Onveilige speelplekken aan Kleimos en Haakmos

Zwolle – Bewoners uit de wijk Stadshagen en wonende aan de Kleimos en Haakmos hebben zich tot de Swollwachtfractie gewend in verband met de onveilige situatie, wat is ontstaan doordat auto’s parkeren op de plekken die bedoeld zijn als speelvoorzieningen. De bewoners hebben dit probleem al meerdere malen aangekaart en de gemeente verzocht om de plekken veiliger te maken. Dit is helaas zonder effect gebleven, zegt Swollwacht, omdat er geen budget beschikbaar is en er geen handhavende maatregelen genomen kunnen worden.

haakmos.jpg
Bron: Google Streetview

Naar de mening van Swollwacht dienen de speelplekken veilig en toegankelijk te zijn voor kinderen en zijn de speelplekken zeer zeker niet bedoeld als parkeerplaatsen voor auto’s. De lokale partij vindt een spoedige en veilige oplossing noodzakelijk. Swollwacht wil dat het college in Zwolle adequaat maatregelen neemt om de speelplekken veilig te maken. Dit kan, volgens Swollwacht, door het plaatsen van een afrastering en omwonenden duidelijk te informeren dat het niet is toegestaan te parkeren op de speelplekken (parkeerverbod).

Naar aanleiding van bovenstaande heeft fractievoorzitter Eikelboom voor het college de volgende vragen:

1. Bent u bekend met de onveilige situatie rondom de speelplekken, zo ja wat is de reden dat u nog geen adequate maatregelen heeft genomen.

2. Bent u bereid maatregelen te nemen, zoals het plaatsen van een afrastering of een parkeerverbod in te stellen? Zo nee, wat zijn uw alternatieven om speelplekken veilig te maken?

3. Kunt u mij aangeven, wanneer de onveilige situatie van de speelplekken is opgelost? 

Freddy Eikelboom
Fractievoorzitter Swollwacht

Artikel delen:
Reacties 13
 1. ik woon om de hoek in de Puntmos, ken de situatie niet, maar als dit zo is vind ik het behoorlijk schofterig om je auto op een kinderspeelplaats te dumpen….
  Laat ze maar eens langs dan om wat prenten uit te delen, misschien leren die autobezitters ervan…


  Maak melding

 2. Tijd dus om extra parkeerplaatsen aan te leggen. Die buurt heeft zowieso straten waar te weinig parkeerplaatsen staan. De Maanmos is een zijstraat die zelfs helemaal geen parkeerplaatsen heeft. Die mensen hebben ook gewoon auto’s en willen die op redelijke afstand van de deur parkeren.


  Maak melding

 3. Nou Freddie: je hoeft maar op google maps te zoeken naar Haakmos Zwolle en je kan in de streetview al zien dat er minstens 1 automobilist is die de regels aan zijn laars lapt…
  Echt ongelooflijk hoe de gemeente het parkeerbeleid dacht uit te kunnen stippelen op deze manier (te weinig plekken in een vinexwijk) en ook echt ongelooflijk dat automobilisten zich geen drol aantrekken van speelplekken…


  Maak melding

 4. nou de gemeente kennende halen ze voor het gemak gewoon de speeltoestellen weg is het probleem ook opgelost

  dit was een antwoord wat ik kreeg om het speelplekje bij ons voor kindvriendelijker te maken door de stekelbossen rondom het veld weg te laten halen
  wat was de reactie er op ??? men haalde gewoon alvast de wipwap weg!!!!!
  gat werd dicht gegooit en nu midden in het grasveld een mooie modderpoel want gras cq zaad werd er niet op gedaan
  en na gebeld te hebben werd er gezegt dat het toestel welke 5 jaar oud is was afgekeurt (niets met de wipwap mis natuurlijk)

  en dan te bedenken dat het bankje wat er ook nog staat aan alle kante stuk is!!!!!
  daar wordt niets aan gedaan

  gemeente ……… boe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 5. Heb even gekeken idd op street view, zie veel lege parkeerplekken maar wel twee autos op het gras. Op dat gras staan al oudere sporen. Lijkt mij dus een bewonersprobleem:
  Spreek je elkaar dan aan op je verantwoording en voorbeeldfunctie binnen de buurt of schuif je het probleem door naar de Gemeente?


  Maak melding

 6. vraag gewoon even aan de persoon van de auto of hij/zij rekening met kinderen wil houden. Waarom moet de gemeente dit nu weer oplossen?  Maak melding

 7. Waarom moet de gemeente dit nu weer oplossen?

  Omdat dat de gemakkelijkste weg is! Het is natuurlijk niet de bedoeling dat men aan de ‘vrijheden’ van de individu zit. We zien een probleem, gaan niet eerst na of we daar zelf veranwoordelijk voor zouden kunnen zijn en of we dat heel misschien zelf kunnen oplossen. Nee, met z’n allen zeuren, dat werkt wel en vooral een schuldige aanwijzen buiten jezelf om!  Maak melding

 8. Mee eens dat deze ruimte is bedoeld voor de kinderen om veilig te kunnen spelen.
  Wat ik in het artikel mis is dat er inderdaad geen ruimte is om de auto te parkeren, vooral mensen met een eigen oprit lijken niet te begrijpen dat mensen zonder oprit ook hun auto ergens neer moeten zetten en niet mee naar binnen kunnen nemen. De gemeente zegt: “los het samen maar op” hoe dan? dubbelparkeren?


  Maak melding

 9. Wat ik van inwoners van de Puntmos heb begrepen is, dat er daar per huishouden 0,8 auto is berekend qua parkeerplaatsen.
  Nou vráág ik je… Wie heeft er nou 0,8 auto? Dat betekent dus, dat er is berekend, dat 1 op de 5 huishoudens helemaal geen auto heeft! En dat voor een woonwijk dat zo ver van de binnenstad af is!
  En dan gaan we er dus voor het gemak ook maar van uit, dat geen enkel gezin meer dan 1 auto heeft. Dat lijkt me ook wel erg naief!


  Maak melding

 10. @ Eva[quoteEn dan gaan we er dus voor het gemak ook maar van uit, dat geen enkel gezin meer dan 1 auto heeft. Dat lijkt me ook wel erg naief!
  ][/quote]
  Misschien naief, maar ook een teken dat Nederland in relatief korte tijd veel rijker is geworden. In mijn buurt zijn er nu zelfs mensen met 3 auto’s. Uiteraard zijn deze figuren te beroerd om 100 m te lopen en parkeren dan het liefst op de stoep. Ik moet er niet aan denken dat mijn wijk straks een grote parkeerplaats wordt. Ben net zo blij met al het groen.


  Maak melding

 11. @Dame, je slaat de spijker op zn kop. De vraag is dus, hoe kan al het groen blijven en kan toch iedereen zn auto kwijt? In de boom parkeren gaat niet. Onder de grond parkeren zou wel kunnen. Dat lijkt me wel een mooi plan om eens nader te onderzoeken!


  Maak melding

Reageer