Bedrijven maken kennis met de nieuwe gemeenteraad

Zwolle – De Zwolse gemeenteraad legde vrijdag maar liefst 35 kennismakingsbezoeken af. De raadsleden gingen de hele dag op de fiets op pad door Zwolle.

doepark_1.jpg
Het bezoek en de lunch bij Doepark Nooterhof

Direct na de gemeenteraadsverkiezingen in maart van dit jaar deed de nieuwe gemeenteraad een oproep aan Zwolse bedrijven, verenigingen en stichtingen om de raad uit te nodigen voor een kennismakingsbezoek. Meer dan 45 organisaties reageerden enthousiast. Op basis van het aantal reacties was een programma opgesteld. De ongeveer 55 raadsleden en burgerleden waren over zeven groepen verdeeld. Elke groep bezocht vijf organisaties. Op die manier was het mogelijk om in één dag 35 bezoeken af te leggen. Het programma van de dag begon om 08.30 uur met een gezamenlijke start voor het stadhuis. Daarna fietsten de verschillende groepen naar de diverse programmaonderdelen. ’s Middags werd op Doepark Nooterhof een gezamenlijke lunch genuttigd. Vrijdagmiddag worden de bezoeken afgesloten bij COC Zwolle.

doepark_2.jpg

doepark_3.jpg

doepark_4.jpg

Deelnemende organisatiesDe raadsleden gingen vrijdag 11 juni op bezoek bij de volgende organisaties:

Deltion/techniek, Dimence, Doepark Nooterhof in samenwerking met SWZ, Inclusief Intervens, De Zonnesteen, voetbalvereniging CSV’028, De Kern, AFAC, Plusgroep, Wijkvereniging Berkum, het Openluchtbad, het Stedelijk Museum, Vitens, De Vrijwilligerscentrale, het Tibetaans Klooster, de Raad van Toezicht Kamperpoorters, Novon project Clean Down, zorgboerderij Molenzicht, Wecovi,de bewonersvereniging Krekenbuurt, roeivereniging Boreas, GGD IJsselland, Groenstad, Abbott, Bed and Breakfast De Beuk, het COC, Thorbecke Scholengemeenschap/mediawijsheid, de Vrouwenopvang/tienermoeders, Trias Jeugdhulp, het Exodushuis, Scouting Indaba, de Taaltrein, IJsselheem, Trajecttum, Vereniging van Modelbouwers regio Zwolle en DOK (Directeuren Overleg kunstinstellingen Zwolle). Na de zomer brengt de gemeenteraad aan Stichting Miesbahoel Islam, de Christelijke immigranten, Openbaar Belang, de Belangenvereniging Zwolse Kunstenaars BZK, SWO Zwolle, Vereniging van eigenaren Woningen Maagjesbolwerk en Travers een bezoek.

 Het was de eerste keer dat de nieuwe gemeenteraad  zo’n gezamenlijk activiteit ondernam.

doepark_5.jpg

doepark_6.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer