Studenten strijden voor ‘business-case competition’

Zwolle – Een team van vier studenten van de School of Business & Economics van Windesheim in Zwolle strijdt om een plaats in de finale in de internationale Engelstalige “Hong Kong business-case competition”. De studenten, die dit naast het reguliere studieprogramma doen, nemen het op tegen veertig andere internationale universiteitenteams.

studenten_hongkong.jpg 

De internationale Engelstalige competitie, die gericht is op het thema ‘corporate sustainability’, is opgezet door de Hong Kong Baptist University om internationalisering te versterken en de internationale netwerken van zowel studenten als docenten te verbeteren. De studententeams moeten in korte tijd een oplossing verzinnen voor een probleem waarmee internationale bedrijven in aanraking komen. Op deze manier worden ze getest op vaardigheden die in het bedrijfsleven belangrijk zijn. Het team van Windesheim zal het opnemen tegen veertig teams van andere universiteiten uit landen over de hele wereld. Op 1 juni ontvingen de studenten per mail de business-case, waarna ze tien dagen de tijd kregen om deze case volledig uitgewerkt in te leveren. De vijf beste teams gaan vervolgens naar de finale in Hong Kong in November.

Begeleider Sander Janssens, docent marketing:  “Het is de eerste keer dat we aan zo’n internationale business-case competitie in het Verre Oosten deelnemen. Deze studenten hebben allemaal hun eigen kwaliteiten, maar één ding hebben ze gemeen: ze zijn allemaal bijzonder ondernemend. Een aantal heeft een eigen bedrijf naast de studie. Ze zijn al druk bezig met de voorbereiding. Ik verwacht dat ze een goede kans maken op een finaleplaats. Windesheim is bezig met het ontwikkelen van een honoursprogramma voor getalenteerde studenten. Ik kan mij goed voorstellen dat deelname aan zo’n internationale competitie hiervan onderdeel kan uitmaken.”

Het Windesheim-teamHet deelnemende team bestaat uit Daniella van Duren, Geza Sarkany, Daan van ’t Einde en Johannes Boerhof. De vier studenten komen uit verschillende opleidingen en studiejaren en hebben ieder verschillende kwaliteiten. Door deze diverse samenstelling verwachten ze de verschillende aspecten van de business-case goed aan te kunnen. Daniella: “Ik ben druk bezig met mijn studie en mijn modellenbureau, maar zo’n competitie vind ik superleuk”Geza: “Toen dit voorbij kwam, dacht ik onmiddellijk : hier wil ik aan meedoen”Johannes: “tijdens mijn opleiding heb ik veel business cases gemaakt. Het leuke is om te proberen de goede oplossingen te vinden. Dus ik dacht: doen!”.

Daan: “Deze business case competitie leek me een leuke uitdaging. De competitie vergt niet heel veel tijd, zodat ik het redelijk in kan passen in mijn studieschema. Het zou leuk zijn als er meer van dit soort competities waren om aan mee te doen.”

Foto: Van links naar rechts: Daan van ’t Einde, eerstejaars Communicatie; Geza Sarkany, vierdejaars Commerciële Economie; Johannes Boerhof, tweedejaars Accountancy; Daniëlle van Duren, derdejaars Communicatie.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. November is niet de allerbeste tijd om in hongkong te toeven. op een stedentripje 5 jaar geleden werd ik bijna verpletterd door een stuk steen dat was losgeraakt door een tropische storm en 44 verdiepingen naar beneden viel.
    Gelukkig trakteerde de uitbater van mollymalone op de diverse pinten guiness, na dit near accident.

Reageer