Project terugkeer jonge vluchtelingen voortgezet

Zwolle – Het Overijssels perspectief, een project om jonge vluchtelingen te stimuleren terug te keren naar het land van herkomst, wordt tot eind 2010 voortgezet. Eerder gaf Stichting Vluchtelingenwerk Overijssel (afdeling Zwolle) aan dat een verlenging niet nodig zou zijn. Vanaf de tweede helft van 2009 neemt de instroom echter weer toe, waardoor het wenselijk is het project voort te zetten.

Met het Overijssels perspectief worden jonge vluchtelingen gestimuleerd om terug te keren naar het land van herkomst. Ze kunnen deelnemen aan stages en verkorte opleidingen. Daarnaast wordt een toelage voor de kosten van levensonderhoud verstrekt. Deze voorbereiding op terugkeer verhoogt de kansen om een regulier bestaan op te bouwen in het land van herkomst. De gemeente Zwolle ontvangt van het ministerie van Binnenlandse Zaken een bedrag van € 60.181,- voor de uitvoering tot 31 december 2010. Daarmee kan Stichting Vluchtelingenwerk ongeveer 30 jonge vluchtelingen voorbereiden op terugkeer.

Artikel delen:
Reacties 12
 1. Jammer dat vluchtelingen gemotiveerd moeten worden om terug te keren naar het land van herkomst.
  je zou verwachten dat als je geboortegrond weer veilig is om te kunnen wonen je zonder aansporing weer teruggaat. Ik vrees dan ook dat we hier te maken hebben met economische vluchtelingen, wat de gemeenschap weer bakken met geld gaat kosten.

 2. Ik denk verdieping, dat ja iederen weer over één kam scheert.
  Zonder de achtergrond te kennen, trek jij alweer een conclusie.
  Het gaat om jonge vluchtelingen die hier misschien al weer een sociaal netwerk hebben opgebouwd met hun opleiding bezig zijn enz.
  Voorbeeld daarvan is volgens mij Patrick (waar ook via dit weblog) actie voor is gevoerd.

 3. Dit project wordt niet voor niets opgezet. vluchtelingen die in aanmerking komen voor een verblijfsvergunning, zich inzetten om een schoolopleiding af te ronden en opgaan in de nederlandse samenleving gun ik het allerbeste.
  volgens mij zijn dit meer van die tiepjes die op tapijtje een bakje thee drinken en aan een waterpijp lurken.

 4. Ok, verdieping ik ben uitgepraat hierover met jou, je hebt helemaal gelijk. Wit is wit. Zwart is zwart. Nuances kennen we niet. Kom je uit …. (vul zelf maar in ) dan deug je niet. enz enz. Fijne dag verder.

 5. Hallo? Vanwaar nu weer het rechts gezeur? Als je goed leest, wordt een doel gesteld, die rechtsdenkenden juist interessant zouden moeten vinden. Jonge vluchtelingen worden op een positieve manier gemotiveerd om het land te verlaten en terug te keren naar “eigen land”.
  Van mij hoeft dat niet, maar als het al gebeurd, dan liever op deze manier.

 6. Tsja, en als ze dat niet willen dan blijven ze hier. En dan weet Nederland ook niet meer wat ze moeten en dan worden ze op de trein naar de volgende gemeente gezet. Zachte heelmeesters ondertussen.

Reageer