Joseph Kiptum wint Halve Marathon van Zwolle

Zwolle – De tiende jublileum editie van de Zwolse Halve Marathon is zaterdagavond onder prima omstandigheden gewonnen door de Keniaan Joseph Kiptum in een tijd van 1.01.53 uur. Kiptum kwam net iets tekort voor het parcoursrecord. Tweede werd zijn landgenoot Julius Arile. De derde plaats was er voor de Fransman James Kibocha Theuri. Bij de dames werd de Keniase Caroline Cheptonui Kilel eerste. Zij brak met 13 seconden wel het parcoursrecord met 1.10.05 uur, dat al acht jaar op naam stond van de Keniase Caroline Chepkorir Kwambai. De tweede plaats was er voor de Ethiopische Abebech Afewok. Sharon Tavengwa eiste de derde plaats op. Koen Raymaekers werd beste Nederlander met een tijd van 1.05.14 uur.

  halve_marathon_9092_470.jpg
Gedeputeerde Theo Rietkerk geeft het startschot …

Ongeveer 7.000 hardlopers gingen zaterdagavond van start voor de Wavin 4 Engelse mijlen de Rabobank Business Run en natuurlijk de befaamde Halve Marathon. Daaronder liepen ook enkele prominenten als bijvoorbeeld Erben Wennemars (1.22.12 uur). Meest opvallende verschijning was een hardloper die als konijn verkleed zijn rondjes liep. Vanaf de Koggelaan in Zwolle Zuid ging het parcours naar de Zwolse binnenstad. Daar stonden duizenden toeschouwers de sportievelingen aan te moedigen. Niet alleen dat was sfeerverhogend, ook stonden er op diverse plaatsen langs het traject bands, koren en DJ’s.

halve_marathon_9145_470.jpg
De winnaar de Keniaan Joseph Kiptum in een tijd van 1.01.53 uur

12-6-2010-176.jpg

halve_8.jpg 

Meer foto’s via Lees verder…

halve_2.jpg

halve_5.jpg

halve_7.jpg

12-6-2010-170.jpg

12-6-2010-334.jpg

halve_1.jpg

halve_9.jpg

 halve_3.jpg

halve_10.jpg

halve_11.jpg

halve_12.jpg

halve_13.jpg

halve_14.jpg

halve_15.jpg

halve_16.jpg

halve_17.jpg 

halve_marathon_9472_470.jpg 

halve_marathon_9412_470.jpg

halve_marathon_9505_470.jpg

halve_marathon_9130_470.jpg

halve_marathon_9601_470.jpg

halve_marathon_9497_470.jpg

halve_marathon_9528_470.jpg

halve_marathon_9538_470.jpg

halve_marathon_9188_470.jpg

halve_marathon_9165_470.jpg

halve_marathon_9205_470.jpg

halve_marathon_9240_470.jpg

halve_marathon_9266_470.jpg

halve_marathon_9267_470.jpg

halve_marathon_9300_470.jpg

halve_marathon_9314_470.jpg

halve_marathon_9333_470.jpg

Artikel delen:
Reacties 30
 1. Zeker hulde voor de snelle verslaggeving.

  Heerlijk zo’n evenement dat elk jaar weer groter word…. :D:D:o:o:D:D Is goed voor Zwolle!


  Maak melding

 2. Complimenten aan de organisatie van dit festijn. Ik heb al wat meer halve marathons gelopen, maar die van Zwolle is echt de allerleukste. Enthousiast publiek en lekkere muziek langs het parcours. Dat geeft vleugels :D;D:D;D:D;D:D;D

  En de mensen van dit onvolprezen weblog, schitterende foto’s weer!


  Maak melding

 3. @zusenzo
  @ja-tja

  hier is dus sprake van discriminatie, omdat deze vrouwen wel dezelfde afstand moeten lopen maar daar niet gelijk voor beloond worden……


  Maak melding

 4. de nr1 vd vrouwen krijgt meer dan de nr20 van de wedstrijd, terwijl die nr20 toch sneller was.
  Zelf kreeg ik nix (ik moest zelfs betalen) terwijl ik ruim de helft langer gelopen heb dan de winnaar;D. En dan heb ik ook nog af en toe vriendelijk gezwaaid naar het publiek. Heb ik die snelle jongens/meisjes niet zien doen…


  Maak melding

 5. toch ff ’n puntje van kritiek:
  Waarom zo’n parcours uitzetten over practisch de gehele ring om het centrum en dan geen ‘oversteekplaatsen’ creëren? Om van de stationbuurt in dieze te komen moest ik helemaal via holtenbroek fietsen. Had ik in de binnenstad moeten zijn, dan had ik er (zonder boze blikken) helemaal niet kunnen komen.


  Maak melding

 6. Wat een feest en wat een volk! 1:01,53 :o:o:o Frankwin herkende ik gister idd ook; hij komt hier volgens mij al maanden niet meer….aha daar issie weer 😉

  Het was nog lang gezellig onrustig in onze mooie stad. Nu ff naar de tijden kijken.
  —–
  @ Janneke, idd zeer veel bekenden en een aantal vrienden gezien. Ken je Melle B. ook?
  —–
  Heb je ook meegelopen Blup? Zag je maat nog wel.


  Maak melding

 7. Nog ff geen uitslagen, maar weet zeker dat Gert P. uitstekend gelopen heeft 😀 De Sensatort is ’t spoor bijster:

  Alleen aan het einde raakten elke deelnemers in de problemen. Eén van hen moest in een ambulance geholpen worden. Verder is het sportieve, maar vooral gezellige evenement vlekkeloos verlopen.

  ELKE???


  Maak melding

 8. Ook ik heb gisteren de halve gelopen. Veel respect voor de organisatie en publiek. Het was allemaal goed geregeld en er was veel enthousiast publiek. Met name wil ik alle enthousiaste kinderen bedanken die op eigen initiatief waterposten hadden opgezet.(met name wipstrikkerallee) hartstikke geweldig!

  Misschien in de toekomst (met name in de stad) een idee om een aantal bruggen (van steigermateriaal) over het parcours te maken.


  Maak melding

 9. @ Jaspert, in het hart van de stad onder de rode opblaasboog. Bij ’t Koningsplein. Maar stonden ze niet op de in veel kranten afgedrukte plattegronden?

  Trouwens nog niet gemeld, maar wij vinden het beiden geweldig knap van ALLE deelnemers :D:D:D Straks de Salverdaloop weer kijken in tuindorp Berkum. Verwacht dat Verdieping ons daar wel van een sapje komt voorzien 😉


  Maak melding

 10. @jaspert en dick, er waren in de stad wel een aantal plekken waar men er tussen door kon, dit stond ter plekke aangegeven. Alleen als je van het station naar Holtenbroek moest was het eenvoudiger om even om te fietsen want je moest nl 2x anders over het parcours

  —–
  Trouwens dank voor alle positieve reacties was namelijk een van de verkeersregelaars.
  8)8)8)8)


  Maak melding

 11. Heerlijk gelopen gisteravond, lekker constant. En heerlijk veel support langs de kant!
  Hoop nog altijd dat men eens elke kilometer een bord plaatst-overigens stond het 10km-bord bijna een kilometer te vroeg (brug Pannekoekdijk ipv voor ’t Hedon), maar dat mocht de pret niet drukken.


  Maak melding

 12. @Dick, uh wie heb jij gezien? Ik heb geen hardloopmaat.

  Lekker gelopen, goede sfeer, muziek (behalve die Harm Wolters ofzo voor de start pfff. Kostte erg veel discipline om geen valse start van een kwartier te maken), sponzen, temp, windje; alles ok. Nieuw pr, dat heb je zo als je voor het eerst meedoet :D.

  Uitslagen staan trouwens op http://www.halvemarathonzwolle.nl


  Maak melding

 13. Prachtige stadsmarathon, sfeer kon niet beter. maar kan iemand mij vertellen of de afstand van 21.1km wel klopt. Ik heb namelijk al wel 5 lopers gesroken met een GPS ontvanger die 200tot 300mtr meer op hun Garmin hadden staan. Ook de afstandborden stonden niet goed. Verder goed georganiseerd en ik doe volgend jaar gewoon weer mee. 21.1 of 21.4 maakt niet uit.


  Maak melding

 14. @Henk, Mijn GPS stond ook op 21.4, maar als je op je kaartje van je route inzoomt zie je altijd was geslinger door afwijkingen in de metingen. Verder word je ook altijd wat gematst als je het GPS-signaal kwijtraakt, zoals in de tunnel. Als je op Garmin.com naar marathons zoekt lijkt iedereen altijd wat meer dan 42.195 gelopen te hebben. Kortom; helaas je hebt gewoon 21.1 gelopen en kan niet nog een minuutje van je PR afrekenen;)


  Maak melding

Reageer