Première operaproductie ArtEZ studenten

Zwolle – Meer dan 50 studenten van het ArtEZ Conservatorium beleven op vrijdag 25 juni tijdens het Festival ZwArt de première van hun operaproductie met de eenakters Dido & Aeneas en Pan & Syrinx. Solisten, koor en kamerorkest voeren onder leiding van Klaas Stok een moderne bewerking uit van deze twee klassieke opera’s.

Ook leden van Holland Baroque Society verlenen hun medewerking en de regie is in handen van Claudia Christern. Behalve in Zwolle staat de productie in Arnhem, Hengelo en Deventer. In zowel Dido & Aeneas van H. Purcell (1659-1695) als Pan & Syrinx van J.E. Galliard (1687-1749) staat de kwetsbaarheid van de verliefde mens centraal. Het conflict tussen natuur, lust, liefde en instinct enerzijds en het beheersen van deze driften anderzijds; liefde en kwetsbaarheid versus maagdelijkheid en onafhankelijkheid.

Regisseuse Claudia Christern schetst in haar interpretatie van beide werken de ontwikkeling van een groep jonge opstandige meiden. Deze angry young women willen om verschillende redenen maagdelijk blijven en zich onthouden van sex en liefde, dus ook van het moederschap dat je aan kinderen kluistert. Zij vormen daarvoor een soort jeugdbende. Het moderne karakter van deze productie wordt nog eens versterkt door het decor van digitale beeldcomposities, dat is ontworpen door docent Douwe Dijkstra en studenten van ArtEZ Art & Design.

Voorstellingen

In het kader van het Festival ZwArt

Vrijdag 25 en zaterdag 26 juni, 20.15 uur
Theater de Kerk, Bisschop Willebrandlaan 32, Zwolle.

Kaarten à € 10,-: www.festivalzwart.nl of een uur voor aanvang aan de kassa van Theater de Kerk .

Artikel delen:

Reageer