Podiumplaatsen voor Stepteam Zwolle op NK sprint

Zwolle – Op zaterdag 12 juni 2010 werd in Noord Laren (Groningen) het Nederlands Kampioenschap sprint gehouden op de step. Het sprinten werd gedaan op een skeelerbaan met voor de jeugd de 200 meter afstand en tweemaal de 500 meter afstand. Voor de andere categorieën bestond de sprint uit 200, 500 en 1000 meter.

Sprinten is een specialisme die door de steppers eigen gemaakt kan worden door het trainen van de sprinttechniek. Hiervoor is Stepteam Zwolle gaan trainen op een nabijgelegen skeelerbaan. Judith Steenbergen van Stepteam Zwolle wist op de 200 meter een tweede plaats in te nemen, waarna ze bij de 500 meter verslagen werd en uiteindelijk op een derde plaats belande. Een mooie podiumplaats voor Judith op het Nederlands Kampioenschap sprint bij de cadetten meiden. Voor Jonathan Steenbergen (senior heer) hield de race op, na een valpartij tijdens de 500 meter sprint.
Zijn broer Machiel Steenbergen stepte kwam deze dag voor het eerst uit voor het Zwolse Stepteam. Hij heeft een eerste plaats behaald bij de heren junioren.  Helaas is het deelnemersveld bij de heren junioren (leeftijd t/m 18 jaar) nog klein en kan Machiel wel enige tegenstand gebruiken om zich klaar te stomen om mee te doen in de mannencompetitie.

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer