Ecologisch woonproject gaat voor titel ‘Duurzaam Dorp’

Zwolle – Het duurzame woonproject Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk (MMWT) zit in de race voor de titel ‘Duurzaam Dorp’. Ondanks dat het woonproject geen dorp is, is MMWT vanaf deze week, een van de kanshebbers voor de publieksprijs van 25.000 euro en 1,5 miljoen van de Provincie Overijssel. Het bedrag is bedoeld om te investeren in duurzame maatregelen. Uw stem is dan ook zeer gewenst!

De duurzame ambitie van het woonproject dat aan de Klooienberglaan wordt gerealiseerd is terug te vinden op vier gebieden: sociaal, groen, energie en materiaalgebruik. Sociaal duurzaam in de zin van ‘naoberschap’, oftewel een goede buur zijn waardoor bewoners betrokken zijn bij elkaar en bij hun woonomgeving. Duurzaam groen omdat het terrein tussen de woningen wordt ingericht als gemeenschappelijke tuin en niet als parkeerterrein. Om dit te kunnen realiseren, wordt een parkeergarage onder het appartementencomplex aangelegd. De gemeenschappelijke binnentuin is een groene en natuurlijke ontmoetingsplek voor bewoners en staat in directe verbinding met de groenzone bij het Zwarte Water en de wijkboerderij De Klooienberg.

De woningen rond de tuin worden met milieuvriendelijk bouwmaterialen gebouwd waardoor ook binnen een plezierig woonklimaat ontstaat. Bovendien worden de woningen zeer goed geïsoleerd zodat zij weinig energie vragen. De energie die vervolgens toch nog nodig is, wordt duurzaam opgewekt. De woningen zijn in 2012 gereed. Voor meer info: www.overijssel.nl/duurzaamdorp. Tot 29 juni 17.00 uur kunt u hier ook uw stem uitbrengen. Meer informatie over het ecologisch woonproject kunt u vinden op de website www.mmwtzwolle.nl.

Artikel delen:

Reageer