Eerste avond Ballonspektakel Zwolle afgelast

Zwolle – Harde wind heeft er woensdagavond voor gezorgd dat het Ballonspektakel niet door kon gaan. Meestal gaat in de avonduren de wind liggen, maar deze dag was dat niet het geval. In de lucht kwamen er snelheden tot 22 knopen voor, aldus de organisatie. En dat is te hard om veilig ballon te kunnen varen. Dat was jammer voor degenen die hun luchtdoop in het verschiet hadden, en voor het winnende team van de kick-off van de zoektocht Graaf Sassendonk. De laatsten mogen 21 juni a.s. op herhaling.

16-6-2010-149.jpg

Hilda Paulusma zou voor het eerst met haar nieuwe ballon het luchtruim kiezen in Zwolle, maar dat ging dus helaas niet  door. De PH-BZZ, een schitterende blauwe ballon die plaats biedt aan 6 passagiers, werd desalniettemin ten doop gehouden in Park de Wezenlanden. Met een glas vol champagne werd de mand overgoten. Tot en met vrijdag 18 juni 2010 vertrekken dagelijks zo’n 30 tot 35 heteluchtballonnen, waarvan een aantal in bijzondere vormen en kleuren, vanuit Park de Wezenlanden in Zwolle. De toegang is gratis. Het programma begint elke avond rond 19.00 uur, de ballonnen vertrekken rond 20.30 uur. Het geheel wordt omlijst met diverse activiteiten. Op vrijdag 18 juni wordt een recordaantal ballonnen in verschillende vormen verwacht. Het Ballonspektakel wordt rond 23.00 uur afgesloten met een spectaculaire nightglow met lasershow.

img_0273_copy.jpg
De windsterkte was helaas te hard…

img_0363_copy.jpg

img_0196_copy.jpg

img_0315_copy.jpg

img_0330_copy.jpg

16-6-2010-153.jpg

img_0249_copy.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
  1. tja… afgelopen zaterdag in Hasselt werd het ook al afgelast in verband met de te harde wind…. Helaas vanavond misschien meer geluk..

  2. We hadden het er hier thuis net over, even naar Assendorp braderie n dan naar het park.
    Braderie won het niet maar het park wel. Gaf toen ook aan het waait volgens mij net zo hard als gisteren, toen ging et ook niet door.

    Hopelijk worden we hier komend uur bij gepraat over het wel of niet door gaan.

  3. Afgelopen zaterdag gooide de wind op een stralende dag ook bij ons roet in het eten. Vele maanden van voorbereiding zijn dan weg hoewel wij ons opmaken voor 13 augustus de inhaalavond. Organisatie en bezoekers in Zwolle we duimen voor jullie dat er morgen wel gevaren kan worden, dan komen we zeker even kijken.

Reageer