Uitslag Tweede Kamerverkiezingen Zwolle

Zwolle – De uitslag van de stemmen voor de Tweede Kamerverkiezingen in de gemeente Zwolle is bekend. In de voorlopige uitslag is de PvdA ruim de grootste geworden. A.s. vrijdag wordt de officiële uitslag bekend gemaakt.

 tkz_copy.jpg

Het aantal stemmen is als volgt verdeeld: PvdA: 16.732, VVD: 11.249, CDA: 8.560, CU: 6.830, SP: 6.582, GL: 6.232, PVV: 6.166, D66: 5.261, PvdD: 813, SGP: 473, TON: 249, Mens en Spirit: 199, Piraten Partij: 114, Lijst 17: 66, Partij een: 18, Nieuw Ned: 15, Heel NL: 9. Ten opzichte van de verkiezingen van 2006 verliest het CDA 10,1 procent. De PvdA – 0,1 %, SP – 7,8 %, VVD + 4,5 %, de PVV + 5,5 % en D66 + 5,6 %. Het CDA is, net zoals het landelijke beeld laat zien, de grote verliezer in Zwolle. D66 de grootste winnaar. Het aantal blanco stemmen was 63. Er zijn 88 ongeldige stemmen uitgebracht. Totaal werd er 69.719 keer gestemd.

tk_zwolle.jpg

tk_zwolle_2.jpg

Artikel delen:
Reacties 117
 1. Grappig, dit werd bij de NOS bekend gemaakt toen onze uitslagen nog onderweg waren naar het Stadskantoor. Zet in op 0.40 uur. Terwijl wij toch 1532 stemmen mochten verwerken. Zeer waarschijnlijk weer het grootste stembureau van Zwolle. Graag gedaan weer mensen: alles voor de democratie 😀


  ⚠️ Meld

 2. Mensen die op de pvv gestemd hebben weten niet waar ze mee bezig zijn.
  Gelukkig dat pvda en gl zo goed gescoord hebben!


  ⚠️ Meld

 3. Ik sterk me dan maar weer met de gedachte, dat LPF ook met 26 zetels is begonnen en de eerstvolgende verkiezingen (hoeveel maanden later was dat ook al weer?) als een kaartenhuis in elkaar donderde.

  Het wordt wat mij betreft tijd voor Paars om orde op zaken te stellen!


  ⚠️ Meld

 4. @Dick. Ik dacht toch dat ze een aantal weken geleden zochten naar studenten onder de 25 (?) jaar? Of hoe was dat wazige bericht ook weer? Hoe kom jij er dan zo tussen 😉
  Of beledig ik je nu verschrikkelijk?
  Was je op het Ridderspoor aan het tellen?


  ⚠️ Meld

 5. Bericht door Gabster, op 10 juni 2010 om 05:52
  Mensen die op de pvv gestemd hebben weten niet waar ze mee bezig zijn.

  Inderdaad. Het moment (wat hopelijk nóóóit zal komen) dat het Nederlandse volk dermate kiest dat Geert minister president wordt, is het moment dat het volk de oorlog verklaart met een enorm deel van de wereld.

  En met zoveel zetels is dit wel een stap in die richting. Als landen als GB hem geweigerd hebben binnen te laten…….

  Gelukkig dat pvda en gl zo goed gescoord hebben!

  Ik ben geen links-stemmer maar zou nog eerder PvdA en zelfs GL stemmen dan PVV


  ⚠️ Meld

 6. De PVV stemmers zullen ernstig teleurgesteld worden als Wilders gaat regeren en lang niet al zijn punten er door krijgt. Dat is politiek, maar het grootste gedeelte van zijn stemmers weet dat niet. Die zullen zich genaaid voelen en de volgende keer weer massaal naar de volgende schreeuwer springen.

  Niet dat hij gaat regeren, want dat kan alleen met VVD en CDA. De CDA gaat met zo’n verlies niet regeren, dat is van hun niet geloofwaardig. Die gaan hun wonden likken in de oppositie.

  Dus wat krijgen we. Paars+ en een Wilders die de broodnodige hervormingen gaat blokkeren in de oppositie, ondertussen jankend dat er niemand met hem wil samenwerken. Op het eind is het volk het bokje. Weer vier jaar pappen en nathouden.


  ⚠️ Meld

 7. De PVDA is nog goed blijven staan ook hier in Zwole hebben ze nog de meeste kiezers volgens de telling.Ook met de gemeenteraadverkiezing was de PVDA goed en ik vraag mij nog altijd af waarom er hier in Zwolle altijd een VVD burgemeester zetelt terwijl de PVDA de grootste is .


  ⚠️ Meld

 8. @pieters De politieke voorkeur van de burgemeester behoort los te staan van de politieke meerderheid binnen B&W. Ik vind het wel goed om een voorzitter (= burgemeester) te hebben die objectief de groep kan blijven leiden, kleurloos is, zeg maar.


  ⚠️ Meld

 9. @ Rechts, rechts, 02:41; partijen die regeringsverantwoordelijkheid durven te nemen verliezen altijd in de regel. Kijk maar naar de halvering van CDA en het verlies van CU. PvdA stond in januari nog op 15 zetels. 😮 Dinsdag nog 6 zetels achter VVD. Bovendien is bekend dat mensen in tijden van crisis vaak aan zichzelf denken.

  Maar waarom stem je rechts? Wat je natuurlijk zelf mag weten in een bloeiende democratie. Maar je vindt het waarschijnlijk zo belangrijk in je leven dat je je naam er voor verandert?


  ⚠️ Meld

 10. Hoi Eva, goedenmorgen nog. Nee, ben geen teller, dat waren idd veel scholieren. Bemens al een hele tijd een stembureau. Ze zochten toen eens mensen. Voornamelijk in Stadshagen. Nu in de kerk “De Fontijn”.
  Lange dag: 7 uur aanwezig, maar nu we weer met de hand tellen loopt het wel ernstig uit de klauw. 0.40 thuis. 4 uurtjes geslapen. Om 8 uur vandaag weer in Steenwijk. Maar wel een voldaan gevoel. Ken je G. Boks uit Westenholte? Daarmee ben ik vaak samen. Wel een apart sfeertje. Waar heb jij gestemd dan?


  ⚠️ Meld

 11. Verschrikkelijk! Wat is Nederland toch verrechtst: einde solidariteit, invoering versoepeling ontslagrecht, nog meer vermarkting, onbetaalbare zorg, meer asfalt en milieuverontreiniging en minder milieubehoud 🙁
  Damn, wat hoop ik dat we in 2010 nogmaals gaan stemmen.


  ⚠️ Meld

 12. @Dick 09.45

  En zo zal het gaan, ieder voor zich. We zullen als sluwe beesten met elkaar om moeten gaan. Mijn hemel, Rutte, dan nog liever Balkie!

  De huren omhoog maar de hypotheekrenteaftrek moet in zijn volledigheid bestaan blijven…

  Kan iemand een kamertje voor me vrij houden in zijn koophuis?


  ⚠️ Meld

 13. De PVV heeft een grote overwinning behaald en let maar op, ze gaan niet regeren, want overal tegenaan schoppen is zoveel makkelijker. Ik ben benieuwd welke lichten we in de kamer mogen verwelkomen. Ik voorspel weer net zo’n rariteitenkabinet als ten tijde van de LPF. Fortuyn zelf had in ieder geval nog een gefundeerde visie op Nederland, iets waar ik die geblondeerde haatzaaier nog steeds niet op heb kunnen betrappen. Nederland, Polderland is nu voor een belangrijk deel in de greep van een stelletje superegoïsten bij wie het eigenbelang voorop staat. En dan heb ik het niet over de VVD. De stemmers op de PVV beseffen niet dat ze onnoemelijk veel geluk hebben dat ze in dit welvarende deel van de wereld leven en geboren zijn. Had hun wieg in Afrika gestaan dan hadden ze nu moeten zien te overleven of waren ze zelf mogelijk asielzoeker geweest op zoek naar een beter leven. Een partij die wil bezuinigen op ontwikkelingshulp ten faveure van de eigen bevolking is de beschaving ver voorbij. Wilders zal wel trots zijn en de komende tijd wel weer een verschrikkelijk grote bek hebben. Al zijn beloftes kan ie niet waarmaken, daar ben ik heilig van overtuigd en ik ben benieuwd hoe hij zich daaruit gaat redden. Degenen die op Wilders gestemd hebben moeten serieus genomen worden, maar eerlijk gezegd word ik alleen maar bozer en bozer hoe langer ik er over nadenk. We zijn altijd een voorbeeld voor in ieder geval andere landen geweest, we krijgen nu met iemand te maken die het aanzien van Nederland in het buitenland willens en wetens om zeep helpt. TEGEN Moslims, TEGEN de EU, TEGEN de euro, kortom overal TEGEN en het ergste is nog dat er keihard een zondebok wordt aangewezen. De geschiedenis heeft ons toch geleerd, waar dat toe leidt…….Het wordt een zware formatie en eerlijk gezegd denk ik dat als de PVV gaat regeren, we dan binnen een half jaar weer moeten stemmen.


  ⚠️ Meld

 14. @Dick, ik heb gestemd op locatie Ridderspoor. Het viel me op, dat het percentage grijze pantoffels (de mannen achter het tafeltje) een stuk lager lag dan anders, er zat jonger bloed bij…
  Niet dat ik iets tegen grijze pantoffels heb, hoor. Het is maar een zegswijze, he.
  Eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat ik een zwevende kiezer was tot het moment dat ik het rode potloodje in mijn handen had. Ik heb thuis hele schema’s gemaakt vol met partijvergelijkingen en wel 6x een stemwijzer (en andere) gedaan. Ik heb strategisch gestemd deze keer, met als doel (ik doe altijd alles andersom), om een kleinere partij wat te versterken, zodat die als 2e, 3e of 4e partij groot genoeg zou zijn om de leider in de race te versterken.
  Maar in feite vind ik alles wel best, zolang het maar zonder PVV is (en het liefst deze keer ook zonder CDA).


  ⚠️ Meld

 15. @ Natascha, eens stond Mark bekend als iemand van de meer progressieve kant van de VVD. Maar volgens mij is het nog nooit gebeurd dat de nr.1 zo weinig zetels had.

  Zo ziet het er ongeveer uit http://www.geenstijl.nl/archives/images/vvdviertfeest477.jpg

  En deze dan. Een lelijke versie van de Lullo’s
  http://sargasso.nl/wp-content/uploads/2010/06/feest-vvd.jpg

  Heb een tijdje op hun http://www.vvdnext.nl draadje meegepraat. Voor het draadje knapte :o:o:o

  Maar goed: de sociale partners (werkgevers en werknemers) hebben het goede samenwerk-voorbeeld gegeven.

  Dit is toch ook wel wat: Kwart Limburgers stemt PVV

  Maar weer eens dubbel trots op ZWOLLE!


  ⚠️ Meld

 16. Zucht, het enige wat we er nu mee kunnen is, zuchten….:(

  Het trieste is nog, de mensen die pvv stemden zullen dat veelal hebben gedaan om het immigratiebeleid en de criminaliteit die daar uit voort zou komen, maar veelal zijn het ook mensen met een uitkering of een zgn id-baan en ze hebben ”vergeten” te lezen dat dus zij financieel achteruit gaan. Heel (mag ik het zo noemen?) dom!


  ⚠️ Meld

 17. @Dick

  Ik bedoel meer het voorkomen zeg maar, Rutte heeft de uitstraling van een bekakte kwa jongen die vroeger stiekem een jointje rookte terwijl hij naar tennis of hockey les moest….

  Niet gaan flippen mensen, MIJN MENING


  ⚠️ Meld

 18. Natascha, als je je stem hebt uitgebracht op de PVV dan ben je inderdaad DOM! Dat mag best gezegd worden. Het kader van die partij blinkt nu ook niet bepaald uit door Intellect. Ook gezien het feit dat Wilders zo’n beetje de enige is die wat mag roepen namens dat clubje roeptoeters.


  ⚠️ Meld

 19. @ Natascha, de beide links gaan ook over “de looks”. Vind “studentikoos bekakt (idd) mammakindje Mark” nog goed uit de 1e indruk op de fotootjes komen.

  Flippen mag mensen ;););)


  ⚠️ Meld

 20. Net wat Eva zegt, ik kon hem ook niet openen. De eerste wel, die maffe plop muts voor onze jongens in Zuid Afrika niet voor die VVD boefjes.


  ⚠️ Meld

 21. Zoals ik een oud collega ooit heb horen zeggen tegen een donkere eveneens collega: “Alle buitenlanders het land uit, maar jij niet hoor, want jou ken ik”.
  Misschien is dat het probleem wel.
  Misschien moest het maar eens hoog tijd worden om beide leefgroepen (PVV stemmers en allochtonen) maar eens aan elkaar voor te stellen. Onder het genot van een kopje thee elkaar maar eens vertellen, in alle eerlijkheid en wederzijds respect, waarom ze moeite hebben met de ander. Dialoog is hier het codewoord!
  Onbekend maakt onbemind. Bekend geeft begrip.


  ⚠️ Meld

 22. Beste Zwollenaren,laten we eerst even afwachten hoe de vvd het gaat doen.
  Persoonlijk heb ik er alle vertrouwen in.dat het goed gaat komen.

  Al vind ik sommigen opmerkingen over het uiterlijk van Mark Rutte niet chic,het gaat er toch om dat het een goede staatsman is.

  En om even het onderwerp Geert wilders ,er hebben toch bijna 1 miljoen Nederlanders op gestemd.
  Daar kan de politiek niet omheen.

  Persoonlijk vind ik het een schande ,dat een persoon als Wilders zo populair is.

  Maar het is wel een teken dat er veel onvrede tussen de autochtone bevolking is,anders krijgt de pvv niet zoveel stemmen.  ⚠️ Meld

 23. Jan ik dacht dat er meer dan anderhalf miljoen mensen op PVV hadden gestemd.24 zetels het is nog al wat.Ik hoop dat Rutte het samen gaat doen met Pvda en gr Lininks en D66.Als ze het belang van het land willen dienen en de buitenlandse politiek geloofbaar willen houden.Ook voor de economie en de buitelandse betrekkingen o.a export zou het een ramp worden als PVV gaat regeren.Voor het tegenwicht van de keiharde maatregelen van Mark is dit de enige coalitie,maar dan moet er een goede samenwerking komen en geen gerollebol onderling.Dat kan ons landje zich niet meer permiteren


  ⚠️ Meld

 24. Wichert,zelf zou ik het niet beter kunnen verwoorden,helemaal mee eens.

  Persoonlijk ben ik geen fan van groenlinks,maar mischien voor het evenwicht zou het wel goed zijn.

  Over het fenomeen Wilders,heeft u ook helemaal gelijk wat betreft Export.

  Zelf ben ik altijd ondernemer geweest ,en heb veel zaken gedaan in landen zoals Jordanie,egypte,etc etc.
  Gematigde moslim landen jaag je ook tegen het harnas met belachelijke uitspraken(zaols mohammed is een pedo.

  Maar dat neemt niet weg dat er grote problemen zijn.
  Waaronder veel problemen met Marokkanen.
  In zwolle vind ik het zelf wel mee vallen.

  Maar in de grote steden het drama,en daar moet wat aangedaan worden,dat is ook het grote probleem met wilders.
  Wat er onder veel mensen leeft ,zegt wilders.


  ⚠️ Meld

 25. Jasper als je een coalitie wilt vormen zullen er altijd dingen zijn die moet slikken,het is alleen zo dom dat sommige partijleiders ergens breekpunten van hebben gemaakt,daar wordt je mee om de oren geslagen als je het dan niet uitvoerd.Maar als dat niet gebeurd krijg je nooit een meerderheid in de kamer,want het wordt zeer moeilijk.Rutte zal b.v nooit helemaal waar kunnen maken dat er niets aan de hypotheekaftrek gedaan zal worden.Pvda en Gr L zullen daar wel op aandringen voor de hele dure huizen en geld het voor meerdere dingen.Betalen voor de huisarts zal toch voor de meeste partijen ook een heikel punt worden.Zo zal Mark wel weer wisselgeld willen voor standpunten van de anderen.Het wordt geven en nemen of het wordt een chaos.Dat er veel problemen zijn met de Marokkanen in de grote steden zullen deze partijen nu wel achter zijn gekomen ,als ze dat nog niet wisten,maar misschien doen ze daar nu wat aan .Maar waarom altijd alleen de marokkanen genoemd worden weet ik niet.


  ⚠️ Meld

 26. Jan Remmers, ik heb zelf door n- afrika gereisd en mijn ervaring is dat de moslims daar, niet erg te spreken zijn over de ‘baarddragers’ (fundamentalisten)

  wat voor waangedachte is het dan te denken dat deze relatief kleine groep fanatiekelingen de boel hier in NL zouden overnemen???
  Ik zou niet weten hoe…


  ⚠️ Meld

 27. De PVV heeft de AOW niet meer als breekpunt. Wilders geeft aan dat hij de onderhandelingen er niet meer op stuk laat lopen.

  Bron: teletekst

  Lekker als je op die partij hebt gestemd. Nog geen 24 later en je wordt nu al bedonderd. Maar dat was te verwachten van die partij. 😀


  ⚠️ Meld

 28. QM zo is het met alles .kleine groepen die het onmogelijk maken voor anderen.Voetbal supporters nou ja zo worden ze genoemd.Fanatieke Orthdoxe Joden en zo kun door gaan.Sommigen beweren zelfs de SGP omdat ze vrouwen weigeren.Tenminste in de politiek verder niet denk ik.De Mormonen die mogen tenmiste 7 vrouwen hebben,of je daar blij mee moet zijn is een ander verhaal.


  ⚠️ Meld

 29. Wichert,omdat het 90 % ook vaak om Marokkanen gaat.
  Door die kleine groep,wat wel steeds erger wordt.

  Een voorbeeld de kleindochter van mijn vriendin woont in slotervaart,
  en zij kan niet zwemmen in het slotervaart zwembad zonder lastig gevallen te worden.

  Wie het daar verzieken zijn allemaal jochies van 10 jaar tot 20.
  Het is toch erg dat je ,als je wilt gaan zwemmen,dat je naar de andere kant van de stad moet gaan,om lekker te zwemmen.

  Door die zelfde groep zien we de Marokkanen niet ,die ondernemen,studeren,hoogopgeleid zijn,etc,etc.

  Dat kleine groepje heeft geen normen en waarden ,en die moeten hard worden aangepakt.

  Qm ,in mijn verleden als ondernemen had ik 2 klanten de een palestijn en de ander Jood uit Hebron,en dat waren de beste vrienden.

  Als ik ze vroeg naar de problemen in hun land,zeiden ze altijd.
  De politiek doet dat en de extremen(joden en moslims).
  De normale mensnen willen ook een gewoon leuk en lekker leven.


  ⚠️ Meld

 30. Goed he, dat die Wilders het eerste breekpunt heeft laten vallen, zullen zijn kiezers die om die reden PVV hebben gestemd vast heel leuk vinden. Gewoon ordinair kiezersbedrog en het bewijs dat hij er alleen voor zichzelf zit. Het is net een politicus….


  ⚠️ Meld

 31. Oeps Jan…we hebben allemachtig veel last van veel extremisten in NL:

  Kom jij zo,maar met 90% en van welke gevallen?

  Nixxx meegekregen over Hoek van Holland en Nieuwjaarschaos in Rotjeknor?
  Nixxx meegekregen over de reden van eredivisievoetbal zonder supporters? Vermoed toch een stuk of 8 wedstrijden komend seizoen.
  Nixxx meegekregen over de maatschappelijke invloed (oa drugs en drankverslavingen) van het extreem-Christelijke juk op gemeenten als Urk en Volendam?
  Nixxx meegekregen over de maatschappelijke invloed (oa de zondagbeleving) van het extreem-Christelijke juk op the Bible-Belt?
  Nixxx meegekregen van extreme politieke acties de afgelopen jaren?
  De problemen met Marokkanen waren die alleen aan Marokkanen te danken of waren er ook Molukkers in het spel?
  Nixxx meegekregen over de overlast van Antillianen in Tilburg?
  Nixxx meegekregen van de vele vuurhaarden aangestoken door roomwitte Nederlanders?
  Nixxx meegekregen van de daden van wandaden van de Hells Angels de afgelopen jaren?
  Nixxx meegekregen van sommige Oost-Europeanen die voor veel overtredingen als diefstal etc hebben gezorgd?
  etc. etc.

  Als je wilt discusseren is het misschien handig als je beargumenteert hoe je aanhet % komt. Ook is een definitie van “het” in 13:33 mooi meegenomen. Wat is “die kleine groep”? Wat wordt aan de hand van welke cijfers steeds erger? Of is dit slechts een hapklaar gevoel?

  Terecht scheer je evenlater niet alle leden van een groep over 1 kam.
  =====
  Dat laatste stukje bevestigt nog ff mijn anti ALLE-extremen-houding. Blog dagelijks met een Joods meisje….die reageert ook een stuk genuanceerder dan veel media.  ⚠️ Meld

 32. @Wichert, tuurlijk moet je schipperen voor een coalitie. Maar als Wilders dindsdagavond tot drie keer toe keihard zegt never nooit niet zijn AOW standpunt laat vallen tegen Rutte in het debat. Dan is op donderdagochtend na de verkiezingen veranderen wel heel ernstig.


  ⚠️ Meld

 33. “Héél ernstig” idd niet anders onder woorden te brengen Japser. Maar ik weet niet of de mensen die op hem stemden dat heel veel uitmaakt. Ze kunnen daar (als enige partij lijst) heel goed met hun frustratie tegen alles (eigenlijk) terecht. Als ik sommige stemmers tenminste live beluister.


  ⚠️ Meld

 34. Dick,we hadden het over Geert wilders.
  Zodoende dat het dan ook over marokkanen gaat.
  Wilders heb ik nog niet over hooligans of Molukkers gehoord,maar dat kan aan mij liggen.

  Elke bevolkings groep veroorzaakt problemen Dick,alleen de Marokaanse is heel actueel,zal wel door de media komen.
  Zo kom ik ook de % ,precies de cijfers weet ik niet Dick.
  Maar u snapt toch ook wel dat er altijd wat is met dat groepje.

  Want hoe jij het zegt valt het allemaal wel mee.

  En h


  ⚠️ Meld

 35. Jan Remmers,

  dat zooitje kutm… die verpesten het voor de goeie. Maar hoeveel goeie staan erop om de soort te veroordelen?


  ⚠️ Meld

 36. @ Jan, we hebben het over hetzelfde. Heb het namelijk over je antwoord 13:47

  omdat het 90 % ook vaak om Marokkanen gaat.
  Door die kleine groep,wat wel steeds erger wordt.

  Waarna ik vraag

  Als je wilt discuseren is het misschien handig als je beargumenteert hoe je aan het % komt. Ook is een definitie van “het” in 13:33 mooi meegenomen. Wat is “die kleine groep”? Wat wordt aan de hand van welke cijfers steeds erger? Of is dit slechts een hapklaar gevoel?

  Tuurlijk heeft Geert het niet over hooligans…zal me nixxx verbazen als er veel tussen zitten die op hem stemmen. Molukkers (nog steeds is niet bekend waar die trammelant begon….Geert kiest gelijk partij en wilde zelfs heen!!!) Geert is zelf voor een deel Moluks.
  Over Antillianen heeft hij het regelmatig. Toen Cohen net aantrad verketterde hij zelfs het hele

  Multiculti-gebeuren.

  Over zijn tunnevisie hoeven we het volgens mij niet te hebben. Ben ook benieuwd wat voor uitspraak de rechter nog in petto heeft.
  Als je alleen de TeleTroepToeTerT leest zul je idd wel overladen worden met anti-Marokkaanse sentimenten. Vind het heel gaaf dat er ook veel uit Marokko afkomstige mensen slagen in de maatschappij.

  Dit vind ik nogal generaliserend

  Maar u snapt toch ook wel dat er altijd wat is met dat groepje.

  Dat groepje??? Lastig te rijmen met je eigen

  Elke bevolkings groep veroorzaakt problemen

  In provinciehoofdstad Zwolle, goeie 120.000 inwoners, hebben we volgens mij geen last van welke specifieke groep dan ook. Daar kan ik objectief naar kijken. Gouda is bijvoorbeeld een prestigeslag voor media en politici geworden (het leger inzetten etc.). Denk dat de stadsbesturen inmiddels dondersgoed in kaart hebben wie en welke groep problemen veroorzaken.

  Vroeger was er altijd wat tegen woonwagenkampers, zigeuners en woonbootbewoners. Asjeblieft mensen: kijk eerst eens naar jezelf voor je gaat wijzen.  ⚠️ Meld

 37. Jan Remmers,

  mijn reactie wordt niet geplaatst, schijnbaar staat er iets in mijn reactie dat niet mag, maar wat?

  Als de goei niet opstaan om de fout broeders te veroordelen krijg je…


  ⚠️ Meld

 38. Hahahaha Dick, ik snap er zelf ook niet veel van. Maar een summiere reactie staat er nu.

  Er moet wel staan goeie en foute.:D:D


  ⚠️ Meld

 39. @ Z&z..het zit je niet mee. Heb het zelf ook al een paar keer gehad dat tekst niet werd geplaatst. En om elke keer een kopie te bewaren >:( Ik lijd met je mee, maar geloof dat ik weet wat je bedoelt.


  ⚠️ Meld

 40. Zus en zo,verklaar u nader.
  Dick ,als het allemaal wel meevalt met de marokkanen,hoe komt het dan .
  Dat een malloot als Wilders ,zoveel stemmen vergaard.
  Komt echt niet alleen door dat ie een goede kapper heeft.

  Dat komt omdat er wel een probleem is,wat heel erg leeft onder de bevolking.
  Die bijna anderhalf miljoen Nederlanders,die op de pvv hebben gestemd.
  Hebben mede doordat Wilders zo over de raddraaiers praat,gekozen voor de pvv


  ⚠️ Meld

 41. @ Jan, ik zeg niet dat “het allemaal” wat “het allemaal” ook mag betekenen, wel meevalt. Heb het alleen over je

  omdat het 90 % ook vaak om Marokkanen gaat.
  Door die kleine groep,wat wel steeds erger wordt.

  Waarna ik vraag

  Als je wilt discuseren is het misschien handig als je beargumenteert hoe je aan het % komt. Ook is een definitie van “het” in 13:33 mooi meegenomen. Wat is “die kleine groep”? Wat wordt aan de hand van welke cijfers steeds erger? Of is dit slechts een hapklaar gevoel?

  Bovendien vind ik een tunnelvisie altijd bloed eng. Noem in 13:47 spontaan geweld van andere “groepen”. Denk dat je altijd zo objectief en genuanceerd mogelijk moet zijn als je groepen daders van wat voor (ongedefineerd) geweld dan ook…veroordeelt. Vaak ontstaan nogal makkelijk ongefundeerde onderbuik-conclusies.

  Ben je het niet met me eens over de schuldvraag en het handelen van Geert in die zaak tussen Marokkanen en Molukkers? De ervaringsdeskundigen van beide kanten leken ook het begin niet meer te weten.

  Over de overdreven (leger inzetten) reacties in Gouda?

  Over Zwolle?

  Ben altijd voor het gesprek. Vaak uit angst durven sommigen dat niet eens aan. Samenleven doe je samen. Vaak hebben er ook 2 schuld waar er 2 kijven. (als zijn het nog zulke cliché’s)

  Ben tegen zondebokdenken. Dat vaak vanuit een comfortabele slachtofferrol gebeurd.

  Over het vergaren van veel stemmen door Geert, is al veel geschreven. Denk dat veel stemmers het niet uitmaakt dat hij niet met redelijke alternatieven, argumenten en oplossingen komt. Dat velen ook van sensatie houden. Ook zijn er veel angstig en vol haat. Anderen zijn weer overal (of op veel dingen) tEUgen. Men vindt dat politie (selcetief, als het kan niet tegen hunzelf) harder moet optreden. En omdat de SP al minder extreem is geworden (koningshuis, Europa, Navo) …. Zo zullen er nog wel veel redenen zijn. Vaak voortkomend uit de onderbuik. Houden vaak ook wel van provoceren en harde taal/schelden. Het is natuurlijk wel logisch dat de hele schare Pim-fans niet zo in 1x is opgelost.

  Vind: altijd in gesprek blijven. Doe ik dus ook met iedereen. Jij?


  ⚠️ Meld

 42. Dat ben ik met je eens Jasper,daarom wordt de opkomst steeds kleiner mensen vertrouwen niet meer.Wat vandaag wit is ,is morgen zwart.Daarom zeg ik ook dat het te hopen is dat er een pvda en gr l bij vvd komt en geen vvd, pvv en cda.Ik denk dat je dan nl een mooi evenwicht hebt,als ze het tnminste goed uitvoeren.Of val ik nu in herhalingen??


  ⚠️ Meld

 43. wichert, alsof je aan een gekortwiekte pvda en gr l dan iets hebt???

  Het is me sowieso een raadsel, in een tijd waarin veel ontslagen vallen en er nergens geld meer voor is, mensen gaan stemmen op een partij die berlusconi nog eens naar de kroon gaat steken… vriendjes rijker, de rest mag het bekijken.Dat werk.


  ⚠️ Meld

 44. Dick,praten is zeer belangrijk.
  De discussie voeren is zeer gezond,maar bij radicalen kan dat niet zonder bedreigd te worden.

  En Nederland is wel een land waar dat moet kunnen.

  Tevens Dick ben je wel heel erg van de details.
  Het gaat er om dat er een groep marokanen is (die veel in de media komen) die het voor de goedwillende marokkaan kapot maken.

  En daar maakt Wilders dankbaar gebruik van, want anders krijgt hij die stemmen niet.

  Maar we leven met zen alle in een mooi land,waar de mensen trots op moeten zijn.

  En net wat je zegt dick,met iedereen praten is het beste


  ⚠️ Meld

 45. @ Jan, kan nog wel steeds met PVV-ers praten. Sterker nog, gister…ook laat ik dat niet opschrijven dan weet men wie ik bedoel.

  Ook met mensen die onder invloed van drank en/of drugs zijn is te praten. Ben volgens mij nog nooit een radicaal tegen gekomen. Wie je dan ook bedoelt met

  maar bij radicalen kan dat niet zonder bedreigd te worden.

  Moest wel ineens keihard rennen, woorden konden niet meer, toen iemand die bij me was in een vol café De Corner (bij de Kuip) riep dat ik voor Ajax was. Ging allemaal net goed….Toen kon praten idd niet meer. Discusseren met radicale gereformeerden is (proefondervindelijk) ook lastig.

  Jan, waar zit die groep Marokkanen dan en heeft die stad ze niet onder controle?

  Ben zelf ook dondersblij met Nederland…idd een land om trots op te zijn. Kwa welvaart en welzijn. Mensen (welke mensen, van wat voor ras, geloof of herkomst dan ook) die dat willen verzieken….graag duidelijk laten weten dat we daar niet van gediend zijn.


  ⚠️ Meld

 46. Dick, veel steden hebben de problemen niet onder controle.
  Er zijn veel radicale moslims ,maar ook orthodoxe joden,en christenen,waar je niet een felle discussie mee kunt voeren.
  Die hebben een patent op de waarheid vinden ze.
  Zeer enge mensen zijn dat.

  De problemen met de jeugd is een ander soort terreur,en dat moet stoppen.


  ⚠️ Meld

 47. Mee eens, alleen dan moet men wel weten wat voor opvoeding. Streng is niet altijd goed. Ik heb in Kampen gewoond (schoolgaand) en daar moest je op tijdstippen dat de scholen uitgingen erg uitkienen wanneer je op de fiets de weg op ging. Want als het Pieter Zandt uitkwam, werd het gevaarlijk op de weg.
  Hoe strenger de opvoeding, geinspireerd door geloof in dit geval, hoe meer die kids buiten het zicht van hun ouders hele andere dingen gingen doen dan van hun ouders mocht. Gevaarlijk, illegaal en gemeen! En dan wel weer braaf een rok aantrekken en de make up van de snoeten voordat de ouders ze weer zouden zien…Hypocriet!


  ⚠️ Meld

 48. dick; een land wat ouderen, minder validen en mensen met beperkingen uitsluit noem ik geen goed land…en tegelijkertijd eisen dat men tot 67 blijft werken, maar hoeveel mensen hebben ook dáádwerkelijk de kans tot 67 te blijven werken???

  In theorie klinkt het mooi, nu de praktijk nog… er valt nog heel wat te verbeteren.


  ⚠️ Meld

 49. @ Eva, klopt vaak wel. 1x weg uit de zwaar beschermde omgeving…
  Ook wel voorstelbaar, de vrijheid ruikt natuurlijk heerlijk.

  @ QM, die AOW-maatregel is ook om de vergrijzing te kunnen blijven betalen. Het zal natuurlijk uitgekristaliseerd moeten worden. Maar er zijn nu (met Geert) wel heel veel partijen (en de sociale partners) die zien dat er wat moet gebeuren.

  Hoorde in de auto over de breuk binnen TON. De club in haar woonplaats heeft zich afgescheiden.

  ===================

  Editted i.v.m. off-topic.


  ⚠️ Meld

 50. Ik zou het wel leuk vinden om niet alleen een staafdiagram te krijgen om de Zwolse uitslagen met de vorige keer te vergelijken, maar ook een om de Zwolse uitslagen te vergelijken met het landelijk gemiddelde. Dan kunnen we zien wat ’typisch Zwols’ is…

  % zwolle tov landelijk
  (overnamefouten voorbehouden…):
  cda 12,3 – 13,7
  christenunie 9,8 – 3,3
  pvda 24 – 19,6
  vvd 16,2 – 20,4
  pvv 8,9 – 15,5
  groenlinks 8,9 – 6,6
  d66 7,6 – 6,9
  sp 9,5 – 9,9

  opkomst: 75,4 – 74,7
  ->
  Analyse: Wij Zwollenaren zijn wat beter dan de rest van het land… 😉

  Oftewel:
  We hebben een iets beter opkomst dan landelijk. De PvdA is hier groter dan de VVD en ‘we’ stemmen meer ChristenUnie en minder PVV dan landelijk gezien.  ⚠️ Meld

 51. @Natascha ; sterke analyse; zwollenaren komen beter op dan gemiddeld.

  Bij de zwolse gemeenteraadsverkiezing van dit voorjaar zagen we dat de vvd, cda en cu ongeveer evenveel stemmen kregen, en nu resp. 16,2 , 12,3 en 9,8


  ⚠️ Meld

 52. @Dick,

  Meestal is de achtergrond van de ‘meninggever’ gerelateerd aan de situatie van de persoon.
  Wellicht is NL voor jou bijvoorbeeld een geweldig land en heeft dat te maken met je persoonlijke situatie.

  Er is uiteraard verschil tussen mensen die een onzeker bestaan (en inkomen) hebben, en mensen met een vrij zekere rechtspositie.

  Omdat je vaak een redelijk stellige positie inneemt zou ik het interessant vinden te weten wat jouw bron van levensonderhoud is.  ⚠️ Meld

 53. @drama123 je schrijft @Natascha maar je bedoelt misschien mij?
  Ja GE-WEL-DI-GE analyse van mij he dat de opkomst in Zwolle ietsie beter is dan gemiddeld. Heb ik ook wel heeeeeel lang over nagedacht 😉
  Ook wel leuk ja om de huidige uitslagen met de gemeenteraadsverkiezingen te vergelijken. Nog meer diagrammetjes!


  ⚠️ Meld

 54. PVV en SP in de oppositie: gezellig……

  Misschien zijn we ff 4 jaar van Halsema haar zuigende interrumperingen af als GL in de regering komt 😀

  Politiek leeft in ieder geval 🙂


  ⚠️ Meld

 55. ik vind discussies over politiek altijd heel gevaarlijk,
  als ik op PVV stem dan maak ik dat zelf uit en wens ik niet voor DOM uitgemaakt te worden! Als ik diep in mijn hart vind dat mensen die op de PVDA stemmen dom zijn hoef ik dit niet hardop te zeggen, respecteer de mening van een ander en laat hem lekker in zijn waarde.  ⚠️ Meld

 56. Goeiemorgen Hans2, 21:33
  Achtergrond van de ‘meninggever’ is op internet wel heel moeilijk te herleiden. Al ga je er van uit dat de poster nog altijd eerlijk is ook.
  Voor mij is NL idd een geweldig land. Dat heeft zeker niet alleen met mijn persoonlijke situatie te maken. Een overallbeeld.
  Zeker, mensen verschillen. Waarnemingen en meningen ook…gelukkig. Heb hier al heel vaak over mijn werk geschreven. Ben 1 van de uiterst weinigen. Liefde kan natuurlijk niet van 1 kant blijven komen.
  Maak je echter geen grote voortellingen over het gezinsinkomen. Geld is ook zeker niet mijn belangrijkste drive in het leven. Hoe staat het bij jou?


  ⚠️ Meld

 57. sandra; ik dacht dat grootheidswaanzin alleen aan hero voorbehouden was?

  Het beeld van de pvv’er is nou eenmaal dat van een stomverwende nederlander die alles heeft en nog niet tevreden is.Dacht je dat de v vd erg was, nou het kan dus erger.
  Het is niet echt slim om op een partij te stemmen die geen enkel rendement brengt en alleen maar geld gaat kosten – want van wat je een p vv- er betaald (ex. wachtgeld) haal je met gemak heel wat moslims dit land binnen die er riant van kunnen leven…

  Nu jij weer:P


  ⚠️ Meld

 58. sandra, als ik lees dat meer dan de helft van de mensen in St. Willebrord op Wilders hebben gestemd, omdat ze geen allochtonen meer willen hebben, dat ze geen moskee’s erbij willen hebben. En diezelfde mensen komen het dorp nauwelijks uit, hebben 1 troetel-allochtoon (die ze allemaal mogen) en de dichtsbijzijnde moskee staat 100km verderop…

  Dan mag ik zeggen dat Wildersstemmers dom zijn!


  ⚠️ Meld

 59. En limburgers zijn racisten dus vind je het gek dat ze racistisch stemmen, alles wat buiten hun provincie valt is bij voorbaat verkeerd.Bovendien praten ze al half- duits, dus is het geen wonder dat ze erbij gaan sieg- heilen.


  ⚠️ Meld

 60. Afsplitsing van een afgesplitste: Pijnacker-Nootdorp is ook al strijdtoneel van een machtsstrijd:

  ToN-afdeling in woonplaats Verdonk splitst zich af

  Trots op Nederland kreeg in Pijnacker-Nootdorp 1,5% van de stemmen, tegen 10% bij de gemeenteraadsverkiezingen
  De afdeling Pijnacker-Nootdorp van Trots op Nederland (TON), splitst zich af van de politieke partij naar aanleiding van de uitslag van de verkiezingen. Pijnlijk detail: Nootdorp is de woonplaats is van Rita Verdonk.

  Dat meldt onder meer RTV West naar aanleiding van een inmiddels verwijderd bericht van de afdeling op de TON-website.

  Trots op Nederland kreeg in Pijnacker-Nootdorp 1,5% van de stemmen tegen 10% bij de gemeenteraadsverkiezingen. Volgens de fractie geeft de verkiezingsuitslag aan dat TON er niet is in geslaagd het beoogde resultaat te behalen. De afdeling splitst zich af en gaat verder onder een nieuwe naam, Gemeentebelangen.

  De afdeling Gouda gaat dinsdag tijdens een fractieoverleg vergaderen over de toekomst van TON. Of andere afdelingen ook nadenken over afsplitsing, is nog niet bekend.  ⚠️ Meld

 61. Een belangrijk punt was ook dat na de zeer tegenvallende resultaten de kas nagenoeg leeg is.
  Dit verklaarde gisteren een lid van tante Ton in een intervieuw op de radio.


  ⚠️ Meld

 62. @Japser ; bedankt. Vooral de opmerking “allochtonen wonen er nauwelijks” past precies in de geschiedenis van het dorp. De huidige kerninwoners zijn al eeuwen een mix noeste brabanders en spaanse vluchtelingen 😉

  Ook hier weer zo’n gesloten gemeenschap die bij de vorige verkiezingen altijd al opvielen door hun aparte stemgedrag.


  ⚠️ Meld

 63. Landelijke verdeling van de stemmen onderschrijft mijn mening dat de wijzen uit het oosten komen en de noorderlingen nuchter blijven.

  Ik ben trots op de stemverdeling in mijn stad!

  En ik hoop dat de PvdA alleen zitting neemt in ‘paars-plus’ en dat onze majesteit en haar adviseurs bij Rutte daarop aandringen.


  ⚠️ Meld

 64. @Jasper
  ten eerste ik heb geen PVV gestemd maar het net zo verkeerde VVD,
  en daar heb ik zo mijn redenen voor.
  ik wil er alleen mee zeggen ookal zouden die mensen daarom op PVV stemmen (de reden die jij noemt) dan is dan hun “ding”. dat jij een links kabinet wilt is jou “ding”. als we allemaal het zelfde waren hadden we geen gezeik met de politiek en hadden we geen verschillende partijen. vind het DOM dat je een ander zijn mening als dom omschrijft terwijl we allemaal anders zijn en dus onze eigen redenen hebben om ergens op de stemmen.


  ⚠️ Meld

 65. @ Plantje, herken je je in de beschrijving van Limburg door deze provinciegenoot?

  Verkiezingen 2010: Nederland maakt ruk naar rechts

  Het politieke landschap is drastisch veranderd
  Na een bewogen en unieke Tweede Kamerverkiezingen dient te worden vastgesteld dat Nederland een forse ruk naar rechts heeft gemaakt. Nederland is vanaf heden opgedeeld in twee machtsblokken. Waarbij de grote winst voor zowel de PVV als de VVD haar stempel drukt en het voortouw genomen heeft.
  Op de eerste plaats is een democratische felicitatie aan de enige echte winnaars op zijn plaats. Geert Wilders heeft mijn persoonlijke felicitaties kort na afgelopen middernacht reeds ontvangen. Mark Rutte feliciteer ik bij deze. Ook bij het politieke schaakspel hoort mijns inziens een felicitatie voor de winnaar(s). Dat geldt eveneens in het geval dat de politieke, maatschappelijke en sociale standpunten diametraal staan ten opzichte van de persoonlijke visie. Zoals het geval is bij ondergetekende.

  Dat gezegd zijnde: de verkiezingsuitslag liegt er niet om. Nog afgezien van de nog volgende uitkomst van de ⤽buitenlandstemmers⤝ welke mijns inziens grotendeels ten goede zullen komen aan de VVD.

  Klaarblijkelijk is de boodschap van de VVD ⤽eigen portefeuille eerst⤝ in zeer goede aarde gevallen bij een groot deel van de Nederlandse kiezer. Al dient opgemerkt dat voor Rutte c.s. de verkiezingen geen week uitstel hadden kunnen velen gezien de vroege piek voorbije week en de ingezette terugval sindsdien. Vroeg, maar net niet te vroeg gepiekt lijkt hier een gerechtvaardigde conclusie.

  Het sinds nu beruchte ⤽gordijntjes-effect⤝ (anders stemmen dan publiekelijk kenbaar maken) heeft de PVV bepaald geen windeieren gelegd. Een effect dat door alle beroepsmatige koffiedik-kijkers wederom zwaar is onderschat. Hetgeen overigens eveneens gesteld mag worden met betrekking tot een niet onaanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking. Hier kunnen lessen worden geleerd, zoveel staat vast.

  In het oog springen daarnaast een tweetal factoren met betrekking tot de landslide welke op het conto van de PVV kan worden geschreven.

  Op de eerste plaats blijkt de PVV haar winst te halen uit alle politieke windstreken, van uiterst links, het midden en uiterst rechts. Bij zowel laag, midden als hoog opgeleiden. Uit steden en regio??s waar het ⤽immigratie issue⤝ en Islam geen enkele dan wel een zeer te verwaarlozen rol spelen. En vanzelfsprekend bij dat deel van de kiezers die op welke wijze dan ook in het dagelijkse leven wel degelijk last ondervinden van een losgeslagen minderheid.

  Tweedens is de ⤽Limburg factor⤝ een overduidelijk onderschat fenomeen gebleken zoals visueel blijkt uit onderstaand fragment:

  In Limburg speelt het Islam-issue niet of nauwelijks. Er is derhalve een andere en specifiek provinciegebonden reden ten grondslag te liggen aan de klinkende winst van de PVV in deze provincie. Deze reden is tweeledig. Enerzijds de totale ineenstorting van het CDA welke van oudsher Limburg als een sterk bastion mocht beschouwen als het op verkiezingen aankwam.

  Anderzijds het gegeven dat Limburg en haar inwoners zich op allerlei gebieden (nog) steeds achtergesteld voelen ten opzichte van andere provincies in combinatie met het gegeven dat het besef is doorgedrongen dat ⤽een van hun⤝ als machtsfactor een compensatie kon gaan bieden voor het al genoemde gevoel van achterstelling. Als geboren Limburger kan ik u verzekeren dat deze factor zonder enige twijfel een grote rol heeft gespeeld.

  Al met al heeft de ruk naar rechts Nederland in een positie gemanoevreerd waarbij het vormen van een coalitie vrijwel tot de onmogelijkheden behoort.

  Rutte c.q. de VVD heeft het voortouw strak in handen. Nagekomen ⤽buitenland-stemmen⤝ kunnen de VVD eenvoudig aan een extra zetel helpen. Waarmee in principe de deur naar een VVD/PVV/CDA-coalitie zoniet open, dan toch op zijn minst op een stevige kier staat. Primaire voorwaarde is de lakmoesproef welke de PVV dan moet doorstaan: opgeven dan wel zware concessies aan haar breekpunten, zoals het AOW-embargo. Daaruit zal blijken of de PVV daadwerkelijk wenst te gaan regeren of niet. Alhoewel het CDA er goed aan zou doen in de oppositie te haar wonden te likken en haar zaken weer zo goed als mogelijk op een rijtje te krijgen is het zomaar mogelijk dat ?? na het wegvallen van Balkenende ?? participatie in deze coalitie op weinig weerstand zal stuiten binnenskamers. Daarmee zou Nederland te maken krijgen met het meest rechtse kabinet in haar politieke geschiedenis. Voor vele Nederlanders een nachtmerrie-scenario. Mijzelve incluis.

  Naar mijn mening kan er gerekend, geschoven en wat dies niet meer zij worden als het gaat om een mogelijke Paarse, Paars-Plus of welke andere coalitiemogelijkheid dan ook: een dergelijke optie is realistisch bezien niet meer dan een theoretische. Hoe graag zo ongeveer de helft van de Nederlandse stemmers anders zouden willen zien, mijn persoon inbegrepen.

  De conclusie van dit al belooft vooralsnog niet veel goeds. Een ultra-rechts VVD/PVV/CDA-kabinet met consequenties die eenieder eenvoudig in kan vullen en met onverhoopte consequenties welke een scheuring kan opleveren in Nederland ingeval bijvoorbeeld groepen extreme PVV-aanhangers op grond van de PVV-winst een vrijbrief tot eigenmachtig optreden zien ten opzichte van alles wat maar riekt naar de Islam en moslims. De gevolgen van zo??n scenario zijn van dien aard dat ik persoonlijk ze niet wil visualiseren.

  Er resteert daarnaast mijns inziens slechts een enkel alternatief: VVD/PVV komen er niet uit in de (in)formatie. Het ⤽rondje over links⤝ levert per saldo geen resultaat op. Binnen luttele maanden na heden mogen wij allen nogmaals de gang naar de stembus maken. In de hoop en met het bewustzijn van de verantwoordelijkheid van eenieder om niet in herhaling te vallen.

  Nederlandse ingezetenen zijn slechts gebaat met een regerbaar land, zonder reeele kansen op sociaal-verwerpelijke excessen. Dat geldt voor iedereen, PVV-aanhangers, VVD-ers inbegrepen. Kortom: voor ons allemaal.

  (Paul Wilders
  Publicist op weblog Hollandsche Politiek)


  ⚠️ Meld

 66. @questionmaster

  Als we in Nederland op dezelfde voet verder gaan, hebben we geen toekomst. Veel mensen zijn ontevreden. Alleen een struisvogel ontkent dat er niets hoeft te veranderen. We hebben een coalitie nodig waarin de partijen en personen niet aan het zwartepieten gaan. Met paars plus is er een coalitie die naar mijn mening goede afspraken moet kunnen maken over het tempo, de aard en de prioritering van de noodzakelijke hervormingen op gebieden als veiligheid, zorg, onderwijs, arbeidsmarkt etc. Het land moet weer worden geleid door bestuurders in plaats van door politici.

  Een VVD-PVV-CDA coalitie heeft niet genoeg draagvlak, leidt tot een polarisatie en zal leiden tot besluiteloosheid en dat we binnenkort opnieuw weer naar de stembus kunnen.

  Het moet eens een keer afgelopen zijn met het kinderachtige gekissebis over zwart-wit, goed-fout en andere subjectieve, normatieve oordelen. Nederland heeft behoefte aan mensen die in staat zijn om de eigenheid van een ander te respecteren en die de zaken regelen die voor ieder van ons er toe doen.

  Tenslotte nogmaals ik ben trots op de stemverdeling in Zwolle. Je kunt zien dat wij in Zwolle nog normaal met elkaar omgaan en met elkaar in gesprek blijven om onze stad een nog fijnere woonplaats te maken. Dat is deels een verdienste van onze bestuurders/politiek, maar vooral dankzij degenen die hen gekozen hebben en die in het dagelijkse leven bepalen of een stad fijn is of niet. Noar veurn!


  ⚠️ Meld

 67. @ElRey;
  geheel mee eens, moet ik maar snel naar zwolle verkassen.
  Want in de achterhoek heeft de cda, niet geheel verbazingwekkend, plaatsgemaakt voor de p vv.
  Uit eigen ervaring weet ik wel dat mensen hier heel erg op zichzelf zijn en al wat anders en nieuw is buitensluiten, maar dit is wel toppunt van benepenheid.

  Ja je ziet hier wel moslims maar ieder gaat z’n eigen gang… randstedelijke ellende gaat hier nog onze deur voorbij.

  Buurtfeestjes hier idem, ik doe mijn best bijdragen te leveren, en men is beleefd terug maar je zult er toch nooit echt bijhoren, alle initiatieven ten spijt.

  Ik weet niet wat de mensen hier zo achterdochtig maakt hoor.


  ⚠️ Meld

 68. @ El, lijkt mij ook wel wat. Maar ik heb er ook dit over gelezen:

  Dat betekent ook dat aan het door Pechtold gewenste en nu als onont­koombaar beschouwde Paars-Plus riskante kanten kleven, want D66 en GroenLinks hebben eveneens een iets te montere grachtengordelglobalise­ringsblik op de wereld, die de basisbehoefte van veel Neder­landers aan zekerheid miskent.

  Al die hervormin­gen in het ontslagrecht en op andere terreinen die Neder­land ‘klaar voor de toekomst’ moeten maken, komen in hun ogen vaak op vernielingen neer. Grenzeloosheid is mooi voor de directeur, die dan makkelijker van werk kan wisselen, niet voor de monteur, die dan zijn werk misschien sneller verliest. Het gemak waaraan hier met name door VVD en VNO met het oog op de economische statistiek wordt voorbijge­gaan, draagt risico’s in zich voor de samen­hang van de samenleving als geheel. Voor de vele moderniseringsverliezers vormt de kenniseconomie voor hun toenemende achterstand en gevoel van ontheemding in de praktijk nu eenmaal geen panacee.

  en

  Tenzij Rutte alsnog vandaag besluit nu zijn hele programma in te leveren om Paars-Plus mogelijk te maken. Wat ik niet verwacht. Bij zo’n coalitie met drie linkse partijen loert voor de VVD bovendien het gevaar van een verdere leegloop naar de PVV.  ⚠️ Meld

 69. Aan Hare Majesteit de Koningin:

  Het ligt voor de hand eerst te kijken naar een coalitie waarin de grootste partij alsmede de grootste winnaar zijn betrokken.
  ??s-Gravenhage, 11 juni 2010

  De verkiezingen van 9 juni jongstleden hebben opnieuw een grote verschuiving laten zien in de politieke verhoudingen. In het licht van de economische crisis is het van belang dat op zo kort mogelijk termijn een stabiel kabinet aantreedt dat noodzakelijke beslissingen kan nemen voor een sociale en sterke toekomst van Nederland.

  Op grond van deze uitslag adviseer ik u namens mijn fractie om een informateur te benoemen uit de kring van de grootste partij met als opdracht het op korte termijn verkennen van de mogelijkheden tot het vormen van een stabiele coalitie. Een coalitie die zowel recht doet aan de verkiezingsuitslag als kan rekenen op brede steun in en vruchtbare samenwerking met de Kamers van de Staten Generaal.

  Onze voorkeur is uiteraard een zo progressief mogelijk kabinet met daarin naast de PvdA onder andere GroenLinks en D66. Hoezeer wij echter ook bereid zijn onze verantwoordelijkheid te nemen, het ligt in de huidige situatie voor de hand eerst een verkenning te verrichten naar de kans van slagen van een coalitie waarin de grootste partij alsmede de grootste winnaar zijn betrokken.

  Met gevoelens van hoge achting,
  Job Cohen
  —–
  Duidelijk en 100% eens.


  ⚠️ Meld

 70. @questionmaster & dick

  De wereld verandert. Het Nederland van ‘Alleman’ (Bert Haanstra’ is niet meer. Isolement en vasthouden aan nostalgische herinneringen maakt onze samenleving niet beter. Vandaar ook de uitspraak ‘met mij gaat het goed, met ons gaat het slecht’. De enige manier om de verandering op langere termijn positief te maken is door deze te beïnvloeden. Mensen maken er samen een puinhoop van of een fijne plek. Wat dat betreft ben ik er trots op dat Zwolle nog steeds een fijne stad is om te wonen, leven en werken. Dat komt door de inspanning van de inwoners. Een beetje water bij de wijn, een beetje begrip, een beetje meebewegen allemaal ingrediënten voor een prettige samenleving en mijns inziens ook toepasbaar op een goed functionerende volksvertegenwoordiging.


  ⚠️ Meld

 71. @dick

  Volgens mij vinden alle kiezers ongeacht de partijkleur veiligheid, zorg, onderwijs, werk etc. belangrijk.

  De verkiezingsuitslag weerspiegelt de onvrede. Logisch als de politiek de verschillen alleen maar benadrukt.

  Alleen door de gemeenschappelijkheden te benadrukken, kunnen de verschillen worden overbrugd en kan de onvrede worden weggenomen.

  Veel welvaart, weinig welzijn moet mijns inziens worden veranderd in middelen aanwenden voor meer welzijn.


  ⚠️ Meld

 72. @ El; klopt wel denk ik 15:46. Verrregaande individualisering. “Op straat” zijn we er natuurlijk zelf bij om daar tegenin te gaan. Trots op Zwolle inderdaad maar weer eens!

  Hoop ook op een volksvertegenwoordiging met begrip en een luisterend oor. Maar de sfeer in de 2e Kamer lijkt aardig verhard. Hoop dat het niet gekker wordt, dan krijg je ook actie-reactie natuurlijk.
  Wat jij ook schrijft: benadruk de overeenkomsten eens! Helaas hebben sommigen juist baat bij tweedracht en verschillen benadrukken.

  Heb van de week ook al geschreven dat ik welzijn belangrijker vind dan welvaart. Er lijkt veel haat en angst in de mensen te zijn geslopen. Dat is lastig weg te praten.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.