Algemeen Log 127

Dit is een Algemeen Log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert dit Algemeen Log na ongeveer 250 reacties van een vervolg ( Algemeen Log 128 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang!

Artikel delen:
Reacties 253
 1. En ik ben nummer 2! Lachen op de site van de Lijst Willem Lucht wordt dit een extreem-links forum genoemd door figuren als Sjakel en Kleinganssei (hoe verzin je die namen?). Geeft het nivo van die site wel een beetje aan. Deze weblog is een verademing vergeleken bij de prietpraat die daar allemaal staat. Wij Nederland zijn net als Duitsland vroeger met slecht spel maar ook met een overwinning aan het WK begonnen. Als we nu geen wereldkampioen worden weet ik het ook niet meer 😉

 2. Bericht door Derk, op 14 juni 2010 om 23:07
  @ Ingrid dat doen wij ook wel hoor even lekker afreageren na zoveel inspanningen maar dit wereldje is maar klein en altijd kom je dezelfde mensen tegen. Tim kan dit volgens mij wel een beetje beamen ( gezien zijn verleden als schipperkind).

  Ik beaam dat volledig 😉

 3. Tussenstand log-openers t/m dit log:

  wij van de felicitatiedienst feliciteren :

  Erica (runner-up) met haar 2e Gouden Plak,

  Eregalerij:

  met 4: ja-tja en ingrid

  met 5: Natascha en Tim

  met 6: Gezellig en drama123

  met 7: Joppuh

  met 19: Dick

  :D:D:D

 4. Begin de dag met een dansje, begin de dag met een lach::P … de p vv denkt echt in de regering te komen terwijl alles er nou juist op wijst dat dat niet gaat gebeuren.Niemand wil regeren met een stelletje wimps.

 5. @ QM de spelletjes om achteraf niet de schuld van een breuk te krijgen, zijn in volle gang:

  Verhagen: VVD en PVV moeten het eerst eens worden
  CDA-leider wil niet aan eerste onderhandelingsronde deelnemen ??

  Wilders: ‘akkoord hangt af van CDA’

  En:

  Door zijn haatcampagnes in het verleden heeft de PVV-leider zich voor het dragen van elke staatsverantwoordelijkheid onmogelijk gemaakt

  Volgens veel VVD-ers komt het slechts op de inhoud van het regeeraccoord aan. Inderdaad heeft Wilders zich als rasopportunist de laatste weken wat gematigder uitgelaten om aan boord te komen en smijt hij dus nu snel zijn ‘linkse’ sociale punten, waarmee hij ontheemde SP-kiezers heeft gewonnen, overboord.

  En:

  De weerstand binnen het CDA neemt toe. In Trouw stelt Marcel ten Hooven, hoofdredacteur van het door het wetenschappelijk bureau van de partij uitgegeven blad ChristenDemocratische Verkenningen, dat deelname aan een PVV-regering ‘zelfverloochening’ is:

  Politiek gesproken is het een verontrustend fenomeen dat, voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog, met Wilders een beweging tot het centrum van de politiek is doorgedrongen die burgers op grond van een religie wil onderscheiden in eersterangs en tweederangs. Evenzeer verontrustend is dat CDA en VVD aan het salonf?hig maken van deze groepering hebben bijgedragen, door hun aanval niet op dat xenofobe aspect te richten maar op Wilders?? sociaal-economische programma, alsof een regeerakkoord met zijn groep binnen bereik komt als een compromis over de AOW en de WW mogelijk is.

  CDA-Overijssel is tegen. Martijn van der Veen (voor gem.raadsverkiezingen lijsttrekker Zwolle) wilde ook niet met de PVV.

  Aangenomen wordt dat Verhagen nog niet aan de onderhandelingstafel wil plaatsnemen om te voorkomen dat het CDA de schuld krijgt als de VVD en PVV geen overeenstemming bereiken.

  Wilders verklaarde eerder dat de sleutel voor het kabinet VVD-PVV-CDA bij het CDA ligt. De PVV-leider gaat een drukke tijd tegemoet want hij blijft ook lid van de Haagse gemeenteraad, zo heeft de PVV bekend gemaakt. Overigens bepaalt de Grondwet (artikel 57, lid 2) dat Wilders een eventueel ministerschap niet mag combineren met Kamerlidmaatschap.

  Weet je nog: Marky Mark met zijn nep-stoere voor 1 juli :o:o:o

 6. Hahahahaha, dé droom van rutteprutte; ‘een lekkere blonde vrouw om mee te rollebollen’:P… de bittere werkelijkheid…alle politieke meuk van de wereld en in de verste verte geen vrouw te bekennen.

  Da’s pas balen, o, nee, daar hebben ze hans voor 🙂

 7. Goede morgen,

  Erica nou weet ik waarom je nog even achter de pc wou zitten 8)
  @dick en QM inderdaad zullen er weer snel verkiezingen komen en met een beetje tegeslag zijn we net als België 3 jaar bestuurloos.

  Het is mooi weer om geld te gaan verdienen

 8. Nou, ik kreeg via Youtube een filmpje toegezonden waar je ook niet vrolijk van word…in de geest van ‘wat deed Obama tijdens de olie- ramp, en vervolgens zie je ‘m golfen, uitgaan, andere staatshoofden ontvangen…

  Tja, wat moet je dan als president… de olie zelf gaan opvangen.Kritiek leveren is zo makkelijk maar het is echt niet zomaar 1-2-3 opgelost hoor…

 9. @ Derk…waarom nieuwe verkiezingen: Zijn mensen zo labiel dat ze massaal anders stemmen? Er zijn goed combinaties te maken. Alleen een nep-stoer mannetje probeert ons wijs te maken dat dat voor 1 juli kan. België raakt verscheurd, maar da’s geen nieuws. Wij gingen veel met Belgische chauffeurs op vakantie. Toen dacht ik al: dit komt nooit weer goed. Wat mij betreft moeten wij wat spul ook niet.

 10. @ QM, bij die peilingen ook: ongelooflijk dat mensen zo schijnbaar hoppen van partij naar partij. Hoe onzeker kun je zijn. De andere partijen hadden dat “etnische-registratie punt” er trouwens wel eens uit moeten lichten. Heb nog maar 1 stukjesschrijver gelezen die het een afgang vond dat ze het niet had gezien.

 11. Stijllozen zien de formatie weer met andere ogen:

  Het boetseren van het conservatieve rechts-gristelijke kabinet VVD/CDA/PVV is in volle gang. De partijen zijn afgelopen weekend bij informateur Rosenthal geweest om de eerste snuffelstage af te werken. U weet wel: Kijken of de toekomstige partner uit zijn bek stinkt. Heel progressief Nederland vreest een rechts kabinet. Maar ja, het moet nu eenmaal van u. En dus schuiven Mark Rutte en Geert Wilders vandaag weer aan tafel om een pact te smeden. Er zullen er een hoop breekpunten sneuvelen. Sowieso zijn de drie K’s (kopvod, knieschijf en koranverbod) te belachelijk voor woorden. Maar ook die debiele SP-plannen waarmee Wilders de tokkiestem wist te winnen gaan overboord. Feitelijk is Wilders (ooit uit de VVD gekicked) volledig overgeleverd aan de grillen van zijn oude baas. De leider van RechtBlond geilt zo enorm op regeringsdeelname, dat hij de volledige provincie Limburg lachend zou verpatsen aan de hoogste bieder wanneer hem dat een ministerschap zou opleveren. Spin in het web is natuurlijk wederom het CDA. Zwaar verloren dus extra rekening mee te houden. Vergeet al die lulkoek over terughoudendheid en bescheidenheid. Eerdaags sleutelt beroepsleugenaar Maxime Verhagen gewoon mee aan het eerste kabinet Rutte. Leer ons die machtsge*le gristenen kennen. Is het niet nu dan wel ergens in de herfst.

 12. ‘Amerikanen negeren Nederlandse olie-experts’
  ROTTERDAM – De Nederlandse bijdrage aan de bestrijding van de olieramp in de Golf van Mexico wordt onvoldoende benut. De communicatie met de Amerikanen verloopt moeizaam en naar de Nederlandse experts wordt slecht geluisterd.
  Een zegsman van het Rotterdamse bedrijf Mariflex heeft dinsdag een bericht daarover van Radio Nederland Wereldomroep bevestigd. Op dit moment zijn zeven Nederlanders in de Verenigde Staten om advies te geven over het gebruik van zes veegarmen die Rijkswaterstaat aan de Amerikaanse kustwacht heeft geleverd. Deze kunnen elk 240 ton olie per uur opzuigen.

  Maar de Amerikaanse autoriteiten leggen ⤸het Nederlandse advies naast zich neer⤝, stelt een woordvoerder van Mariflex. ⤸Zo denken wij dat het slimmer is verder van de bron olie te ruimen, omdat de olie daar dikker is en dus beter op te zuigen.⤝

 13. Hij haalt er graag alles bij. Oke ik ga mijn Rutte mentaliteit maar weer eens opzetten en geld verdienen. 😉 ( lezing voor dick en QM; graaien en zakken vullen) Werkse en tot later.

 14. @ Derk, denk dat er niemand tegen geld verdienen is. Geld is een middel om te overleven. Had jou niet bestempeld als graaier en zakkenvuller, maar nu je dat zelf doet….graai ze. Niet alleen in andermans geldbuidel dan. Misschien zit er nog een bonus in.

  Maar veel belangrijker! Geniet van deze mooie dag…

 15. Danku, danku, danku:)…maar niet doorvertellen graag, k’ben het nog psychologisch aan het verwerken…:P

  Iemand stuurde me Steve Earle via YouTube, voorwaar een grandioos cadeau… “copperhead road”
  hoe mooi kan het leven zijn???

 16. Het CDA is niet van plan in te gaan op de oproep van de PVV om vandaag aanwezig te zijn bij de gesprekken met de informateur en VVD-leider Rutte. Een woordvoerder van fractieleider Verhagen heeft dat gezegd.

  PVV-leider Wilders vindt dat Verhagen mee moet praten om onderling vertrouwen te winnen. Een ontmoeting zonder het CDA heeft voor hem weinig zin.

  Verhagen liet gisteren al weten dat hij voorlopig niet wil onderhandelen over een kabinet. Hij vindt dat VVD en PVV het eerst samen eens moeten worden en wees erop dat de verschillen tussen die twee partijen groot zijn.

 17. Echt gebeurd?

  Een kort liefdesverhaal Een man en en vrouw die mekaar nog nooit eerder hadden ontmoet, maar beide getouwd waren met een ander, kwamen terecht in dezelfde slaapcoupé in een internationale trein. En ook al waren ze wat ongemakkelijk met de situatie, ze waren moe genoeg om al snel in slaap te vallen; Hij in het bovenste bed en zij in het onderste. Om 1 uur ‘snachts leunt de man over de rand van zijn bed en maakt de vrouw zachtjes wakker en vraagt…: “Mevrouw, het spijt me dat ik u lastig val , maar zou u voor mij een extra deken uit de kast willen pakken? Ik heb het vreselijk koud.” “Ik heb een beter idee,” antwoorde de vrouw. “Zullen we voor één nachtje doen alsof we getrouwd zijn?.” “Wauw!………….Dat is een goed idee,” zei de man. “Goed dan,” zei de vrouw. “…………..Pak die klote deken zelf.” En na een kort moment van stilte,…….liet hij een scheet.

 18. Dick we zoeken nog iemand die een goede conference kan doe ,lijkt me wel wat voor jou.Goed praten,een enorme dosis humor en je ziet er prima uit,je hebt zelfs charisma

 19. Super BB (=Broer?) Waarom zijn sommige clips zo slaapverwekkend saai en anderen weer veuls te saai? Zelfde dames overigens als uit 10:04

  Anouk nu! Are you kiddin me
  :D:D:D

 20. BB, de stijllozen (kleefstiffie Marck Buruma) en Sargasso hebben er ook een topic aan besteed. Dit krijgt vast nog een staartje, zoals de dames misschien ook wel.

 21. Wie weet komen Vree en Dree nog wel ff 😮 En die naamloze wous die zichzelf oa Reinout noemt. Dan kun je beter zelf de kuierlatt’n eem neem’n.

 22. @ QM… Het blijft natuurlijk wel je eigen huis, waar je iemand wel of niet binnen wilt. Ach, maar als je zo vebitterd zuur door ’t leven stapt kom je niet zo snel op een feessie denk ik.

  Drinkman 18.000 voorkeurstemmen.

 23. BeeldBuisBode:

  EénVandaag (N1, 18:04)
  – Strijd tussen biermerken en hun zichtbaarheid op het WK Voetbal
  – De positie van Hero Brinkman binnen de PVV
  ****Je wordt op je wenken bediend QM!!
  – Hoe stabiel is de PVV?

  Opium op Oerol (N3, 19:25)
  – Susan Visser, actrice
  – Martijn Crins, cabaretier (won Cameretten 2009)

  Netwerk (N2, 20:30)
  – De nachtmerrie van elke adoptieouder: je adoptiekind wordt opgeëist door de vermeende biologische ouders. Het gebeurt met de Indiase ‘Rahul’
  – De ‘winnaars’ en de ‘verliezers’ van de voorkeursstemmen. Wie komt er in de Kamer?
  – Ouderen die het slachtoffer zijn van mishandeling

  Nova (N2, 22:45)
  – CDA: VVD en PVV zijn aan zet
  – Wat Nederland van Denemarken kan leren
  – Kunstwereld in de ban van zaak rond kunstvervalsing

  SPORT: WK Voetbal: Brazilië-Noord-Korea (N2, 20:20)
  O Noord-Korea, underdog der underdogs, als er één land dit WK de gun-factor heeft zijn jullie het wel! Want was het al zo knap dat de streng communistische staat zich voor het eerst sinds 1966 voor een WK wist te plaatsen, nu zijn ze ook nog eens in de poule des doods terecht gekomen, met Portugal, Ivoorkust en de niet misselijke tegenstander van vanavond: Brazilië

  FILM: Spy Game (RTL5, 20:30)
  Vakmanschap van regisseur Tony Scott in deze snelle actiethriller uit 2001 met het intrigerende duo Robert Redford en Brad Pitt in de hoofdrol. Een oude CIA-spion (Redford) moet zijn pensioen nog even uitstellen als zijn protégé (Brad Pitt) door de Chinese autoriteiten in de kraag wordt gegrepen

  FILM: Grimm (N3, 22:20)
  De vijfde film van Alex van Warmerdam uit 2003 is een visuele fabel waarin de vaste Van Warmerdam-elementen niet ontbreken: absurdistisch, zwartkomisch en veel sc?nes waarin de teksten ondergeschikt zijn aan de ijzersterke beelden. Jacob Derwig en Halina Reijn spelen een broer en zus uit een getroubleerd gezin die naar Spanje trekken

  VI Oranje (RTL7, 17:50)
  – Willy van de Kerkhof, oud-voetballer
  – Antonie Kamerling, acteur
  – Jan Everse, voetbaltrainer

  Tennis: Unicef Open 2010 (RTL7, 18:55)
  Verslag van het internationale tennistoernooi in Rosmalen
  WK Journaal (N1, 19:00)
  Het laatse voetbalnieuws met Henry Schut en Hugo Borst

  WK Voetbal: Brazilië-Noord-Korea
  (N1, 20:00)
  Met om 20:20 een rechtstreeks verslag vanuit poule G

  VI Oranje (RTL7, 22:20)
  – Willy van de Kerkhof, oud-voetballer
  – Antonie Kamerling, acteur
  – Jan Everse, voetbaltrainer

  Studio Sportzomer (N1, 22:30)
  – Ron Jans, voetbaltrainer
  – Ronald Koeman, voetbaltrainer
  – Erik van Muiswinkel, cabaretier

  WK Voetbal: Honduras-Chili
  (morgen, N1, 13:00)
  Met om 13:20 een rechtstreeks verslag vanuit poule H

  WK Voetbal: Spanje-Zwitserland
  (morgen, N1, 15:30)
  Met om 15:50 een rechtstreeks verslag vanuit poule H
  ————————————————–

  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Hans Beerekamp (NRC Handelsblad) heeft medelijden. ??Het lijkt me een hele kluif (…) om exact vast te stellen hoeveel mensen gistermiddag Nederland zagen spelen. Velen deden dat groepsgewijs op het werk. Het beeld van de werknemers van een sauzenfabriek in het NOS Journaal (maandag, Nederland 2, 20:00, 1.629.000 kijkers) zal ik niet snel vergeten, vooral niet de middelbare dame met hoofddoek en daar bovenop een oranje plastic cowboyhoed.??
  Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) keek naar Nederland ?? Denemarken (maandag, Nederland 1, 13.30, 4.488.000 kijkers). De verrassing: ??Commentator Frank Snoeks, een stem die ik altijd nogal temerig heb gevonden. (…) Het eerste doelpunt domme mazzel? Uit de cursus filosoferen met Frank: ??Zonder geluk vaart niemand wel??. Aan het slot van zijn exposé kwam Frank tot een conclusie. ??Al met al wint Nederland hier zonder dat we beneveld zijn geraakt.?? Alweer raak. Frank had zich beklaagd over ??gebrek aan diepgang??. Daarmee deed hij zichzelf schromelijk tekort. Buigen wij thans voor Frank Snoeks, filosoof te Johannesburg.??

 24. @QM van harte met je 43ste ( ik smeer hem nog even in) Geniet van je gbak en je kado van je vrouw/vriendin of onenightstand vanacht. :D:D:D

 25. Slijmbal!

  Ja, tuurlijk, daar ben ik voor!!!
  Bovendien ben ik vandaag gewend om de leeftijd wat te bagataliseren. Mijn man is vandaag 38 geworden en ziet toch wel een beetje tegen die 40 op.

 26. met 40 hang je niet meer aan jong zijn maar aan levenservaring.

  Heel veel levenservaring…. proest!
  Sorry, kon het toch even niet laten…

 27. Ik zal trouwens vanaf dinsdag flink minder online zijn.
  Ik mag mij eindelijk weer tussen de werkenden voegen!
  Heb dus ook mijn status als “werkzoekende” verwijderd!
  Wel irritant, hoor. Om steeds als 1 van de meer dan 200 brieven te worden afgewezen!! Kl*&&#xte; crisis!!

 28. Mogguh, gelukkig maar QM, dat dat spul (in hun arrogantie) niet geïnteresseerd is in alles dat zich buiten hun super-stad afspreelt.

  @ Eva, 20:14 Slijmen; ben je daar voor???
  Joh, maakt de leeftijd nou uit! Vind echt dat je zo oud bent als je je voelt. Ken een kerel van 70 en 1 van 30, nou kwa plezier en kwa lol in ’t leven lijkt die van 30 ouder!

 29. Ik denk dat het je druk maken om je leeftijd niet geslachts gebonden is.
  Ken van beide zowel m/v, types waarvan ik denk maak j niet druk, wees blij dat je ….. (vul zelf maar in) bent gworden, en leef maak er wat van. Kan morgen afgelopen zijn.

 30. @ Diana hoe zit het met jou, heb je straks nog wel werk? Of hebben ze voor jou ook ontslag aan gevraagd. Of heb je de dans kunnen ontspringen en zit je nog gewoon op de taxi.

 31. Helemaal eens Ingrid: leeftijd. Hoor zelf meer gezeur van vrouwen dan van mannen. Al kan ik idd ook een aantal mannen opnoemen. Maar ze maken het zichzelf alleen maar moeilijk. Er zitten ook veel mooie dingen aan ouder worden. Je wordt ervaringsdeskundige op sommige gebieden en kunt elke dag leren. So wie so kun je elke dag leren. Ach en als je over-ijdel bent en jankt over elke rimpel, grijs haar, je gewicht, dat je niet meer kunt wat je vrogger kunt….kun je altijd nog in training gaan/er wat aan laten doen. Camouflage oid…maar je kunt ook gewoon tevreden zijn met hoever je al gekomen bent en de dag plukken.

 32. De ontslagaanvraag van Taxi Centrale Zwolle voor 35 werknemers is geweigerd door het UWV omdat het bedrijf wel op zoek is naar parttimers voor het leerlingenvervoer.

  Na het verlies van het WMO-vervoer, dat na aanbesteding door Zwolle gegund is aan het Rotterdamse ZCN, kan de vervoerder niet langer een deel van de taxichauffeurs en dienstverlenend personeel in dienst houden.

  Eén van de redenen van de weigering door het UWV is dat TCZ toch druk op zoek is naar nieuw personeel. Het Zwolse taxibedrijf is weliswaar het wmo-vervoer kwijtgeraakt, maar heeft van de gemeente Zwolle het leerlingenvervoer gegund gekregen. Hoewel volgens het bedrijf de contracten niet één op één over te zetten zijn menen de uitkeringsverlenende instanties dat er eerst naar andere oplossingen gezocht moet worden.

  Voorzitter Jippe Jenezon van de Ondernemingsraad wijst in De Stentor ook op dit dilemma. ⤽Het probleem is dat personeel bij het wmo-vervoer 40-urige werkweekcontracten heeft, terwijl het bij het groepsvervoer om contracten van 12 à 15 uur gaat. Gezien het lage salaris dat in de taxibranche wordt betaald is die vermindering van het aantal uren geen aantrekkelijk alternatief.⤝

  Bron: De Stentor

 33. Jahaa, leerlingenvervoer:)…weten wij hier alles van.
  Vanochtend weer miss sjacherijn aan de deur gehad, peuk in de mond – want ze zal eens agut twee minuten niet roken…daar waar een normaal mens niet rookt op het werk.Vanmiddag komt het verzoek het aub niet meer te doen want het inademen op de nuchtere maag is zooo vies…hopelijk gaat dat in het begrijp- bakje van de hersenen.
  Afijn de chauffeurs hebben het zuur omdat ze een blokkie om moeten lopen vanwege werkzaamheden in de straat… leerlingenvervoer…-pfffffff-

 34. Dank voor de felicitaties!
  Hoewel WLZ me wel aardig heeft bezig gehouden de afgelopen maanden, ben ik toch erg blij dat ik weer een vast ritme buiten de deur krijg met als beloning zelfverdiende euri’s!
  Het is een telefonische klantenservice waarbij mijn MWD-diploma gelukkig weer een kleine rol mag meespelen.
  Dus daar heb ik zeker wel zin in!

 35. Het aanbesteden is ook zo een circus, elke drie jaar weer, om een paar cent te bezuinigen want veel levert het over all niet op maar men pakt zwakkeren en degenen die niet kunnen protesteren maar het eerst, wel zo makkelijk.

  En hoe het moet met ouders wier kind/chaffeur verhoudingen zo zijn afgesteld dat er ook nog wederzijds begrip is opgebouwd, enz…daar word niet naar gekeken, het moet allemaal voor minder dan niks en verder is het slikken of stikken.
  Onbegrijpelijk.

 36. Radar A28 richting Staphorst thv hmp 101.3 bij parkeerplaats de Markte bij de werkzaamheden vmax 70km/u.

  Lasergun bij 30km wegen Aa-landen.

 37. Een vriend van mij heeft way way long ago speciaal vervoer gedaan. Werd daar niet vrolijk van. Het blijven kinderen die je uitproberen, zonder dat je disciplinair mag optreden. En àls hij een kind eens terecht wees, belden ouders weer boos op en moest hij op het matje komen. En dat alles voor heel weinig loon. Hij is blij dat hij er weg is.

 38. Geen bekeuring door seks

  Een 33-jarige Britse verkeersagent heeft 3,5 jaar cel gekregen voor het chanteren van vrouwelijke automobilisten om aan zijn gerief te komen. Dat meldt de BBC. De getrouwde man bood mooie verkeersovertreders de optie om seks met hem te hebben. Dan gaf hij hun geen bekeuring.

  Bewezen is dat Jamie Slater zes slachtoffers heeft gechanteerd. Twee vrouwen zwichtten en lieten zich door de verkeersagent in zijn politieauto nemen. De rest hoefde niet te betalen na het afgeven van een telefoonnummer, waarop zij vervolgens seksueel getinte sms’jes met seksverzoeken ontvingen.

 39. @Eva ; gefeliciteerd. Telefonische klantenservice; betekent dat voor jou bellen of gebeld worden, of beide? En natuurlijk ergens op je scherm een hoekje vrijhouden voor WLZ8)

 40. De FIFA heeft een aanklacht ingediend tegen Bavaria. De wereldvoetbalbond legt de Nederlandse bierbrouwer een verkapte marketingactie ten laste. Aanleiding was een groep vrouwen die tijdens de wedstrijd van Oranje tegen Denemarken gehuld in jurkjes van de brouwer op de tribune verscheen. “De FIFA heeft een aanklacht ingediend tegen de organisatoren van deze campagne”, aldus woordvoerder Nicolas Maingot op een persconferentie

 41. Bavariajurkje. ’t is dat ik er niet in pas, maar anders ging ik nu nog.
  Goeie stunt, maar… gaat dit zich niet tegen ons WK-bied-gebeuren keren?

 42. Vrees in elk geval tegen de geldbuidel van dat Brabantse sapje. En de er zullen minder mooie vrouwen op de tribune gesignaleerd worden. De Fifa ontneemt ons ook vanalles: videobeelden tijdens de wedstrijd, eerder al. En we krijgen Blatter er voor terug.

  De Fifa zelf kan het verdiende geld niet eens tillen, terwijl de steward hun geld niet eens krijgen of maar 1/3 van het beloofde geld. Vreemde wereld.

 43. Eva; ik kén dat soort ouders… de pesters doen nooit wat, ouders van gepeste kinderen moeten maar individueel vervoer aanvragen (kostten 10.000?? voor de gemeenschap) maar de taxi regels die elk jaar weer worden opgesteld gelden voor alles en iedereen BEHALVE de etters…die mogen van gemeente- en hun ouders- wege blijven zitten.
  Pappen en nathouden noem je dat.Onze kinderen hebben nou zo een stinkdier in de taxi, kun je wel vragen of haar ouders aan persoonlijke hygiëne doen maar als je de moddervette rokende vader al ziet- vol tattoos- en de permanent hysterisch overassertieve moeder; dan weet je genoeg….slikken of stikken maar want van dát front valt niks te verwachten.

  Tja, daarom, arme chauffeurs. De ene liet vanochtend een kind uit de taxi dat blokje omlopen en aanbellen (want zo ga je met klanten om, kinderen met beperkingen zijn toch gek, en je moet niet denken dat de heer/ mevr. chauffeur zich van zijn/haar ZKH kont verheft, althans niet méér dan strikt noodzakelijk…) en de ander was aan het eind van haar latijn.
  Het kleine beetje vermogen om met dit soort oponthoud cq tegenslag om te gaan is ook wegbezuinigd. Nu jij weer, Eva.

 44. Wandelende Bavaria-commercial op water & brood ipv. bier. Tot nu toe wint de Brabante sapjes-boer. Zoveel bijna reclame in diverse landen.
  Bij ‘sluikreclame’ zal er toch minimaal iets van het product, de bedrijfsnaam, het logo of iets dergelijks in beeld moeten zijn. Dit is niet het geval. Dus, zou je zeggen…..

  Maar de FiFa denkt daar blijbaar anders over; verkapte marketingactie en bijvoorbeeld door het van ’t bed lichten…..wordt vervolgd.

  Ach en als die dames niet op de tribune staan, mogen van mij ook wel andere mooie vrouwen hun shirt uittrekken.

 45. @QM; De enige verdediging die ik kan verzinnen voor die taxichauffeurs om kinderen het blokje om te laten lopen in plaats van zelf te lopen is, dat die chauffeur verantwoordelijk is voor alle al aanwezige kinderen in de bus en ze daarom niet alleen kan/mag/wil laten. äls er iets gebeurd is die chauffeur aansprakelijk.
  En al helemaal als er etters op de bus zitten! Dan bescherm je niet alleen de andere kids, maar ook je bus tegen vandalisme!

 46. @Dick;

  Ach en als die dames niet op de tribune staan, mogen van mij ook wel andere mooie vrouwen hun shirt uittrekken.

  Mag daar dan tegenover staan, dat sommige mannen hun T-shirt dan maar weer gewoon aantrekken?

 47. Eva; in de bus zit alleen dat jongetje…en ik probeer ook de situatie van twee kanten te bekijken, nu het stokje overgenomen word door een ander bedrijf is de motivatie weg, het is ontzettend vervelend voor iedereen, en dat voor een paar cent.
  Maar als je ziet wie ze nu willen laten rijden; werkelozen die in 2 weken opgeleid moeten worden en geen idee hebben met wat voor problematiek ze geconfronteerd gaan worden, hun papieren werkelijkheid strookt namelijk niet met wat ze in werkelijkheid mee gaan maken.En tja, eentje van amper 20 gaat anders met kinderen met beperkingen om dan iemand van in de 40 (die zelf al kinderen heeft)…
  Het word er al met al niet beter op, maar ons ouders en de kinderen word niks gevraagd.

 48. Kijk, niet iedereen hoeft het lichaam van Arie Boomsma te hebben (maar dan zonder tattoo’s). Een 6-pack hoeft echt niet! Een zwembandje vind ik zelfs ook aantrekkelijk…
  Maar sommige mensen staat het gewoon beter met shirt aan!

 49. Het is sowieso vreemd dat mensen die maatschappelijk zijn afgekeurd, nergens goed genoeg voor waren ineens wel de bus mogen gaan besturen met een dergelijke verantwoordelijkheid…
  Je kunt er dus op wachten dat dat een keertje flink misgaat, maar ach, dan geef je kinderen en ouders toch de schuld… tja

 50. QM, ik pleit er voor om weer begeleiders in de busjes te krijgen waar deze kinderen meer vervoerd worden. Toen Volgelweijde in Zwolle nog bestond, deed ik dit als 16 jarige na schooltijd en in de vakantie.
  Ook waren er ouderen die deed deden als verdienste. Het was leuk en gezellig in de bus, je had een vaste rit, wist van ieder kind wat er mee aan de hand was, kende la vrij snel je pappenheimers, en de chauffeur kon al zijn aandacht op de weg houden.

 51. Tsja, aanbestedingen zorgen er voor, dat alles zo goedkoop mogelijk moet. En zo goedkoop mogelijk gaat altijd ten koste van kwaliteit!
  Nu maar hopen, dat ze niet nog meer gaan bezuinigen.

 52. Arie Boomsma, ieeeuuuwww gatsie!

  Dat sommige mensen beter een shirt kunnen dragen ben ik met je eens, maar tegenwoordig hebben ze van die strakke met de v hals op de knieen shirtjes en die zijn toch ook te walgelijk voor woorden?

 53. Ja, waardeloos is dat aan besteden, geloof als ik een kind had die dagelijks met een busje naar school moest, ik ging proberen om als ouders een begeleidingspoule op te stellen. Weet niet of het realistisch is, maar alle verhalen die ik hoorde (ook mijn jongste heeft een jaar op het speciaal onderwijs gezeten, maar dat was in Zwolle, en had de leeftijd dat hij met de fiets kon) en nu weer lees ging ik het denk ik toch proberen.

 54. Ons kind gaat dus ook naar speciaal onderwijs terwijl die nog maar 4 is. Dit komt omdat hij een jaar in het ziekenhuis gelegen heeft en daar door een achterstand opgebouwd heeft. Wij wonen dan wel niet in Zwolle maar ik kan niets anders zeggen dan dat het bij De Praam perfect geregeld is. De bestuurder kwam eerst hier thuis voor een gesprek over het hoe en wat, en weet je onze kleine is helemaal gek met die man evenals de andere kinderen die meegaan. Het is gewoon feest zo in de bus. Ook als er iemand bv misselijk is ofzo dan hoor je dat terug. Hulde voor onze taxi!!

 55. Die V-hals van Lieke van Lexmond (musicalawards) vond ik haar ook geen goed doen…
  Lekker wijf, maar niet in die jurk!

  Tegenwoordig zijn strechshirts voor Mannen en Vrouwen erg in. Dat wil zeggen… voor vrouwen vind je bijna geen andere soort shirts meer. En ik moet het nou juist hebben van shirts die niet alles laten zien wat ik niet wil dat ze laten zien…

  Bericht door dick, op 16 juni 2010 om 10:49
  Helemaal eens Ingrid: leeftijd. Hoor zelf meer gezeur van vrouwen dan van mannen.

  Jawel, klopt. Vrouwen zijn meer bezig met uiterlijk dan mannen…

 56. Fijn Erica, dat het bij De Praam zo goed geregeld is. Zo kan het dus ook.
  Het is tenslotte wel je kind, die je aan zijn/haar zorg toe vertrouwd.
  Dus hulde voor deze chauffeur (s).

 57. @ Eva (12:58), Ben niet zo kritisch op zgn-super gespierde lichamen. (Vrouwelijk supergespierd vind ik niet eens mooi). Kunstmatig getrainde of gevormde (implantaten etc) lichamen vind ik plastic. Onecht vind ik nixxx. Laat ik maar nixxx over de rest van mijn voorkeur bij vrouwen schrijven, want dan voelen andere vrouwen zich weer aangevallen. Vind plakplaatjes en ijzer ook niet mooi; wie het wel mooi vindt draagt het maar. We leven in een vrij land. Kan ook genieten van een heerlijk buikje getuigend van een genietend leven. Gezicht (ogen, uitstraling en mimiek) vind ik veel belangrijker. We laten ons toch verdeurie door de commercie geen schoonheids-idealen opleggen 😮
  Ach de buitenkant.

 58. Het eerste wat ik aantrekkelijk vind in een man is zijn ogen. Als die stralen (warmte, met een tikkie ondeugendheid, maar wel degelijkheid), ben ik al aardig verkocht. Dan kijk ik naar de inhoud van het karakter. Hoe warmer hoe mooier. Vervolgens ben ik benieuwd naar wat diegene te zeggen heeft. Als allerlaatste kijk ik pas naar uiterlijk.
  Mijn type ideale man heeft dus meestal geen 6-pack. Hoe leuker de man zichzelf vindt, hoe lelijker de inhoud van het karakter.

 59. Morgen in de Buistensoos…bijeenkomst van FNV over wel of niet akkoord gaan met prioncipe-akkoord bonden-werkgevers….ff informeren of er nog veel heen gaan.

 60. Vrijdag onthulling van De Glazen Engerd op Grote Markt.Wie komt kijken om er daarna samen een (h)eerlijke gele rakkert te halen bij Stap om dit verdriet weg te drinken???

 61. Dat Robbenbeeld vond ik erg dubieus staan gisteren. Was een groot oranje zeil omheen gepakt, met een touw om de nek. Deed me aan een slechte krimi denken!

 62. @ Wichert, hoe laat? Het tot 12 uur bespreking. Maar een beetje wartaal op de late vrijdamiddag is nog niet zo gek. Mooie uitsmijter van een gave week. Trouwens die engel lijkt me geslaagder als die puist op de het museum. Maar daar schijnen er weer velen anders over te denken. Gelukkig maar; smaken verschillen….ken jij de persoon uit het volgende bericht?

 63. Dave van de Ploeg lachte me net vanaf een poster toe in hartje Steenwijk. De vriendelijke Zwollenaar kickboxt hier zaterdag. Ook Zwolle-promotie…Succes Dave!

 64. @ Eva…aankomen niet! Helemaal niet? Kusjes bij het begroeten. Al is dat nog lang niet ingeburgerd in Zwolle. Maar oi voi voi, zou wat zijn als we niet meer mochten kijken.

 65. Frank Olijve heeft getekend bij Fc Zwolle, een 21 jarige middenvelder afkomstig van Fc Groningen, jeugd doorlopen bij Ajax.

  @Eva weet je waar ik als eerst naar kijk? Naar de schoenen, het slaat helemaal nergens op maar het is waar….;D

 66. Congres beslist over regeringsdeelname CDA
  Voor het eerst beslist CDA-congres vooraf
  Waarnemend CDA-partijvoorzitter Henk Bleker heeft bekend gemaakt dat het CDA-congres zich mag uitspreken over eventuele regeringsdeelname voordat de partijtop dat doet.

  Dat meldt het AD. Tot nu toe legde de partijtop altijd achteraf verantwoording af. Bleker benadrukt dat dit niet afhankelijk is van welke coalitie op dat moment voorligt:

  Dit sluit aan bij een wens die ik de afgelopen dagen heel sterk heb gevoeld. De partij wil sterk betrokken zijn bij dit type zaken en leden willen op cruciale moment ja of nee kunnen zeggen. Dan is de vraag aan de orde of we ?berhaupt in een regering moeten stappen en de vraag of we in de dan voorliggende coalitie moeten stappen.

  Dit besluit komt op een moment dat er binnen het CDA veel onrust is over het vooruitzicht van een eventuele coalitie met de PVV.
  Bij meerderheid van 1 stem is het voorstel aangenomen?

 67. @Dick, zal het even aan mijn man vragen als hij thuis komt, haha.
  @Natascha, naar schoenen? Iedereen zn fetisch. Maar, oei, dan heb je aan mij een slechte! Mijn voeten zijn al van kids af aan erg breed. Eigenlijk kunnen die blokkepoten van mij haast alleen maar kisten aan. En aangezien die krengen enorm lang duren voordat ze zijn ingelopen…
  Ik heb al een jaar een nieuw paar kisten in de kast staan, maar loop nog steeds op de oude, omdat ik het nog niet aandurf om de nieuwe in te lopen (ja, ja, ook ik ben een rare!).

 68. Wordt dit net als bij de VVD toen Rita Verdonk op de stoel van Mark Rutte wilde gaan zitten? Toen is er onder de leden van de VVD een stemming gehouden en is er democratisch met meerderheid voor Mark Rutte gekozen.
  Begrijp ik dan, dat als de leden van het CDA niet willen regeren met de PVV, dat Verhagen zich daar dan naar gaat schikken?
  Ik hoop het zo!
  Maar ik ben er bang voor van niet!

 69. Zeg het maar, ik heb morgen om half 10 een afspraak in de stad (tekenen contract) en daarna wil ik in de stad mijn laatste, door de staat gesponserde, vrije dag nog even vieren. Waar gaan jullie zijn?

 70. Oh Eva ik ken dat probleem, ik loop eigenlijk 9 van de 10 x op te dure gympen want gewone schoenen kan ik niet aan, brede en grote voet (voor een vrouw dan)

  @ Dick 16 juni 2010 om 14:08
  Bedankt!

 71. @ Eva, wat een heerlijke tv was dat toen die zaterdagmorgen! Gelukkig paste het precies na de jeugdvoetbal. Al die egootjes die elkaar probeerden de loef af te steken. De Bolk won van Wiegel.

  Uh, vrees dat Verhagen zich niet erg snel ergens naar laat schikken. “Vriend” Verhagen vind ik niet echt een teamspeler.

  Er hebben er zich van de week al een aantal beklaagd:

  Veel CDA’ers zien het niet zitten met de PVV te gaan regeren. Dat zei CDA-Kamerlid Sybrand van Haersma Buma zaterdag in het radioprogramma Kamerbreed. Hij reageerde op een aantal partijgenoten die zich in NRC Handelsblad keerden tegen een kabinet waarin CDA en PVV zitten.

  Wilders wil met VVD en CDA
  Het NRC Handelsblad opende zaterdag de krant met ‘CDA-Prominenten wijzen coalitie met PVV af’. Belangrijke CDA’ers vinden niet dat hun partij met de PVV moet gaan regeren. Onder hen oud-minister van Buitenlandse Zaken Peter Kooijmans. Kooijmans, tevens minister van staat, zou het ⤸bedenkelijk⤝ en dus ⤸niet acceptabel⤝ vinden als het CDA met de PVV gaat regeren. ⤸De PVV plaatst een hele groep Nederlanders buiten de maatschappij.⤝

  Geluk
  Voormalig Rotterdam-wethouder Leonard Geluk vindt het ⤸ondenkbaar en onacceptabel⤝ als er zaken wordt gedaan ‘met een partij die concessies doet aan de godsdienstvrijheid’. ⤸Onze kernwaarden zijn ononderhandelbaar.⤝ Geluk verwacht grote verdeeldheid binnen het CDA als er regeert gaat worden met de PVV.

  Ook voorzitter van de HBO-Raad Doekle Terpstra keert zich af van het CDA als zijn partij samenwerkt met de partij van Geert Wilders. Van Haersma Buma zei absoluut niet te schrikken van de opmerkingen van zijn partijgenoten. ”Ik kan hen goed volgen in hun motivering waarom ze moeite hebben met de PVV.”

  VVD
  Ook in VVD-huize is er kritiek op de PVV. Oud-Tweede Kamerlid Frans Weisglas is er fel op tegen als zijn partij in een coalitie stapt met de PVV van Geert Wilders. Hij vindt het niet liberaal om met een partij te werken die een hele bevolkingsgroep wegzet, vernedert en discrimineert.

  Van Agt is natuurlijk ook niet voor.

  Fractie Overijssel was tegen
  Martijn v.Veen (hier nog wel eens aanwezig) was tegen

  Maar als de macht en bijbehorende status 1x beginnen te lonken?

 72. @Ingrid, een begeleidingspoule acht ik in onze streek ondenkbaar, tenzij alle ouders die hard achterhoekers zijn en links of rechts verwanten..dan loopt zoiets nog wel.
  Maar in speciaal onderwijs land is het ieder voor zichzelf en het busje daar word je met zijn allen ingepropt…mag je van kleins af aan ‘meegenieten’ van de opvoedkunsten van anderen of het nou leuk is of niet.
  De taxi regels dienen immers als behang voor het taxi interieur en voor die 1% die zich er wel aan houd, er staan immers toch geen sancties op, als je je misdraagt…en helaas, degenen die zich misdragen worden gedekt door hun ouders- of wat er voor door moet gaan-
  de rest moet maar naar individueel vervoer.Het is niet anders.

 73. @ Hannibal, oh ja? Jolanda woont op de hoek.

  Best wel uit te houden he, in Steenwijk? Wandel altijd binnen een half uur door de stad, het mooie park Rams Woerthe en langs het water.

  Tijdje geleden nog eens met een maat naar Drukwerk geweest op het plein. Vorig jaar was daat Latama-band (hun kaart hangt hier aan de muur) tijdens 1 of ander Aziatisch feest. Reisje binnendoor is ook altijd tof: Hasselt-Zwartsluis-Giethoorn- Beulaker….BLAUWE HAND waar de gemeente Zwolle het logo van heeft gejat 😉 Ook wel eens met mooi weer op de terugweg, de Beulaker in gejumpt. Opdrogen en weer doorrijden. Cafe De Karre is ook tof, ook al eens geweest. Net als bij Dicky Woodstock; beetje cultuur snuiven he.

  Oude maat van ons woont en werkt hier ook, ben eens bij hem geweest. Bij de Opregter Steenwijker…Arjan V. (broer van Eric, Wichert).

 74. Dick, zeg nou gewoon dat je verlegen bent, en bij een ontmoeting altijd de oogleden een eindje laat zakken, zodat het lijkt alsof je de schoenen bestudeert…

 75. Ach ja Steenwijk, leuke stad, maar nooit geen spijt van gehad dat we daar weg zijn gegaan:D.
  we komen er soms nog wel eens, maar daar houdt het dan ook mee op….
  verder geen binding met ddie stad meer…

 76. Eva natuurlijk mag je plagen ,ik mag dat ook graag zo je begrijpt en Dick bij Stap 1600 uur.Ik moet eerst nog een echtpaar trouwen om 1430 in de Nieuwe Haven Gezellig

 77. @ Wichert; heb ff naar huis gebeld maar ik kan verdeurie niet: Uitvoering dansen dochterlief en zeer waarschijnlijk daarna nog wat dametjes naar Takens brengen. Andere keer maar.

 78. BeeldBuisBode:

  De zender Het Gesprek
  – 1×20 Frenk. Frénk van der Linden ontvangt Yassmine Elksaihi (22:15)
  – The late show met David Letterman. Te gast: Sean Hayes, Robert Klein en Allison Moorer (22:45)

  EénVandaag (N1, 18:04)
  – Nieuwe theorie over oorzaak MS onderzocht
  – Homostel weggepest uit Leidsche Rijn
  – Nederlander verdacht van pedofilie in Cambodjaanse cel

  Opium op Oerol (N2, 19:30)
  – Renée Soutendijk, actrice
  – Neville Tranter, poppenspeler
  Attentie Zwolle in beeld!!! Op OERAL NOG WEL; mazzelpikken…..
  – Muppetstuff (band), Rico en Typhoon (rappers)

  Netwerk (N2, 20:25)
  – Afscheid van Rita Verdonk
  – Pioniers in de polder: saxofonist Piet Noordijk

  Nova (N2, 22:45)
  – Informateur Uri Rosenthal laat zich bijpraten over economie
  – Warmtecamera toont energieverlies
  – Obama: ‘Olieramp toont behoefte aan schone energie’

  SERIE: Detectives: Inspector Lynley
  (N2, 21:00)
  Elke dag tegenover het voetbal een moordmysterie in de (tot nog toe zeer succesvolle) detectivemaand op Nederland 2. In deze aflevering van Lynley de zoektocht naar de vermiste leerling Matthew. Zijn klasgenoten zwijgen

  TONEEL: De vloer op (N2, 23:20)
  Improvisatieserie, deze maand vanuit Kaapstad, met zes Zuid-Afrikaanse acteurs en actrices (Ruphin Coudyzer, Erica Wessels, André-Jacques van der Merwe, Desmond Dube, Xolile Tshabalala en Lindiwe Matshikiza). Naast hen Nederlandse oudgedienden Saskia Temmink en Gijs Scholten van Asschat

  DOCU: Import: Voetbal is God (N2, 23:50)
  De fanatiekste supporters van de Argentijnse voetbalclub Boca Juniors (waar Maradona begin jaren 80 speelde) wensen dat hun as uiteindelijk wordt uitgestrooid op hun geliefde voetbalmat. Ze gaan zo ver in hun ??religie?? dat voetbal belangrijker is dan familie

  VI Oranje (RTL7, 17:50)
  – Gerald Vanenburg, oud-voetballer
  – Regisseur Martin Koolhoven

  Tennis: Unicef Open 2010 (RTL7, 18:55)
  Verslag van het internationale grastennistoernooi in Rosmalen

  WK Journaal (N1, 19:00)
  Het laatste voetbalnieuws met Henry Schut en Hugo Borst

  WK Voetbal: Zuid-Afrika – Uruguay (N1, 20:00)
  Met om 20:20 een rechtstreeks verslag van deze wedstrijd uit poule A

  VI Oranje (RTL7, 22:20)
  – Gerald Vanenburg, oud-voetballer
  – Regisseur Martin Koolhoven

  Studio Sportzomer (N1, 22:30)
  – Hans Vonk, oud-voetballer
  – Gertjan Verbeek, trainer

  WK Voetbal: Argentinië – Zuid-Korea (morgen, N1, 13:00)
  Met om 13:20 een rechtstreeks verslag van deze wedstrijd uit poule B

  WK Voetbal: Griekenland – Nigeria (morgen, N1, 15:30)
  Met om 15:50 een rechtstreeks verslag van deze wedstrijd uit poule B

  ====================================================

  BeeldBuisBodeBeschouwingen:

  Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant) heeft een zondebok gevonden voor het Bavaria-incident. ??Het is allemaal de schuld van Sylvie van der Vaart, voetbalvrouw. Zij had de natie opgezadeld met die hippige Oranje-jurkjes. Of zoals het in haar jargon heette in Boulevard (dinsdag, RTL 4, 18:35, 920.000 kijkers): ze had ??een pr-shoot voor Bavaria gedaan.??

  Ook het Journaal (dinsdag, Nederland 2, 20:00, 1.227.000 kijkers) besteedde aandacht aan de publiciteitsstunt. Hans Beerekamp (NRC Handelsblad): ??De stunt werkt dus boven verwachting goed, want ook al smaakt Bavaria nergens naar, iedereen kent nu het merk. (…) Dankzij Bavaria is de twijfel gezaaid over een WK in 2018 in Nederland en België.??

 79. @ Eva 16:15:

  Dan mag je hier meezingen:

  nog in Zwart/Wit

  De tekst:

  Kom luister naar het lied dat ik voor u ga zingen
  Het is een tragisch lied over losbandigheid
  Het gaat over een dame uit de hoogste kringen
  De neiging tot het kwaad, die kon zij niet bedwingen
  Zo raakte zij haar eer en reputatie kwijt

  Zij kon het lonken niet laten, zij lonkte naar iedere man
  Dat liep veel te veel in de gaten, en oh daar kwam narigheid van

  Haar man had eerst geen aandacht aan haar kwaal geschonken
  Want ach, hij dacht: “ze heeft een vuiltje in haar oog”
  Maar toen ze na een tijdje zo diep was gezonken
  Dat ze in de kerk nog naar de preekstoel zat te lonken
  Toen kwam het ogenblik dat zij de laan uitvloog

  Zij kon het lonken niet laten, zij lonkte naar iedere man
  Dat liep veel te veel in de gaten, en oh daar kwam narigheid van

  Zij werd een danseres in 1 der minste kroegen
  Drie veren droeg zij slechts en soms geen eens geen drie
  Soms droeg zij slecht 1 veer en als de klanten ’t vroegen
  Dan viel de laatste veer tot algemeen genoegen
  En bloot lonkte ze door met dubbele energie

  Zij kon het lonken niet laten, zij lonkte naar iedere man
  Dat liep veel te veel in de gaten, en oh daar kwam narigheid van

  Maar ach zij werd te oud, zij kon geen man meer strikken
  En zij werd werkster in het ouwemannen-huis
  En onder het dweilen door wierp zij nog wulpse blikken
  Zij maakte met haar lonken de ouwetjes aan ’t schrikken
  En op een dag zat zij er eentje na door ’t huis

  Haar emmertje met schuim en sop dat zag zij heel niet staan
  Zij struikelde en brak haar nek, ’t was met haar gedaan, ja

  Zij kon het lonken niet laten, zij lonkte naar iedere man
  Oh meisjes hou toch in de gaten, oh daar komt narigheid van…

  ;););)

 80. Aaibaarheidsfactor… ik heb wel lange haren waar, om de een of andere reden, vaak vooral oudere mensen aan willen zitten….
  Vind ik niet altijd even leuk trouwens, maar ja, als je daar die oudjes een plezier mee doet…

 81. Hier zakt me toch de broek van af!
  Die gasten hebben dat gewoon gedaan! Niets verdachts aan… Echt DIEPTRIEST!

  En wat nog meer dieptriest is: ik kom vandaag thuis en zie dat onze papierbak bijna vol zit. Dus ik denk:”Mijn vriendin zal wel aan het opruimen geweest zijn” Vanavond iets nader bekeken: we hebben de Peperbus niet gehad…niet in de brievenbus in ieder geval. Nee, er zijn er 37 in de papiercontainer gegooid! Dat is toch bijzonder asociaal?!?

 82. @ Plantje, dat Peperbus-dumpverhaal ff doorgeven aan de distributeur. Zal deze dumper het vast geen 2ex mogen proberen.
  Maar het zal je niet verbazen….je hebt enkel zwarte vingers gemist. En natuurlijk de wederom zeer lezenswaardige column van Henk Spaan.

  Het was toch al bekend dat die opsporingsmethode afgekeurd is? Ben het er ook niet mee eens, misschien is er een beweegreden op het www te vinden?

 83. @plantje Ik heb eens een hele stapel folders geseald en wel in de groenbak gehad. Ook lekker. Eerst eruit vissen, dan het plastic verwijderen en dan in de papierbak. Heb de verspreider ingelicht en raad eens? Nooit wat van gehoord.
  Typisch vakantietijdleed met invalbezorgers.

 84. Ik heb tijdens Kerst en Oud&Nieuw al die kaartjes bewaard van de bezorgers. Toen ik namelijk een tijd terug regelmatig klachten had, had ik geen idee waar ik naar moest bellen.
  Zo hebben wij een paar keer 2 dezelfde folderpaketten gekregen, zaten er in een pakket wel 6 dezelfde folders (een verdubbeling komt overigens nog steeds wel eens voor), waren de folders verfrommeld en/of verscheurd in de brievenbus of nat van de regen, omdat ze voor het grootste deel nog buiten de brievenbus hingen.
  Nu heb ik die kaartjes, dus de volgende keer dat het me de spuigaten uitloopt, klim ik in de telefoon…

 85. Tsja, in eerste instantie bewaarde ik ze, zodat we niet per ongeluk dubbel zouden geven (eens een Hollander…).
  Daarna bedacht ik me inderdaad, dat het wel verstandig was om ze om eerder genoemde reden ook te bewaren.

 86. Bewaar je alles Eva? Voor deze kaartjes heb je ook nog betaald, neem ik aan….

  Heb hier geen kaartjes nodig. Krantenhalte Stadshagen verzorgt alles hier uitstekend, zo niet: belletje en opgelost. Ze gaan die sukkels natuurlijk niet betalen en zelf een slechte naam oplopen. Ze kwamen er hier ook gelijk in toen het eens eerder over De Peperbus ging. “zoek” maar eens.

 87. Daar hebben we hier geen last van omdat de papierbak achter in de tuin staat. Maar als het mij zou gebeuren zou ik het direkt melden.

 88. @ Erica; Lees je helemaal nixxx wat je gratis door krijgt binnengeschoven? Gister nog een “kijk ons eens Genemuiden-ondernemerskrantje”, ok had ik ook liever niet gehad.

 89. Ik heb UITERAARD melding gemaakt! Alleen jammer, dat ik niemand persoonlijk te spreken kreeg! Ik heb wel mijn telefoonnummer ingesproken.
  En mocht ik iemand zien die de Peperbus bezorgt, dan zal ik zeker even vragen of ie er meer van weet.

  Het was toch al bekend dat die opsporingsmethode afgekeurd is? Ben het er ook niet mee eens, misschien is er een beweegreden op het www te vinden?

  Ben je het niet eens met de manier van opsporen of met het feit dat de opsporingsmethode is afgekeurd?

  Ik ben inderdaad een tijdje minder actief geweest op het Algemene Log. ERG druk op het werk! En natuurlijk de trouwerij van mijn broer voorbereiden! 😀

 90. @ Plantje, niet eens met het ontbreken van een link en niet eens met het afkeuren van de methode.

  Geweldig Plantje! Wanneer is de grote dag? Ben jij de master of ceremony? In het bronsgroen eikenhout? Gaat ie ook de naam van zijn vrouw aannemen; is modern: Wesley gaat ook Sneijder Cabau heten. Hij wil persé mijn achternaam dragen, omdat hij in de toekomst niet de enige wil zijn die Sneijder heet in ons gezin.

  Haha de reden ook, ipv dat ie verklaart dat Cabau er zo nodig bij moet, is ie bang dat ie binnen het gezin zijn eigen achternaam kwijtraakt. Tjonge, jonge: zelfs je naam is niet meer heilig bij sommige vrouwen >:(>:(>:(

 91. Vrijdag moet het gebeuren.

  Ik ben getuige. En ik wil nu nog even een toepasselijke tekst maken op Hendrik Haverkamp van Normaal. Die speel ik dan met de band van mijn broer.
  Het feestje hebben we bij mijn ouders in de tuin.

  Dus aan de slag!

 92. dick; ben jij die twee cabauters dan niet zat:o???????
  het duo’tje weet zich met de grootst mogenlijke onzin elke keer in de picture te spelen ,maar weest gerust, behalve nederland weet niemand wie ze zijn:P:P:P:P

 93. @ Plantje; Gaaf zeg, je broer speelt ook in een band! Leent zich goed voor persiflages, het werk van Normaal. Ben jij de enige dissident van de familie, die uit Limburg vertrokken is? Mooie bezigheid “getuige”, ben het vorig jaar ook nog geweest. Kun je ’s avonds gerust een paar slokken extra nemen. Da’s anders wanneer je Ceremoniemeester(es) bent….moet je voortdurend skerp zijn.

  Veel plezier. En maak er een onvergetelijke dag van!!

 94. @ QM ongelooflijk zat, ’t is dat die kleinste zo goed kan voetballen. Maar het lijkt me zo’n arrogante kwal. Ach, die ex van die wulpse zigeunerin uit dat snuigdorp was toch ook bedroevend. Jantje had een hotline met JP….asjeblieft, hoe erg kun je ’t maken.

  PENGEL!

 95. Haha Plantje, hem wou ik eerst kopiëren maar hij leek me nog zo jong:

  Peter is de drummer. Tevens kun je hier terecht voor het hardere schreeuw-werk.(en voor bier)

  Komen ze ook nog eens in Zwolle optreden? Wijhe kan ik me wel voorstellen, want daar komen best wat leuke meiden vandaan… Tot je in Zwolle bent geweest.

 96. @ Erika, krijg je de Stadskoerier ook niet dan? Die neem ik met alle Zwolse krantjes altijd mee voor de schoonmaakster in Steenwijk. Zij heeft wat met Zwolle. Maar die Stadskoerier….voor heel Zwartewaterland (jouw land:P) asjeblieft zeg!

 97. Bericht door dick, op 16 juni 2010 om 21:36
  @ Eva; ‘T staat er al 21:28 (hebben ze er maar van gemaakt na het eerst gecontroleerd te hebben).

  Ah, dus dat was het, toen ik ergens eerder in deze chat een woord gebruikte met daarin de letters k*t duurde het ook even. Ik had mn remark alweer opnieuw getypt, om vervolgens te ontdekken, dat het er toch stond…

 98. Bericht door Eva, op 16 juni 2010 om 15:10
  http://www.rtl.nl/(/actueel/rt…lieren.xml

  “Goedendag, je spreekt met Staatssecretaris van Bijsterveldt. Ik bel je om je te vertellen, dat je geslaagd bent voor je VMBO-examens”.
  Puber aan de andere kant van de lijn:
  “Wat een k*tstreek om mij op dit tijdstip te bellen met een lachlijn! Tuuttuuttuut”.

  Ik zie het zo voor me!

  Ik moet hierbij wel even melden, dat ik dus zelf al op dat schunnige woord censuur op toegepast, in tegenstelling tot een aantal uur geleden…

 99. Eva, boefje: k*t schrijven kan toch ook niet. Zeker niet voor een dame. Het siert je dat je gelijk, vol enthousiasme, opnieuw begint te typen. Je past je in 22:29 al op de automatische piloot aan aan de nette omgeving 😛

 100. Ik ga slapen, ik ben moe. Sluit mijn beide oogjes toe.
  Ik wens jullie allen weltrusten!
  En nou niet weer midden in de nacht een nieuw Algemeen Log openen, h?!
  Zo lukt het een arme burgermiep als ik nooit om weer een overwinning te behalen…

 101. Moet nog een klein beetje aan gesleuteld worden denk ik…

  Zien naam was Peter Hendrix,
  een kleine 20 joar.
  Blonde heur en altied spierwit,
  mar wel gezond; echt woar.

  Bej va en moe ien Mersele
  is ie opgegroeid
  ’t jagersleave van Gerritje
  liet hum nie ongemoeid

  As drummer van Trade Mark
  zien rock ‘n’ roll band
  kreeg hej veul bejgelierd
  bej dat zangtalent!

  Hie zong van: lalalalalalalalalalalalalalalalalalala

  Dan hebbe we nog Diana
  uut de groete stad (ahum)
  die woonde midden ien Bruukske
  nie ien zo’n boeregat

  Diana duut mit veul plezier
  vremde stofjes bej mekaar
  Mar toen Peter d’r zoemar belde
  dat vond ze toch wel raar

  Ze zien toen noar de film gewest
  doar wier wat afgeflirt
  En toen ie weer op huus an ging
  was ’t mit hum gebeurd!

  En hie zong van: lalalalalalalalalalalalalalalalalalala

  Veule joaren die gingen veurbej
  ien veur- en tegenspoed
  Mar Peter woj er nooit mer kwiet
  en docht:”nou, dan moar goed!”
  Bej kaarslicht het hej ur gevroagd
  en dit is wat ze zej (“weet je het zeker?!?”)
  uuteindelijk het ze joa gezeet
  en doarum zien wej blej!

  En hie zong van: lalalalalalalalalalalalalalalalalalala

 102. plantje kom er maar in ik ben wel nieuwsgierig.
  @ Dick, mijn buurman Hand Stroeve, de DJ was wel erg nieuwsgierig naar jou. Had de indruk dat jij wel wist wie hij was maar andersom niet.

 103. Goed nummer Plantje! Strak in’t dialect 😀 Die Diana lijkt me ook wel een vrolijke tante. Dit kon ik niet helemaal plaatsen, maar da’s misschien wat van jullie:

  Diana duut mit veul plezier
  vremde stofjes bej mekaar

  Strak nummer man!

 104. @Dick 22.18

  Nee die krijg ik hier niet en mijn naam schrijf je trouwens met een c ipv k . o leer je me eens anders kennen Ga je dit weekend nog naar de millingerplas? Ik wil er wel heen gaan als het mooi weer is met de kinderen.

 105. Haha Ingrid, is Hans je buurman? Heb hem na het bevrijdingsfestival nog gesproken, voor De Hetebrij. Toen was ie zijn spullen aan het inladen. Wel vaker in onze mooie stad. Oa toen hij optrad in De Bethlehemse Kerk. Hij heeft bij een vriendin van ons in de klas gezeten op ’t CCC, volgens mij oa ook met topfotograaf Han Dijkslag.
  1 klas hoger dan mij, dat interesseerden ze natuurlijk niet; jonger volk. Hij treedt ook op tijdens de reunie. Wat een heerlijk zakie daar![/url]. Hij heeft ons overigens op de gastenlijst gezet voor zijn feest 4 september, Zaterdagnachtkoorts. Kom jij dan ook? Volgens mij is hij altijd goed te pas. Heeft volgens mij ook nog bij de boekhandel hier in Stadshagen gewerkt.
  Hij heeft zeker na het avontuur met Sibrand geen politieke aspiraties meer 😮

 106. zal t hem uitleggen Dick, misschien dat ie nog een brainwave krijgt.
  Hans is inderdaad meestal goed gemutst.We hebben het niet over het feest op 4 september gehad, zal hem er naar vragen. Hij heeft inderdaad geen politieke aspiratie’s meer. Gaat veels te veel tijd in zitten, hij kwam erbij toen met al dat gedoe met decibellen bij de festivals, dat vond hij toen ook erg leuk om te doen.

 107. Erica…staat ook idd wat chiquer. Wees blij dat je die baggerblaadjes niet krijgt. Als ze hier wel liggen kan ik niet laten ze in te kijken; zonde van de tijd en van de smerige vingers. We hebben elkaar toch al eens leren kennen? Weekend wordt um denk ik niet. Ze voorspellen overigens ook geen best weer. Het weer zoals hier op ’t bureaublad geïnstalleerd

  Maar zeker gezellig om weer eens bij te praten. Was het vorige keer ook. Hoe laat vertrekt de directeur?

 108. Goedenmorgen Erica en de rest: Al weg 😮 Hij wou toch pas vandaag weg? Helemaal nixxx mis met shoppen in ’t mooie Zwolle. Hopen dat de wind wat gaat liggen, kun je ook nog ff buiten zitten. Benieuwd naar je indrukken hier. Of je er wat miste of dat aan al je wensen voldaan kon worden. En kijk uit, want de grote (3,5 meter oid) beschermengel is nog niet onthuld. Volgens dochter Paulusma kun je lekker het terras op.

  Geniet ervan.

 109. goeiemorregee…o m g krijg de hele dag hitler parodïeen via youtube in mijn inbox …en het ergste is, ik vind ze nog leuk ook, of in ieder geval innovatief.
  Degene waarbij Obama’s speech heel aso in het duits word onderbroken is wel het leukste! LOL

 110. Dit kon ik niet helemaal plaatsen, maar da’s misschien wat van jullie:

  Diana duut mit veul plezier
  vremde stofjes bej mekaar

  Zij doet dingen met chemie. Heeft daar ook een opleiding in gehad.

  Potdomme vanochtend om 6.45 uur al op het werk (in Grunn)!

  Alleen jammer, dat een batch niet goed gelopen had waardoor ik alsnog tot zojuist bezig ben geweest om vanalles uit te zoeken 🙁

 111. @ Plantje, eindelijk een match met de batch :D:D:D Mag je nu ff een break nemen. Allemachting 6.45 in Grunn 😮 Kun je mooi op tijd weg zeker.

  Oh, nu is het Diana verhaal duidelijk 8) Stoer lied!

Reageer