Dubbelconcert Eelco Gelling en OBERG

Zwolle – Op vrijdag 25 juni kun je bij het Zwolse poppodium Hedon terecht voor een dubbelconcert van twee vooraanstaande gitaristen uit het Nederlandse blues(rock) circuit.

oberg.jpg

Eelco Gelling maakte eind jaren ’60 furore met Cuby + Blizzards, later in The Golden Earring en tegenwoordig met de Eelco Gelling Band. Ted Oberg was samen met zijn band Livin’ Blues uit de jaren zeventig verantwoordelijk voor grote (inter)nationale hits als Wang Dang Doodle en L.B. Boogie. Inmiddels is de gitaarvirtuoos alweer enige tijd terug met zijn eigen band OBERG.


Eelco Gelling
Samen met Jan Akkerman wordt Gelling beschouwd tot de beste gitaristen van Nederland. Eind jaren zestig maakte de bluesgitarist furore met de band Cuby & The Blizzards en enkele jaren later sloot hij zich aan bij de Golden Earring, waarmee Gelling op tournee ging en een aantal platen mee opnam. In de jaren negentig komt Gelling ‘oude bekende’ Ron Krop tegen, wat de aanleiding is voor de oprichting van de Eelco Gelling Band. In 2005 werd debuutalbum On The Road uitgebracht, wat op z’n minst een zeer geslaagde plaat mag worden genoemd. Het gitaarspel van Gelling is nog altijd van ongekend hoog niveau en samen met zijn heerlijk swingende band wordt de fijnste blues, rock en funk ten gehore gebracht. 

OBERG
Ted Oberg was samen met zijn band Livin’ Blues uit de jaren zeventig verantwoordelijk voor grote (inter)nationale hits als Wang Dang Doodle, L.B. Boogie en Shylina. Inmiddels is de gitaar virtuoos alweer enige tijd terug met de nieuwe naar zichzelf vernoemde bluesformatie OBERG. Het in mei 2009 verschenen album Blues As Blues Can Get oogst zonder uitzondering zeer lovende kritieken. Bluesmagazine.nl noemt het album een gouden parel van de afgelopen tijd en Revolver Magazine schrijft: “De intense drie-eenheid van zang, gitaar en orgel, overal zorgvuldig gedoseerd, elke noot precies op de juiste plaats, is zodanig expressief dat maar één conclusie mogelijk is: dit zijn mensen die weten hoe de blues gespeeld moet worden.” Mede hierdoor fungeert de band als Nederlandse hoofdact op talrijke, vooraanstaande blues-, jazz- en popfestivals.  

EELCO GELLING / OBERG

Dubbelconcert 

Locatie                        : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Vrijdag 25 juni

Open                          : 20:30 uur

Aanvang                     : 21:00 uur

Entree                         : € 12,50

Kaarten zijn verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl, Plato en VVV te Zwolle en op de avond aan de kassa van Hedon.

Artikel delen:

Reageer