Overval op tankstation Nieuwe Deventerweg

Zwolle – Aan de Nieuwe Deventerweg in de wijk Ittersum is donderdagavond een tankstation overvallen.

Drie gemaskerde personen wisten onder bedreiging van een mes van het aanwezige personeel geld en sigaretten los te krijgen. Twee overvallers wisten met een auto te ontkomen. De politie zoekt met man en macht naar deze auto en personen. Een 17-jarige verdachte Zwollenaar kon door een personeelslid van het tankstation en omstanders overmeesterd worden. Er raakte niemand gewond bij de overval. Later op de de avond werd de buit teruggevonden. Nader onderzoek naar de overige twee verdachten is opgestart.

Artikel delen:
Reacties 34
 1. ik lees tevens:

  De VVD wil:
  ⤢ Een landelijke databank met informatie over notoire winkeldieven.
  ⤢ Verruiming van de mogelijkheden voor burgersurveillance in winkels.
  ⤢ Winkeliers meer ruimte geven om zichzelf te verweren tegen winkeldieven.

  Snel aan de bak dan!!

  (De praktijk zal wel met een sociaal tintje zijn, bv niet te zwaar straffen maar een mooie taakstraf, om toch Oud-Hollands polderend alle partijen tevreden te houden)


  Maak melding

 2. Gatverderrie de zoveelste keer dat bij dit pompstation iets aan de hand is. De ene keer inbraak, nu weer een overval. Nog even en we hebben s’avonds alleen nog maar onbemande of zwaar gebaricadeerde tank stations.

  Weer een personeelslid met een trauma.


  Maak melding

 3. Een Zwolse verdachte kon door een personeelslid van het tankstation en omstanders overmeesterd worden.

  Hulde! In de kraag grijpen die hufters! Die overige sukkels laten zich ook goed kennen door hun maat achter te laten!

  Er raakte niemand gewond bij de overval.

  Ik neem toch aan, dat ze niet al te zuinig om zijn gesprongen met die dader (dat noem ik geen verdachte meer!) die ze te grazen hebben genomen. Dat is nu eenmaal het risico van het vak van overvaller zijn. Waar gehakt wordt vallen spaanders!


  Maak melding

 4. Bericht door 1stcobra, op 10 juni 2010 om 23:21
  ik lees tevens:

  De VVD wil:
  ⤢ Een landelijke databank met informatie over notoire winkeldieven.
  ⤢ Verruiming van de mogelijkheden voor burgersurveillance in winkels.
  ⤢ Winkeliers meer ruimte geven om zichzelf te verweren tegen winkeldieven.

  Snel aan de bak dan!! [/quote]
  Ben ik weer even blij, dat mijn stem daar naartoe gegaan is! Hopen dat ze dit soort dingen voor elkaar krijgen!


  Maak melding

 5. Bericht door dick, op 11 juni 2010 om 08:53
  …………….

  Goed…on topic: ik verwacht dat PVV met betrekking tot de aanpak van dit soort overvallen ook in gebreke zal blijven.


  Maak melding

 6. Precies, zwaardere straffen werken wellicht verzachtend voor het slachtoffer, maar lost gene problemen op. Kijk maar in de u es of ej…


  Maak melding

 7. Echt akelig dat er nu ALWEER een overval in Zwolle is gepleegd!
  Een tijdje terug was er een bericht dat ze een lading overvallers opgepakt hadden, maar blijkbaar nog niet allemaal. Wel ‘mooi’ dat ze er gelijk een hebben kunnen pakken!


  Maak melding

 8. @Wilbert… 17 jaar is een nogal beïnvloedbare leeftijd, he. Heb jij op je 17e geen dingen gedaan die je ouders afkeuren? Over gevolgen denk je dan nog niet echt na.
  En daarmee keur ik deze actie zeker niet goed, hoor!!!!! Verschrikkelijk voor de slachtoffers.
  Wat jongeren op die leeftijd nog niet beseffen is, dat de slachtoffers die ze achterlaten voor het leven getekend zijn.

  En hoe zit dat tegenwoordig met de aantekeningen in het strafdossier? Gaan die tzt verdwijnen? Of blijven die altijd een beetje kleven? Kan je dan nog wel een verklaring van goed gedrag of een verklaring van betrouwbaarheid krijgen? Ook in de toekomst?
  Daar zou ook eens een reclamecampagne over mogen komen! Zo van:
  “Dit is Pietje. Hij heeft toen hij 17 was een overval gepleegd, is daarvoor veroordeeld en heeft zijn straf uitgezeten. Pietje is nu 30-er en had beveiliger willen worden. Hij heeft de opleiding gedaan, maar wordt overal geweigerd, om wat hij heeft gedaan toen hij 17 was!”

  Aan de andere kant zou dat ook wel heel oneerlijk zijn, omdat je als je 17 bent nog geen idee hebt wat de gevolgen van je acties zijn.
  Ik vind dit een moeilijke… anderen nog ideeeen?


  Maak melding

 9. Dit is een misdaad met verregaande gevolgen voor de slachtoffers. jaren gaan eroverheen om de trauma’s te verwerken en paniekaanvallen te onderdrukken. waarschijnlijk kunnen de slachtoffers het niet meer trekken om avonddiensten te draaien.
  In sommige landen krijg je stokslagen voor dit soort vergrijpen. een uitstekend en probaat middel, waarna de dader zich wel twee keer bedenkt om ooit nog eens een bivakmuts op te zetten.  Maak melding

 10. @Eva. Ben wel voor jouw reclameverhaal. Met je “heel oneerlijk” omdat je als 17-jarige nog geen idee hebt wat de gevolgen van je acties zijn, ga ik absoluut niet mee. Hoewel geen ervaringsdeskundige denk ik dat elke overvaller, hoe “jong” ook, donders goed weet dat dat simpelweg niet mag, en strafrechtelijke gevolgen heeft.


  Maak melding

 11. Als 17-jarige wordt je wel geacht een beetje volwassen te kunnen nadenken (stemrecht heb je echter nog niet op die leeftijd). En in sommige landen word je hand afgehakt omdat je niet van andermans spullen kunt afblijven. Misschien een ideetje voor IJzeren Geert als ie minister van Justitie wordt.


  Maak melding

 12. Ik ben van mening dat je tegenwoordig als 17 jarige dondersgoed weet wat wel of niet kan.We hebben het hier wel over een roofoverval.Dat is een misdrijf wat je op geen enkele manier kunt staven aan jeudig/onwetend/gebrek aan gevolgen.Ook ben ik van mening dat hier ook de ouders hierop aangesproken kunnen/moeten worden en aansprakelijk gesteld.Straffen met een relatief kleine taakstraf heeft bewezen ,niet het gewenste effect bereikt.Lijfstraffen zoals stokslagen is uit den boze in een beschaafde maatschappij waar ik Nederland in kwalificeer.Wel denk ik dat een straf waar de dader (vooral de jeugdigen) openbaar en herkenbaar in eigen omgeving een soort taakstraf moet verichten die zijn imago behoorlijk zal schaden.Dat zal meer indruk maken en vooral schaamte voor eigen parochie.


  Maak melding

 13. Met “heel oneerlijk” bedoel ik, dat het maken van 1 fout zo’n groot gevolg heeft voor je hele leven. Als je 17 jaar bent, ben je wel bijna volwassen (volgens de wet), maar je echt van top tot teen en in je ziel beseffen welke gevolgen je acties hebben? Het ego, de “ik”, is dan nog veel te groot om ook over anderen na te denken.
  @drama; Wat nou, als deze jongen geen 17, maar 13 was geweest?


  Maak melding

 14. @Eva ; ook van een 13-jarige denk ik dattie net zo goed weet dat een roofoverval oid niet kan/mag. Ik noem het ook geen “fout”.


  Maak melding

 15. maken van 1 fout

  Dit is geen impulsieve actie geweest. hier is over nagedacht, geplanned, risico’s overwogen, geobserveerd etc etc. dit is zware criminaliteit en moet daarom zwaar worden bestraft.


  Maak melding

 16. @Verdieping ; hoe weet jij dat geen impulsieve actie was? Ook dit soort zaken worden wel eens impulsief gedaan, en in dat kader begrijp ik nu “1 fout” van Eva.


  Maak melding

 17. Weet het niet, wie plant nu een overval op donderdagavond 21.00 uur (dus koopavond). met de kringloopwinkel naast het benzinestation, en ik weet niet hoeveel mensen die vanuit de stad terug komen met de auto of fiets.

  Dus mij lijkt het of impuls gdrag of ze zijn nog stommer als het achterend van een koe.


  Maak melding

 18. @ Wilbert: de vraag is of je daar als ouder altijd wat aan kan doen

  Ik zeg ja, en als de ouders met hun handen in het haar zitten, moeten ze hulp zoeken. Als ik ook zie wat voor volk hier altijd met hun scooters rondhangt rond het winkelcentrum of in de speeltuin, dan snap ik niet waarom ouders dat toestaan. Op die leeftijd was ik óf thuis, óf op een plek bij vrienden waarvan mijn ouders wisten dat ik daar was. En dan stond ik niet met alcoholhoudende drank en sigaretten rond te hangen en rotzooi te schoppen. Want geloof me, dit soort schorriemorrie pleegt ook zulke overvallen. Ik kan je bijna garanderen dat de ouders van deze jongen met zeer grote regelmaat niet weten waar hij uithangt.


  Maak melding

 19. Als ik vroeger tegen mijn ouders zei, dat ik samen met vriendinnen weer naar huis zou fietsen na het uitgaan…. dan was dat vaak niet waar… maakte mij dat een losgeslagen jongere?


  Maak melding

 20. Als ik maar zorgde, dat ik thuiskwam op het tijdstip dat mijn ouders hadden opgegeven, dan kon ik tot die tijd doen wat ik wilde. Mijn ouders hadden 1 verbod. Ik mocht van hen niet naar de Buitenwacht! Dat was 15 jaar geleden niet vertrouwd…


  Maak melding

 21. om uberhaupt een overval te plegen heb je al een intelligentie van bedenkelijk niveau, maar ik vrees dat dit toch een weloverwogen actie is geweest.


  Maak melding

 22. @ Wilbert. Je schrijft:
  Ik zeg ja, en als de ouders met hun handen in het haar zitten, moeten ze hulp zoeken.
  Is in theorie wel ‘leuk’ en waar, maar vd Nederlandse jeugdzorg word je vaak echt niet blij hoor…
  Als je als ouders v.e. 17 jarige hulp zoekt kom je waarschijnlijk op de wachtlijst en als je dan eindelijk aan de beurt bent is het kind 18 en ‘volwassen’…


  Maak melding

 23. Ik vermoed dat dit zich niet nu pas voor het eerst op 17-jarige leeftijd openbaart. Hier zijn ongetwijfeld al wat kleinere incidenten aan vooraf gegaan. En daarnaast zijn er ook nog wel andere instanties dan jeugdzorg.

  Wat betreft een leugentje over de whereabouts: ik snap best dat iedereen dat wel eens doet. Er zit natuurlijk nog wel een gradatie in. Sommige kids (kan er niks anders van maken) zie ik avond aan avond rondhangen. Het gaat er bij mij niet in dat je iedere avond met een smoes aan kan komen en dat je ouders je niet doorhebben. Daarnaast hebben betrokken ouders ook contact met de vrienden van hun kind, dus dan weet je ook een beetje wat voor vlees je in de kuip hebt.

  Ik blijf erbij… laat die ouders zich ook maar eens verantwoorden.


  Maak melding

 24. Ik ben het wel met je eens Wilbert. Alleen denk ik dat veel ouders van dat soort kinderen de vrienden van hun kinderen ook niet kennen. Als ze al niet eens weten waar hun kinderen uithangen!

  Volgens mij… als je je kind een beetje in de gaten houdt kun je op een bepaald moment wel een vermoeden hebben dat er iets anders gaande is dan een simpel puberaal leugentje. Volgens mij hoef je er dan niet eens allerlei instanties bij te betrekken, maar kun je het zelf nog wel recht breien.
  Ik denk dat veel ouders van dit soort kinderen het vaak wel allemaal prima vinden! (Niet dat ze een overval plegen, maar dat hun kinderen hun eigen gang gaan.) Vaak hoor je ook zeggen:”Ze doen toch wat ze ze zelf willen!” Of:”Ach…als de kinderen van huis zijn heb ik ook eens wat tijd voor mezelf.” “Je kunt niet altijd weten waar je kinderen zijn.”


  Maak melding

 25. @ Plantje, idd “het prima vinden”, “het erg makkelijk vinden dat hun kind door een ander wordt opgevoed/opgevangen: school, club etc” ondertussen bijzonder druk met hunzelf en hun carriere….tja, het kan.


  Maak melding

 26. Natuurlijk zijn er bepaalde ouders die je dingen kan verwijten, maar om nou altijd te stellen dat het DUS aan de ouders ligt…
  En dat hulp zoeken altijd helpt is een illusie. In de Jeugdzorg werken veel goedwillende mensen, maar helaas wil dat niet zeggen dat je altijd goed geholpen wordt/kan worden.
  Ik heb zelf bijv.in een opvanghuis voor jongeren v rond de 17 jaar gewerkt. Degenen die nog niet crimineel waren, leerden het daar wel van hun medebewoners…
  Ik heb meegemaakt dat 2 jongens die in dat huis woonden samen een overval pleegden -> Wilbert dat waren dus jongens (en ouders) die al hulp hadden gekregen/gevraagd.


  Maak melding

Reageer