisteren op de weg terug.

  De Telegraaf neigt naar peroxide:

  Probleem voor paars-plus is dat Rutte die combinatie buitengewoon onwaarschijnlijk heeft genoemd en vooral heeft gewezen op de verschillen van zijn partij met de PvdA. De derde mogelijkheid, een rechts kabinet van VVD, PVV en CDA, steunt op een nipte meerderheid van 76 zetels en lijkt mogelijk de eerste inzet van de VVD.

  Binnen de VVD heerst verdeeldheid over samenwerking met ex-VVD’er Geert Wilders. Coryfee Vonhoff noemt het ‘uitgesloten’ maar voor Rutte is het een serieuze optie, meldt het AD.

  Rutte stelde dat hij aan de vooravond van de verkiezingen vóór 1 juli een nieuw kabinet geformeerd wilde hebben. Die ambitie lijkt vooralsnog kansloos.  Maak melding

 56. Het is zowieso een drama,dat in een land als Nederland.
  Wilders zou kunnen gaan regeren, ook voor de export is het een doodsteek.

  Maar het zegt wel wat over een kleine groep raddraaiers zoveel overlast veroorzaken,dat een man zoals wilders erdoor kan gaan regeren.


  Maak melding

 57. @Jan Remmers; nu geertje verkiezingsbelofte breekt, is de sympathie van telerochel lezers (de die-harde supporters zeg maar) ineens over…kijk maar naar de reacties.

  Je stemt onbenul , je krijgt onbenul…geen medelijden mee.


  Maak melding

 58. Nou mogen alle Henkjes en Ingridjes gewoon doorwerken van hun Geertje.

  Ohohoh wat zou ik mij gepiepeld voelen als ik erop gestemd had.:o


  Maak melding

 59. Leefden we toch nog lang en gelukkig…
  (en toen kwam er een olifant met een lange snuit en die blies toen het verhaaltje uit).
  Gelukkig lopen sprookjes altijd goed af.


  Maak melding

 60. Die koning van Hispanje is nog te verklaren, we schijnen ooit een koning te hebben gehad die in Spanje is geboren maar dat duitsen bloed gaat er bij mij niet goed in…

  EVENGOED mee bleren met de aanvang van de NL wedstrijden :D;D


  Maak melding

 61. Als je tegenwoordig Duitsen ipv Dietsen zou “dichten”, in een volkslied dat eeuwen mee zou moeten, was je vast gezakt voor het inburgeringsexamen van datzelfde volk :o:o:o  Maak melding

 62. Toepasselijk lijstje:
  – Democratie
  – Antisemitisme
  – De geschiedenis van “Palestina”.
  – Het ontstaan van “gastarbeiders”

  En wat minder politiek gevoelig:
  – Van fabriek naar supermarkt, naar winkelwagen, naar afval, naar hergebruik.
  – Hoe oud zijn sinterklaasliedjes (en wie heeft de soms belachelijke teksten bedacht)

  Zit er iets voor je tussen, Dick?


  Maak melding

 63. Maar eigenlijk ben ik ook wel weer superblij dat ik mijn tijd niet meer hoef te verdoen aan spreekbeurten…
  Net als dat ik blij ben dat ik mijn tijd niet meer hoef te verdoen aan boomblad en/of takkenverzameling voor biologie.
  Wat een gedoe!


  Maak melding

 64. Overweldigend Eva…allemaal eigenlijk!

  Je bent vast een begenadigd speekster.
  Heb je ook onderwerpen in de categorie “minder serieus” in de aanbieding?

  Je noemt net de minst interessante onderdelen van Biologie. Wel lekker buiten, zo heeft elk nadeel zijn voordeel.

  Tijd is inderdaad te kostbaar om te verdoen.


  Maak melding

 65. Een wannabee misschien, maar geen begenadigd speekster…8)
  Politiek betrokken? Ja, dat zeker wel.
  Heb alleen nog niet de ballen gehad om me als lid van een politieke partij aan te melden.


  Maak melding

 66. Ja, serieus.
  En dank voor je stem.
  Maar weet nog niet of ik het ga durven, hoor.
  Maar hoe meer ik hoor over onrecht, hoe meer het gaat kriebelen.


  Maak melding

 67. Quote van de dag:

  do 10 juni 2010
  Als Wilders in dit tempo doorgaat, staat hij binnen drie maanden een lintje door te knippen bij de opening van een nieuwe moskee

  Tjan  Maak melding

 68. Had een lollig plaatje op internet willen vinden, maar ik kan zo gauw niets vinden. Jammer, gemiste kans op iets lolligs en gevats…


  Maak melding

 69. @ Eva, weet altijd goed weg te blijven uit diverse lenzen. Wilde toevallig reageren op een post op facebook (waar ik ook geen foto heb). Er lopen al teveel mensen vol ijdelheid in de camera’s te kicken. Een spontane begroeting is veel leuker. Komt vast wel eens. Ga je trouwens wel eens naar café ’t Plein?


  Maak melding

 70. @ Joppuh, wat is dit toch? Into the facebook…Gaat dit over je grootste tijdverdrijf?

  Een voorbeeld: Joop got promoted to Level 447 in Mafia Wars and is celebrating by offering a special bonus to his friends for a limited time! He also wants to know what level you are…  Maak melding

 71. Uit? Wat is dat ook alweer?
  Nee, ik heb een dochtertje van 2,5 h?…
  Die is ongenadeloos vroeg wakker ’s ochtends en ik dus ook!
  Ik heb allemaal vrienden met onregelmatige werktijden, dus daar valt erg moeilijk afspraken mee te maken voor een avondje uit.
  En oma heeft niet altijd de gelegenheid om op te passen, dat moet ook allemaal ver van tevoren gepland worden.
  Dat ontneemt de spontaniteit van ff lekker de kroeg in, zoals ik dat een paar jaar geleden nog met veel plezier deed. Maar, ik kan natuurlijk binnenkort wel even naar ’t Plein komen (na flink wat regelen)…


  Maak melding

 72. @ Appie, oeps die lens van jou was zo listig en je drukte verdeurie ook nog net op het kwade moment af. Heb trouwens ook al een week of 6 een kopie van een foto op een bevrijdingsfestival in de de auto liggen. Wilde Harry ten K. (die voor http://www.zwolle.org fotografeerde) altijd nog eens vragen wanneer dat was. Wat een gave compositie en wat een heerlijk uniek figuur achter mij. Maar heb vanmiddag ook een link geplaatst, op dat A1-kampioenschapstopic. Van de foto van een ander. Keek zelf mooi (op een andere foto) op het goede moment weg toen “sportfotograaf Marco N” afdrukte.

  Maar dat van jou blijft een scherpe actie! 😉


  Maak melding

 73. @ Eva, oh ja met zo’n jonge dochter kun je natuurlijk niet zoveel weg.
  Die van ons zijn aan het puberen, dan komt het vaak wel goed uit om even weg te gaan. 😮

  Idd ’t Plein in Westenholte. Vroeg het me zo af omdat dat “the place to be” is geworden in Westenholte. We gaan er volgende week zaterdag misschien voetbal kijken en ben er ook eens met Derk en vrouw-Derk geweest. Maar kijk wel uit daar….met al die WVF-ers 😉


  Maak melding

 74. @ Eva; Wichert kan er vast wel meer over vertellen. Die komt er wel vaker. Maar je hebt die kerels in Westenholte toch al wel een beetje leren kennen? Eigenlijk moet je er voortdurend op je hoede zijn.


  Maak melding

 75. Bericht door QuestionMaster, op 10 juni 2010 om 15:29
  @dick…rat verhagen sneakt naar voren als nieuwe ouwe cda- leider O M G daar gaat ons leuke landje

  Ik dacht altijd, dat die man Maxime heette!

  Maar goed… beter dat dan Flop Cohen! 🙂


  Maak melding

 76. Stond hier net een VVD-bestuurder te roken, hij riep wat door mijn raam dus ben er ff heen gegaan…
  Prima kerel. Goeie analyse ook. Ach, zo hou je een beetje vertrouwen in de mensheid 😉


  Maak melding

 77. Bizar

  Twee broertjes uit Uden (8 en 9 jaar) hebben in de afgelopen periode een onbekend aantal kinderen van een basisschool in Uden seksueel misbruikt. De politie omschrijft het misbruik als ‘stevig’.

  Omroep Brabant meldt dat er in zeker twee gevallen sprake zou zijn van een ‘verkrachting’, maar de politie wil dat vanwege de gevoeligheid van de zaak niet bevestigen. De ramen van het huis waar de jongetjes wonen, zouden zijn ingegooid.

  De kinderen kunnen niet strafrechtelijk worden vervolgd omdat ze jonger dan 12 jaar zijn.  Maak melding

 78. Ja, nou! Hoe bizar!
  Ga je je toch afvragen, wat die kids daartoe gedreven heeft…
  Ik kan me niet voorstellen, dat ze dat op die leeftijd zelf bedacht hebben. Toegegeven, het is een leeftijd (tegenwoordig steeds vroeger) waarbij ze hun eigen seksuele identiteit aan het ontdekken zijn, maar dat gaat er toch meestal een stuk onschuldiger aan toe. Het idee hiervoor moeten ze toch ergens hebben opgevist, hetzij door grote verhalen, hetzij door zelf misbruikt te zijn…


  Maak melding

 79. Wichert komt er wel eens vaker.Dick je maakt mijn hele huwelijk kapot straks leest mijn vrouw dit.Geintje hoor die weet dat wel ,die stuurt er mij zelfs heen om te klaverjassen.Ze zegt kinderen kun je daar wel heen sturen


  Maak melding

 80. @ Eva (16:45), dat laatste zou wel eens heel goed kunnen. Ze krijgen dus helemaal geen straf?

  De kinderen kunnen niet strafrechtelijk worden vervolgd omdat ze jonger dan 12 jaar zijn.

  😮


  Maak melding

 81. @ QM, wel lachen met hem. Hij leidde me rond op de jachtterreinen van Benno, toen we samen aan het schouwen waren. Hij heeft een bedrijf en we hadden toen een mooie discussie over reiskostenvergoeding. Je kunt hem wel alles zeggen en hij ziet er ook niet zo glad en gelikt uit als de meeste partijgenoten.

  Informateur; toch niet Hans Wiegel of the Bolk?


  Maak melding

 82. @ Ingrid, ja ga er even kijken. Jij ook?

  @ Wichert, idd te lang en te vaak “in elkaars blikveld” is niet altijd even verheffend.

  @ Eva, denk dat Roemer best een leuk dansje kan doen op een willekeurige tafel. Paar slokken op, Meeuwis op de achtergrond over zijn Brabantse land. Zou best goed komen.  Maak melding

 83. Laat ik het zo zeggen Dick de wedstrijden van het Ned elftal zal ik zeker kijken (maandag op het werk). Maar de overige wedstrijden zal ik zeker niet allemaal kijken. Ligt er maar net aan wat er verder te doen is of gepland staat.


  Maak melding

 84. Slim om hier te antwoorden. Had de vraag per ongeluk elders gesteld. Datzelfde geldt voor mij, maar als het ff kan wil ik sommige potjes toch eigenlijk niet missen.


  Maak melding

 85. @ Eva, 18:43; Hoop dat jeugzorg betere resultaten zal halen als een paar jaar geleden. Toen ging er veel verkeerd. Begreep dat de werkdruk toen ook wel heel erg groot was.


  Maak melding

 86. @Dick; Jeugdzorg heeft van veel onterecht direct de schuld gekregen, terwijl veel te wijten valt aan irrationele bezuinigingen!
  Hoe kan je een probleem achterhalen, bespreekbaar maken, behandelen, genezen en administratief verwerken binnen 5 bijeenkomsten van een uur? En daar dan 8 van per dag…
  Het is gewoon onmogelijk om in zo’n korte tijd alles te kunnen overzien!
  Dus, ik heb me de afgelopen jaren zeer boos gemaakt als Jeugdzorg keer op keer de schuld krijgt van het falen van de hulpverlening!
  Het is TE gemakkelijk om met een priemende vinger alle schuld op Bureau Jeugdzorg te leggen!


  Maak melding

 87. BeeldBuisBode:

  EénVandaag (N1, 17:59)
  Welke coalitie ziet de achterban het liefst?

  Netwerk (N2, 20:25)
  VVD grootste partij, PVV grootste zetelwinst

  Nova (N2, 22:15)
  VVD grootste, CDA ingestort
  Studio sportzomer (N1, 22:10)
  – Zuid-Afrikaan Glen Salmon, voormalig speler van FC Groningen en NAC Breda, aan het woord over het WK
  – De spelers van het Nederlands elftal openen een Cruijff-court in Johannesburg
  – Johan Cruijff geeft zijn mening over het WK en Oranje
  – Ronald Waterreus bezoekt Lions Rock, een natuurreservaat speciaal voor leeuwen

  Sportjournaal (N1, 00:10)
  – Voetbal: de spelers van het Nederlands elftal openen een Cruijff-court in Johannesburg
  – Voetbal: het laatste nieuws uit Zuid-Afrika
  – Wielrennen: de vierde etappe van de Dauphiné van Saint Paul Trois Chateaux naar Risoul

  SPORT: VI Oranje (RTL 7, 17:50 en 22:20)
  Wilfred Genee, Johan Derksen, René van der Grijp en gasten blikken twee keer per dag terug én vooruit op de wedstrijden in de WK-editie van Voetbal International, rechtstreeks vanuit het Kurhaus

  SPORT: Openingsconcert WK voetbal 2010 (Canvas, 21:35)
  Het WK trapt af met een openingsconvert in het Orlando Stadion in Soweto, Johannesburg. MEt onder meer Alicia Keys, John Legend en Shakira, maar ook Afrikaanse sterren als Amadou & Miriam en Angélique Kidjo

  SPORT: Studio Sportzomer (N1, 22:10)
  Jack van Gelder sluit elke dag in Studio Sportzomer de WK-dag af, rechtstreeks vanuit Johannesburg. KNVB-directeur Henk Kesler, trainer Ruud Krol en ambassadeur Rob de Vos praten mee

  De zender Het Gesprek (vanaf 16:00)
  – Harry de Winter bespreekt de muzikale autobiografie van Ilja Gort, wijnboer en componist (17:00)
  – Twee jonge politici die het Haagse pluche wel zien zitten. Jesse Klaver (24, GroenLinks) en Klaas Dijkhoff (29, VVD) maken beide kans op een zetel in de Tweede Kamer. Een gesprek over jeugd en politiek in aanloop naar de verkiezingen 23:30)

  De wereld draait door – De toegift (N3, 19:30)
  Tafelheer: Felix Rottenberg
  – Maurice de Hond
  – Nico Dijkshoorn
  – The Souldiers

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:05)
  Oud-minister Henk Kamp (VVD) en SP-oprichter Jan Marijnissen over de uitslag van de verkiezingen. Sportverslaggever Humberto Tan over het WK

  Goedemorgen Nederland (morgen, N1, 07:00)
  – Joran van der Sloot psychologisch geanalyseerd
  – Kabinetsformatie
  – Terugblik op de rubriek ‘Ja Goedemorgen’
  – Presentator Alex de Vries en Petra Grijzen van Wakker Nederland, het programma dat Goedemorgen Nederland gaat vervangen

  —-
  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Was je er in het stemhokje net uitgekomen, werd het in de huiskamer nog knap lastig kiezen.?? Dit schreef Jean-Pierre Geelen in de Volkskrant. ??Na achten viel er heel wat te kiezen voor de kijker. ??Verliezer leek Ferry Mingelen?? bij Nederland Kiest (Nederland 1, 20:30, 2.272.000 kijkers). ??Het touchscreen haperde onder zijn handen. Zijn stem sloeg over, het vuur leek eruit. Ik heb het niet gepeild, maar ik voorspel een Balkenende-scenario voor Mingelen: dit waren zijn laatste verkiezingen.??
  Kies op 3 (Nederland 3, 20:30, 684.000 kijkers) was ??bij vlagen leuk?? vond Jean-Pierre Geelen. ??In de dynamiek van ??voorlopige?? en ??definitieve?? prognoses en tussenuitslagen mistte het programma toch vaart en urgentie.??  Maak melding

 88. @Eva, dat geloof ik ook

  Jeugdzorg heeft van veel onterecht direct de schuld gekregen

  . Maar ik vind ook dat ze de kritiek onvoldoende hebben ontkracht. Ken iemand die daar werkt. Ze had het over belachelijke werkdruk. In de publieke opinie is echter nog te weinig bekend van de problemen waar ze dagelijks mee te maken hebben.


  Maak melding

 89. In de publieke opinie is echter nog te weinig bekend van de problemen waar ze dagelijks mee te maken hebben.

  Klopt als een bus. Maar men wil er ook niets over weten. Er moet bezuinigd worden en je doet het er maar mee…Schande!


  Maak melding

 90. Krijg je het later wel weer terug, want als het in de heropvoeding al misgaat…kunnen ze de maatschappij (en zichzelf) nog veel kosten.

  Ben weg; lekkere avond!


  Maak melding

 91. Bericht door dick, op 10 juni 2010 om 18:59

  Reaktie; uit ervaring door naasten en een od medewerkster (oeps) Het is gewoon een juridisch gebeuren daar moet alles volgens protecolen ( die iedere 2 jaar weer veranderen) en alles voor het kind. Dat op zich wel weer goed is, maar naar de ouders kijken ze niet om dike -10 dus voor buro jeugdzorg@!


  Maak melding

 92. @Erica; Ik geloof stellig, dat dat niet de keuze is van de hulpverleners van Bureau Jeugdzorg, maar dat ze door tijdsgebrek daartoe gedwongen worden om niet alles aan te pakken. Daar zijn andere hulpverleners voor, van andere organisaties. Maar een vermelding of verwijzing daar naartoe zou wel op zn plaats zijn.
  En daarnaast is het natuurlijk ook zo, dat de ene hulpverlener de andere niet is. Ook binnen Jeugdzorg.


  Maak melding

 93. Cohen vraagt zich af hoe betrouwbaar je bent als partner als je ineens je breekpunt intrekt.

  Hoe betrouwbaar is Cohen als hij zegt dat voor de PvdA alles bespreekbaar is als het om regeringsdeelname gaat? Een PvdA-stemmer weet dan toch ook niet wat er met zijn stem gebeurt. Het komt bij over als ik (opaatje Cohen) maar MP kan worden dan vind ik alles wel goed.

  Voor de vorige verkiezingen mocht er volgens de PvdA ook niet getornd worden aan de AOWleeftijd. Dit standpunt hebben ze later in het kabinet met het CDA en CU weer ingetrokken en dan wordt het uitgelegd als concessies doen. In mijn ogen is dat ook verkiezingsbedrog.

  Omdat de PvdA zo graag weer wil regeren, zal het me niet verbazen dat ze 75 % van hun beloften in gaan leveren. Je zult er dan maar op gestemd hebben.  Maak melding

 94. Oke , er zijn dan andere hulpverleners voor nodig, maar uit mij buurt weet ik dat zelfs jeugdhulp het niet kunnen bieden. Zie ons zoontje dat Leukimie heeft overleeft, waar waren hun dan met hun hulp? Wij hebben alles zelf moeten doen ook na aankloppen omdat het gewoon niet ging iedere dag naar groningen te gaan. Weet je wat er gebeurd dan? Je krijgt een OST Dank u jeugdzorg. Wij zijn er vanaf maar ik leef mee met de mensen die het nu ondergaan. Dat hele buro is nep opslokken van subbies die ze krijgen. Ok ze zullen ook wel goed werk doen maar zijn de cijfers publiek? Nee dus Wij heben er nare evaringen mee Derk kan je wel verder vertellen,ik hou nu even wijs me mond dicht

  Ken je de naam peter slijkhuis trouwens?


  Maak melding

 95. Assendorper ik kom zaterdag samen met derk een wijntje bij je drinken bij de pierik de vorige keer kwam derk er zo vrolijk vandaan.

  Verhalen genoeg gehoord hoe jij en drama en je dame gezellig op het terras zijn


  Maak melding

 96. Het kenmerk van een democratie is dat je moet onderhandelen om nader tot elkaar te komen. Verschillende partijen, met dus ook verschillende partijprogramma’s, zullen toch tot 1 besluit, 1 gezamenlijk programma moeten komen. Dus niet alle punten uit je verkiezingsprogramma zullen gerealiseerd kunnen worden. Dus, het is geen kiezersbedrog.

  Behalve dan, als je in je programma benadrukt, dat je absoluut niet van dat standpunt wil afwijken en dat de kiezer daar van op aan kan, om vervolgens op de allereerste dag, nog voordat de onderhandelingen hebben plaatsgevonden, al van je keiharde Breekpunt/EIS afwijkt…


  Maak melding

 97. Ik vind het prima Erica. Als mensen een tijdje samen met mij op een terras hebben gezeten dan gaan ze altijd vrolijk naar huis.:)

  Morgen zie ik mijn dame weer en zal haar vragen of ze meegaat. Ik denk het wel.


  Maak melding

 98. Oh Eva, vandaar dat de PvdA (draaikonten) haar verkiezingsprogramma verschillende keren heeft aangepast. Ze waren natuurlijk bang dat ze met dat eerste programma, dat vol trots werd gepresenteerd, uitgesloten zouden worden door de rest die andere bezuinigingsvoorstellen in hun programma hadden staan.


  Maak melding

 99. @Erica; Ik ken de Jeugdzorg niet van binnen en buiten. Dus ik kan het je niet zeggen. Ook ken ik de naam die je noemt niet.
  Heel eerlijk kan ik me niet zo goed voorstellen, wat een jongen met alleen een ziekte (hoe vervelend ook), in aanraking zou komen met BJ. Naar mijn info is BJ er vooral voor geestelijke/psychische hulpverlening en niet voor praktische hulp? Maar goed, nogmaals, ik heb er zelf nooit gewerkt dus ik weet ook niet wat er wel en niet onder hun werkzaamheden valt…

  En wat ik niet wil is je een ongemakkelijk gevoel geven. Ik begrijp, dat dit een hele nare ervaring voor je is geweest. Ik kan dat niet goed praten en heb ook zeker niet de intentie om dat te gaan proberen.

  Ik ben wel erg benieuwd hoe het met je zoon gaat?


  Maak melding

 100. @Erica; Ik lees nu je bericht pas, dat je op mijn respons wacht. Ik liet even op me wachten, omdat ik geprobeerd heb om met uiterste zorgvuldigheid mijn woorden te kiezen…


  Maak melding

 101. Omdat mensen hulp zoeken Eva, Derk heeft via zijn werk dus een Cyprische visum en toen werd er meteen moeilijk gedaan. Sorry ik kom wel een keer mee naar de pierk en dan praten we er over maar ik Walg van jeugdzorg.


  Maak melding

 102. Met onze zoon gaat het trouwens goed die is over 2 jaar genezen verklaard als ik de medici moet geloven maar het gaat hem goed.  Maak melding

 103. Naar de Pierk? Ik ben nog niet bekend met de WLZ stamlocaties…
  Maar, ik ben wel eens van plan om jullie allemaal eens te willen zien!
  Face to face communicatie is zowiezo altijd beter dan op schrift. Op schrift mist er toch een boel vertaling van emotie…  Maak melding

 104. En nu ga ik mijn bedje maar eens opzoeken…
  Morgen er weer om 05.15 uur uit!
  Ik had dus al eerder naar bed willen gaan, maar vond voorgaande wel even zo belangrijk om dat uit te stellen…
  Weltrusten!


  Maak melding

 105. Brief van Ziggo gekregen over uitbreiding digitale radioaanbod. En jawel, we krijgen Efteling Radio erbij 😀 Hoor je dan allemaal kabouterliedjes?


  Maak melding

 106. Een spontane publicatie van het aantal reacties en de meest populaire nieuwsonderdelen van de afgelopen 30 dagen:

  Top 20 member:

  dick , (1544 comments)
  Derk , (525 comments)
  Tim , (242 comments)
  drama123 , (235 comments)
  ingrid , (225 comments)
  Natascha , (193 comments)
  wichert , (126 comments)
  QuestionMaster , (119 comments)
  Plantje , (115 comments)
  Eva , (107 comments)
  Edwin , (88 comments)
  zusenzo , (86 comments)
  Zwolse , (82 comments)
  Admin. , (78 comments)
  Zucht , (76 comments)
  ja-tja , (75 comments)
  Dame , (61 comments)
  Assend?¶rper , (57 comments)
  marieke de tweede , (53 comments)
  Papa val , (41 comments)

  Top 20 Commented content:

  Algemeen Log 119
  Algemeen Log 123
  Algemeen log 118
  Algemeen Log 124
  Algemeen Log 117
  Algemeen Log 121
  Algemeen Log 122
  Algemeen Log 120
  Algemeen Log 125
  Geert Wilders bezoekt Zwolle
  SP stelt vragen over financiële situatie FC Zwolle
  Kraak aan Bergkloosterweg voorkomen
  Waarom is het openluchtbad niet open?
  Geert Wilders op campagne in Zwolle
  Uitslag Tweede Kamerverkiezingen Zwolle
  Slechte toegankelijkheid rolstoelers winkels Zwolle Zuid
  Wie is die grote oranjefan aan de Hanekamp?
  Algemeen Log 116
  Overvallenteam Zwolle boekt resultaat
  Fusion Of Dance Zwolle 2010


  Maak melding

 107. Ok, snap hem Eva. Dat moet inderdaad vreselijk zijn als je dat overkomt. Terwijl je alleen hulp vraagt. En in een situatie verkeerd, zoals beschreven door Erica. Ben blij dat wij een 6 jaar geleden bij onze jongste er voor hebben kunnen kiezen , om hulp te zoeken bij een particuliere instantie (mede door de lange wachtlijsten bij jeugdzorg).
  Kost wat heb je ook wat.


  Maak melding

 108. @Admin, ik ben weer helemaal:)…sta voor het eerst in een lijstje8), joepie!

  Voor de fans van ‘the soultrain, hee soulsister’ er staat een hele leuke versie – live- van de Dixie Chicks op YouTube…echte aanrader!!!


  Maak melding

 109. Haha Assie, verslaat weer een potje voetbal waar hij zelf regelmatig gevraagd is om aan deel te nemen. Bleef echter langs de kant staan. Ongenuanceerd bekritiseert hij de beste speler en meldt dat hij de gezelligste en ongrijpbaarste man van zijn kerk is. Je kunt er idd op reageren Eva. Beetje breekpunt tot fatsoenlijke-discussie-gedrag.

  Verder is ie wel aardig hoor.


  Maak melding

 110. Erica, koppie op meid…je bent niet de enige.
  Onze jongste heeft de allerzwaarste vorm van autisme, hij zal ook waarschijnlijk nooit kunnen praten of lezen.

  Ik heb altijd gekeken naar de mogenlijkheden, nooit naar de onmogenlijkheden, maar af en toe word het je beslist moeilijker gemaakt ipv makkelijker.
  Wat dacht je van jaar in-jaar uit dezelfde formulieren, dezelfde informatie aanleveren aan instanties.

  Enne o, ja… de rolstoel die we hadden aangevraagd, 4 februari… die laat nog op zich wachten.In het ergste geval nemen we het onderstel van zijn buggy – waar hij echt uitgegroeid is- en bouwen we zelf wat…je bent ten slotte mantelzorger of niet, dan hoort klussen er ook bij.:P
  Gewoon doorgaan met ademen dus, voor alles is een oplossing is mijn idee.  Maak melding

 111. Mogguh Plantje; Allemachtig 5:56 uur 😮

  QM natuurlijk ook. Bedankt voor de Dixie Chicks-tip! Lus het zo ff in. na de koffie. Verdorie net de auto alweer naar de garage gebracht. Er ging weer eens een lichtje branden….maar goed het WK begint vanmiddag; wie doet ons wat

  :D:D:D


  Maak melding

 112. Verdorie! Gisteren een keer in Hotmail geklikt op “Junk” in plaats van “Delete” terwijl ik een aantal mails van Weblog Zwolle geselecteerd had. Sindsdien komt alle mail van WLZ in mijn junk mail terecht!

  Ik heb WLZ niet in de lijst met blocked senders staan, wel in de lijst met geaccepteerde zenders en ook wel in de lijst met mailinglists. Ik BLIJF de mail maar in mijn junk mail krijgen! >:(


  Maak melding

 113. Benauwd is het hier, kan ik niet zo goed tegen laat het maar flink waaien of regenen. Het is dat ik de kleine dame hier heb anders was ik naar de Millingerplas gegaan. Maarja moet ook nog het huis doen en strijken……… En Derk maar lol maken daar in Litouwen soms is het leven niet eerlijk verdeeld hoor.
  Hoe gaat het met jou? Zien we je binnenkort weer eens? Hoe gaat het met Koko?


  Maak melding

 114. @ Erica, vond het gister tussen de middag zo machtig benauwd. Dan missen we hier wel een zeewindje. Dat mis ik trouwens het meest aan Zwolle: het strand en de zee onder een deftige temperatuur.
  Volgens mij kan Derk ook wel strijken 😉 Moest eens snel een verkneuterde korte broek hebben; gelijk de strijkbout erop gezet…bleef de halve korte broek aan de strijkbout kleven. Hoefde nooit meer te strijken 😀 Kun je niet iemand voor de huishouding inhuren?

  soms is het leven niet eerlijk verdeeld hoor

  Eens: de lasten zouden wat gelijkmatiger verdeeld moeten worden. Heb laatst nog een biertje met Derk gedronken bij ’t strandhuis. We zouden samen kijken naar de mogelijkheden om een bbq te regelen aan de Milligerplaya. Van de week 2 avonden bij een jeugdvoetbaltournooi geweest, waar een maat van me trainerT is. Woensdag tussen 7.00 en 0.40 op het stembureau geweest. Morgen 1/2 marathon kijken. Daar lopen nog wat vrienden en bekenden van ons mee. En het WK-voetbal begint vandaag he!

  Ja Koko, is opvallend afwezig helaas!!

  PS Anders rij je ff naar Steenwijk of café De Karre drinken we daar tussen de middag ff wat? Niet te ver want heb een leenfiets bij me. Omdat de auto bij de garage staat (lampje op dashboard brandde; ’t is wat met de technische revolutie >:(>:(>:()


  Maak melding

 115. @ QM: Lijkt me G-E-W-E-L-D-I-G

  De expositie ‘nederland volgens Sigmund’ is nog steeds te zien, tot medio september, in het Persmuseum in A’dam.

  Mokum is eigenlijk altijd al een aanrader. Zeker met Super-Sigmund in huis.


  Maak melding

 116. We zouden samen kijken naar de mogelijkheden om een bbq te regelen aan de Milligerplaya.

  Een weblog-Zwolle-midzomeravond-barbeque dáár ben ik wel voor te porren!

  En na een gezellig avondje knuppelzat op de fiets noar huus! 😀


  Maak melding

 117. Laatste kans: Ballonvaart met korting!
  Er zijn nog een aantal ballonvaarten met korting te reserveren voor het
  Countus Ballonspektakel in Zwolle van 16 t/m 18 juni in Park de Wezenlanden.
  Belangstellenden kunnen via de optie BOEK ONLINE via
  http://www.countusballonspektakel.nl de aktiecode CBS2010 invullen en ontvangen
  dan ?? 20,00 korting per passagier en betalen dan ?? 175,00 p.p.
  Voor de snelle beslissers!


  Maak melding

 118. @ Erica, Rianne is het met ons eens:

  Tweet van de dag
  vr 11 juni 2010
  We mogen tegenwoordig dan wel een soort van bananenrepubliek zijn, maar holey smokes; kan IEMAND die luchtvochtigheid even uitzetten?

  Rianne  Maak melding

 119. Opinie over VVD (citaten):

  Het is niet zonder reden de meest nietszeggende van alle traditionele partijen in Neder­land. Van enige analytische reflectie op de Val der Banken blijkt tot dusverre niets.
  Het is – en Bert Koenders werd al in die zin vanochtend in de krant geciteerd – bizar dat deze partij, die als geen ander blind de neoliberale dogma’s heeft omhelst en feitelijk nog omhelst die de ons allen nu miljar­den kostende kredietcrisis hebben veroor­zaakt, vannacht de grootste gewor­den is. Dat is, alsof in 1990 na de Val van de Muur en het failliet van de sovjet-econo­mie in Oosteuro­pa de communisti­sche partij gezegevierd zou hebben.

  Hebzucht
  De crisis kwam van rechts, dankzij een ideologie die de ongebrei­delde hebzucht aanprees, op basis van de misvatting dat als iedereen maar de ruimte krijgt zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen, wij allen daar wel bij varen. Elke over­heidsinmen­ging was taboe: de zoge­naamde tucht van de markt zou eventueel boosdoeners vanzelf straffen. Ook in de financiële sector. Wel, goed voor zichzelf gezorgd hebben de Madoffs en de Rijk­man Groeninks inderdaad. Of wij daar met z’n allen ook wel bij varen – de vraag stellen, is het antwoord geven.

  U vindt mij, door beide tuchthuisboeven als product van zulk neoliberaal denken weer opnieuw op te voeren, vast een oude zeur, en dat ben ik ongetwijfeld ook. Dat was de oude Cato, die steeds maar weer over Cartha­go begon, in de ogen van veel Romeinen indertijd eveneens. Maar hij had wel gelijk.

  Megazwendelaar
  Dezer dagen staat om soortgelijke redenen in Frankrijk de megazwende­laar Jer?me Kerviel terecht, die in naam van de markt alle ruimte kreeg om er voor zijn bank met zijn specula­ties in een paar dagen tijds meer dan zesmiljard euro doorheen te jagen. ‘Vandalen gaan betalen’, aldus een van de leuzen op de VVD-verkie­zingsposters. Maar gaan de grote maatschappe­lij­ke vandalen dat straks onder een eventuele premier Rutte ook echt?

  (stukje over PVV resultaat:) Flexibilisering
  Het is de angst voor de prijs van de sterk aan ‘Europa’ gekop­pelde en juist door de VVD aangeprezen ongebreidelde privatisering, globali­sering, flexibilisering, die niet in de villawijken maar in de volkswij­ken wordt betaald: de angst voor verlies van baan en verkleu­ring van de buurt.  Maak melding

 120. op basis van de misvatting dat als iedereen maar de ruimte krijgt zo goed mogelijk voor zichzelf te zorgen, wij allen daar wel bij varen.

  Bij goed voor jezelf zorgen hoort ook: ZELF OPLETTEN!
  Dus NIET alleen maar hogere hypotheken nemen bij DSB. “Want als de bank ons dat geld leent zal het wel goed zitten toch?” Nee! ZELF opletten! Niet eerst allerlei aannames doen en als het vervolgens fout gaat piepen over de kleine lettertjes.

  Maar mensen nemen die verantwoordelijkheid niet meer. Zolang ze in dikkere huizen kunnen wonen, mooiere auto’s kunnen rijden, mensen die het minder gaat kunnen inhuren om de boel te poetsen enz vinden ze de marktwerking allemaal geweldig! Maar als de boel fout gaat en ze zelf ergens een huis van iemand die het wel goed getroffen heeft moeten gaan poetsen is Holland in nood!


  Maak melding

 121. @ Plantje; de verantwoordelijken van banken begrepen vaak hun eigen producten niet. Maar lulden wollig door met dollar-tekens in de ogen. Je denkt toch niet echt dat de verantwoordelijken zich druk maakten om de consument?

  Het klopt dat nogal wat consumenten vaak afgunstig en inhalerig zijn. Om hun (lekker belangrijk) status of aanzien te verhogen, of om mee te gaan met buren (en vrienden etc) boven hun stand gaat leven. Maar er werd (zeker in het verleden) wel erg makkelijk “ja hoor dat kan best” verkocht. Ingespeeld (misbruik maken van) op genoemde sentimenten. Omwille van de omzet van een financiële instelling.

  Als de consument dan niet meer aan de verplichtingen kan voldoen…wie draait er dan voor op?

  Het kan en mag toch niet zo zijn dat verantwoordelijkheid ophoudt bij verkoop van een product? Of draait voor sommigen écht alles om geld?  Maak melding

 122. @ QM; Gefeliciteerd met deze moedige beslissing!

  ik ben afgezwaaid bij het henk- blog, wat heeft het voor zin heilloos gekraai te moeten aanhoren, en dat gescheld tegen alles wat anders is ben ik zat.

  Een tranentrekkend, triest, gefrustreerd gezelschap vol haat en angst. Zonde van de tijd idd.


  Maak melding

 123. dick;toch maar even intikken bij Youtube; ‘hey soul sister’ van dixie chicks – ehh linkjes zijn nog steeds niet m’n sterkste kant…

  Nee, ik was een tijdlang in de veronderstelling dat Henk blij was met een kritische noot op z’n blog maar hij blogt zelf echter zeer weinig.
  En je krijgt er steeds meer het idee dat je een gesprek met de cast van police academy aan het voeren bent…nou, dat schiet niet op.


  Maak melding

 124. Facebookers: “sorry voor Wilders” AMSTERDAM

  Nederlandse Facebookgebruikers bieden de wereld hun excuses aan voor de 1,5 miljoen stemmen die de PVV van Geert Wilders bij de Tweede Kamerverkiezingen kreeg.

  Het ledenaantal op de Facebookpagina met de naam ‘We apologize for the 1,5 million dutch people that voted for Geert Wilders’ telde vrijdagmiddag ruim 8.600 leden. Een half uur eerder waren dit er nog iets meer dan 6.000.

  Volgens de initiatiefneemster is de PVV, die 24 zetels kreeg, een extreem rechtse partij die aanzet tot haat, angst en rasiscme. Met de pagina wil zij benadrukken dat de meerderheid van de Nederlanders niet achter de partij staat en absoluut niet wil dat de PVV gaat regeren.

  In 2004 verscheen in Amerika een soortgelijke Facebookpagina. Toen boden duizenden Amerikanen via Facebook hun excuses aan voor de herverkiezig van president George W. Bush.  Maak melding

 125. Het kan en mag toch niet zo zijn dat verantwoordelijkheid ophoudt bij verkoop van een product? Of draait voor sommigen écht alles om geld?

  Dat is ook niet zo.

  Je moet een deugdelijk product verkopen.

  Als het om auto’s gaat is het simpeler te stellen. Ik heb nu een Seat Leon FR. Lekker snelle auto. Maar ik overweeg hierna een minder snelle te nemen. Als ik de verkoper vraag of het een goede auto is zal deze dat beamen. Op websites en in de folders zal ik over de Seat Leon Sport (met een 1.6 dieselmotortje en maar 105 pK waar ik nu 170 pK heb) net zoveel lovende woorden vinden als over de FR. Tuurlijk! Ze benadrukken wat er goed is aan de auto!

  Als ik de auto neem en hij stopt met werken kan ik terug en wordt de boel geregeld. Echter, als ik vind dat de auto niet snel genoeg is kan ik niet gaan zeuren bij de Seat dealer! Hetzelfde gaat op wanneer ik weer zou gaan voor de FR. Die is ook wel een stukje duurder. Als blijkt dat ik de maandelijkse lasten voor een dergelijke leaseauto niet kan betalen kan ik niet bij de werkgever of de dealer gaan zeuren!

  Sterker nog: op het moment dat je boven je leasebedrag uit komt (en dus moet bijbetalen) moet je een formulier ondertekenen waarin je aangeeft je bewust te zijn dat je daarmee persoonlijk een financieel risico loopt. Als je zoiets ondertekent moet je je ook echt bewust zijn van dat risico. En niet denken aan de mooie blinkende bolide. En als je dan moet betalen moet je niet zeuren dat de verkoper je helemaal heeft warm gemaakt voor de auto!

  Dat soort formulieren zijn bij het verstrekken van leningen en het verkopen van hypotheken ook aan mensen voorgelegd. Maar mensen zijn nog altijd zelf verantwoordelijk voor het nemen van die beslissing. En dan gaan ze achteraf piepen:”Het werd me wel heel erg gemakkelijk gemaakt!”

  En dat is dus mijn hele punt: zolang het mensen goed gaat doen ze niets als zeuren dat het ze allemaal zo lastig gemaakt wordt om nog een lening te krijgen en er nog een auto op afbetaling bij te kopen. Maar als het ze ineens minder goed gaat is het ineens de schuld van de verkopers. Zij hebben de mensen niet goed genoeg gewaarschuwd.
  En dan zijn de verkopers ineens “graaiers”. En dan mag een directeur van een bedrijf geen dik salaris hebben! Want dan is het een crimineel.


  Maak melding

 126. Even ter aanvulling…
  Het punt is dus: je moet een deugdelijk product verkopen. En zolang het product deugdelijk is, is het inderdaad ZEKER de verantwoordelijkheid van de consument!


  Maak melding

 127. Het Buurtmuseum Kamperpoort is wegens vakantie en inventarisatie gesloten van 19 juli tot 30 augustus bezoekers zijn weer van harte welkom op 1 september dan is het Buurtmuseum Kamperpoort weer geopend.


  Maak melding

 128. @ Plantje, vind autoverkoop niet zo’n goed voorbeeld. Eens dat dat je eigen verantwoording is en dat de verkoper niet verantwoordelijk is voor je bestedingspatroon/financieringsovereenkomst. Je koopt daar ook geen financieel product. Het gaat bij auto’s niet om de kwaliteit van het product. Bedoel hen nadrukkelijk ook niet met “graaiers”.

  Bedoel Financiële producten als kapitaalverzekeringen/koopsompolissen/allerlei vormen van (vooral beleggings)hypotheken; die in de tijd van de citaten van 12:00 nog als “tot in de hemel groeiende bomen” konden worden afgesloten.

  Maak je maar geen zorgen Plantje, dit klopt

  En dat is dus mijn hele punt: zolang het mensen goed gaat doen ze niets als zeuren

  Maar ik denk dat Nederlanders altijd klagen en zeuren. Of het nu goed of slecht gaat. Denk soms wel eens dat we meer zeuren en klagen als elders.


  Maak melding

 129. Ik vind dat voor financiële producten hetzelfde geldt! Je kunt toch van een verkoper niet verwachten dat ie tot in den treure gaat checken of je wel ECHT begrepen hebt wat het inhoudt?
  En in dat opzicht vind ik het zeker te vergelijken met de auto verkoop. Als ik besluit een 105pK Leon te nemen na deze hoef ik toch zeker niet te verwachten van de verkoper dat ie zegt:”Ik zie, dat je nu met een 170pK hier bent… je weet wel, dat dit minder snel is toch?” En het me dan ook nog laten ondertekenen enz enz.

  Wél vind ik dat je een punt hebt, dat vele “adviseurs” zelf ook geen benul hadden van wat ze verkochten. Dát is wél een kwalijke zaak!

  Maar over het algemeen blijf je als consument verantwoordelijk voor je aankoop. Je kunt een verkoper toch niet kwalijk nemen, dat mensen de ene lening met de andere gingen betalen en dat ze niet begrijpen dat dat niet eeuwig goed blijft gaan?!?


  Maak melding

 130. @ Plantje; dat is het hem juist, het zijn zwaar ondeugdelijke producten gebleken! Die autoverkoper verkoopt wel kwalitatief goede waar.

  Heb je 12:00 helemaal gelezen? Dit is namelijk niet de essentie maar het neo-leberale gedachtengoed, hebzucht en doorgeslagen marktwerking.  Maak melding

 131. Gezellige muziek? Meezingers bedoel je?

  Hazes
  Van Dikhout
  Blof
  Drukwerk
  De Dijk
  Kees Prins-als Melvin (dit is mijn club en http://www.youtube.com/watch?v=r0dfO2oft0Q …. geweldige vent! Hoop dit nummer nog een paar keer te horen: graag zonder beginbeeld van Jan, overkill, Mu: Hij staat nu voor de 2e keer aan in mijn “hok”:D:D:D

  Ach en nog wel meer 😉


  Maak melding

 132. @dick, precies DIE versie heb ik bij mijn favorieten staan.

  Als je toch aan het youtuben bent; kijk dan eens voor een filmpje tegen racisme; Colourblind van Bryanamburgey.

  eenzame klasse, steengoeie video.


  Maak melding

 133. Hazes blijft in zijn genre onovertroffen! We hadden eens een daggie uut op de Vinkeveens plassen van een leverancier. Waren we er iets te vroeg (vrouwelijke collega en ik) zat Dree er alleen….op een barkruk met een keihard bleerend zoontje. Hij kon em niet stil krijgen. Was vlak bij zijn enorme villa.

  Maar Dree heeft ook nog even in de politiek gezeten….dat soort dingen moest hij niet doen. Man o man wat hebben wij veel meegebleerd op zijn muziek. Wat vind je van Drukwerk dan Ingrid?


  Maak melding

 134. O wij hebben ook wat mee geblerd op zijn muziek, vooral op zaterdagavond na een uur of 1, bij de Kleine. Veel spelers van zowel sv en fc zwolle waren er. En natuurlijk Harry met zijn drukwerk. Dat is wel mijn tijd.:D


  Maak melding

 135. Ingrid kwam jij ook vaak bij De Kleine 😮

  Wij eerder op de zaterdagavond. Ergens in de race tussen de kantine/De Tonne/The Fonz (volgens mij sloten die nog een tijd af met Hazes…de hoogste tijd)/De Dokter/De Roos (zelfs heel soms ;/De X-Ray (waar The Kickert nog eens een enorme stunt uithaalde)….ja those were the days!

  Heb hier en in de auto cd’s van Drukwerk.;)


  Maak melding

 136. Vaart in basis (zo lijkt het):

  Het ziet er naar uit dat Rafael van der Vaart maandag in de wedstrijd van Nederland tegen Denemarken in de basis zal starten.

  Dat was af te leiden uit de afsluitende partijvorm op de training. De selectie van bondscoach Bert van Marwijk stond na een dag rust ruim anderhalf uur op het veld.

  De training werd met een wedstrijdje elf-tegen-elf afgesloten, waarbij assistent-coach Phillip Cocu met de ‘reserves’ meespeelde. Op aangeven van Van der Vaart bezorgde Robin van Persie de ‘basis’ een 1-0 zege.

  Het basisteam op de training bestond uit Maarten Stekelenburg, Gregory van der Wiel, Joris Mathijsen, John Heitinga, Giovanni van Bronckhorst, Mark van Bommel, Nigel de Jong, Wesley Sneijder, Dirk Kuijt, Robin van Persie, Rafael van der Vaart.  Maak melding

 137. Kwam toen ik 16/17/18 was altijd bij de Bieton.Later gingen we altijd naar de Kleine vaak nadat we naar fc zwolle uit of thuis waren geweest.
  Bij de Kleine werd er atijd afgesloten met Hazes. als laatste het is tijd de hoooooooogste tijd.


  Maak melding

 138. BeeldBuisBode:

  EénVandaag (N1, 18:04)
  – De VVD-achterban ziet regeren met de PVV wel zitten, maar het bedrijfsleven vreest imagoschade
  – Focus-hit ‘Hocus Pocus’ uit 1971 nu gebruikt in hippe Nike-reclame rond WK
  – Hoe groot is het vertrouwen in Oranje?
  – EénVandaag presenteert eigen team: 1 V United, met arme, rijke, zwarte en blanke Zuid-Afrikanen

  Netwerk (N2, 20:30)
  – Had het CDA de nederlaag kunnen zien aankomen of misschien zelfs voorkomen?
  – Wanneer het Nederlands elftal speelt, daalt de arbeidsproductiviteit dramatisch
  – Vogels brengen luchtverkeer in gevaar

  Nova (N2, 22:45)
  – De formatie is een lastige puzzel
  – Gescheiden vaders in opstand
  – Spooksteden groeien in de VS

  Knevel & Van den Brink (N1, 23:25)
  – Voetbaltrainer Foppe de Haan
  – Sportverslaggever Mart Smeets
  – Politiek verslaggever Frits Wester
  – PVV-politicus Hero Brinkman

  Friday night with Jonathan Ross (BBC1, 23:35)
  – Komiek Frankie Boyle
  – Actrice Katherine Heigl
  – Muziek van P. Diddy

  JEUGD: Sesamstraat (N1, 17:25)
  Niemand minder dan rapper/zanger Pete Philly is te gast. Samen met Tommie zingt hij een lied over een groene krokodil onder het bed

  SPORT: WK Voetbal: Uruguay – Frankrijk (N1, 20:00)
  Frankrijk (wereldkampioen in 1998) verloor op het vorige WK in de finale van Italië. Deze wedstrijd zullen de Fransen het moeilijk krijgen tegen Uruguay (wereldkampioen in 1930 en 1950) met het sterrenkoppel Diego Forlán en (Ajacied) Luis Suarez in de verdediging.
  Zie ook VARAgids pagina 24 tot en met 33

  FILM: Clerks (Comedy Central, 20:25)
  “Just because they serve you, doesn’t mean they like you.” Twee medewerkers van een videotheek ventileren op geestige wijze hun ongenoegen over hun klanten, en hun bestaan in het algemeen. Dit no-budget debuut van Kevin Smith uit 1994 was terecht een succes. Typisch product van de jaren 90 (videofilms, grunge, slackers), misschien, maar nog steeds leuk

  Studio Sport: WK Voetbal openingsceremonie (N1, 14:30)
  Openingsceremonie met aansluitend om 15:30 uur de eerste wedstrijd: Zuid-Afrika – Mexico

  Studio Sport WK Voetbal: Uruguay – Frankrijk (N1, 20:00)
  Voorbeschouwing met om 20:20 uur rechtstreeks verslag van de wedstrijd.
  Zie Tip3

  Voetbal International Oranje (RTL7, 22:20)
  Talkshow rond het WK

  Studio sportzomer (N1, 22:30)
  Talkshow vanuit Johannesburg. Te gast zijn de oud-voetballers René Eijkelkamp en Pierre van Hooijdonk en doelman Hans Vonk

  Sportjournaal (N3, 00:30)
  – Voetbal: WK, training en internationale persconferentie van het Nederlands elftal
  – Wielrennen: Dauphiné Libéré, vijfde etappe
  – Zwemmen: Open Nederlandse Kampioenschappen Langebaan in Eindhoven
  – Basketbal: NBA, vierde finalewedstrijd, Boston Celtics – LA Lakers

  Studio Sport: WK Voetbal Zuid-Korea – Griekenland
  (morgen, N1, 13:00)
  Voorbeschouwing met om 13:20 uur rechtstreeks verslag van de wedstrijd

  Studio Sport: WK Voetbal Argentinië – Nigeria
  (morgen, N1, 15:30)
  Voorbeschouwing met om 15:50 uur rechtstreeks verslag van de wedstijd
  ===================================================
  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Humberto Tan dit keer niet gepassioneerd over voetbal, maar over politiek in Knevel & Van den Brink. Knevel was minder uitgesproken.

  Kijkcijfer
  Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) concludeerde waar de verkiezingen werkelijk om draaien. ??Op Canvas besteedde het praatprogramma Phara meer aandacht aan de uitslag van de Nederlandse verkiezingen dan wij zondag of maandag zullen wijden aan die in België. Prem Radhakishun mocht Wilders en Rutte uitleggen aan Vlaamse tafelgenoten die het meeste al wisten omdat ze naar De wereld draait door (Nederland 3, 19:30, 960.000 kijkers) hadden gekeken. Alles draait om ons in de wereld.??

  Marcel Peereboom Voller (de Telegraaf) blikt nog even terug op de verkiezingen: ??Toch hulde aan RTL, voor de wijze waarop de zender de hele campagne heeft gevolgd. Wat Kiest Nederland (woensdag, RTL 4, 20:30, 691.000 kijkers), met het nieuwe televisieduo Rick en Frits, was de moeite waard en moet gewoon doorgaan als de flitsende tegenhanger van Nova politiek.??  Maak melding

 139. :DOok nog op YouTube gevonden; ‘Rebel millionaire, quest for the best’ …tv show met Richard Branson.

  Geweldig , echt een aanrader als je voetbal zoooo zat bent en geen oranje meer kunt zien.;D;D;D


  Maak melding

 140. dick; er is geen ontkomen aan, hero zatlap, ga je naar ‘m kijken bij gekneveld en niet goed snik???

  drinkman krijgt steeds meer verdonk neigingen, toch ziet gekke geert ‘m nog als ‘aanwinst’ ook… hoe achterlijk kan iemand zijn, maar ja, ex-vvd, die zijn gewend aan oogkleppen.


  Maak melding

 141. Zag um Ingrid 😀 Mooi voor het thuisland! Vanavond Suarez-haantjes

  En morgenmiddag ff kijken wat Pluisje ervan (kapot)gemaakt heeft :D:D:D Morgenavaond geen Engeland-VS voor mij ivm 1/2 marathon.


  Maak melding

 142. @ QM, wat denk je zelf? En de mannenbroeders en Hero probeer ik te ontwijken indien mogelijk. Ondanks dat ik Foppe en Smeets wel onderhoud vind. Ben die ex-spindoctor van het CDA ook wel aardig zat. Gelukkig zijn er zoveel leukere dingen te doen.


  Maak melding

 143. Hé Oost-Europa missionair; was ’t gezellig? Zeker een kamer over. Maar wie zijn/haar (oef, gauw doortypen anders zie ik dat laatste weer voor me) billen brandt, moet op de blaren zitten… Betaal ze altijd zo snel mogelijk, ben je ze ook het snelst vergeten. Loopt vrouw-Derk wel eens vaker spontaan weg bij een goed gesprek, mét voorstel nogwel? Na 7 over 10 nixxx meer gehoord 😮

  Zo ff WK-journaal kijken. Ze hebben hier ook een hele crea WK-achtergrond om mijn laptop gezet.  Maak melding

 144. Dick het was indderdaad gezellig liefst was ik er vanacht ook nog gebleven maar…….. wat voor’n voorstel heb jij erica gedaan?

  Even terug gelezen hahaha in steenwijk een terras pakken. Nee dik dat zit er niet in met een baby van 5 maand maare jij had wel even via de pont kunnen komen en bij haar achter het huis 😉


  Maak melding

 145. @ Derk. Mooi dat je het naar je zin hebt gehad. Haha, dacht dat ze de kleine wel ff kon stallen. Had de auto bij de garage en een expeditie Gaalemuud’n duurt toch wat te lang. Achter ’t huis is het toch net opgeknapt; schutting niet? Nou ja, komt wel een keer.


  Maak melding

 146. Gezellige muziek? Meezingers bedoel je?

  Hazes
  Van Dikhout
  Blof
  Drukwerk
  De Dijk

  Meezingers zijn niet per definitie gezellige muziek, ik mag graag meezingen met tracey chapman maar dat is absoluut geen gezellige muziek.;)


  Maak melding

 147. Oh die schutting is alweer ruim een jaar geleden over een paar weken gooien we het kunstgras eruit en komt er leisteen in in wildverband met nog een klein stukje gras en een schommel 🙂 ( mooie swing voor papa en mama)


  Maak melding

 148. 😮 geen glijbaan en/of zandbak en/of trampoline? Je had toch pas ook nog een handyman aan ’t werk?

  De haantjes én Luiz luisteren naar de volksliederen.


  Maak melding

 149. @Ingrid
  Droomland is echt super, daar kan ik echt dikke kippevel van krijgen.

  Ik ben ook wel een Hazes fan denk ik, maar ik vind veel verschillende artiesten en muziek soorten goed/leuk. Ik ben iig blij dat mijn ouders die Hazes box hebben van ik weet niet hoeveel cd’s.

  @Dick
  Nee niet perse nltalig muziek. Je hebt ook super gezellige engelse meezingers. Al zal ik die toch minder snel draaien dan de nltalige.


  Maak melding

 150. Kijk, da’s aansprekend; beetje onzin uitkramen, lachen, feesten, eten, buizen, glij em er eens in en tevreden in slaap vallen in het speelhuisje. Een heel “arrangement buitenresort bij de pont”.:o


  Maak melding

 151. Ook nog Ingrid ( sinds kort) en anders neem je een duik in de haven :D:D:D

  @Dick voor welk weekend moet ik de boeking zetten? :D:D:D:D:D


  Maak melding

 152. @ QM neem dat arrangement hier nou dat is veul goedkoper en we hebben grolsch!:D Ander bijkomend voordeel is dat je in contact komt met een oud grolle bewoner.


  Maak melding

 153. @dick, ik heb gehoord dat, als de PvdA straks in de regering komt, ze een ministerie van PvdA propaganda willen gaan instellen. Ik vind jou een uitstekende kandidaat en als het zover komt dan wil ik jou wel voordragen als jij er belangstelling voor hebt. 😀


  Maak melding

 154. @ Assendörper, hoe nobel van je Hulde :D:D:D alleen jammer dat als de PvdA in de regering komt ze netzoveel te zeggen hebben als Gl of D66 of PVV


  Maak melding

 155. @ Assendörper dan moeten wij ons daar zaterdag maar eens troosten met een proost 😀

  @ingrid kom op zal de verwarming aanzetten kun je er morgenvroeg tegen negen zo in duiken.


  Maak melding

 156. Moet ik de copie/paste natuurlijk wel neerzetten: Volgens een beroemd Nederlands gezegde was het volk destijds redeloos, het land reddeloos en de regering radeloos.


  Maak melding

 157. quote]Bericht door ingrid, op 11 juni 2010 om 22:07
  @ Assendörper, wat staat ons dan nog meer te wachten.Behalve reddeloos, radeloos en redeloos verloren te zijn.[/quote]

  @ingrid, ik ben geen waarzegger maar volgens mij staan we er beroerd voor ongeacht welke partijen er straks gaan regeren.


  Maak melding

 158. @ Assendorper (21:43), heb grote belangstelling voor veel dat met WOII te maken heeft. Denk dan aan zaken waar mijn grootouders mee bezig waren. Grebbeberg, joden laten onderduiken, illigaal slachten, verboTen krantjes verspreiden etc. Allen in de omgeving van Zwolle. Met de beste wil van de wereld kan ik de kreet die jij bezigt dan ook niet plaatsen in NL anno nu. Je begrijpt ook helemaal nixxx van politiek, de uitleg van Derk zou op de basisschool nog kunnen. ***schiet enorm in de lach***
  De angst die uit 22:01 spreekt is echter bijna droevig makend. Die vergelijking ook. Assie ik geef het op me in je politieke inzichten te verdiepen. Het lijkt ook verspilde tijd er op te reageren. Kop op jongen, het zal goed komen. Hoop doet leven en “let love rule”! En uh, proost op een lekkere avond verder. En hopen dat die Lodeiro het beter gaat doen bij De Godenzonen 😮


  Maak melding

 159. Bericht door Derk, op 11 juni 2010 om 22:17
  @ Assendörper dan moeten wij ons daar zaterdag maar eens troosten met een proost

  @Derk, ik denk dat het wel lukt rond een uur of vier. Als het niet lukt dan laat ik je het rond 12 uur wel even weten.

  Zo was het gezegde idd: het volk redeloos, het land reddeloos, de regering radeloos.

  Gelukkig heb ik geen van deze verschijnselen.:D:D


  Maak melding

 160. Ja lach jij maar dick, doe ik ook 🙂 Maar ik moet Assendörper toch een beetje gelijk geven. Wedden dat we binnen 2 jaar weer verkiezingen hebben? En dan wederom snel weer. Er moet eerst economische rust (wereldwijd) komen en dat krijg je niet met partijen die deze dagen onstaan en toch nog veel gevolg krijgen.


  Maak melding

 161. @ Derk, ongelooflijk er is nog geen kabinet geformeerd! Bovendien ga ik mijn in 22:53 genoemde modus inschakelen.

  Blijf absoluut een postieve instelling houden. Wars van haat en angst, altijd met iedereen in gesprek blijven. Zoals al eerder gezegd van de week, heb ook vrienden en kennissen die op de partij stemmen waar jij waarschijnlijk op doelt. Prima mensen en goed mee te praten. Maar ontevreden, zucht….tewijl we het zo goed hebben. Velen zijn nooit tevreden ook. Vond de opkomst ook bedroevend laag. Zeker omdat menigeen toch vond dat er NU wel wat op het spel stond. Maar we hebben van de week en de weken daarvoor genoeg geluld over politiek.
  Voetbal-time! Morgen Pluisje en zijn ploeg…daarna 1/2 marathon kijken 😀


  Maak melding

 162. @ Derk,

  de uitleg van Derk zou op de basisschool nog kunnen.

  was overigens een compliment voor helderheid. Moest erg lachen om het feit dat het nodig was. 🙂


  Maak melding

 163. @dick 22:53, wat heeft Wo II hiermee te maken? Daar heb ik met geen woord over gesproken. Ik heb me alleen maar uitgelaten over de PvdA propaganda die jij hier dagelijks publiceert.


  Maak melding

 164. Weet je dat écht niet? De door jou gebezigde kreet over een ministerie van Propaganda.:o Misschien is het beter eens te beseffen wat je schrijft?


  Maak melding

 165. Met mensen valt altijd te praten dick. Daarom zijn het mensen. Maar weet je de ellende is begonnen met de NAVO ohjee ieder land in de EU wilde er aan mee doen alles tegen het rode regime wat toen nog was achter die muur. Moie was USA stond achter ons wij haalden die kernkoppen wel binnen Maar wie heeft nu de meeste schuld in de NAVO? Juist de USA met miljarden achterstand.

  Oke Europa zag dat later in en dacht weet je we moeten sterk worden we gaan de EU oprichten, gedaan dus werderom een geld verslindend project wat niets heeft opgeleverd, maar wij wilden groot blijven doen tegen over die dollar, gevolg we begonnen met een EURO nou die merkte iederen al de eerste jaar in zijn knip. Toch waren er banken en andere bedrijven die het amerikaanse voorbeeld door hadden, gewoon liegen en bedriegen ( oplichten) want dat was de amerikaanse kreet toch Come to the USA the land where youre dreams can come trouth.
  We hebben ons er teveel aan opgehangen uiteindelijk was het maar gebakken lucht en zitten wij met de ellende. Iedereen zat te lachen toen ze Balellende op bezoek zagen en genegeerd werd door de president van amerika.

  We kunnen een kabinet maken maar we zijn met handen en voeten gebonden door ons eigen opgestelde regeltje in de EU. Nee dick ik hou mijn hart vast voor de toekomst die mijn kinderen staat te wachten.


  Maak melding

 166. Ik weet dondersgoed wat ik geschreven heb en dat heeft niets met een oorlog te maken alleen maar met propaganda die jij maakt voor een partij.


  Maak melding

 167. *Assendörper* gooit nog wat ethanol op het vuur :D:D:D
  @dick
  Weet je regeren is vooruitzien en dat is vanaf de jaren 70 al niet gebeurd we wisten dat er een vergrijzing kwam. We wisten dat er imigranten kwamen. We wisten dat de zorg moest beknibbelen. We wisten ect Ja he ho ik kan ook regeren hoor en dan schuif ik niet de zaken op naar een paar jaar verder. Loopt op Jo op iedereen te zeiken over dat JSF project. Dat wisten we toch ook maar weer in de maling genomen door de amerikanen.

  M.A.W zaterdag aanwezig zijn bij de pierik goed idee?


  Maak melding

 168. @ Derk, toch begrijp ik de neiging om samen te werken heel goed. Zowel op militair (NAVO) als op economisch terrein (EG). Klopt ze bleven elkaar maar angst en haat aanpraten in die koude oorlog. Tjonge wat een nep-gevaar…de wapenindustrie maar keihard lachen. En wij maar dokken! Atoombommen zus, kruisraketten zo….want hullie zijn zo gevaarlijk. Weet niet van die grote schuld van Amerika. Maar voortdurend riep rechts: we zijn nog zoveel verschuldigd aan Amerika….ze hebben ons toen wel bevrijd. Tja.

  Maar vaak onuitgesproken “verplichtingen” en “tegoeden” vertroebelden de verhoudingen. Dieptepunt was bijvoorbeeld een knielende Balk II of III en de in die functie geschoven Jaap the hope voor Bush (nota bene). Oh jij rept er ook al over. Heb overigens wel aardig vertrouwen in Obama.

  Ben in Straatsburg geweest toen ik op de MEAO zat. Ongelooflijk dat er 2 enorm dure en grote hoofdkantoren van de EG zijn! Maar als handelsnatie nr.1 moeten wij natuurlijk verregaand samenwerken op handelsgebied. Het is uit de klauw gegroeid.

  Daar verschillen we dus. Zie de toekomst vol hoop en vertrouwen tegemoet. We zitten nu in een crisis die door hebzucht en graaiers is veroorzaakt. Nog kunnen we (binnen redelijke grensen) doen wat we willen. Ons welvaarts- en welzijnsniveau is nog niet zo laag vind ik. Zeker niet voor een crisis. Hé komt er weer 1 boven “tel uw zegeningen” 😉

  Vind dat we dan ook de verplichting hebben voor mensen om de mensen die het minder hebben een menswaardig leven te laten leven. Buiten de politiek valt op dat er erg veel vrijwilligerswerk wordt gedaan en dat er veel geld voor goede doelen wordt ingezameld. In een crisis zijn mensen egocentrischer en negatiever ingesteld. Er komt altijd weer een stijgende lijn.

  Waarschijnlijk mijn keuze voor “zekerheid” die 23:12 8)


  Maak melding

 169. Voorbeeld Nederland over 15 jaar:

  Premier Borut Pahor van Slovenië zit ver onder de balkenendenorm. Hij kan niet leven van zijn maandsalaris van 3000 euro en moet zijn spaartegoed aanspreken om de eindjes aan elkaar te knopen. Dat maakte Pahor duidelijk tijdens een conferentie waar studenten protesteerden tegen de plannen van de regering om hun recht op werk tijdens hun studie te beperken en de belasting op hun verdiensten meer dan te verdubbelen.

  Pahor wees op zijn eigen financiële situatie om aan te tonen dat de studenten niet de enigen in Slovenië zijn die moeite hebben rond te komen.

  In de EU-lidstaat, die eens deel uitmaakte van Joegoslavië, was in maart het gemiddelde inkomen 967 euro per maand. Ruim 10% van de beroepsbevolking zat toen zonder werk. De economie kromp vorig jaar door de economische crisis met 7,8%.  Maak melding

 170. Ja derk, ik ben een groene gifkikker en ben zeker geen softie. Goed idee om zaterdag aanwezig te zijn bij de Pierik.

  Ik ga sluiten want ik heb morgen nog wat werk te doen.


  Maak melding

 171. @ Derk…kreeg van een maat van de voetbal eens een interviewboekje “Hoe dan Jan”. Karel Glastra van Loon stelde zinnige vragen aan Jan Marijnissen. Ook omdat hij altijd maar schopte maar nooit met oplossingen kwam.

  Jij zegt: we hadden daadkrachtiger moeten regeren. Maar ik denk dat het ook de tijdsgeest was. “Met de kennis van nu” zeg maar 😉 Het was de tijd van argwaan, je moest bij die hokjes/zuil horen de rest werd gewantrouwd. Veel dingen werden niet eens uitgesproken. Gluren naar de buren achter de gordijnen. Tuurlijk heb je gelijk, maar ik denk dat de tijd er toen nog niet rijp voor was.

  Idd

  in de maling genomen door de amerikanen.

  doorlopend angst en haat aangepraat ook.


  Maak melding

 172. @ Derk, fijn dat je de verwarming alvast aanzet. Vind 9.00 uur voor een zaterdag waarop mijn aanwezigheid op 1 van de voetbalvelden niet verwacht word, er vroeg.

  Dus weet je ik ga nu slapen, beloof niets, maar zou er niet op rekenen.

  Hoop voor jullie dat het morgenmiddag terrasjes weer is. En anders binnen is ook erg gezellig.  Maak melding

 173. @ Derk; Derk, op 11 juni 2010 om 23:44…schokkend idd. Maar gaat hier niet gebeuren.

  Jetzt Hero Drinkman hakkelt en stottert bij de mannenbroeders om te verdedigen dat “ethnishe afkomst” geregistreerd MOET worden :o:o:o:o:o:o


  Maak melding

 174. @Dick 23.15 klopt wat je zegt toen hadden we op de tv nog Mies Bouwman en Fred Oster met zijn cavia’s toen zaten we gezellig thuis rond de buis deden we nog spelletjes met elkaar. Maar toch hoe het nu is was aan te zien blijf ik bij oke ik heb er zelf aan megewerkt als velen anderen maar we ziten er wel mee.

  He je komt Zaterdag toch wel even langs he.


  Maak melding

 175. @Dick 23.55 Een marathon kijken? Kom maar een marathon aan de pierik doen lijkt me veel beter effe lekker lachen met z’n allen


  Maak melding

 176. Misschien Derk. Eerst ff paar biertjes drinken bij Be Quick. Misschien dat we op de terugweg nog ff aanleggen bij de Pierik.


  Maak melding

 177. @janD en dan maak ik er echt een eind aan hoor want er ligt nog wat boven te wachten. Ik ga je leren kennen Tot later vanmiddag :D:D:D


  Maak melding

Reageer