Introductie Mascotte Pelle

Zwolle – Op sportpark de Pelikaan is vandaag een bijzondere aanwinst geïntroduceerd. In het bijzijn van de mascottes Zwolfje van FC Zwolle en Albatros van Landstede Volleybal en Basketbal alsmede partner Rabobank IJsseldelta en medewerkers, vrijwilligers en stagiaires van De Pelikaan zette Pelle zijn eerste stappen op het kunstgras, natuurgras en natuurlijk het populaire beachveld.

11-6-2010-50.jpg

Pelle vertegenwoordigt de sportverenigingen HTC, Oranje Zwart, ZMHC, de tennisvereniging en het Hippisch Centrum de Haerst, die gezamenlijk en met andere partners uit de stad op het sportpark De Pelikaan zoveel mogelijk mensen van jong tot oud wil kunnen laten sporten.

11-6-2010-80.jpg

11-6-2010-86.jpg

11-6-2010-61.jpg

De daartoe opgerichte Stichting Samenwerkende Sportclubs de Pelikaan heeft Pelle aangetrokken om deze doelstelling nog verder vorm en inhoud te geven. Tanja Geurtse bij Rabobank IJsseldelta verantwoordelijk voor de marketing&communicatie daarover: “Wij zijn blij dat wij onze betrokkenheid bij de brede maatschappelijke sportieve activiteiten op sportpark De Pelikaan met Pelle verder zichtbaar kunnen maken. We nodigen hem graag uit bij de gezinssportdag die De Pelikaan-verenigingen na de zomervakantie voor onze collega’s op het sportpark organiseren”.

Al vele jaren maakt Zwolfje succesvol deel uit van de activiteiten van FC Zwolle. Evenals Zwolfje was Albatros, die komende zomer een nieuwe thuishaven krijgt in het nieuwe topsportcentrum van Landstede, aangenaam verrast met de komst en uitnodiging van Pelle.

Pelle zelf was zichtbaar blij met zijn nieuwe onderkomen en nam direct kennis van de sportieve activiteiten op zijn sportpark. “Ik wil er samen met Zwolfje en Albatros voor gaan zorgen dat wij in dit mooie sportieve gebied in Zwolle nog meer met elkaar gaan samenwerken en eens gaan kijken wat wij nog meer met en voor elkaar kunnen betekenen bijvoorbeeld op het gebied van de sociaal maatschappelijke activiteiten die we nu individueel met en in de gemeente Zwolle organiseren.

Tot volle tevredenheid van Pelle spelen in ieder geval de Landstede Volleyballers Beachvolleybal en de basketballers sinds kort Beachbasketbal op De Pelikaan en maakte onlangs de selectie van FC Zwolle kennis met Beach Soccer. Maar ook de jeugdige talentvolle hockeyers, basketballers, tennissers, volleyballers en voetballers van het nabij gelegen Centre for Sports & Education, maken sinds enige tijd succesvol gebruik van de buitensportmogelijkheden op De Pelikaan.

Met Zwolfje heeft Pelle afgesproken om samen voor de leden van de kidsclub en supportersclub van FC Zwolle een Beach Soccer toernooi te gaan organiseren. Met de Businessclub van FC Zwolle heeft hij binnenkort een afrondend gesprek om een bedrijven beachvolleybal toernooi te gaan organiseren voor de sponsors.

Binnenkort gaat Pelle kennis maken met de verschillende sporters op De Pelikaan. Naast de leden van de genoemde verenigingen zal hij zich ook laten zien bij o.a. de structurele sportactiviteiten die er de afgelopen tweeënhalfjaar op De Pelikaan zijn ontwikkeld voor senioren, mensen met een beperking, het onderwijs, beachsporters en werknemers van bedrijven en zal hij betrokken worden bij de verdere ontwikkelingen op het gebied van de sportpas, het sportaanbod voor studenten die in Zwolle wonen en studeren alsmede de realisatie van de Outdoor Fitness Tuin.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ze zijn er van op de hoogte dat Sanquin al veel langer een mascotte heeft die Pelle heet en er nagenoeg gelijk uitziet? Hopelijk gaan die niet moeilijk doen…


    Maak melding

Reageer