Stemmen tellen in Zwolle

Zwolle – In Zwolle werd woensdagavond met man en macht de stemmen van de 67 stembureaus in de gemeente Zwolle geteld. Weblog Zwolle nam een kijkje bij het stadskantoor aan het Lübeckplein.

stem_7.jpg

Voorafgaand aan het tellen van de stemmen van het stembureau worden nog even de puntjes op de i gezet. Dan gaat een mix van ervaren mensen en studenten met tweetallen aan de slag om de duizenden stemmen te tellen. Gedisciplineerd gaat men te werk, want alles moet kloppen. Aan lange tafels worden de grote verkiezingslijsten per politieke partij gesorteerd. Daarna worden per partij bundels van 25 lijsten gemaakt, zodat het bij een mogelijke hertelling meer overzichtelijk is. Een derde peroon controleert dan of dit alles klopt en tekent daarvoor. Alle stempassen worden ook gebundeld. Die verdwijnen uiteindelijk in een kluis. Gaandeweg de avond krijgt coördinator Van Veen het goede nieuws dat de nieuwe stemlocatie op het station erg succesvol is geweest. Maar liefst 760 stemgerechtigden stemden op deze locatie.

stem_4.jpg

stem_3.jpg

stem_1.jpg

stem_8.jpg

stem_2.jpg

stem_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Klopt, zeker als ze tig keer zijn gevouwen >:(>:(>:( Maar iedereen die een partij wil oprichten mag dat. De Piratenpartij had overigens een Zwolse lijsttrekkerT. En de nr 30 bij de PVV was ook een Zwollenaar. Maar asjeblieft zeg bijna 20 partijen met allemaal poppetjes die naar macht hunkeren :o:o:o


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.