Informatieavond onderwijsconcept Veerezon

Zwolle – Op woensdag 23 juni a.s. zijn geïnteresseerden van harte welkom om nader kennis te maken met het unieke onderwijsconcept van Veerezon. ’s Ochtends wordt een inloopmoment georganiseerd van 11 tot 12 uur, waarin ook de groepen kunnen worden bezocht. ‘s Avonds start een informatieavond om 20.00 uur. Het inloopmoment en de informatieavond worden gehouden op de locatie van Veerezon, Oude Wetering 80 (naast de voetbalvelden van CSV’28). 

Veerezon is uniek in Nederland door de ineenvlechting van kinderopvang, onderwijs en bso. In het onderwijsgedeelte wordt gewerkt  met een individueel onderwijsprogramma voor kinderen op het gebied van taal- en rekenen. Alle kinderen werken op hun eigen niveau en in hun eigen leerstijl. Ook kinderen met een leerachterstand of voorsprong komen hierdoor volledig aan hun trekken. Daar komt nog bij dat Veerezon nu nog de enige tweetalige (tweetalig is meer dan het aanbieden van extra engels!) basisschool in Nederland is. Tenslotte werkt Veerezon voor de zaakvakken met het International Primary Curriculum (IPC). IPC is in eerste instantie ontwikkeld voor de Shellscholen, maar wordt steeds meer omarmd door Nederlandse basisscholen. Het voldoet aan de leerdoelen die door de Nederlandse overheid worden gesteld en  is gericht op internationalisering.

Veerezon ziet Ieder kind als individu

Ieder kind dat op Veerezon komt, is een individu. Een kind met eigen talenten en mogelijkheden en een unieke ontwikkelingswijze. De eigen kwaliteiten en wensen staan centraal in de wijze waarop de kinderen bij Veerezon benaderd worden.

Verschillende intelligenties en EngelsKinderen kunnen op verschillende manieren intelligent zijn en daardoor ook op verschillende manieren leren. De medewerkers van Veerezon gebruiken deze verschillende intelligenties om kinderen nieuwe dingen te laten begrijpen en te leren.

 Vanaf het moment dat de kinderen twee jaar zijn,  worden de leerlingen al in contact gebracht met Engels als tweede taal.

Ruime openingstijden kinderopvangVeerezon heeft ruime openingstijden; van maandag t/m vrijdag van 07.30 uur tot 18.00 uur zijn de kinderen welkom op de kinderopvang en/of bso. De schooltijden worden aangeboden volgens een continuerooster. Op termijn zullen de lestijden echter worden aangepast, waarbij het ook mogelijk wordt om vakanties zelf in te delen.

Artikel delen:
Reacties 13
 1. De schooltijden zijn toch terug gebracht naar reguliere tijden, omdat het financieel niet uit kan?
  Hoe worden kinderen bij jullie op school getoetst? Zelfs jullie directeur doet er vaag over.

  Veerezon is uniek in Nederland door de ineenvlechting van kinderopvang, onderwijs en bso.

  Dit is toch gewoon een brede school?

  Nu kunnen jullie nog wel individueel onderwijs bieden met ong. 25 kinderen op de hele school maar als het straks 30 kinderen per klas zijn, de juffen hadden het nu al zo druk dat er volgens de directeur wel mensen bij moesten komen om de leerlingen-dossiers op orde te houden.

  Vertel nou gewoon eens de waarheid en hou geen doorzichtig verkooppraatje.

 2. Het is een fantastische school en onze kinderen doen het er erg goed. Ik snap niet waarom u zo aanvallend doet……..er wordt gewoon cito getoetst en er komen maximaal 20 kinderen in een klas. Misschien wilt u eens een rondleiding, dan kan u met eigen ogen zien hoe leuk het er is!!!;)

 3. Heb er al een rondleiding gehad en een 2 gesprekken.
  Fijn dat jullie kinderen het zo goed doen, maar jullie directeur heeft het over klassen van 80 kinderen.
  En als de kinderen gewoon via de Cito getoetst worden dan is Veerezon gewoon een normale school die heel veel extra geld krijgt.

 4. Op elke school zitten mensen die blij zijn en mensen die minder blij zijn. Maar dat maakt Veerezon niet zo bijzonder. De wervende teksten zijn gewoon een reclamefolder en daardoor kunnen mensen misleid worden.
  En dan word ik kritisch naar een school, deze school timmert te veel aan de weg.

  @plien en ik ben blij dat jouw kinderen het er goed naar de zin hebben.

 5. Shellscholen? Zaakvakken? EngelsKinderen? “Alle kinderen werken op hun eigen niveau en in hun eigen leerstijl. Ook kinderen met een leerachterstand of voorsprong komen hierdoor volledig aan hun trekken”
  Mag ik op zijn minst wat kanttekeningen plaatsen bij dit soort non-teksten? Hopelijk is de tweetaligheid geen bezwaar om ook fatsoenlijk nederlands te onderwijzen…..
  @ admin
  Krijgen we straks van alle andere basisscholen ook dit soort reclamefolders via weblog zwolle?

 6. Maar vertel eens Inge, wat heb je tegen een school waar kinderen floreren?? Niet iedereen hoeft op een Leonardo school te zitten, toch? Er is ook geen plaats daar, dus ja, dan is Veerezon een goed alternatief!
  En je gebruikt wel grote woorden hoor, hoezo misleiding??? Wat valt er te misleiden? Veerezon is een school met een individuele leerstijlmethodiek, that’s it. Zie je spoken en waarom?

 7. Wat leuk “ik”, dat je een rondleiding hebt gehad en zelfs twee gesprekken. Je hebt dus toch wel interesse? Je kent dus ook een aantal kinderen daar en je ziet dat ze het goed doen, wat is dan het probleem? En heb je dat wel goed gehoord; 80 kinderen in een klas?? haha, laat de schoolinspectie dat maar niet horen!!
  Jammer dat je zo negatief doet,maar ja, deze school zal jou ook wel inkomsten schelen, want deze kinderen hebben geen begeleiding meer nodig. Dus word jij minder ingehuurd. Dus eigenlijk is het alleen maar broodnijd………:)

 8. Het gaat over Veerezon,en de twee nick-name dames zijn weer actief. Jullie vallen wederom door de mand. Miischien toe aan vakantie dames ?????

 9. Wees vooral kritisch over deze geweldig school en deze is echt geweldig! Het levert Veerezon in ieder geval de nodige publiciteit op en nodigt mensen misschien uit om toch vooral een een kijkje te nemen.
  Want op elke school is wel wat aan te merken maar het gaat toch zeker om de kinderen die erop zitten. Deze moeten lekker in hun vel zitten en met plezier naar school gaan. Gelukkig doet mijn kind dit nu met veel plezier en heeft ’s avonds geen buikpijn meer.
  Mijn kind wordt op Veerezon als een individu gezien en geen klasikaal nummer, op haar behoefte wordt ingespeeld zoals het naar mijns inzien ook hoort.

  een tevreden Veerezon ouder

 10. Ook hier een zeer tevreden ouder van een leerling op Veerezon. Ik durf te stellen dat Veerezon alleen maar tevreden ouders heeft en dat alle kinderen zich echt thuis voelen op deze school (alweer reclame :D).
  Laat u niet van de wijs brengen door mensen die niet op deze school zitten en er ook niets mee te maken hebben, zoals nepfiguren als “ik” en “pinokio”! Het is lachwekkend als je praat over 80 kinderen per klas en natuurlijk is het een brede school (gelukkig wel!), maaaaar geen gewone 😉

 11. Hahahaha 80 kinderen per klas??! Nou u bent wel ergggg goedgelovig als ik dit zo mag zeggen..:D

  Het is echt een enorm goede school..Sinds mijn zoontje erop zit is hij enorm veranderd in positieve zin..van een schuw jongetje dat bang was om contact te maken tot een kindje dat nu iets durft te zeggen in een groep.

  Voorheen zat hij op zo’n typische ‘massa school’ met 4 groepen 1 met 30 kinderen per klas… nu is er 1 groep 1 met maximaal 20 kindjes!

  Er wordt echt gekeken naar het kind en naar wat het kind nodig heeft.. De gedachte dat het kind zelf uitmaakt wat ie doet is echt onzin..

  Ik vind het erg jammer dat sommige mensen zo negatief doen terwijl ze waarschijnlijk nog nooit contact hebben gehad met de school of er hebben gekeken..

  Ik wil het beste voor mijn kinderen en daarom zitten ze simpelweg op Veerezon..Daarnaast is de combinatie van school, naschoolse opvang en kinderopvang perfect!

Reageer