Zwolle kan kennismaken met Jan Fabre

Zwolle – Multidisciplinair kunstenaar Jan Fabre is de hoofdgast bij een middag over schoonheid in de kunst. Op vrijdagmiddag 18 juni ontmoet het publiek Jan Fabre en de kunstenaars Ben Benaouisse, Lisbeth Gruwez en Hans van Houwelingen. Stefan Hertmans, kenner van het werk van Fabre, verzorgt een inleiding. Gespreksleider is Cynthia Wilson. Gezamenlijk bespreken zij thema’s als schoonheid en de manier waarop esthetiek en ethiek in kunst samenkomen.

Jan Fabres Schoonheid begint om 13.00 uur in Theater Odeon aan de Blijmarkt 25 in Zwolle. Toegangskaarten kosten €10,- en zijn te verkrijgen bij Theater Odeon. Jan Fabres Schoonheid sluit aan op Festival Zwart. De middag is georganiseerd door dAcapo, studium generale van ArtEZ hogeschool voor de kunsten. Jan Fabre staat in binnen- en buitenland bekend als één van de meest vernieuwende en veelzijdige kunstenaars van zijn tijd. Fabre heeft zich de afgelopen 25 jaar geprofileerd als performancekunstenaar, theatermaker, choreograaf, operamaker, theaterauteur en beeldend kunstenaar.

Festival Zwart en ArtEZ hogeschool voor de kunsten

Festival Zwart vindt van 18 t/m 27 juni 2010 voor de derde keer plaats in de binnenstad van Zwolle. Op bijzondere locaties worden voorstellingen gegeven die speciaal voor die plek gemaakt zijn. Het thema voor Zwart 2010 is ‘Schoonheid’. ArtEZ hogeschool voor de kunsten is partner van het festival en levert een actieve bijdrage in de programmering.

dAcapo, studium generale van ArtEZ

dAcapo, studium generale van ArtEZ, initieert en organiseert activiteiten over kunst, wetenschap en maatschappij. Projecten die de blik op kunst, de wereld en ook de relatie daartussen, verruimen en verdiepen. De programma’s van dAcapo prikkelen, zijn heel divers, interactief en gaan over zaken die van belang zijn. dAcapo is er voor studenten, docenten, alumni, vakspecialisten en een algemeen in kunst geïnteresseerd publiek.

Kijk voor een programmaoverzicht op www.festivalzwart.nl

Artikel delen:

Reageer