Het weer: benauwd

Zwolle – Donderdag is het drukkend warm. De dag begint droog met af en toe zon, maar in de middag ontstaan er flinke stapelwolken die uit kunnen groeien tot onweersbuien. Voor de buien uit wordt het 19-24 graden met de hoogste temperaturen in het zuidoosten van het land. Er staat nauwelijks wind.

09-06-2010_weerfoto_burg_v_rooyensingel_.jpg
Burgemeester van Rooyensingel

’s Avonds is het bewolkt en nemen de buien tijdelijk af. In de loop van de nacht trekken er vanuit het zuiden opnieuw enkele stevige regen- en onweersbuien over het land. Het koelt maar weinig af. De minima komen uit rond 15 graden. Vrijdag is het wisselend bewolkt en is er opnieuw kans op enkele regen- of onweersbuien. Met maxima van 20 tot 24 graden is het nog altijd vrij warm. Er staat een matige wind uit het westen of zuidwesten.

Zaterdag lijkt de zon steeds meer ruimte te krijgen. Overdag is er nog wel kans op een bui, maar de hoeveelheden en intensiteit lijken mee te vallen. Met maxima rond 19 graden wordt het wel frisser.

Zondag is het overwegend droog en vrij zonnig. De maxima komen dan uit op 18 tot 20 graden. Ook na het weekend is het overwegend droog en vrij zonnig. Een enkele bui is echter niet uitgesloten. Doordat we te maken krijgen met een noordwestelijke stroming pakken de temperaturen niet al te hoog uit.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer