Kunstzinnige etalages in Zwolle

Zwolle – Donderdagmorgen in het kader van het komende kunstenfestival Zwart, in samenwerking met Citycentrum Zwolle, de opening van het project:  “De schoonheid van…” plaats. 38 eindexamenstudenten van het Cibap, vakschool voor de verbeelding, studierichting vormgever productpresentatie, hebben als afstudeerproject een gedeelte van een etalage of winkel uit Zwolle ingericht.

10-06-2010_etalageroute_gibap_1.jpg

De opdracht is om de schoonheid van een product of productgroep uit de winkel  op kunstzinnige wijze uit te beelden.  Dit resulteert in een bijzondere etalageroute langs 19 winkels in de binnenstad van Zwolle. Donderdag werd de etalageroute officieel geopend en werden de eindexamenproducten door een vakjury beoordeeld.  De vakjury bestaat uit vertegenwoordigers van citycentrum Zwolle, Festival Zwart en vakdocenten van het Cibap. De route start bij de eerste winkel van de route Noa Noa in de Luttekestraat. In de periode hierna tot en met het finale weekend van festival Zwart kan het publiek stemmen op zijn favoriete etalage. Alle deelnemende winkels zijn terug te vinden in een speciaal ontworpen brochure met daarin een looproute langs alle panden.

10-06-2010_etalageroute_gibap_4.jpg

10-06-2010_etalageroute_gibap_3.jpg

De deelnemende winkels zijn:

Noa Noa, Juwelier Veenemans, Cachet Modes, De vries Lingerie, Hobbyshop Reuvers, de Feesthoek, IT’S, Waanders, Dille&Kamille, Pipoos, Edgar Vos Boutiques, Til van de Werf, Poco Loco, Xando, Ringeloor sieraden, Scheer&Foppen, Young Men’s Shop, Pogo-Design, Miss Etam.

10-06-2010_etalageroute_gibap_2.jpg

Tijdens het festival  wordt  op zondag 27 juni, om 17.00 uur de publieksprijs uitgereikt op het grote kerkplein.

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer