Terrassen in zomermaanden open tot half twee

Zwolle – Terrassen in de Zwolse binnenstad mogen in de zomermaanden juli en augustus op vrijdagen en zaterdagen tot half twee ’s nachts open blijven. Dat is een half uur langer dan gebruikelijk. De nieuwe afspraken zijn in gezamenlijkheid gemaakt door gemeente, horeca, politie en binnenstadbewoners.

De nieuwe, duidelijke zomeropeningstijden voor terrassen komen in de plaats van de zogenoemde ‘tropenregeling’: sinds enkele jaren mochten terrassen in Zwolle in het weekeinde een uur langer open blijven wanneer de middagtemperatuur een paar dagen achter elkaar 28 graden Celsius of hoger was. Die regeling zorgde in de praktijk voor problemen. Zo was pas laat duidelijk of de terrassen ook echt langer open konden blijven.

Regels terugdringen

Zwolle zet al langer in op het vinden van oplossingen voor problemen in gezamenlijk overleg met partners in stad. Bovendien wil de gemeente het aantal regels terugdringen.

Het vervangen van de tropenregeling door de duidelijke nieuwe terrasregels in de zomermaanden juli en augustus past goed in dat streven.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. In goed overleg; goed resultaat

  De nieuwe afspraken zijn in gezamenlijkheid gemaakt door gemeente, horeca, politie en binnenstadbewoners.

  . Nog een goed initiatief: Bovendien wil de gemeente het aantal regels terugdringen.  Maak melding

 2. Waarom de onwerkbare regeling dan niet gewoon intrekken? De regeling daarvoor was toch duidelijk?
  Ben benieuwd welke andere vage regeling in de toekomst wordt bedacht om er voor te zorgen dat wegens (onwerkbaar), door nieuwe duidelijke terrasregels, de terrassen tot 2 uur open mogen blijven.

  Lang leve de belangen van de horeca.


  Maak melding

 3. @ Linda, een duidelijk meetbaar feit (1.30). Dit gaf nogal wat discussie

  sinds enkele jaren mochten terrassen in Zwolle in het weekeinde een uur langer open blijven wanneer de middagtemperatuur een paar dagen achter elkaar 28 graden Celsius of hoger was. Die regeling zorgde in de praktijk voor problemen. Zo was pas laat duidelijk of de terrassen ook echt langer open konden blijven.

  @ Klaas, is toch ingetrokken?

  komen in de plaats van de zogenoemde ??tropenregeling??  Maak melding

 4. @dick,
  In plaats van de tropenregeling mogen ze een half uur langer open in juli en augustus. Hele duidelijke (nieuwe) regel dus. Voor de tropenregeling mochten ze tot 1 uur open. Net zo duidelijk dus.

  Op deze manier is er wel weer een half uurtje bijgesnoept.
  Het wachten is op de volgende discussie dat het ook in juni en september moet mogen. Vervolgens of ze dan in juli en augustus tot 2 uur open mogen etc.


  Maak melding

 5. @ Klaas, die temperatuur-factor zorgde voor manipulatie. Is hier ook al te lezen geweest. Vind het best en mooi dat er in elk geval door goed overleg kan worden samengewerkt. Dat lukt niet overal.


  Maak melding

Reageer