Carolus Clusius College wordt UNESCO-school

Zwolle – UNESCO  is één van de organisaties van de Verenigde Naties en staat voor United Nations Educational Scientific and Cultural Organization. UNESCO  streeft naar wereldvrede en vindt dat  onderwijs en solidariteit daaraan een belangrijke bijdrage kunnen leveren. Immers:  “Oorlogen beginnen in de hoofden van mensen. De vrede moet daarom vanuit diezelfde hoofden tot stand komen”.

unesco.jpg

Wereldwijd is er een netwerk van ruim 8000 scholen die  voldoen aan de voorwaarden om een UNESCO-school te kunnen zijn  en  willen benadrukken dat de weg naar vrede al begint op school. Het Carolus Clusius College is woensdag 9 juni officieel in Den Haag gecertificeerd als UNESCO-school . Tijdens een feestelijke bijeenkomst traden de rappers Léon Sloothaak en Thomas Siemonsma van de Alliantie op, beide leerlingen op het CCC en winnaars van de “runner-up prijs 2010” van de Zwolse talentenjacht ‘Latent Talent’. De school kan daardoor gebruik maken van het wereldwijde UNESCO netwerk.  

Op school wordt er door diverse klassen gewerkt aan de vier kernthema’s van UNESCO:
-Vrede en mensenrechten– Wereldburgerschap– Intercultureel leren– DuurzaamheidMet de vier kernthema’s van  UNESCO houdt het CCC zich al diverse jaren bezig door middel van diverse  projecten en internationale uitwisselingen. Inhoudelijk is het Unesco netwerk een mooie aanvulling op het Europese netwerk waar het CCC ook aan deelneemt: ELOS (Europese Leeromgeving Op School) .

Artikel delen:

Reageer