Het weer: kans op zon

Zwolle – Zaterdag ontwaakt Nederland met een totaal ander weerbeeld. De klamme lucht is naar het oosten verdreven, verder is het wisselend bewolkt met genoeg ruimte voor de zon. De temperatuur komt uit op gemiddeld 19 graden in het binnenland bij een matige noordwestelijke wind. In de middag zou er lokaal een bui tot ontwikkeling kunnen komen, de buien hebben wel een lokaal karakter.

11-06-2010_weerfoto__kamperpoort_.jpg
Kamperpoort

Zondag zijn de drukverschillen boven Nederland erg klein, hierdoor staat er maar weinig wind. De wind heeft nog wel een noordelijke voorkeursrichting en hiermee wordt niet al te warme lucht aangevoerd. De temperatuur komt in het noorden dan ook niet verder dan een graad of 16. In het zuiden warmt het overdag op tot gemiddeld 19 graden, waarden die vergelijkbaar zijn met die van morgen. Zondag belooft een droge dag te worden met helaas wel vrij veel bewolking.

Maandag kruipt het hogedrukgebied verder naar het noordoosten om zich in de buurt van de Britse Eilanden te nestelen. De wind wordt hierdoor noordoostelijk. Het weerbeeld is wisselend bewolkt en droog. Door onbestendige factoren in de hogere luchtlagen is de verwachting wel wat onzeker. De temperatuur ligt zo rond de 20 graden. 

Daarna blijft het naar verwachting droog, de temperatuur kruipt iets omhoog.

Artikel delen:

Reageer