Taart en cola voor geslaagden

Zwolle – Felicitaties, taart en cola donderdag voor de geslaagden. Maar ook de cijferlijsten en die worden aandachtig met elkaar bekeken en besproken. Woensdagmorgen werden ze gebeld. De 4 TL leerlingen van de Van der Capellen Scholengemeenschap, locatie Lassuslaan. De telefonische boodschap was ‘je bent geslaagd’ of ‘helaas niet geslaagd’.

examen.jpg
Foto: John Beumer

Veelal klonk er gejuich als reactie, soms ook teleurstelling. Hans Vagevuur, teamleider vertelt: "Na de belronde van woensdagochtend begint bij de leerlingen het besef van de uitslag langzaam door te dringen. Met een enthousiaste club op donderdag in de school tot gevolg. Voor deze leerlingen hebben we taart en cola. De niet-geslaagden hebben we vroeg in de ochtend al gesproken. Daar zitten dit jaar negen herkansers bij en die hebben de zware klus om de komende vier dagen zoveel mogelijk werk te verzetten zodat ze kansrijk de herkansingen in gaan. Daarbij worden ze ondersteund door de docenten die aandacht besteden aan ‘wat is er fout gegaan’ en hoe kan dat beter’.

Zelfs in het komende weekend zijn daarover contacten met de leeelringen. Ze gaan namelijk maandag en dinsdag gelijk al voor de herkansingen. En dan wordt eind van de week bekend hoe we het met z’n allen gedaan hebben. Ik hoop dat we boven de negentig procent geslaagden uitklomen. Dat is ons tot nu toe elk jaar nog gelukt."

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer